agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Kalanchoe daigremontiana (Aşkın Gözyaşları) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/15937.htm)

Benol Hazaroğlu 21-02-2014 19:56

Çiçekleri çok mu minik? Merak ettim.

sakdag 25-02-2014 09:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi söğütsalkım (Mesaj 1251932)
bendede bir aşkın gözyaşı var ve sizlere bir soru soracagım bu bitki dışarı damı yetişir yoksa ev ortamın damı. birde soğuğa dayanıklımı acaba
saygılar.

İzmir'de dışarıda yetişebilir, -3 dereceye kadar da dayanabiliyor. Ev ortamında, hele de ışığı az alıyorsa çok fazla uzayıp boya gider.

sakdag 25-02-2014 09:10

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 1251944)
Çiçekleri çok mu minik? Merak ettim.

Çiçekleri o kadar da minik değil Benol Hanım, her çiçek 3-4cm uzunluğunda. En son ben, bendekilerin çiçeklerini kesme çiçek yapmıştım. Epey dayandılar.

Eklenti 472217

Jezebel 03-03-2014 11:33

2 Eklenti(ler)
Benimki de hala çiçekli, ama bakın bahçedekiler ne coşkun:):)

Eklenti 473565

Eklenti 473566

Saksıda olanı da işyeri bahçesin dikivereyim diyorum, özgürce yaşasın.

Jezebel 04-03-2014 05:30

1 Eklenti(ler)
Ünal kaktüste

Eklenti 473801

Benol hanım çiçekleri ufak filan değil hatta boyumu aştıklarını söyleyebilirim, benim bahçedekiler bile..

ilksenozturk 04-03-2014 06:31

renkleri hakikaten böyle mi yoksa fotoğrafta mı böyle kırmızımsı görünüyor?
benimki ilk açtığı yıl pembe iken bu yılki çiçekleri beyaza yakın bir renkte.

bence sukuletlerin bir çoğu dışarıda çok daha mutlu. fakat bu bitki istanbul kışına dayanamıyor.

Benol Hazaroğlu 06-03-2014 15:21

Çok güzelmiş hakikaten. Bayağı görkemli görünüyor.

Jezebel 06-03-2014 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1255951)
renkleri hakikaten böyle mi yoksa fotoğrafta mı böyle kırmızımsı görünüyor?
benimki ilk açtığı yıl pembe iken bu yılki çiçekleri beyaza yakın bir renkte.

bence sukuletlerin bir çoğu dışarıda çok daha mutlu. fakat bu bitki istanbul kışına dayanamıyor.

Renkleri hakikaten bu kadar güzel, mercan kırmızısı. Ev ortamında ışıktan daha mat renklerde açıyor olabilir.

Lilium 19-03-2014 12:12

Arkadaşlar komşumuza ağaçlar neti gezdirirken tanıtırken Kalanchoe daigremontiana (Aşkın Gözyaşları) çiçeğini görünce içi gitti, abi ne olur bu çiçekten istiyorum nasıl temin ederiz istesek gönderirler mi deyince dayanamadım ve sizlere yazma ihtiyacı duydum, ücreti mukabilinde gönderebilecek arkadaşımız varsa komşumu çok sevindireceksiniz belki de bu arada bir üyede kazanmış olacağız, ilginiz için şimdiden teşekkürler.

melek yüzlü 02-05-2014 19:54

Valla bu bitkiden bna küçük bir tane hediye geldi. Üç ay once gedi fakat hizli buyumuyor.Bir de yere dökülen gözyaşlarını bile saksinin icine koydugum halde hic yavru vermedi. Aceba saksisi kucuk geliyor olabilir mi? Yardimci olursaniz sevinirim.

söğütsalkım 31-10-2014 15:02

arkadaşlar aşkın gözyaşı çiçeğim saksının içini tamamen kapladı bununla yetinmeyip tüm bahçemin yarısını sardı ve binlerce yavru verdi vede bunlar çiçek açtı şimdiyse bitkiyi kendi haline bıraktım etrafta çoğalsın diye yani kısacası bahçeyi istila eti..

gece 15-03-2015 22:34

Dikkat zehirlidir, küçük çocuklardan uzak tutunuz!

