agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni29Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-06-2009, 13:52   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-06-2009
Tillandsia, köksüz ama asalak değil

herkese merhaba
aranıza yeni katıldım.. egzotik bitkiler beni büyülüyor. bugün saatlerce bu değişik bitkiyi araştırdım nette. ismi tillandsia bu türün. ancak bendeki saksıda yetişen cinsini kastetmiyorum. bu türün yüzlerce köksüz cinsi varmış. ankarada bulamadım bu köksüz ama asalak olmayan muhteşem bitkileri
lütfen bu konuda beni bilgilendirin nasıl bulabilirim?

laquat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2009, 14:10   #2
Ağaç Dostu

tolgahann's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2008
Galeri: 5
Bu bitkinin turuncu kırmızı ve pembe çeşitlerini geçen ay carrefor da gördüm,ama benim gördüklerim saksıda,köklüydü.

Eklenen Resimler

tolgahann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2009, 18:32   #3
Yeni Üye

evet tolgahan, bundan bende var ama çiçeği kurudu maalesef sanırım yeni çiçek açacak sabırla bekliyorum..
yalnız köksüzleri mevcut resimleri google görsellerde mevcut.. resmen büyüleyiciler sahibinden sitesinde 1 adet satıldığını öğrendim onun dışında çok araştırmama rağmen bilene rastlamadım.
yine de ilginize teşekkürler diğer forumculardan bilgisi olanlar vardır umarım..?

Eski 14-06-2009, 18:35   #4
Yeni Üye

bu arada merak ederseniz aşağıdaki linkte birkaç resim var:

http://www.aardvarkplantleasing.com/...illandsia3.htm

Eski 26-06-2009, 22:20   #5
Yeni Üye

esraozgur's Avatar

Giriş Tarihi: 26-06-2009
Merhaba,
almak isteyenler bauhause' da bulabilir. oradan aldım ben.

esraozgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2010, 16:39   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2009
Bende çok aradım ama bu aralar bulamadım,türkiyede satış yapan biryer var mı acaba?

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2010, 16:37   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-04-2010
bende arıyorum ankarada nerede bulabilirim yardımcı olursanız çok çok memnun olurum teşekkürler

z.maviss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2010, 12:21   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2009
Buda benim yeni tillandsia'm

Eklenen Resimler

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2012, 21:26   #9
Ağaçsever

Belladonna's Avatar

Giriş Tarihi: 29-03-2011
etsy.com'da çok güzel saksi tasarimlari ile satiliyor bu bitki. köksüz olduğu için büyük salyangoz kabuklarından porselen bebek kafalarına kadar herşeyi saksı olarak kullanabiliyoruz yani yaratıcılıkta büyük esneklik sağlıyor. etsy.com el işi ürünlerin satıldığı Amerika tabanlı ama neredeyse dünyanın her ülkesinden satıcıların bulunduğu bir site.

Belladonna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2012, 21:27   #10
Ağaçsever

Belladonna's Avatar

bir de adı tillandsia yerine airplant olarak geçiyor çoğu zaman.

Eski 26-03-2012, 21:35   #11
Ağaçsever

Belladonna's Avatar

Boyleler...

Eklenen Resimler

Eski 19-11-2012, 15:40   #12
Ağaç Dostu

BrunoL's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2012
Tillandsia Cyanea, yeni buldum.

Name:  IMG_0010.jpg
Views: 4665
Size:  71.4 KB

.

BrunoL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2012, 20:05   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-12-2012
air plant ariyorum...

merhaba, tillansianin koksuz turunu bulabildiniz mi Turkiye'de? Bulabildiyseniz bana dayardimci olabilir misiniz?

Tesekkurler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi laquat Mesajı Göster
herkese merhaba
aranıza yeni katıldım.. egzotik bitkiler beni büyülüyor. bugün saatlerce bu değişik bitkiyi araştırdım nette. ismi tillandsia bu türün. ancak bendeki saksıda yetişen cinsini kastetmiyorum. bu türün yüzlerce köksüz cinsi varmış. ankarada bulamadım bu köksüz ama asalak olmayan muhteşem bitkileri
lütfen bu konuda beni bilgilendirin nasıl bulabilirim?

burgazada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 15:28   #14
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Galeri: 26
Sayın PRAECOX;

Bir süre önce http://www.agaclar.net/forum/orkide/28889.htm başlığında da konuyla ilgili yazdığım bir Tillandsiam var terrarium içerisinde.
Tillandsia tamamen topraksız bir ağaç kütüğü üzerine tutturmak sureti ile bakıyorum. Çok güzel pembe çiçeği var ve onunda üzerinde mor çiçekler açıyor sürekli.

Bir süredir Tillansiznın pembe çiçeğinin pembeliği solarak açık yeşile dönmeye başladı (aşağıdan yukarıya doğru). Ayrıca mor açmakta olan çiçekleri ya açmadan kuruyor ya da soluyor. Yaprakları gayet saplıklı ve diri. sulaması düzenli yapılıyor. Sıcaklık gereksiinimi uygun olarak karşılanıyor. Nem keza aynı şekilde. Üstüne birde üç adet yavrusu var yanlardan. Bunlardan ikisi takriben 7-8 cm kadar diğeri daha çok küçük, ama sağlıklılar.
Tillandsiaların çiçek açtıktan sonra öldüğünü, önemli olanın yavru alabilmek ve bu döngüyü sürdürebilmek olduğunu biliyorum ve bunuda başardım.

Size sorum şu;

Tillansiam yaşam döngüsünü tamamlamaya başladığı için mi pembe çiçeği solmaya başladı? Yoksa bir yerde yanlışlık mı yaparak solmasına ben neden olmaktayım?

