agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni3810Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-12-2012, 09:43   #1801
Ağaç Dostu

Enver's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
Burada bir hata var. Bir sıfır unutulmuş sanırım. "20 ile 30 derece arası" denilmek istenmiş olmalı. 3 derecede adenium çimlenmez. İdeali 28-32 derecedir. O da toprak ısısıdır, hava ısısı değil. Bu mevsimde, bu ısıya ulaşabilmek için alttan ısıtmak gerekir.

Kaynak: Dimmit Mark; Adenium: Sculptural Elegance, Floral Extravagance; Safya: 134
o zaman bu mevsimde kalorifer peteğinin üzerine koyup çimlendirmek en başarılı olanıdır anladığımız kadarıyla

drhegeli ve adneser beğendi.
Enver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 10:32   #1802
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster
Çok karışık çook
Galiba en iyisi, zamanla edinilen tecrübe.
Hiç zor değil inanın bana!
drhegeli'den aldığım tohumların bir kısmını zamansız çimlendirmeye çalışmıştım ve ondan bir sene öncekileri de! Ve tabii ki başarısızlık yüzdesi yüksek olmuştu.
Garantili olsun derseniz bence en ideal çimlendirme zamanı Mayıs/Haziran ayı.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 12:44   #1803
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-07-2010
Galeri: 12
Arkadaşlar hepinize katılıyorum genelde çimlenmenin ısısı toprak sıcaklığının 18 ve üzeri olması gerekir doğrudur, ben ilk defa Adenium yetiştiriyorum onun içinde forumdaki konuları okudum ve şartların yazılışına göre hareket ettim.

Elimdeki tohumlardan birer çeşit olarak diktim çimlenirse sevinirim çimlenmesse ki ( bu durumu hep beraber izliyeceğiz her aşamayı fotoğraflıyarak sizlerle paylaşacağım) sağlık olsun derim, o zaman dediğiniz şartların oluşmasını beklemekten başka çare yok.

Konu ile ilgili yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim

adneser Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2012, 23:56   #1804
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-11-2012
evet arkadaslar ben kalorifer üzerinde çimlendirdim 10 günde çimlendiler

adneser ve Enver beğendi.
erdus10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2012, 06:41   #1805
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Benim Adeniumlar gecen yılı kalorifer üzerinde gecirdi bu kışıda öyle atlatmayı umuyorum .

Enver beğendi.
iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2012, 10:22   #1806
Ağaç Dostu

Enver's Avatar

selamlar
benimde 11-12 gündür çimlenmeyen tohumlarım kalorifer peteğinin üstüne koyunca çimlenmeye başladılar beni sevindirdiler. fotolarını ekleyecem.

adneser beğendi.
Eski 28-12-2012, 20:18   #1807
Ağaç Dostu

Emre Kuzu's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2009
Galeri: 10
Adenium'da Adansonia türü bitkiler gibi soğuğa tahammülü olmayan bitkilerdir bu bitkiler sadece kuraklık yüzünden ölmemek için dinlenme denilen duruma girerler ancak uygun ısı ışık ve nem şartı sağlandığında her mevsim gelişirler. Buradan yola çıkarsak kışın çimlendirme de bir mani yoktur.

adneser, Enver ve mrduran beğendi.
Emre Kuzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2013, 16:58   #1808
Ağaç Dostu

meh12's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 9
Önemli olan ısıyı tutturmak gibi görünüyor çünkü ısı toprak nemini de ayarlıyor.Özellikle üzeri streç naylon ile kapalı ise .Isı yeterli ve düzenli olduğu zaman verdiğimiz su dönüşümlü olarak çimlenmeye kadar idare ediyor.Isı az olunca örtü altında su devir daimi de olmuyor.

adneser, Enver ve mrduran beğendi.
meh12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2013, 17:21   #1809
Ağaç Dostu

24.12.2012 Tarihinde toprakla buluşan Adeniumların son durumları.

Kendisini gösterdi

Name:  017.jpg
Views: 1126
Size:  41.5 KB

Üç gün sonraki hali

Name:  021.jpg
Views: 1149
Size:  60.5 KB

İkinciside kendisini gösterdi.

