![]() |
sayın sevgice neden kısaltacaksınız ki böyle muhteşem güzel büyümüş. çok şahane gözüküyor. ben olsam evin tavanınıda delse de kısaltmam. yine de siz bilirsiniz
|
Cevaplar için teşekkürler. Bukadar uzadıkdan sonra çiçeklenicegini düşünmemişdim acıkcası:eek:. Kısaltmam ozaman. :rolleyes:
Teşekkurlerr |
Demek ki budakmak yerine büyük bir saksıya alıp özgür bırakmak gerekiyor. Sevgili Günüm teşekkürler.
|
Alıntı:
saygılar.. |
Çiçeklenmeden bir süre sonra annenin kuruduğunu hatırlıyorum. Yavrulardan yeni bir bitki oluşturmuştum.
|
benim bitkim bu sene çiçek açtı :)
saksısı sürekli devriliyordu, balkona almıştım. biraz da susuz kaldı burada; az su bol güneş. havalar hafiften serinleyince içeri aldım, şaşırdı ve başladı çiçek vermeye. o kadar zarif çiçekleri var ki... pembe pembe. umarım çiçek açtıktan sonra ölmezler |
Sn.İlksenoztürk çiçek acmış halini resmini eklermisiniz . Merak ettim dogrusu. Benimkide dedginiz gibi dısarda tomurckladı. Havalar soguyunca bekledim acmadı içeri aldım.Halaa beklemekdeyim açmalarını...
|
bir sürü fotoğraf çektim ama bulunduğu yer ve kendi boyu posu itibari ile güzelliği anlaşılır kareler yakalayamadım malesef. ama yine de yüklerim. gerçekten çok güzeller
tomurcuklanmaları eylülde, açmaları ise kasımda oldu benimkilerin ve hala açmaya devam ediyorlar. tomurcukların çiçeğe dönme süresi olduka uzun sn sevgice. |
birkaç foto
2 Eklenti(ler)
pek de güzel açılar yakalayamadım,
malum çiçeğim şuan 1 mt boyunda :p |
İlksen hanım, kaç yılda çiçekleniyor merak ettim.Çiçekleri gerçekten şahane,ben çiçek açtığını bilmezdim.
Herzaman ğüzel çiçeklerle ğülsün inşallah. |
benimkisi iki bucuk yaşında ve ilk defa çiçek açıyor. ama bu bitkiyi tanımadan önce ilk 1 yıl küçücük bir saksıya hapsetmiştim onu. bilememişim bu kadar büyüyeceğini. sonra büyük saksıya alınca çoştu, şuan boyu 1 mt.
|
Sevgili ilksenozturk, sizin bana göndermiş olduğunuz miniklerden sadece 1 tanesini yaşatabildim :( O da o kadar nazlı büyüyor ki anlatamam. Ben bir şeyi eksik yapıyorum ama ne ? Gözünün içine bakıyorum oysa. Neyse, yavaş büyüsün ama yeter ki büyüsün ;) Tekrar teşekkür ediyorum size ;)
|
2 Eklenti(ler)
Açacak açmayacak bekliyorum upuzun oldu..
|
Bana Sayın Günüm'den gelmişti bir yaprak ve küçük tomurcuklar. İki sene beklemeye gerek yok. İlk sene çiçeklerini görürsünüz. -Su ve güneşi eksik olmamak kaydı ile- Çiçeklenme olduktan sonra çiçeklerin olduğu yerden yeni filizler de gelişiyor. Ancak ana yapraklar ölüyor. Bu hali pek iyi bir görünüm vermiyor. Budayıp yeniden büyümesi daha dekoratif sanki. Ancak çiçeği öldürmek neredeyse imkansız. Yanında yöresinde bulunan her saksıdan çiçeğin filizleri istemeseniz de yaşıyor. Bulunduğu yerin çevresini de sık sık temizlemek gerekiyor. Pek dağıtıyor.
|
çiçekler açmaya başlayınca ardarda ve uzun süre açıyor. bakalım çiçekleri geçtikten sonra ne olacak?
sevgili gülenmelek, yazın güneş görmeye başlayınca hızına yetişemeyeceksini:) şimdi güneşi yok yeterince, yazı bekliyor o. bir tane yetmez derseniz daha da gönderirim ama yazın çarşıdan aldım bir tane eve geldim 100000000 tane olacak, merak etmeyin :) |
4 Eklenti(ler)
Merhabalar .Benimde açmasını yaklaşık 2 ay kadar bekledigim aşkın gözyaşları çiçeginin tomurcukları açdıı. İşde çiçeklerimiz....:)
Eklenti 265402 Eklenti 265403 Eklenti 265404 Eklenti 265406 |
Benimkinin çiçek rengi sn. ilksenöztürk ün kinden farklı tonlarda sanırım...
|
cinsi de farklı sanırım, benimki geniş yapraklı olanından ve çiçekleri de toz pembe. sizinkiler sarı gibi duruyor, yanılıyor muyum? çok orjiinal, çok beğendim. güle güle büyütüp bol bol çiçeklerini görürsünüz inşallah :)
sn mirbe sizinki de farklı duruyor sanki. benimkinin bazı yaprakları el kadar oluyor, çocuk eli diyelim biz ona :) |
3 Eklenti(ler)
1 metreyi geçti halen çiçek hareketi yok..
