agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni3810Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2008, 20:53   #1
Ağaç Dostu

huzunperest's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2007
Galeri: 23
Ben de adenium tohumlarımı 2 saat suda bekletip sonra ektim. İlk ektiklerim Adenium Arabicum ve hepsi çimlendi. İkinci seferde Fragrant star, Fragrant delght ve apollo türlerini ektim ama onlar biraz şanssızlık yaşadılar.Üzerlerini streç filmle kapatıp yarı gölgede bıraktım. Acil il dışına çıkmam gerekince de onlarla ilgilenen olmadı tabi. On gün sonra döndüğümde tüm olumsuzluklara rağmen soluk benizli ve uzun boylu olarak çimlenip 2 yaprak vermişler. Onları şimdi özel bakıma aldım. Umarım sonrasında bir sorun yaşamam da çiçeklerini görürüm. Tohumlar oldukça kolay ve yüksek oranda çimleniyorlar.(İkinci fotoğraf soluk benizli adeniumlarım

Eklenen Resimler

huzunperest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2008, 17:08   #2
Ağaç Dostu

venus's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2008
merhabalar
Ben nasıl oldu da suda bekletme kısmını es gectim ve unuttum bilmiyorum bu kadar okuyup sonra da yapmamak aklım almıyor peki ne olacak suda beklemeyen tohum cimlenmeyecek mi?Bugun 4.gun torf kum ve perlit karısımı ile plastik bardaklara ektim hepsini ama hicbir hareket yok en azından simdilik cok uzulurum nasıl olacak simdi biraz daha beklemeli miyim? yoksa cıkarıp suya mı koysam cok mu gec kaldım? tohumlar mutfakta sıcaklık normal evde bebek olduguna gore iyidir herhalde,toprak kesinlikle kuru kalmıyor hergun spreyleme ile sulanıyor ama tohumlardan cıkan yok ne yapabilirim artık....

venus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2008, 20:32   #3
Ağaçsever

dentist48's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi venus Mesajı Göster
merhabalar
Ben nasıl oldu da suda bekletme kısmını es gectim ve unuttum bilmiyorum bu kadar okuyup sonra da yapmamak aklım almıyor peki ne olacak suda beklemeyen tohum cimlenmeyecek mi?Bugun 4.gun torf kum ve perlit karısımı ile plastik bardaklara ektim hepsini ama hicbir hareket yok en azından simdilik cok uzulurum nasıl olacak simdi biraz daha beklemeli miyim? yoksa cıkarıp suya mı koysam cok mu gec kaldım? tohumlar mutfakta sıcaklık normal evde bebek olduguna gore iyidir herhalde,toprak kesinlikle kuru kalmıyor hergun spreyleme ile sulanıyor ama tohumlardan cıkan yok ne yapabilirim artık....
çimlenir bekleyiniz 1-2 gün geç olabilir normalden

dentist48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025