Name:  023.jpg
Views: 1161
Size:  59.8 KB

Diğerlerinde şimdilik bir hareket yok

Düzenleyen adneser : 12-01-2013 saat 22:30
Eski 07-01-2013, 06:09   #1810
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2008
adenium satışı

amatör olarak ürettiğimiz ademium'larımızı satmayı düşünüyoruz.
http://www.agaclar.net/forum/fide-fi...atis/29664.htm
bu sayfadan ilanımıza ulaşabilirsiniz.

Oğuzhan ve ankstel beğendi.
can17can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2013, 20:21   #1811
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2010
Diatomitte yetiştirdiğim adeniumlarımı gelişimleri pek iyi olmadığından 1 ay kadar önce toprağa geçirmiştim. 3 hafta kadar her akşam kontrol ettim herşey yolunda mı diye, meğer değilmiş; bugün farkettim

Name:  20130112_210158.jpg
Views: 1780
Size:  19.4 KB

2 tanesinin gövdeleri yumuşamış, ve yarılmış gibi olmuşlar. Hemen topraktan çıkardım çürük vb. birşey mi oldu diye. Gövdede pamuk gibi birkaç oluşum vardı... Birkaç damla oksijenli su koyduğum bir bardak suyun içinde bekliyorlar şu an. Bu hale geldikten sonra düzelir mi, ne yapmam doğru olur? Diğer 7 tanesinde bir problem yok gibi gözüküyor, yaprakları yeşil, gövdeleri sert. Birkaçında gövdede yeni gözler oluşmuş hatta...

YeniBON beğendi.
elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2013, 22:36   #1812
Ağaç Dostu

Sayın Elek

Diğerlerininde resimlerini yüklemeniz mümkünmü?

elek beğendi.
Eski 14-01-2013, 03:35   #1813
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

şu an pek içacıcı görünmüyorlar ama sağdakinin belki üst kısmını çelik yaparak köklendirebilirsiniz.
Öncelikle kök çürüklüğü olan bitkilerin suda bekletilmemesi gerekiyor. Zaten sebebi su
Çürüyen kısmı çürük bitene kadar kesip temizliyoruz. Bir hafta kadar yaranın kapanmasını bekliyoruz ve köklendirme için uygun bir ortama dikiyoruz. cocopeat bu iş için en uygunu. eğer beyaz kısım görünmüyorsa maalesef bitkiniz ölmüş demektir. aşagıdaki fotoğrafta kök sistemi tamamen çürümüş olan adeniumları çelik olarak değerlendirmemizi görebilirsiniz çoğu köklendi saksıya alınmayı bekliyorlar
uzun boylu olanlar plumeria ( kazayla kırılan daldan ) yanındaki bacaksızlar adenium çelikleri

Eklenen Resimler

Düzenleyen can17can : 14-01-2013 saat 08:40 Neden: imla hatası
Eski 14-01-2013, 09:48   #1814
Ağaç Dostu

Enver's Avatar

aynısı benimde oldu.
iki kazık kökü olan adenium fidemin kökleri birbirinden ayrılsın diyerek iki kazık kök arasına çakıl taşı yerleştirmiştim. Tekrardan geçirgen saksı karışımına dikmiştim. Yaklaşık 15 gündür bir sıkıntı yoktu. 2 gün önce gövdelerini kontrol ediyordum fidelerimin. Bu bitkide yumuşama olduğunu hissettim. Ve hemen köklerini kontrol ettim. Kazık köklerden bir tanesi tamamen çürümüştü diğer kazık kök de çürüme başlamıştı. Hemen iki kazık kökü de çürüyen yerleride kestim ve aynı karışıma tekrar diktim. Karışımın su tutma özelliği hiç yok. Zannedersem iki kök arasına çakıl taşını yerleştirirken köklere zarar verdim.
Şu an sulama yapmıyorum. Köklenme olacakmı bakalım kurtarabilecekmiyim.

