![]() |
Sn.Zemzem ,
ben olsam topraktan çıkarıp çürüyen bölgeyi ayırırdım.5-6 gün kök kısmının kurumaını bekledikten sonra tekrar dikerdim. Çürüme genellikle fazla sulamaktan kaynaklanıyor . |
1 Eklenti(ler)
Süper görüntü..
|
Merhaba arkadaşlar,
Sempervivumu tohumdan yetiştiren arkadaşlara özellikle de sn İdurgun'a soruyorum. 20 gün önce ektiğim tohumlardan birşeyler çıktı ama büyümesi ne kadar zaman alıyor bu mükemmel yaratıkların, minicikler sanki hep öyle kalacak gibiler:(. |
Sayın Denizardacan;
Yavaş büyüdükleri kesin. Ben geçen yıl denemiştim ama başarısız oldum. Bu da benim için bir tecrübe oldu. Yaptığım hata nem oranını ayarlayamamak oldu diye düşünüyorum. Aşağıdaki resimden sonra yaklaşık 2 ay boyunca çok az daha büyüyüp kurudular. Şimdi olsa yaşatırdım onları. Ne yapardım; sağlam bir kapta çimlendirme yapardım (şeffaf saklama kabı kullanmıştım), daha geçirgen bir toprak kullanırdım, nemini çok daha özenli takip ederdim. Üstten fısfıs yaparak sulayınca yüzeysel bir nem elde ediyorsunuz fakat yaz aylarında bu yeterli olmuyor bence. Kabı suya daldırıp alttan toprağın nemi almasını sağlamak daha yararlı olabilir. Yaptıklarımı buraya tıklayarak sitemden bakabilirsiniz, kötü de olsa bir tecrübe olur bu. http://www.adabahcem.com/wp-content/.../05/semp12.jpg |
Cevabınız için teşekkürler sn İdurgun ,
Üzüldüm sizin sempervivumlara ne güzel ikişer çift yaprak da vermişler, o halleri ne kadar tatlı öyle, bendekiler ancak tek çift yapraktalar kimisi de yeni yeni çıkıyor. Ben de sonuçtan sayfayı bilgilendiririm, sonuç iyi olursa tabi:D |
merhaba arkadaşlar sempervivum tohumu nerde bulabilirim acaba yardımcı olur musunuz?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,bu da benim sempervivumum. Eklenti 375372 Sayın birgaripyolcuya tekrar teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim sempervivumlarımdan bir tanesi diğerlerini de fotoğraflayıp paylaşmayı düşünüyorum ;) sevgiler...
|
2 Eklenti(ler)
Bana hiç büyümedi gibi geliyor ama ne kadar da büyüdüler.Bütün saksıyı kapladılar. Üstelik 2 rozetini sevgili ahesteye göndermeme rağmen..
Eklenti 397166 Eklenti 397167 En büyüğü yavrulamış. |
Merhaba. Şoktayım bende de var komşularımda da ama hiç birimizinki çiçek açmadı sürekli yavru veriyor, resimlerden çiçeklendiğini görünce bizimkiler neden böyle değil diye üzüldüm :(
|
3 Eklenti(ler)
1. Sempervivumum kışı güzel geçirdi
Eklenti 407119 2. si bir türlü canlanamadı. Ben de toprağını yeniden değiştirdim, bakalım... Eklenti 407120 3. sünü 2 gün önce Eminönü' nden aldım, tanesi 5 Tl. Toprağını değiştirirken bir de solucan çıktı... İkisini tek saksı yaptım. Eklenti 407121 |
1 Eklenti(ler)
Almanya'dan henüz elime ulaşmamış hediyem...