Verdiğim linkteki http://www.agaclar.net/forum/orkide/28889.htm resimleri incelerseniz sevinirim.

Sizinde önceden Tillandsia kolleksiyonunuz olduğunu bildiğim için size soruyorum.

SAYGILARIMLA.

Düzenleyen SAGEN : 19-12-2012 saat 15:29 Neden: düzeltme
SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 21:12   #15
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Sanırım cyanea...

tüm bromeliadlar gibi anaç ve çiçeği ölüp yeni sürgünlerle yaşamına devam eden bir cyclusu olan bir nebat. kökleri önemsiz zira yaprakdan beslenme ağırlıklı gelişmiş bir nebat sınıfı. sanırım aklemitazsyon sorunun yaşıyor. bu sene geçsin gelecek yıllarda daha uygun, uymuş olarak sürgün verip çiçeklenecektir.

Lakin o serada asıl sorun Phal.lerde yaprak yapıları hiç de hoşuma gitmedi umarım sadece benim hoşuma gitmemiştir.
>Tiller adaptasyonalrı müteakibi çok normal devam ederler. tabii sınırlı şartları çerçevesinde..

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 07:57   #16
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Sanırım cyanea...

tüm bromeliadlar gibi anaç ve çiçeği ölüp yeni sürgünlerle yaşamına devam eden bir cyclusu olan bir nebat. kökleri önemsiz zira yaprakdan beslenme ağırlıklı gelişmiş bir nebat sınıfı. sanırım aklemitazsyon sorunun yaşıyor. bu sene geçsin gelecek yıllarda daha uygun, uymuş olarak sürgün verip çiçeklenecektir.

Lakin o serada asıl sorun Phal.lerde yaprak yapıları hiç de hoşuma gitmedi umarım sadece benim hoşuma gitmemiştir.
>Tiller adaptasyonalrı müteakibi çok normal devam ederler. tabii sınırlı şartları çerçevesinde..
Sayın PRAECOX;

Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.
Aklemitazsyon sorunu derken hemen şu soru geldi aklıma. O zaman pembeliği artık düzelmeyecek. Bu şekilde solmaya yeşile dönmeye devam mı edecek. Rengi için yapacak bir şey yok sanırım? Aklemitazsyon haricinde herhangi bir (ışık, sulama, besin v.s.) sorunda olabilir mi? Yoksa sadece uyummudur sorunumuz. Zira bitkimi kaybetmeyi istemiyorum, çok üzülürüm.
İkinci bir husus yavruları baharı beklemelimiyim ayırmak için? Ayırma işlemini ne şekilde yapacağım?

Phal. konusu şöyle ki; dediğiniz doğru yaprak ların bazılarında sizinde gördüğünüz sorun var. Ancak o Terrarium'dan kaynaklı değil. Terrarium'a koymadan önce yazın ben eğitim için şehir dışındayken eve gelen misafirler sonucu orkidelerim kaza geçirmiş (Terrarium üzerine merdiven devrilmiş) ve oldukça hasarlanmışlardı. Ben ölmek üzerelerken son anda yetiştim müdahale edebildim. Hatta phal. birini kaybettim. Şimdi o bazı yapraklardaki sorun bundan mütevellit. Yani o yapraklar harici gelişimleri ve durumları çok iyi. İkinci bir keikim **** çiçek dalım geliyor. Başka biri yine çiçek dali sürüyor. Kök gelişimleri tekrardan başladı. o yapraklarda kuruyana kadar kalacak o şekilde üzerinde, kıyamadım koparmaya. Sorun bundan ibarettir sayın PRAECOX.

SAYGILARIMLA.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 18:51   #17
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Sayın PRAECOX;

Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.
Aklemitazsyon sorunu derken hemen şu soru geldi aklıma. O zaman pembeliği artık düzelmeyecek. Bu şekilde solmaya yeşile dönmeye devam mı edecek. Rengi için yapacak bir şey yok sanırım? Aklemitazsyon haricinde herhangi bir (ışık, sulama, besin v.s.) sorunda olabilir mi? Yoksa sadece uyummudur sorunumuz. Zira bitkimi kaybetmeyi istemiyorum, çok üzülürüm.
İkinci bir husus yavruları baharı beklemelimiyim ayırmak için? Ayırma işlemini ne şekilde yapacağım?

Phal. konusu şöyle ki; dediğiniz doğru yaprak ların bazılarında sizinde gördüğünüz sorun var. Ancak o Terrarium'dan kaynaklı değil. Terrarium'a koymadan önce yazın ben eğitim için şehir dışındayken eve gelen misafirler sonucu orkidelerim kaza geçirmiş (Terrarium üzerine merdiven devrilmiş) ve oldukça hasarlanmışlardı. Ben ölmek üzerelerken son anda yetiştim müdahale edebildim. Hatta phal. birini kaybettim. Şimdi o bazı yapraklardaki sorun bundan mütevellit. Yani o yapraklar harici gelişimleri ve durumları çok iyi. İkinci bir keikim **** çiçek dalım geliyor. Başka biri yine çiçek dali sürüyor. Kök gelişimleri tekrardan başladı. o yapraklarda kuruyana kadar kalacak o şekilde üzerinde, kıyamadım koparmaya. Sorun bundan ibarettir sayın PRAECOX.

SAYGILARIMLA.
Çoğu bromeliad ların yaşam döngüsü aynıdır. bkz. Aechmea, Guzmania v.d. ananasgillere. orda yazdıklarımla aynısıdır döngü.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2013, 14:42   #18
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Spanish moss( Tillandsia usneoides )

Name:  fotoğraf.jpg
Views: 4393
Size:  37.3 KB

Kavuştum, teşekkür ederim.
Bakalım uyum sağlıyacak mı

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
spanish moss, thillandsia, topraksız tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025