elek ve YeniBON beğendi.
Eski 14-01-2013, 10:07   #1815
Ağaç Dostu

Enver's Avatar

bu da fotoğrafı

Eklenen Resimler

meh12, elek, adneser ve 4 kişi beğendi.
Eski 14-01-2013, 13:00   #1816
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saldikenver Mesajı Göster
aynısı benimde oldu.
iki kazık kökü olan adenium fidemin kökleri birbirinden ayrılsın diyerek iki kazık kök arasına çakıl taşı yerleştirmiştim. Tekrardan geçirgen saksı karışımına dikmiştim. Yaklaşık 15 gündür bir sıkıntı yoktu. 2 gün önce gövdelerini kontrol ediyordum fidelerimin. Bu bitkide yumuşama olduğunu hissettim. Ve hemen köklerini kontrol ettim. Kazık köklerden bir tanesi tamamen çürümüştü diğer kazık kök de çürüme başlamıştı. Hemen iki kazık kökü de çürüyen yerleride kestim ve aynı karışıma tekrar diktim. Karışımın su tutma özelliği hiç yok. Zannedersem iki kök arasına çakıl taşını yerleştirirken köklere zarar verdim.
Şu an sulama yapmıyorum. Köklenme olacakmı bakalım kurtarabilecekmiyim.
sayın sadikenver kökleri temizledikden sonra yaraların kapanması için yaklaşık 1 hafta bekletirseniz daha iyi olur.
yurtdışı uygulamalarının fotoğraflarını ekliyorum. yanlış anlamadıysam 15 günlük bir süreden bahsediyor.
ayrıca aşağıdaki bilgilerin size faydalı olacağını düşünüyorum.
Saksılama aşamaları:
Dikim işlemine başlamadan önce adenium’uzun gelişmesi yeni yaprak veya tomurcuk verebilmesi için ortam Sıcaklığının 10 derecenin altına düşmemesi gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Bitki size çıplak kök olarak ulaştığında Çok büyük olmayan bir saksıya dikin. Toprak karışımınız çok kuru olmasın biraz nemlendirin Aydınlık bir yerde bekletin. İlk başta sulamanıza gerek yok sadece toprağın çok kurumaması,nemli olması için fısfıslayabilirsiniz . Yeni yaprak veya tomurcuk çıkartmaya başladığında ki bu bitkiniz su kullanmaya başladı demektir. ( Bu gelişmeyi görmeden kesinlikle bitkiyi sulamamanız gerekiyor. ) kademeli olarak sulamaya başlayabilirsiniz. Devamında kademeli olarak (alıştırarak) tam güneşe çıkarabilirsiniz. İlk tomurcuk veya yaprak çıkartması 1 ila 3 haftayı bulabilir. Size ulaştığında üzerinde bulunan yapraklar kurursa endişelenmeyin. sulamaya çalışmayın bu yaprakları kesebilir veya kendisinin düşmesini bekleyebilirsiniz.

Eklenen Resimler

Eski 14-01-2013, 13:27   #1817
Ağaç Dostu

Enver's Avatar

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Ben çürüyen kökleri kesmiştim yukarıda da belirtmiştim.
Kestikten sonra hemen toprak karışımıma dikmiştim.
Sonuçta 2 kazık kökü de kestim ve hiç kökü kalmadı bitkinin.
O zaman bu yaraların biraz kapanması için bitkiyi dışarıda mı bekleteyim yani topraksız mı bekletmeliyim?

Eski 14-01-2013, 14:37   #1818
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

evet hatta fotoğraftaki gibi asarsanız hava sirkilasyonu ile yaranın daha çabuk kapanmasını sağlayabilirsiniz. şimdi tekrar söküp yaranın durumuna bakabilirsiniz. eğer çürüme devam ediyorsa biraz daha ameliyat yapıp resimlerdeki gibi uygulama yapabilirsiniz. dikim yaparkende yeni harça dikmenizde fayda var zira eski karışımınız enfekte olmuş durumda

Eski 15-01-2013, 07:34   #1819
Ağaç Dostu

Enver's Avatar

tavsiyelerinize uyacağım can17can
o zaman diktiğim yerden çıkartıyorum ve yaralar kapanana kadar topraksız bekletiyorum.
İnşallah kurtarabilirim.