Arkadaşlar, gözyaşı çiçeği ile ilgili 130'un üzerinde yazı yazıldığı, özellikle bitkiyi tanımayan, bilmeyenler ile bir çok bitki paylaşımı da yapıldığı halde ölümcül derecede zehirli bir bitki olduğu hiç belirtilmemiş.

Oysa bitki yenilmesi durumunda, özellikle küçük çocuklar ve evcil hayvanlar için ölümcül olabilecek derecede zehirli bir bitki.

Belki de bu yüzden, bu güzel ve çekici bitkinin, pek çok dildeki, bir çok adlarından biri 'Evil's backbone' yani şeytanın belkemiği.

Ölümcül zehri bir yana, bitkinin gövdesinin (belinin) kıvrılmaya fena halde meyilli oluşu ve çocuklarının çokluğu :eek: gözönüne alındığında, yerinde bir adlandırma.

Kim, niye yesin ki demeyin; kendi çocuğumun (emekleme yaşlarında) saksı toprağını (büyük oranda hayvan gübresi) iştahla yemeye çalışması ve bizim engellememizi şahsen unutamıyorum.

Bitki hakkında bilgi, özellikle bitkinin kendisini paylaştığınız kişilere bilhassa çocuklar için ölümcül derecede zehirli olabileceği konusunu mutlaka hatırlatın.

Bitki hızla üreyip, tanıyıp bilmeyenlerin çevresine de hızla yayılabildiği için bu, özellikle önemli.

gece
herhangi bir zehirlenmede hemen 114 zehir danışma hattını aramalıyız diyen forum kişisi

a_fan_of_barca 29-06-2015 14:02

Merhaba, bu bitkiden bende de var. Gecen yil almistim. Saksida 2 tane dal halindeydi. Kisi cok soguk kuzeye bakan balkonda gecirdi(-5 derece soguk) ama hic bir sey olmadi. Kisin bile buyumeye devam etti. Ama kisin cikan yapraklari kivriliyordu. Yaz geldiginde artik cok uzamisti ve ruzgarla egilip kirildi. Ben de her iki daldan tepe celigi aldim, govdeleri attim. Celikleri 1 gun beklettim(kesik yerlerin kurumasi icin), sonra kendi topragina diktim, suladim. 5 gunde eskisinden guzel oldu. En kisa zamanda fotografini da ekleyecegim.

a_fan_of_barca 29-06-2015 17:55

1 Eklenti(ler)
Bu da resmi

sardunya18 13-08-2015 16:33

2 Eklenti(ler)
Binlerin annesi çiçeğim.Saksısını büyütüp balkona çıkarınca yaprakları iyice büyüdü.Ne zaman çiçek açar ki?

Mücevher Çalısı 13-08-2015 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1401721)
Binlerin annesi çiçeğim.Saksısını büyütüp balkona çıkarınca yaprakları iyice büyüdü.Ne zaman çiçek açar ki?

Kış-ilkbahar döneminde çiçek açıyor.

Kışları çok soğuk olmayan ya da uzun süre don olmayan bölgelerde kışı atlatıyor ve çiçekleniyor.

Bendekiler çiçeklendikten bir süre sonra bozulan yaprak yerlerinden sürgünler veriyor, formu değişiyor, çirkinleşiyor.

sardunya18 14-08-2015 08:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1401740)
Kış-ilkbahar döneminde çiçek açıyor.

Kışları çok soğuk olmayan ya da uzun süre don olmayan bölgelerde kışı atlatıyor ve çiçekleniyor.

Bendekiler çiçeklendikten bir süre sonra bozulan yaprak yerlerinden sürgünler veriyor, formu değişiyor, çirkinleşiyor.

Teşekkür ederim geçen sene kışı evde cam önünde geçirdik.Kapalı balkonda kışı geçirirmi acaba bilmiyorum.Geçen sene sardunyalarımın bir kısmı donmuştu.

pulibet 14-08-2015 22:30

Ne kadar dayanıklı bir çiçek olduğuna inanamazsınız. Geçen sene Ankara da -20 leri gördük. Benimkiler kapalı balkondalar ve en ufak bir zarar görmediler. Korkmayın. Sadece sulamaya daha doğrusu sulamamaya dikkat etmelisiniz. Hayatta kalacakları kadar nem yeterli kışın.

sardunya18 15-08-2015 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pulibet (Mesaj 1402031)
Ne kadar dayanıklı bir çiçek olduğuna inanamazsınız. Geçen sene Ankara da -20 leri gördük. Benimkiler kapalı balkondalar ve en ufak bir zarar görmediler. Korkmayın. Sadece sulamaya daha doğrusu sulamamaya dikkat etmelisiniz. Hayatta kalacakları kadar nem yeterli kışın.

