agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Sukulent (Succulent) Hakkında Genel Bilgiler (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/1780.htm)

Mine Pakkaner 10-03-2007 20:52

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=122
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=123

Bunu arıyorsun sanırım :)

memet 10-03-2007 21:17

Bu günlerde kendimi kaybetsem bulamayacağım.. Mine Hanım yetişti bu gün yardıma.

DAREN 10-03-2007 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 82941)
Bu çiçekler geçen sene sanki bu kadar rengarenk açmamıştı.

Memet Bey,merhaba bu bitki çok enterasan. Onu biraz tanıtır mısınız?Nerden aldınız,bakımı nasıl,adı ne?

Mine Pakkaner 10-03-2007 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi DAREN (Mesaj 83500)
Memet Bey,merhaba bu bitki çok enterasan. Onu biraz tanıtır mısınız?Nerden aldınız,bakımı nasıl,adı ne?

http://www.agaclar.net/forum/showpos...1&postcount=33 nolu mesajı okuyunuz :)

Ali H. ALI 11-03-2007 12:23

Herkese selamlar, Tiya bana cok buyuk bir sorumluluk yukledin:) simdi ben ne yapacagim? olumu, bir tarafa birakin, benim yuzumden, kimsenin uzulmesini bile istemiyorum. Simdi elim kolum bagalandi, resim gondermiyorum.Tekrar resim gondermem icin, bana olmiyeceginize, en az 100 yil yasaycaginiza dair soz vermelisiniz,ancak o zaman, tekrar resim gonderecegim. Gonderdigim resimlerin hepsi benim deyildir, benim olanlari belirtiyorum. bircogu da cicek, bitki satilan yerlerden ve ya baskalarinin bitkileridir.[kiskanmanin bazan olumlu taraflari da vardir. Umarim kiskanclik durtusu sizinde bu forumda paylasabileceginiz guzel cicek ve bitkiler yetistirmenize vesile olur.]
100 yillik yasaminiz boyunca, ciceksiz tek bir gununuz gecmesin.

tiya 11-03-2007 22:49

Sayın Ali H. Alı, 100 yılımın yarısını devireli sekiz yıl oldu. Aklım yerinde, kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceksem ikinci elliyi de devirmek isterim.

Uzun yaşayan bir aile geçmişim var. Halam 87 yaşında. Dedem öldüğü zaman 97'yi bulmuştu. Bakalım devir, devran ne gösterecek?.. Siz yollayın resimleri. Kıskansam da onları görmek, doğanın mucizelerine hayran olmak ayrı bir keyif. Sevgiler

Oğuzhan 12-03-2007 11:41

Memet Bey daha önce benim vardı.Ama çiçek açtığını biliyordum.Bizim burlarda gözyaşı çiçeği diye geçiyordu.Taşınırken kayboldu.bilseydim böyle güzel çiçekler açtığını hiç kaybedermiydim.

serengeti 06-05-2007 03:17

Ağlayan Kız Yada Gelin

1 Eklenti(ler)
Sayın, Cello ve Elfogi.
Benim Yeni edindiğim bir bitki yakından gözlemliyorum onu, Üzerine hikayeler anlatıp duruyorum herkeste merak ediyor. Formlarda aradım bir türlü bulamadım o zaman sizler bana fikir verirde adını koyarsanız sevinirim.

Bu küçücüktü aldığımda yaprakları benek benek oluyor, sık sulanmadığı zaman gözyaşı lekesi gibi; Yaprak uçlarında ve kenarlarında 2 yapraklı minicik, tomurcukta denmez ama öyle birşey (ben yeni doğanlar diyorum onlara). Onları toprağa fırlatıyor, birde yapraklar yukarı büyüyor ama suyu azaltırsam bu sefer yapraklarını toprağa doğru eğip o yeni doğanları hem de kendisini yaprak ucundan toprağa köklüyor. Çok ilginç bir yaşam hikayesi var,güzelliğinden öte.

serengeti 06-05-2007 03:49

Ağlayan çiçek

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 39173)
Bryophyllum daigremontianum bakımı çok kolay bir sukulenttir.

Donlara karşı hassatır. +7 dereceden daha düşük sıcaklıklarda yetişmez.Yazın sıcaklarından rahatsız olmaz ancak doğrudan güneş ışığı yerine aydınlık bir yere konmalıdır. Çok su istemez. Yapraklarının kenarlarında pekçok yavru oluşturur. Bu yavrular toprağa düşer ve orada köklenir.

Süzek toprakları sever. Saksı harcını 1/2 bahçe toprağı ve 1/2 kumla hazırlayabilirsiniz.

