agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Aloe vera (Sarısabır) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/1650.htm)

yavuz ergül 05-03-2019 19:08

Rica ederim, umarım güzel aleoleriniz olur.

Makbule2 07-03-2019 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yavuz ergül (Mesaj 1561158)
Marketten kucukcuk bitkilere cok para vermek yerine, bu sitede satisini yapan arkadaslar var. Ustelik 4 - 5 yillik aleoveralari oldukca uygun fiyata veriyorlar. Bence marketlerdeki hastalikli bitkilere o paralari vermeyin.

Merhaba satış yapan arkadaşlar kim acaba bende almak istiyorum aleo vera dan.

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rumuzsuz 07-03-2019 20:08

Merhaba burada yeniyim. Arkadaşım aloavera verdi 10 köke yakin ama şuan gerçekten şüphe içindeyim gerçekten aloverabitkisimi diye. Jeli çok az yapraklar içe kıvrımlı sorunu ne olabilir. Yardımcı olur musunuz?

siflera12 07-03-2019 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rumuzsuz (Mesaj 1561961)
Merhaba burada yeniyim. Arkadaşım aloavera verdi 10 köke yakin ama şuan gerçekten şüphe içindeyim gerçekten aloverabitkisimi diye. Jeli çok az yapraklar içe kıvrımlı sorunu ne olabilir. Yardımcı olur musunuz?

Resimlerini atabilirmisiniz

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gulue 08-03-2019 10:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Makbule2 (Mesaj 1561905)
Merhaba satış yapan arkadaşlar kim acaba bende almak istiyorum aleo vera dan.

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cemal 77 sayfası üzüerinden erişim sağlayabilirsiniz fakat geri dönüş sağlamıyorlar Makbule hanım.

aloe 08-03-2019 12:35

5 Eklenti(ler)
3..4 aylık aloe veralarımın gidişatıyla ilgili yorum yapar mısınız? Genel olarak iyi duruyorlar fakat 2 şey kafamı kurcalıyor.
1- Yapraklar yana doğru yattı.
2- Yaprakların içindeki jel çekiliyor.
Büyük saksıda ki aloe Güler hanımın yolladığıdır. Ekerken kökü yan olduğu için yan ekmiştim. Acaba onun durumu nasıl?

Güler 08-03-2019 16:25

En alttaki yaprakları kesebilirsiniz.
Saksı kenarına sokacağdnız iki adet sopa ile herekleme yapıp bitkiyi kurdela ile toplayarak bu hereklere bağlayarak bir arada yayılmadan tutabilirsiniz.

aloe 08-03-2019 19:58

Güler hnm tavsiyenizi destek sopalarını bulup yapacağım. Hereklemeyi bilmediğim için azcık netten araştırdım. Desteklemek demekmiş. Ama ben hep tek sopa saplamayı gördüm. 2 sopayla herekleme nasıl olcak pek anlamadım :(
Birde tüm saksılar için mi hereklemeyi yazdınız yoksa sadece sizin aloe için mi?

yavuz ergül 09-03-2019 18:30

Bence buyuk olan aleo veranin etrafina 4 tane cubuk dikip hem yapraklardan, hem cubuklardan teker teker kurdelayi dolayarak yuvarlak ve dik bir sekilde sabitleyin. Ayrica biraz daha toprak koyabilirsiniz.

aloe 09-03-2019 20:04

Ekecegim tohumlar için koyun gübresi ya da gübreli bahçe toprağı alacağım. Bunu aloelerin toprağına da katsam olur mu?

Güler 10-03-2019 19:13

Arkadaiımız yavuz ergül'ün yazdığı şekilde yaparsanız daha da iyi olur, bütün yaprakları toparlamış olursunuz.
Koyun gübresi sert gelebilir oldukça kuvvetli gübredir.

umutdunyasi 11-03-2019 15:08

2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar aloe veramı 5 ay önce marketten almıştım dediğiniz gibi cam önüne koymuştum güneşten olsa gerek yaprakları yumuşadı ve kahverengi olmaya başladı bende birazdaha iç kısma aldım yapraklar düzeldi, şimdiki sorun alt yapraklar çürümeye başladı toprağın içinde kök sallanmaya başladı çeksem çıkacak durumda.

