![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Bir güzel torun da (obesum) ben yükleyeyim ![]() Şu anda tam bir yaşında sayılır; geçen sene drhegeli'den gelen bir tohumdu. Teşekkürler sn drhegeli... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2008
|
Katmerli beyazdan son bir duruş. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
Alıntı:
beyaz katmerlilerin kokulu olduğu söyleniyor. bide koklayın isterseniz. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2008
|
Mehaba; resimdeki çiçeğin yaprağındaki asimetrik durum dejenerasyonmudur? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
benim 1 yaşını geçmiş adeniumlarım bi türlü çiçek açmıyor neden olabilir? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2009
|
adenium
Merhaba adenium tohumu nedereden edinebilirim. Bilginiz var mi? Ya da fida |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Yaklaşık 3 aylık fidelerim. Bana biraz küçük gibi geliyorlar. Sizce büyümeleri normal mi? Fideciklerimi artık durgun su kültüründe bakıyorum. Gerçi bu durum büyümelerini hızlandırdı. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın turkankaragoz, gelişimleri normal gayet sağlıklılar. Durgun su kültürü hakkında bilgi verebilirseniz bende denemek isterim. Teşekkürler ![]() Sayın berfinodabasi, mesaj atarsanız yardımcı olabilirim. İlk tohum keselerimizi sizlerle paylaşmak istedim Hepimize hayırlı uğurlu olsun. ![]() Düzenleyen can17can : 16-07-2013 saat 14:51 Neden: Ekleme |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn adneser, Sn can17 ilginize çok teşekkür ederim. Tohumdan çok çabuk çıkan bir bitkinin büyümesi daha hızlı olacakmış gibi geliyor. Birde internette 157 günde tohumdan çiçeğe diye bir yazı okuyunca bu bitkiler nasıl çiçek açacak diye düşündüm. Ama beklemek gerekiyormuş anladım. Gerçi çok sevimliler ben onları böylede çok seviyorum. Yapraklar büyüdükçe çok hoşuma gidiyor. İlk kez yetiştiriyorum belkide ondan telaşlanıyorum.Hepinize bol çiçekli huzur dolu günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Bir Demet Adenium ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim adeniumların son halleri... İlk fotoğraftakiler 2 yaşında, baharda toprak değişimi yaptım, kum+bahçe toprağı çok sert , gözeneksiz bir yapı oluşturmuştu. Vermikülit ve bir miktar hindistan cevizi torfuyla toprak karışımını hafiflettim. Kum+bahçe toprağı karışımında kökler resmen sıkışmışlardı, kısa kısa kökler vardı. Ortadakinin köklerini yavaş yavaş toprak yüzeyine çıkardım. ![]() Bu resimdekileri kışın ektim, toprakları vermikülit-kum-bahçe toprağı-hindistan cevizi torfu karışımı. 2 yaşındakilerin gövde kalınlığına erişecekler nerdeyse. Öndekinin gövdesi daha yeşilimsi, açık renk açacak galiba. Bunların hepsinin ayrı ayrı isim kartları vardı ama kayboldular zamanla. Süpriz olacaklar artık. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese çok teşekkür ederim. ![]() Alıntı:
Çiçeklenmeleri ve daha çok gelişmeleri için gün boyunca direk güneş almalılar. Ve en çok güneşi nerde alabiliyosa orda durmaları daha iyi olur. Daha sonrada her sulama etiket değerinin 1/4'ü kadar herhangi dengeli (15-15-15) gübre veya azot'u düşük gübre ile gübrelemnizi tavsiye ederim. Ama en önemlisi güneş. BUgün sizlerle hergün değişik bir renk alan çöl gülünü paylaşmak istedim. Gerçekten hayran kaldım ![]() İlk 3 fotoğraf renk değiştiren çöl gülümüzün 1. 2. 