![]() |
Sayın mügem, Sedum sieboldii'yi budamasanız da kışın tüm dalları kurur ve dökülür. Baharda çoğalarak tekrar çıkar.
|
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Minik sedumlarımın saksıları da minicikti.
Eklenti 386024 Eklenti 386025 Büyük saksıya geçtiler,köklerden ayrılıp,bölündüler. Eklenti 386026 Eklenti 386027 Bu da doğal ortamda,Kozak Yaylası'ndan bir sedum. Eklenti 386028 Sedumlar o kadar birbirine benziyor ki,türlerini ayıramadım. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba benim bu cicegim buradaki fotograflara benziyor o yüzden buraya yazdım, ama ne oldugunu bilmiyorum tırnak diye aldım ama bunu verdi cicekci ne oldugunu blen var mı? insallah dogru yere yazmısımdır yanlıs yere yazdıysam affedin lütfen tesekkürler..
|
Bitkiniz acem halısı , forumda bu konu ile ilgili başlık var .İstediğiniz bilgiye oradan ulaşabilirsiniz.
|
tesekkür ederim ne cok aradım bu bitkiye benzer fotografları ama isim bilmeyince bulmak cok zor. sayenizde ögrendim hemen inceliyorum cok sağolun :)
|
Fidanlıktan kırmızı yapraklı aldığım sedumlar, yeni yerlerinde gelişip büyüdükçe bütün yaprakları yeşile döndü, sebebini bilen var mı?
|
Orada soğuk görmüş
|
@sardunyadervis Daha sonradan öğrendiğim kadarıyla sukulentler az su bol güneş gibi koşullarda renkleniyor ama soğuk da bir faktör olabilir tabii.
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu sedumun adını bilen var mı?
|
İsmi: Sedum sarmentosum. Çok güzel açmış.
|
Teşekkür ederim Sayın sakdag :)
|
2 Eklenti(ler)
Torf diktiğim için defalarca köklenmeyen sedum rubrotinctum doğal toprağa dikince bi ay içinde bu hale geldi :)
Eklenti 621545 Eklenti 621539 |
Bu da benim doğada bulduğum sedum. Bugün bir tutam kökleyip getirdim. İsmini bilmiyorum. Keşke daha çok alsaymışım benimde korunması gereken minik ortancalarım var.
https://i.hizliresim.com/ZEva6g.jpg |
1 Eklenti(ler)
Buda pembesi sanirim
|
Sedum reflexum un yaprakları dökülüyor
Selamlar,
Sedum reflexum bitkimin bir haftadır yaprakları dökülüyor. Bu hafta ilgilenemedim acaba içerde fazla mı kaldı. Aşırı sulamadım neden olmuş olabilir? Lütfen yardımm :( Ölürse çok üzülürüm |
Alıntı:
|
Alıntı:
Normalde evde değilken içeri alıyorum sukulentleri ama bu aralar iş yoğunluğundan içerde kaldılar. Hayata döner mi acaba? :confused: |
Kolay kolay ölmez onlar, kökleri varsa (yoksa çok soğukta tutmayın) tekrar canlanırlar.
|
Alıntı:
Dona dayanıklı bir bitki, içeride tutmayınız. Buradan anladığım kadarıyla, -34.4 dereceye kadar dayanıklı. Benimkiler yaz kış bahçede. |
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Dışardalar şuan. Canlanırlar inşallah. Bundan sonra ihmal etmek yokk.
|
Alıntı:
|
O taraflara gelebilirsem alırım kesin :)
|
Sulukentlerin arasında şüphesiz ki en sevdiğim sukulent bu ancak benimki bütün yapraklarını tek tek düşürüp kurudu.Nerede yanlış yaptım bilmiyorum,sanırım çok sulamaktan korkup az suladım :(
|
merhaba*♀️ sedum burrito bakımı ile ilgili bilgi verebilir misiniz? birkaç sitede bişiler okudum ama hepsinde farklı öneriler vardı
|
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Merhaba arkadaşlar sedum aldım bir yerden cogaltmak için suya koydum çurudu ismini zor buldum şimdi çoğaltma tekniğini buldum ama bitki yok.çok ta sevdiğim bitki minik ysptaklı. Biri benimle paylasabilir mi rica etsem ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025