Aşağıda Memet'in briofilumunun resmini bulacaksınız.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1151592235

Sayın, Mine hanımın anlattığı bitki bu galiba farklılıklar çok az. Acaba çiçek açıyormu?.

memet 06-05-2007 07:42

Evet çiçek açıyor.

serengeti 06-05-2007 16:25

Aloe

1 Eklenti(ler)
Bu cevaba çok sevindim, teşekkür ederim.
Yukarıda Sayın,Ali H.Ali Beyin resimlerinde benzerleri olan bir bitki daha edindim. Bunun sebebi de, bayan arkadaşlarım bunun yaprağını koparıp direk yüzlerine sürmeleri, içinde ne gibi etken maddeler var bilmiyorum. Doğrusu bende merak ediyorum. Ama Uçuk üzerinde denedim bayağı iyi geldi. Tam adını bilmiyorum, sadece ilk adı Aloe ama sonu ne?

ferdi binici 06-05-2007 19:23

ağlayan kız **** gelin

merhaba serengeti

Evet ülkemizde bu adla anılıyor ki bu ad ona çok yakışıyor.benimde çok hoşuma giden bir tür bende de aynısı var.Latince adını öğrenmek isterseniz adı kalanchoe daigremontianum ' dur.

ayrıca sonradan gönderdiğiniz bitki ise aloe vera galiba

memet 06-05-2007 20:16

Aloe veranın o kadar da masum olmadığı söylenmeye başladı.

serengeti 06-05-2007 22:20

Sayın, Ferdi Binici, Çok teşekkür ederim.
Resimlerinize baktım çoook güzeller, Ellerinize sağlık. Bulduğum ilk fırsatta Ünal Çiçekçilikte biraz resim çekip bende eklerim inşallah, Orada bulunan Kağan bey ve Haydar bey, Her soruma samimi cevap veriyorlar çok ilgileniyorlar birkaç soru biriktirdim, Sizinde sormamı istediğiniz birşey varsa memnuniyetle aracılık yaparım. Çiçeğimin ismini de iyi oldu öğrenmem kendisi çok yeni ama saksıyı yavru doldurdu onları bir atıyor ki toprağa onu izlemekten kendimi alamıyorum. Akıllı bıdık:)

Memet bey, Aloe vera çok yaygın olmasından endişe duyuyordum zaten. iyi oldu yasaklanması, Bilinçsizce yayılıyordu. Suyu bile fazla içsek zararı varken halkın böyle şeylere hemen sahip çıkması korkutuyordu doğrusu. Hiç kullanmadım ama gördüm.
Bu benimki Aloe vera deyil Aloe sı var soy adı ne bilmiyorum. Bayan arkadaşlar doğrudan yüzlerine sürüyorlan ben deneyim dedim bir kez, cildimde gerginlik ve hafif bir yanma gibi hissettim. Etken maddesi bilinmeden kullanılmaz diye düşünüyorum.
çiçek gibi sevgiyle kalın.

küpeli 20-05-2007 11:08

2 Eklenti(ler)
Selam arkadaşlar... İnternette sucullentleri araştırırken fotoğraftaki bitki çok ilgimi çekti. Şu mimariye bakarmısınız... İnanılmaz bir güzellik bence... Paylaşmak istedim. Bu arada latince ismi "crassula pyramidalis" miş...

papatyam 26-05-2007 11:07

2 Eklenti(ler)
Bendekiler den bir kaç tanesi :)

nevsune 07-07-2007 13:41

Herkese merhaba

Sevgili Coyote bir kalanchoe göndererek beni de aranıza kattı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Şimdi kalanchoemi nasıl bir toprağa ekmeliyim, nasıl bakmalıyım? Çok güzel güneş alan bir pencerem var oraya mı koyayım? Bu acemi kaktüsçünün yardıma ihtiyacı var.

ferdi binici 07-07-2007 22:07

merhaba

Kaktüsler ve succulentler kumlu toprakları severler.bu yüzden 3 e 1 oranında kum,1 oranında normal toprak ve 1 oranında torf kullanabilirsiniz.Güneş alan bölümler her zaman daha iyidir.umarım toprağını ve yerini sever.

nevsune 08-07-2007 12:01

1 Eklenti(ler)
Merhaba Ferdi Bey
Kaktüslerinize hayran oldum. Güle güle büyütün. Yaz geçip, sebze hasatı! bittikten sonra kaktüsler için bilgilerinize başvurabilirim.

Kum koymamıştım toprağına, şimdi kökleri incitmeden biraz kum karıştıracağım. Bol güneş alan pencerenin içinde, suyunu sanırım az vereceğim değil mi?Teşekkür ederim.

ataser 21-07-2007 00:12

sayın papatyam'a

sukulentlerinizi son resimde tek bir saksıda topladığınızı gördüm de acaba bu bir sorun oluşturmuyor mu diyecektim. birbirlerini sıkmaları **** alan kullanmalarına izin vermemeleri gibi. benim evimde de 4 çeşit var ve ayrı ayrı yerlere koymak zorunda kalıyorum bir araya getirmek mümkün olabilir mi acaba.

