![]() |
Doğum kontrol hapının ilk kullanımlarda bitkinin gelişmesini sağladığını ama daha sonraları gelişmenin durduğunu söylemişlerdi arkadaşlar
|
;)
bu başlığı görünce güldüm ;)kayınvalidemde var bu çiçekten ve adı parlak ahmet ;) öyle ihtişamlıki kocaman bir masanın üzerini kaplıyor. bu kadar büyümesinin formülünü sorduğumda dotorun ona kullanması için verdiği demir haplarını gelişigüzel toprağa batırdığından bahsetti. şu ana kadar hiç edinmeyi düşünmemeiştim ama hafta sonu oraya gittiğimizde muhakkak çiçekten bir çelik alıp üreteceğim ;) |
arkadaşlar dediğim gibi bu hafta sonu kayınvalideme gittim.
hemen çiçeğinin yanına değim yerindeyse çöreklendim. sağolsun kırmadı beni 2 adet çelik verdi. üstelik onun parlak mustafası çiçek bile açmış. uçlarında lila rengi minicik çiçekler vardı. şimdi sorum şu. ben o çelikleri suda bekletiyorum. acaba direk toprağamı ekeyim. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz bana? |
Ben doğrudan toprağa ektim ve tuttu.
|
teşekkür ederim...
|
Alıntı:
|
keske benim çiçek de arsız olsa, kayınvalidemin aylar önce getirdiği parlak mustafam hala aynı boyda, hiç büyümüyor, nasıl bir çiçektir anlamadım gitti... bahsedilen ilaçlardan bi şekilde temin etmeye çalışayım en iyisi..
|
2 Eklenti(ler)
19 Ağustos'ta ektiğim Parlak Mustafa'nın bugünkü hali.
|
Çok güzel. Ben de yaz başında diktiğim parlak mustafa fidesinin çiçeğini gördüm. Çok güzel büyüdü balkonumda ve çiçek çiçek oldu:)
|
maşallah, ben çok daha eski tarihli bir çelik diktim hala aynı, hala aynı! kökünü kontrol mü etsem acaba ? neden benimki hep aynı boyda yapma çiçek gibi
|
Benimki kuzeye bakan balkonda duruyor Optimus. Sanırım sabah güneşini sevdi.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
merhaba...bu da benim parlak mustafam yeni çiçek açıyor.son günlerde yaprakları sararıyor,sanırım sonbahardan:(
Eklenti 112822 Eklenti 112823 Eklenti 112824 Eklenti 112825 |
Bana göre çok gözterişli olan bu bitkinin böyle basit ve sıradan çiçekleri olması çok garip geliyor bana. Ben de yaprakları için besliyorum bu bitkiyi...
|
Ben de bir ofisten parlak mustafa çeliği aldım. Yaprakları yapma gibi, çok diri görünüyor. Şu anda biraz küçük, resim eklemeyi becerebilirsem birkaç gün içerisinde ekleyeceğim. Büyüdüğünde tekrar sizlerle resmini paylaşmak isterim..
|
Arkadaşlar akşam bende parlak mustafanın resimlerini ekliyeceğim.Sıkı durun
|
Alıntı:
|
parlak mustafa'm
1 Eklenti(ler)
İşte arkadaşlar, bu da benim minik parlağım. :D Büyüyünce tekrar resmini paylaşırım.
|
Bunlarda benim mıstıklar
2 Eklenti(ler)
Gayet sağılıklılar.Biri daha az ışık alıyor ama yinede halinden memnun gibi
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeklerine haksızlık yapmayalım.
Mustimin çiçekleri; |
bende 2 hafta önce diktim, yagmurda yedi, iyide geldi.
şimdi mutlu, ben daha gür olması için üsten hep budicam, ozaman resim eklerim. bu çiçek insana başka bi huzur veriyor. çok rahat gürleşiyor onun rahatlıgının bende buraktıgı etkiden galiba. adını parlak lenavita koydum. herkeze kolay gelsin. |
2 Eklenti(ler)
merhaba..Parlak mustafa çiçeğim deki sorundan bahsetmek istiyorum.Son bir haftadır bir kaç yaprağında kemirilmiş gibi delikler oluştu..Toprağında tırtıl **** solucan var zannedip değiştirdim ama bir şey çıkmadı..acaba bir hastalık mı? çok teşekkür ederim..
|
Nurdan20 acaba benim muhabbet kuşlarımı oraya uğradı:D Dış mekandamı?Onu birşey yemiş orası kesin.Belkide bir misafir uğramış,karnını doyurup gitmiştir:pTakip edin bakalım devam edecekmi
|
buda bizim parlak mustafa
4 Eklenti(ler)
çok çabuk gelişti ama çiçek açmadı çeliğinden bir başkasına verdik onda gübre takviyesiyle çok sayıda çiçek açmış
|
Alıntı:
|
Sevgili Nurdan dalı kırmanız sadece görünüm açısından düzelme sağlar.Onu kemiren şeyi bulmanız lazım.Zararlılarla mücadele başlığından bilgi alabilirsiniz.Benim önerim sabunlu su yapıp saksının dibine gelmeyecek şekilde yapraklara püskürtün.Sonrada bir güzel musluğun altında yıkayın.Hatta mustafanız banyodayken odasınıda bir güzel ilaçlayın:p
Pratik bilgi:saksıyı deliksiz bir poşete oturtun tam toprağın üstünden köklerin etrafını kapatacak şekilde bağlayın sonra ilaçlama ve yıkama işlemini yapın |
çoook teşekkür ediyorum.hemen deniyeceğim.selamlar:)
|
Benim parlak Mustafa'm yazdan bu yana çok büyüdü, balkondaydı. 1 ay önce yapraklarında kararma görünce üşüdüğünü düşünüp içeriye aldım. İçeriye aldıktan sonra kenarlardan hiç yeni filiz vermedi, sadece cılız şekilde ucları uzayıp duruyor. Sizce ne yapmalıyım?
|
Mevsimden dolayı olduğunu düşünüyorum.Benimkilerde içeride birtanesi hiç yer değişmedi ama söylediğiniz gibi hem yavaş gelişiyor hemde uçları inceldi,yaprakları küçüldü.Eğer bulunduğu yer sıcaksa normale dönebilir.Birde gübre takviyesi yapmanızı öneririm
|
Şimdiye kadar hiç bir çiçeğime gübre kullanmadım. Tavsiyen varmı tubay?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025