3. gün çekilmiş fotoğrafları. Son 2 fotoğraf başka bir katmerli çöl gülümüzün fotoğrafları ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ah ah bizimkilerin böyle açtığı günleri görebilecek miyiz? Sn drhegeli ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller sakdag güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenen Adeniumlarım #1 Adenium obesum "Super Star of Tomorrow" ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenen Adeniumlarım #2 Adenium obesum "Red Jarussang" ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenen Adeniumlarım #3 Adenium obeum "White Cloud" ![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-07-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Adenium obesum "Red Jarussang" bebeğine hayran kaldım. Maşallah Allah nazarlardan saklasın. Şayet tohum elde edebirseniz, tohumuna talibim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenen Adeniumlarım #4 Adenium obesum "Lotus Star" ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenen Adeniumlarım #5 Yukarıdaki adeniumlar ithal ve aşılılar. Kışı bende geçirdikten sonra bu yaz açtılar. Aşağıdakini ise tohumdan 20 ayda yetiştirdim. Seceresi yalın kat beyaz idi. Pembe açtı, hemi de katmerli... ![]() Adını bir arkadaşıma atfen verdim : Adenium obesum "Zehir Ahmet" ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Can17can ve Drhegeli, Öncelikle sizleri kutlarım. Sizleri gördükçe adenium a karşı yine aşkım depreşti diyebilirim. Başarılarınızın ve iç açıcı güzel fotoğraflarınızın devamını dilerim… Elinde adenium çiçeği olan diğer arkadaşları da tebrik ederim. Sizleri gıpta ile izliyorum. ![]() Sizlere adenium ile ilk tanışmamdan bahsetmek isterim, 5 yıl once tohumdan alıp yetiştirdiğim, hiç fire vermediğim 10 adenium yavrum vardı. Çiçeklerini görme şansım olmadan 9 tanesini çürüttüm. 1’i nasıl kurtultu derseniz, eşim kaktüs hastası. “1-2 tanesini ver de ofise götüreyim” demesiyle gittim en cılız en bakımsız olanını eşime hediye ettim. Bakamaz, beceremez diyen ben 9’unu evde çürüttüm onunkisi hala yaşıyordu! Geçen sene eve getirmesini söyledim, kıskandım bizim penceremizin önünü güzelleştirsin dedim. Nisan yağmurlarında balkonda unutunca yine çürümeye yüz gösterdi. Rahmetli Sn. İzzeterisen den yardım istedim. Biraz netten arastırarak adeniumu çürüklerden temizleyerek 1 hafta 10 güne yakın kalorifere yakın biryerde gazete kagıdına sararak beklettim. İnce, uzun, cılız 20-25 cm lik gövdesini 2 ye bölmüştüm. 10 gün sonra iri dere kumu (çakıl desek daha yerinde olacak) hiç su vermeden ektim. 2 gün sonra ve haftada 1 olmak şartıyla fısfıs yöntemiyle suladım. 15 gun sonra gözlerinde patlamalar oluştu. Evladımız gibi baktıgımız son adenium u kurtarmıştık. (Sn. İzzeterisen ile özelden çok yazışmalarımız oldu, çok üzüldü. Ben kurtaramadım belki sen kurtarırsın demişti, göremedi. Allah gani gani rahmet eylesin. Toprağı bol mekanı cennet olsun.) Mutlu, mutlu yaşamaya gelişmeye başladı. Çok ilginç hızlı gelişiyordu. 1 ay evvel Aliağa taşındık, son 2 haftadır yapraklarında sararmalar meydana geldi. Öncelikle hava değişimindendir diye düşündüm. Çünkü Bandırma burası kadar sıcak değil üstelik nem oranı hissedilir derecede yüksek. Sonra yaprakların alt ve üstlerinde böcek yumurtaları gördüm. Meğer onlar sarartıyormuş tüm yapraklarını. Temizledim ama ilaçlama yapmadım. 2 gün önce filizlerden birinde kuruma mı/çürüme mi ne olduğunu anlayamadım oluştu. Kısaca yine kaybetme korkusu ile siz deneyimli arkadaşlardan fikir talep ediyorum. Bana yol gösterirmisiniz ? Fotoğrafları hazırlıyorum ... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenen Adeniumlarım #6 Adenium obesum "Triple Omo" ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Harika Sn drhegeli. Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Semra hanım can17 arkadaşımız nette satıyor. Bizim satış sayfasında da bilgi vermiş. Tohum çok uzun bir uğraş. Bence o sayfayı bir inceleyin derim. Hemde çiçeklenme evresine gelmiş bitkiniz olur. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-07-2013
|
Çok teşekkür ederim yazınızdan sonra hemen baktım ve ulaştım tekrar teşekkür ederim... |
|
|
|
![]() |
|
|