Sizce saksı ve toprağı değiştirsem düzelirmi, markette satılan hazır torflardan eklesem, çok seviyorum ölmesini istemiyorum :( küçük saksıdaki aloveraların yarısı öldü

Mesut Temiz 11-03-2019 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutdunyasi (Mesaj 1562378)
Merhaba arkadaşlar aloe veramı 5 ay önce marketten almıştım dediğiniz gibi cam önüne koymuştum güneşten olsa gerek yaprakları yumuşadı ve kahverengi olmaya başladı bende birazdaha iç kısma aldım yapraklar düzeldi, şimdiki sorun alt yapraklar çürümeye başladı toprağın içinde kök sallanmaya başladı çeksem çıkacak durumda.

Sizce saksı ve toprağı değiştirsem düzelirmi, markette satılan hazır torflardan eklesem, çok seviyorum ölmesini istemiyorum :( küçük saksıdaki aloveraların yarısı öldü

Bence alt yaprakları kesip çıkarın ve bitkiyi saksıya saplayacağınız birkaç çubuğa iple bağlayarak hiç oynamayacak şekilde sabitleyin... Bunun ardından biraz bahçe toprağını ufalayıp ardından kumla karıştırarak (saksıda yer varsa) toprak seviyesini 1-2 santim yükseltin... Bunları yaparken bitkiyi hiç sarsmamaya, oynatmamaya dikkat etmeniz iyi olur... Topraktan çıkarıp tekrar dikmenizin bu durumda bitkiyi sarsacağını düşünüyorum... Değişikliği bitki düzelip kökleri sağlamlaştığında yaparsanız daha garantili bir yol olur...

umutdunyasi 12-03-2019 07:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1562406)
Bence alt yaprakları kesip çıkarın ve bitkiyi saksıya saplayacağınız birkaç çubuğa iple bağlayarak hiç oynamayacak şekilde sabitleyin... Bunun ardından biraz bahçe toprağını ufalayıp ardından kumla karıştırarak (saksıda yer varsa) toprak seviyesini 1-2 santim yükseltin... Bunları yaparken bitkiyi hiç sarsmamaya, oynatmamaya dikkat etmeniz iyi olur... Topraktan çıkarıp tekrar dikmenizin bu durumda bitkiyi sarsacağını düşünüyorum... Değişikliği bitki düzelip kökleri sağlamlaştığında yaparsanız daha garantili bir yol olur...

Bilgi için teşekkürler son fotoğrafını çekip paylaşamadım geldiğinde yavrusu 2cm di şimdi 15 cm oldu bana göre saksı küçük gibi zaten ağırlıktan yana yatmak üzere iyi bir toprak bulabilsem değiştirmek gerekiyor.

aloe 15-03-2019 14:11

3 Eklenti(ler)
Ne dersiniz resimlere bi bakıp söyler misiniz olmuş mu?

aloe 15-03-2019 14:12

Bu yan olan resimleri nasıl düzlüğcem bilmiyorum :(

aloe 15-03-2019 14:25

4 Eklenti(ler)
Bunlarıda az önce ayırıp gübreli bahçe toprağı, torf ve çeşidini bilmediğim bi taş karışımına ektim. Uöarım tutarlar. Taşın resminide ekliyorum

aloe 15-03-2019 14:31

3 Eklenti(ler)
Güler abladan aldığım aloede ilk fırsatta destek koyucam. Yalnız toprak tamamen kuru olmasına rağmen yaprak uçları kurumaya başladı :( nedenini bilen yazsın lütfen.

yavuz ergül 19-03-2019 09:14

Sayin aleo, çiceginiz Koklenmeye calisiyor, henuz kılcal kökü olmadigindan topraktan beslenemiyor ve kokleninceye kadaryapraklardaki besini kullaniyor. Farkli toprak ph'ı, farkli iklim sartlarindan geldi ve alismaya calisiyor

yavuz ergül 19-03-2019 09:20

Farklı iklim derken bitkileri aynı evde bile degistirince yerini yadirgayabiliyor, kastettigim bu idi.

aloe 19-03-2019 11:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yavuz ergül (Mesaj 1563151)
Sayin aleo, çiceginiz Koklenmeye calisiyor, henuz kılcal kökü olmadigindan topraktan beslenemiyor ve kokleninceye kadaryapraklardaki besini kullaniyor. Farkli toprak ph'ı, farkli iklim sartlarindan geldi ve alismaya calisiyor

Yorum için teşekkürler. Pekiii ben ona yardımcı olsam? Nasıl bi besin takviyesi yapiim? Ne vereyim? neyle sulayım?