COYOTE 13-08-2007 14:04

Ben de Carruanthus peersi diye tahmin ettiğim sukullentimin açmasını bekliyorum heyecanla. Şöyle bir site var bendeki bitkilerin bazılarının adlarını oradan öğrenebildim nihayet. Kolay gelsin epey vakit alıyor.;)
http://www.cactuspro.com/

memet 08-09-2007 12:50

2 Eklenti(ler)
Eklenti 20330 Eklenti 20331

Bu sene çok çiçekli.

saydemir 08-09-2007 18:09

Benim kaktuslerim. Huernia ve tavaresiam açmış ben tatildeyken. Çok güzel çiçekleri var. Ama göremedim.

öğretmen 21-10-2007 22:45

Kedi tırnağı,Emel Hanım diye bildiğim çiçeklerin adını sizden öğrendim..Teşekkürler..Bir de yaprağından filiz verip çoğalan ( en son 53. mesajda gördüm) çiçeğe Aksaray'da "Peygamberimizin gözyaşları" derlerdi.Odunsu, kalın bir gövde oluyor.Tam uç kısmından da tıpkı Kalanchoe gibi çiçek açıyor...Ahhhh ahhhh.Memur olunca maalesef bazı şeyleri bırakıp gitmek zorunda kalıyorsunuz...Ben de o güzelim çiçeğimi bırakmak zorunda kalmıştım...
Değişik renklerde olduğunu düşündüğüm Kalanchoe'larım var..Güzel yer örtücü olan kedi tırnağı ve o türde çiçeklerim de var( Sedum mexicanum,diğerinin adını bilmiyorum)...Bahar gelsin resimlerinden gönderirim...Selamlar..

caretta 14-11-2007 15:53

53 numaralı yorumun birinci resimdeki çiçeğine, yaşı büyük bir arkadaşım "Şahın Gözyaşı diyor" o zamanlar Şah Rıza Pehlevi ve Süreyya aşkı gündemdeymiş ve Şahın gözyaşları o yüzden denmiş diye anlatmıştı.(muhtemelen 60-70 lerden bahsediyor :)

57 numaralı resimdeki çiçeğe ise Geyik Boynuzu diyor :)

Bahçe ve çiçek bilgilerimi ilk ondan aldığımdan bende öyle diyorum.

mehtap051 15-11-2007 16:38

Benimde sukkulentlerim var.Arkadaşlarımızdan biri 1 litre suya bir nohut büyüklüğünde limon tuzu atın ve bu suyu sukkulentlere dökün demişti.Bunun sukkulentlere ne faydası var?
Bu suyu şişeye koyup sıksak daha mı faydalı olur direk mi döksek faydalı olur?
Bilgilerinizi bekliyorum.Teşekkürler

Engin 30-11-2007 18:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehtap051 (Mesaj 173335)
Benimde sukkulentlerim var.Arkadaşlarımızdan biri 1 litre suya bir nohut büyüklüğünde limon tuzu atın ve bu suyu sukkulentlere dökün demişti.Bunun sukkulentlere ne faydası var?
Bu suyu şişeye koyup sıksak daha mı faydalı olur direk mi döksek faydalı olur?
Bilgilerinizi bekliyorum.Teşekkürler

Merak edip araştırdım.Kireçce zengin musluk suyu zamanla toprağı alkaline hale getirebiliyormuş ve succulentler asitli veya nötr toprak sevdiklerinden suyu asidik hale getirmek için citric asid (limon tuzu) kullanmak gerekebiliyormuş.

Ancak kireçsiz yağmur suyu,içinde tül çorap içersinde turba bekletilmiş su, kaynatılmış soğutulmuş su ya da kireç yumuşatıcı ilaçlar gibi alternatifler de eklenmiş.Bana pek gerekli gibi gelmedi açıkçası.

memet 30-11-2007 19:46

haydarserkan, tohuma gerek yok, sukulentlerin yaprakları düştüğü yerde kökleniyor. Hatta betona düşse, neredeyse orada köklenecek.
Yanlız, sitemizde bir geleneğimiz var.
Arkadaşlar birbirleriyle tohum, çelik, fide paylaşırlarken, bunun karşılıklı olması, daha çok hoşumuza gidiyor.

İklimsiz 01-12-2007 19:20

Al gözüm seyreyle:)

http://www.pbase.com/plants_etc/succ...other&page=all

sempe 08-12-2007 09:02

1 Eklenti(ler)
Haworthia cymbiformis ismi doğru yazdığımdan emin değilim. Çiçecek açacak desem pek çiçeğe benzemiyor. Ne yapmaya çalışıyor? :confused:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025