YeniBON beğendi.
Eski 15-01-2013, 20:41   #1820
Ağaç Dostu

Yardımlarınız için teşekkür ederim. 1811 numaralı mesajımdakileri az evvel kestim. Sağdakinde gövde başlangıcının 1 cm yukarısında beyaz kısmı yakalayabildim, küçücük birşey kaldı ama olsun... Bu ikisi aynı türdü ve en güzel bunlar gelişmişti; sakınılan göze çöp batarmış ya öyle oldu resmen...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adneser Mesajı Göster
Sayın Elek

Diğerlerininde resimlerini yüklemeniz mümkünmü?
Diğer adeniumlarımın toplu fotoğrafı....

Name:  20130115_210513.jpg
Views: 973
Size:  38.9 KB

Biraz sararmalar var, pek iç açıcı görünmüyorlar ama bana göre toparlandılar aslında Bahsettiğim gibi dallanma başlangıcı var birkaçında.
Name:  20130115_210600.jpg
Views: 976
Size:  36.7 KB
Name:  20130115_210737.jpg
Views: 948
Size:  31.5 KB

Ayrıca, yine bir tanesinde pembe şeffaf oluşumu (ne olarak adlandıracağımı hala bilmiyorum, daha evvel sayın can17can da benzer bir durumla karşılaştığını belirmişti) gördüm. Fotoğrafta ışığın etkisiyle beyaz köpük gibi duruyor ama aslında şeffaf pembe-kırmızı bir rengi var. Toplu fotoğrafta tepeleri uçmuş olarak görünenlerde yazın benzer bir durum olmuştu.

Name:  20130115_211003.jpg
Views: 960
Size:  29.1 KB

Eski 16-01-2013, 06:07   #1821
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

çiçek burnu çürüklüğü

aşagıdaki sitede hastalıklarla ilgili detaylı bilği var ama ingilizce ben gogle chrome'de türkçeye çevir seçeneğini kullanarak cat-pat bişeyler anlamaya çalışıyorum. anlayabildiğim mikro besin elementlerinin çiçek burnu çürüklüğüne neden olabileceği , ingilcesi kuvvetli arkadaşlar belki yardımcı olmak isterler.

Tropica Nursery Adenium, Euphorbia, Desert-Rose, Hybrids

bu siteden sizin rahatsızlığınıza en yakın gördüğüm kısmıda ekliyorum.

Eklenen Resimler

Sakaki ve YeniBON beğendi.
Eski 16-01-2013, 11:47   #1822
Ağaç Dostu

Sayın Can17can, resimdeki duruma benziyor gerçekten. Eğer öyleyse bor eksikliği sanırım sebep. İlk etapta topraksızda yetiştiklerinden olabilir, verdiğim sıvı gübrenin içinde mikro elementlere dikkat etmemiştim pek... Neyse, şimdi toprakta olduklarından belki toparlanmaya başlarlar. Olmadı Etibor'un gübresi vardı forumdan öğrendiğim, ona başvururuz.

Çeviri için yardıma ihtiyacınız olduğunda sormaktan çekinmeyin lütfen, vaktim olduğunda bakarım hemen.

can17can ve YeniBON beğendi.
Eski 16-01-2013, 12:04   #1823
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi can17can Mesajı Göster
aşagıdaki sitede hastalıklarla ilgili detaylı bilği var ama ingilizce ben gogle chrome'de türkçeye çevir seçeneğini kullanarak cat-pat bişeyler anlamaya çalışıyorum. anlayabildiğim mikro besin elementlerinin çiçek burnu çürüklüğüne neden olabileceği , ingilcesi kuvvetli arkadaşlar belki yardımcı olmak isterler.