Gül Batur 19-03-2019 11:17

Aloe Vera.

2 Eklenti(ler)
Atın dışarıya hava alsın.Örnektir.

aloe 19-03-2019 11:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 1563164)

Hayy maşaallah. Aslında geçen bi yerde görmüştüm onunda balkondaydı. Ama zaman itibariyle balkona almak için erken değil mi? Kaybetmeyim sonra malum siz izmir'desiniz ben istanbul

yavuz ergül 19-03-2019 16:24

Bence asiri kurutmayin topragini sulayin. Zaten havalar isiniyor 1 ay icinde kendine gelecektir

aloe 19-03-2019 20:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yavuz ergül (Mesaj 1563203)
Bence asiri kurutmayin topragini sulayin. Zaten havalar isiniyor 1 ay icinde kendine gelecektir

Tamam dediğiniz gibi yaparım. Birde unutmazsam kaktüsler için sıvı besin alıp biraz kullanırım diye de düşündüm.

aloe 19-03-2019 20:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 1563164)

Sevgili Gül hanım. Siz ne zaman dışarı aldınız ve sulamayı nasıl yapıyorsunuz. Resimden anladığım kadarıyla açık havada ama gölge bi yerde. Güneşi direkt görmüyor galiba

Gül Batur 21-03-2019 10:25

Sayın aloe.
Ben hiç bir çiçeğim içeriye almıyorum kuzey açık balkonumda duruyorlar .
Siz biraz toprak takviyesi yapın ve sulayın baharda geldi besinde verin .
Benim sulamam aklıma geldiği zaman.nazlı değildir kendileri kanatkardırlar sağlıkla kalın.

aloe 21-03-2019 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 1563391)
Sayın aloe.
Ben hiç bir çiçeğim içeriye almıyorum kuzey açık balkonumda duruyorlar .
Siz biraz toprak takviyesi yapın ve sulayın baharda geldi besinde verin .
Benim sulamam aklıma geldiği zaman.nazlı değildir kendileri kanatkardırlar sağlıkla kalın.

Orası İzmir burası İst. diye geçti aklımdan :) aradaki ısı farklılıklarını bilmiyorum. Birde benim balkon çok rüzgar alıyor. Fakat en azından yazın dışarıya alıp orda tutarım. Kışında belki bi delilik yapar bırakırım:) kısmet bakalım. Birde bu resimde ki aloeler kaç yıllık Sizde sağlıkla kalın

umutdunyasi 21-03-2019 11:55

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutdunyasi (Mesaj 1562378)
merhaba arkadaşlar aloe veramı 5 ay önce marketten almıştım dediğiniz gibi cam önüne koymuştum güneşten olsa gerek yaprakları yumuşadı ve kahverengi olmaya başladı bende birazdaha iç kısma aldım yapraklar düzeldi, şimdiki sorun alt yapraklar çürümeye başladı toprağın içinde kök sallanmaya başladı çeksem çıkacak durumda.

Merhabalar, sonunda toprak ve saksı değişimini yaptım çok ihtiyaçları varmış suyu az koymama rağmen toprak torf olduğundan kökler çürümüş.
Meşe toprağı ve torf ile yeni bir karışım yaptım biraz daha büyük saksılara diktim inşallah tutarlar... :rolleyes:

aloe 21-03-2019 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutdunyasi (Mesaj 1563412)
Merhabalar, sonunda toprak ve saksı değişimini yaptım çok ihtiyaçları varmış suyu az koymama rağmen toprak torf olduğundan kökler çürümüş.
Meşe toprağı ve torf ile yeni bir karışım yaptım biraz daha büyük saksılara diktim inşallah tutarlar... :rolleyes:

Kökleri hala ıslak gördüğüm kadarıyla. Yeni yerine koymadan önce açık havada birkaç saat tutup köklerin biraz kurumasını sağlamak iyi olurdu. Artık ekmişsiniz. Epey bi vakit su vermeyin. Gayet iyi görünüyorlar tutar Allah'ın izniyle
Birde özellikle yavruları fazla gömmüşsünüz sanki. İlk boğuma kadar gömülüyor diye öğrendim burdan.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025