Eklenti 265586 Eklenti 265587 Bu da diğeri.. Eklenti 265594 |
1 Eklenti(ler)
benim kalanchoelerim dışarıda iki aydır aynı durumda
havaların ısınmasını bekliyoruz. |
Alıntı:
değişmiyorsa çok çok güzelmiş. ne çok türü varmış da haberimiz yokmuş, en son eklenen resimlerde nerdeyse herkeste farklı bişeyler var gibi duruyor. sevgili gül batur; ben istanbul'da saksılarımdan birini dışarıda bıraktım denemek için, üstüne kar yağmadı ama soğukları dışarıda geçirdi. uykuda şuan ama yaşıyor. soğuklara dayanıklı sukuletlerden sanırım. keşfediyoruz hep beraber |
Merhabalar. Benim Kalanchoe Daigremontiana çiçekleri acdı ve soldular. Şimdi bu çiçegin sonu ne olucak bılen varmı acaba.Gövdesini kısaltma yoluna mı gıtsem evet ise nasıl yapıcam.
Görüşlerinizi alsammm.. Teşekkürler |
benim annecik üst çiçeklerini kuruttu ama birkaç dal daha uzattı, onlar da tomurcukta. hem de eylülden beri :)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Türünü ben de merak ediyorum.. |
http://www.agaclar.net/forum/941001-post170.htm
bendeki binlerinannesinin son hali. |
Merhabalar. benim binlerin annesi acaba çiçeklenmeden sonra ölücekmi derken haalaa uzamakda. Ne yapmam gereklı acaba 2 mt.dogru gıdıyo.Alt kısımlarda bişey yok üstlere dogur bissürü yaprakcıklar var. Öneri bekliyorum
Teşekkürler... |
Alıntı:
ben de beklemedeyim... |
3 Eklenti(ler)
Bitkiler bizi çok mutlu etse de bazen sinirlendirebiliyorlar..
Saksı hariç 140 cm. 3 yaşında halâ çiçek yok.. http://www.motordelisi.com/forum/images/smilies/sad.gif Sığdırabilmek için rafı kısalttım.. Eklenti 300267 Yavruların sıralı olduğu yaprak fotoğraflarına hep özenirdim.. Yavrular çoğalsın çekeyim diyordum, dün dolu yağdı.. Hepsi dökülmüş.. :mad: Eklenti 300268 Bu bitkinin jineop'un bitkisinden olduğunu tahmin ediyorum.. Yaprak altları çilli..http://www.motordelisi.com/forum/images/smilies/gul.gif http://www.motordelisi.com/forum/images/smilies/004.gif Eklenti 300269 |
Solan çiçeklere dokunulmassa aynı yerden tekrar çiçek açıyor, eskisi kadar yoğun olmasada.
|
1 Eklenti(ler)
Sakdag için.. ;)
Ne kadar kokoş olduğum da ortaya çıktı böylece :p Eklenti 304834 Görüntü hoş da ayakta durmakta zorlanıyoruz biraz :( |
2 Eklenti(ler)
Çizmenin içindeki toprağa, sağ ve sol taraf olmak üzere iki tane çubuk saplayıp iyice tabanına kadar itir, bilek kısmında oluyor eğilip bükülme anladığım kadarıyla...
Böyle bir yaprak görüntülemek istiyordun galiba Selis... ;) Eklenti 305213 Bakın, şimdilik yüzlerin annesi...:p Eklenti 305214 |
Bitkimin üzerinde beyaz pamuklar
1 Eklenti(ler)
İyi günler,
Daha cinsini bile bilemediğim hediye gelen bitkimin yapraklarının üzerinde beyaz beyaz noktalar ve gövdesinde, dallarında beyaz pamuksu bir şeyler var. Acaba bu zararlılar için geç mi kaldım çünkü çoktan bir kaç dalı kurutmuşlar ama hala yeşil kalan bir iki dal var. |
Bitkiniz Kalanchoe ve muhtemelen çok sulamaktan böceklenmiş ölüyor. Bitkinin kendisini kurtarmanız zor gibi görünüyor. Gövdesini hafifçe sıkın, yumuşamışsa çürümüştür, kurtaramazsınız. Sağlam gibi görünen iki dalı çelik olarak alın. Saplarını sağlam yere kadar kesip,böceğini pamuğunu temizleyip suda köklendirin veya doğrudan dikin. Sulamanızı nemli olacak kadar yapın.
|
Alıntı:
|
çiçeklenme sonrasında binlerinannesine ne olduğunu görmek isteyenlere....
http://www.agaclar.net/forum/985010-post217.htm ve hala çiçek veriyor :) |
1 Eklenti(ler)
|
Kalanchoe daigremontiana
4 Eklenti(ler)
Binlerin anası gerçektem binlerin anasıymış, yavruları saymaya matematiğim yetmedi ..:D
Biraz görsellerden..:p |
çok garip bir bitki. çıkan yavrulardan da yavru çıkıyor.
|
Aynen ben geniş saksıya dikiyodum düşen yavrular yere düşmesin diye dibinde çimleneni komşular gidip gelirken alırdı ;) aşkın göz yaşı diyoruz ama biz buna :))
|
Uçlarındaki bebekleri nasıl ekiyoruz?Toprağa gömüyormuyuz yoksa üstünemi bırakıyoruz?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025