Tropica Nursery Adenium, Euphorbia, Desert-Rose, Hybrids

bu siteden sizin rahatsızlığınıza en yakın gördüğüm kısmıda ekliyorum.
Aşağıda çevirisini ekliyorum:

Kalsiyum (Ca): Sularımızda aslında ne kalsiyum var ne de sulama karışımımıza kireç takviyesi yapıyoruz, dolayısıyla kalsiyum eksikliği konusunda devamlı bir sorunumuz oluyor. Şu anda, kullanmadan önce hindistan cevizi karışımımıza kalsiyum takviyesi yapıyoruz ve bu sayede sorunu bir nebze azaltıyoruz. Eksiklik semptomları arasında yaprak ucu yanması, küçük yaprak oluşumları, sıklıkla gelişmemiş yapraklar, yeni yapraklarda kararma ve yaprak uçlarının ölmesi sayılabilir. Çiçekler düşer ve tohum kapsüllerinde tipik bir şekilde "çiçek ucu çürümesi" görülür. Aşırı kalsiyum mevcudiyeti genelde sorun teşkil etmez, ancak tahminimce magnezyum ve mikro besin elementleri noksanlığına, özellikle de demir eksikliği klorozuna neden olabilen pH değeri yükselmesine de sebep olabilir.

Mikro besin elementleri:
Aşırı bor eksikliği, sert geri budaması yapılmış olan bu Adeniumda tüm yeni sürgünlerin gelişimini durdurmaktadır. Bu problemin çözümünde, bor çözeltisine daldırma etkili olmuştur.

Eski 16-01-2013, 16:36   #1824
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

bu sitede çok değerli bilgiler var hepsini çevirseniz hiç şikayet etmeyiz. duacınız oluruz.

Sakaki, Enver ve YeniBON beğendi.
Eski 16-01-2013, 16:47   #1825
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi can17can Mesajı Göster
bu sitede çok değerli bilgiler var hepsini çevirseniz hiç şikayet etmeyiz. duacınız oluruz.
Sevgili can17can,

Bu kısa bir metin olduğu için beş dakikada çeviriverdim. Dilersen şöyle yapabiliriz; adeniumun bakımı, sulaması, toprağı vs. gibi konular zaten herkesin malumu ama sorunlar/hastalıklar, semptomlar ve çözümleriyle ilgili kısımları bir ara bu ilgili siteden izin almak kaydıyla tamamını çevirir foruma yükleriz, ancak bu da zaman alır biraz.

Önce bir izin alalım bakalım, verirlerse konuşuruz gerisini

Tura, iris41, adneser ve 2 kişi beğendi.
Eski 16-01-2013, 19:39   #1826
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sevgili can17can,

Önce bir izin alalım bakalım, verirlerse konuşuruz gerisini
Şimdi oturabildim bilgisayar başına. İzin için yazdıysanız ve olumlu cevap gelirse paylaşıp kısa sürede hallederiz evet, başka el atan da çıkar belki

can17can, Sakaki ve Enver beğendi.
Eski 16-01-2013, 23:21   #1827
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-04-2011
adeniumlara bu mevsimde sıvı besin olarak ne vermeliyim..?
Ya da bişey vermek uygun mu?

bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 23:49   #1828
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elek Mesajı Göster
Şimdi oturabildim bilgisayar başına. İzin için yazdıysanız ve olumlu cevap gelirse paylaşıp kısa sürede hallederiz evet, başka el atan da çıkar belki
Sn elek,

İzin alabilmek için gerekli emaili attım.
Cevap geldiğinde size bildireceğim. Eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum. Sitede çoğu zaman çevirilere ihtiyaç duyuyoruz, hepsine tek bir kişinin yetişmesi de imkansız gibi. Bir grup çalışması iyi olur gerçekten.

Teşekkürler.

can17can, Tura, iris41 ve 3 kişi beğendi.
Eski 17-01-2013, 00:20   #1829
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozo.0606 Mesajı Göster
adeniumlara bu mevsimde sıvı besin olarak ne vermeliyim..?
Ya da bişey vermek uygun mu?
Ben serin sera ortamında tuttuğum için şu anda neredeyse hiç besin vermiyorum (toprak içeriğindeki kompostu saymazsak).

Enver, bozo.0606 ve YeniBON beğendi.
Eski 17-01-2013, 10:37   #1830
Ağaç Dostu

Enver's Avatar

ben 15 günde bir sulama suyuna 1 lt suya bir kapağın yarısı kadar N:5 P:5 K:5 katıyorum ve öyle suluyorum.

Tura, bozo.0606 ve YeniBON beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025