Eklenti 408626 |
Çok güzeller. Sempervivumları ben çok seviyorum, emeklerinize sağlık:)
|
sempervivumun saksıdan sarkan yavruları tutar tutmaz kopuyor bunun dedeni ne olabilir? tam günekten bahsediliyor ama bendeki tam gölgede. sağlıksız mı gelişiyor?
|
aynı problem benim çiçeğimdede mevcut..
yardımınızı bekliyoruz arkadaşlar.. |
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. 132 nolu paylaşımımda ilk fotoğrafdaki yavruların hemen hemen hiçbiri yaşamıyor, üçüncüsünü ise kaybettim. Sıcak hava iyi gelmiyor, bu bitki soğuk-gölgeli yerlerin bitkisi. Sanırım buralar ona yaramıyor.
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba, bu sukulent komşumuz vasıtasıyla bahçemize eklendi. Şuan saksıda ama çok bakımsız. Terrarium oluşturmak istiyorum ama korkuyorum yapamam diye. Acaba ne tür toprak sever, torf'a mı diksem, nasıl topragindan çıkarsam, nasıl bakım yapsam gibi sorularım var. Şimdiden teşekkürler :) bu arada şu resimdeki türden.
Eklenti 531667 |
Yardımseverlik akıyor siteden..
|
Alıntı:
Konuyu baştan sona okudunuz mu ? Ben muhtemelen okumadığınızı düşünüyorum. Nedenine gelince komşunuzdan aldığınıza göre muhtemelen bitki çok iyi durumda gelişmiştir diye düşünüyorum. Eğer bitki çok iyi durumda ise komşunuzun toprağı ve yaptığı bakımın aynısını yapın. Bu bitki genellikle kayalık yerlerde sukulent olması nedeni ile köklerinin çok fazla su içinde kalmaması gerekiyor. Öldürmek isterseniz torfa dikersiniz. Yaşatmak isterseniz fazla su tutmayan drenajı yüksek yerlere dikersiniz. Kaya aralarında da yetiştirilen yerler var. Benim 2013 yılında diktiğim ve 2014 yılında çiçek açan semperviumlarım. http://www.agaclar.net/forum/1306867-post81.htm http://www.agaclar.net/forum/1306871-post84.htm http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/33025-3.htm 77. mesaj |
Alıntı:
Taktir edersiniz ki 7/24 yardım nöbeti tutulmuyor sitede. Örneğin siz bu saygısızca mesajı yazalı günler olmuş ama ben henüz görüyor ve cevap yazıyorum. Siz iğneyi başkasına batırmadan önce çuvaldızı kendinize batırsanız ve başlıktaki tüm bilgileri okusanız sorunuzun yanıtını kolaylıkla bulabilirsiniz. Çünkü sorularınızın tüm yanıtları başlıkta mevcut. Lütfen mesajlarınızı yazarken biraz daha düşünceli olunuz... Bu mesajımı siz okuduktan sonra sileceğim. Rica ederim siz de tüm arkadaşlarımızı zan altında bırakan mesajınızı siliniz. Zira değerli bir arkadaşımız olan Muda da (muhtemelen o da sizin bu mesajınızı yeni görmüştür) size gerekli açıklamayı yapmış. Saygılarımla... |
Alıntı:
|
Merhaba,
Benim Sempervivum da ne güzel atağa kalkmıştı ancak oğlumun gazabına uğradı resmen görünce ağladım. Bütün saksısını devirmiş parça pinçik etmiş. 4 tane yaprak sadece elimde kaldı. Acaba yaprağından çoğalıyor mu? Kökleniyor mu. Kaybettiğim için çok üzgünüm şu anda :( |
Olmadığını öğrenmiş bulunuyorum. Yapraklar kurudu soldu gitti.
|
Arkadaşlar bu da benim Sempervivum'um benim ki yayılmakdan ziyade boya gidiyor sebebi nedir birde saksısı çok büyük 5 litrelik bi saksı değiştirmeyi düşünüyorum ne yapmam lazım
http://i.hizliresim.com/zABd2Y.jpg |
Alıntı:
|
akşam çekmiştim bu resimi durduğu yer balkonumun en güzel güneş aldığı bölüm ona ayırdım :) saksısın büyüklüğünden kaynaklanıyor olabilir mi diye düşünüyorum
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025