Teşekkür ederim pulibet aynı iklime sahibiz bende kapalı balkon da bırakıyım bakalım nolucak?

sardunya18 15-08-2015 11:09

Tabi yavrular dan bir küçük saksı cam kenarın da yerini alır.

sardunya18 22-08-2015 12:09

2 Eklenti(ler)
Dev yaprağı mız ve yavrular

Moringa_sülo 23-08-2015 01:23

2 Eklenti(ler)
bunlarda benimkinin yaprak ve yavrulari :-)

sardunya18 15-11-2015 12:08

1 Eklenti(ler)
Biz çiçek açıcaz galiba:p

coskun8553 18-01-2016 12:00

Benim çiçeğimin yaprakları aşağıya doğru kıvrılmaya başladı. Acaba neden olabilir? Güzel bir görüntü oluşturmuyor. Nasıl düzeltebilirim ?

Mücevher Çalısı 18-01-2016 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi coskun8553 (Mesaj 1434019)
Benim çiçeğimin yaprakları aşağıya doğru kıvrılmaya başladı. Acaba neden olabilir? Güzel bir görüntü oluşturmuyor. Nasıl düzeltebilirim ?

Ömrü 2 yıl. Gözyaşınızın yaşı 2'ye geliyorsa yaşlılıktandır...

En azından benimkiler böyle:)

Mücevher Çalısı 19-01-2016 16:47

1 Eklenti(ler)
Üstteki mesajıma ek olarak soğuk etkisi de olabilir...

Aşağıdaki benim daha ilk yılında olan Gözyaşı Çiçeğim ve şeklimiz böyle. Antalya'da dışarıda yaşayabiliyorlar yani az da olsa soğuk etkisinde bu örnek. Sukulentlerin bir çoğu gibi yaprak rengi ve şekli soğuk etkisiyle değişiyor:)

Eklenti 592778

Ek: Bendeki Gözyaşı'nın kimliği; Kalanchoe x houghtonii veya Kalanchoe serrata olabilir. Başka bir Gözyaşı türü de olabilir...

coskun8553 23-01-2016 13:56

1 Eklenti(ler)
Eklenti 593138

Kusura bakmayın soruyu sorduğumda bir resim paylaşmam gerekirdi. Şimdi bir tane yüklüyorum pek net değil ama sorun anlaşılıyor sanırım. Bitki yaşlı değil.Soğuk sorunu da yok kış geçene kadar soğuktan etkilenebilecek bitkileri ev içerisinde tutuyorum.

Mücevher Çalısı 23-01-2016 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi coskun8553 (Mesaj 1435112)
Eklenti 593138

Kusura bakmayın soruyu sorduğumda bir resim paylaşmam gerekirdi. Şimdi bir tane yüklüyorum pek net değil ama sorun anlaşılıyor sanırım. Bitki yaşlı değil.Soğuk sorunu da yok kış geçene kadar soğuktan etkilenebilecek bitkileri ev içerisinde tutuyorum.

Kışı geçirin, havalar ısınmaya başladığı gibi dışarı çıkarın. 0 derecenin altında olmadıkça dışarıda durabilir. Mümkün olduğu kadar tam gün güneş görsün...

Soğuk görmese de kış dönemindeyiz, içeriye alınmış olsa da yaz sıcaklarını, güneşi seven bir bitki olduğundan formu bozuluyor...

Şimdi ben de merak ettim:p Kışın formu pek güzel olan Gözyaşı Çiçeği olan var mı?

Mücevher Çalısı 28-01-2016 14:06

Kalanchoe serrata

1 Eklenti(ler)
Benim gözyaşı Çiçeğimin çiçekleri de aşağıdaki gibi;)

Eklenti 593760

Onu Gözyaşı Çiçeklerinden en çok "Kalanchoe serrata"'ya benzettim:)

Lonicera 03-02-2016 14:31

1 Eklenti(ler)
Havalar biraz düzelince dışarıya aldık. Çiçeğini bu yıl ilk defa göreceğiz nasipse.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025