![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2012
|
teşekkürler
hemen dediğinizi uygulayacağım bir dahaki sulamaya.peteğin 10 cm kadar yukarısında tam olarak üzerinde değil camın iç kısmındaki mermerde duruyorlardı . ama cam önü diye koymuş olsamda havası kuru geldi. allahtan bir ihtimal kurtarırım diye balkona almamışım ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Sayın memet bey, Yukarıda resmini gördüğünüz çimlendirdiğim adenium hakkında ne dersiniz? Hala aynı konumda bekliyor. Normal yaprakçıklar ne zaman çıkar dersiniz ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Kış bitmeden bence bir büyüme beklemeyin. Şu an uyuklamada. Kışı dikkatlisulama ve uygun ısı ile geçirirse, baharla önce azotu yüksek bir gübreleme sonra dengeli gübre karışımı ile büyümeyi teşvik edersiniz. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Ama yeni çimlendi memet bey. Ne çabuk uyukladı (Suyunu damla damla veriyorum satece topragı hafif nemleniyor o kadar. Peki ne yapalım, bu durumda o meşhur şarkıyı söyler ve beklemeye devam ederim minik adenium için. (baharı bekleyen kumrular gibi) )Yanıtınız için teşekkürler Memet Bey. Selamlar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Adenium larımı serin yerde tutuyorum uyku dönemindeler . Su azda olsa veriyorum fazlası cürütüyor vermedigimde büzüşüyor genelde havanın sıcak oldugunda veriyorum . |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Bitkilerin büyümesi, gelişmesi için gereken ana unsurlar : ışık, ısı, su, besin... Isı, su ve besini kontrol etmek nispeten daha kolaydır. Kış günlerinde yeterli ışığı (yoğunluk, süre, dalga boyu) temin etmek ise zordur. Işık azlığında bitki gerekli fotosentezi yapamayacaktır. Diğer üç unsur yeterli bile olsa istediğimiz gelişmeyi alamayız. Aksine uzama, eğilme, zayıf ve ince gövde, yan yatma, hastalıklara dirençsizlik gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkacaktır. Bu durumda, ya yapay ışık kullanacağız; ki bu sefer de uygun yoğunluk, süre ve dalga boylarını ayarlamanız gerekir. Ya da, bitkiyi gelişmesi için zorlamayıp, diğer üç unsuru minimum düzeyde tutacağız. Aşağıdaki güncel fotoğraflar Bahia Eyaleti - Brezilya'dan. Üreticisinin ifadesine göre günde üç kez sulanmakta, haftada iki kez de gübrelenmektedir. Bizimkiler de günü geldiğinde böyle coşacaktır... ![]() *Yahoo Adenium Group'tan alıntıdır. *Bitki yaklaşık bir yaşında. *Adenium obesum 'Harry Potter' Düzenleyen drhegeli : 27-01-2012 saat 14:40 Neden: Ekleme |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Açıklamalarınız için çok teşekkürler. Haklısınız bu mevsimde veremediğim tek şey ışık ![]() Yapay ışık denemedim. Bunun bir çaresini bulmalıyım. Aydınlatmalarınız doğrultusnda hareket edip gelişmeleri tekrar sizinle paylaşacağım. Selam ve saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Ortalama bir aydınlık varsa, bence yapay ışıklandırma gerekli değil, hatta yapılmamalı. Bizim iklimimize göre ağaç bir dormanside uyuklamada. Işık kaynağı bu durumdan çıkmasına neden olabilir, ama mevsim büyümesine uygun değil. Bitkinin üzerinde fazladan bir stres yaratır. Bu mevsimde asgari koşulları sağlayp uyuklamada durmasını sağlamak bence en iyi uygulama olur. Brazilya'da şu an yaz yaşanıyor zaten tropik bir ülke aynı koşullar söz konusu değil. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım yanlış anlaşıldım. Yapay ışığı bir tavsiye olarak vermedim. Sadece genel yaklaşımı özetlemeye çalıştım. Ben de Memet Bey gibi düşünüyorum : Zorlamaya gerek yok... Fotoğrafları da, sabrın sonundaki selameti vurgulamak için yükledim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın Memet Bey, Sanırım sizde haklısınız, doğal haline bırakmakta. Fakat biliyorsunuz tohumu yeni çimlendirdiğim için tereddütüm var. amacım çimlendirmeyi becerebilmişken, ölmesin bari. En azından elimde çimlendirmediğim tohumlarım var, bu bir tanecik çimlenmiş minik adeniumumu yaşatabilirsem çok mutlu olacagım elbette. Sayın Memet Bey, Yazdıklarınızı okurken aklıma muziplikler geldi (yanlış anlamayın lütfen) Hoşgörünüze sığınarak aklıma gelenleri sizinle paylaşmak isterim. (Bu mevsimde asgari koşulları sağlayp uyuklamada durmasını sağlamak bence en iyi uygulama olur) Ninni de söylesem iyi gelirmi acaba ))Arada bir espri yapmayı severim ama tanımadığım kişilerin tepkisinin nasıl olacağını bilemediğim için, özen göstermeye dikkat ederim genelde. Selamlarımla. . . . Asu |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın drhegeli, Hayır tereddüt etmeyin lütfen, sizi dogru anladım. Yapay ışık uygulayacak sistem elimde yok zaten. Bekleyip sonuçları göreceğiz. Şimdilik dogal haline bıraktım. elimde bardak torf içinde mini minnacık başını topraktan çıkartmış bir adenium ve salonda dört dönüyoruz. Güneş nereye yansıyorsa bardağı oraya koyuyorum hemen )Saygılarla. . . |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Çay boğazıma tıkandı üç vakte kadar ölürsem sebebi ninnidir. drhegeli, bir konuşmada bir litre suya bir kaşık oksijenli su diye tarif yaptım anlattığım kişi sanırım ufak saksıya bir litre suyu vermiş. Siz haklsınız aslında da, ama böyle kimi sözlerimiz farklı yorumlanabiliyor ben öyle bir araya girmiş olayım dedim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
|
oksijenli su konusunda tavsiye verdiğiniz kişi bendim memet bey daha sulama zamanı gelmedi ama allahtan adeniumlarımın 1 litre su içecek kadar susayacakları ihtimali aklıma gelmedi ama bir konuda acemilik olunca yanlış anlama ihtimali de yok değil haklısınız o konuda ben de size bu suyu kullanmamızın amacını soracaktım çiçekleri sağlığına kavuşturmak gibi bir etkisi mi var ,sadece adenium a özel bir bakım mı? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
|
adenium fotoğraflarım
evet nihayet fotoğrafları yüklemeyi başardım umarım görüntüler kalitesiz değildir telefonla fotoğraf çektim çünkü.yaklaşık 7 ay olmuş adeniumlar filizlendiğinden bu güne kadar. bu haldeler büyürler mi bilmiyorum çok derin uyuyorlar sanırım :S |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, yaşlarına göre adeniumlarınız küçük kalmış gibi görünüyor. Yaz mevsiminde daha çok gelişmiş olmaları gerekirdi. Ama genel durumları kötü görünmüyor. Şu an için yapacak bir şey yok... Öldürmeyecek kadar su, alabildiği kadar ışık, çürütmeyecek bir ısı yeterli olur. Gübrelemeye gerek yok. Mevsim dönünce, yeni yapraklar çıkmaya başlayınca suyunu artırır, gübrelemeye başlarsınız. Oksijenli su için bilgilere şu konu başlığından ulaşabilirsiniz : http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3062.htm Veya e-dergi Aralık 2007 sayında : aralik07 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
İlk çıkan 2 yaprak süresince sadece su,daha sonra çıkacak 2 yaprak sonrası, çok seyreltilmiş besin vermenizi tavsiye ederim.(bu benim görüşüm, uzman arkadaşların tavsiyesine uymanız daha sağlıklı olur) |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
herkese selamlar bende adenium hastasıyım sn memet hocam başta olmak üzere tüm bu işin üstatlarından yardım istiyorum sagolsunlar yardımcı oluyorlar memet hocamın tarif ettiği oksijenli su tedavisi bende işe yaradı 20 tohumdan 14 tanesi gayet sağlıklı durumdalar maşaallah bir tanesindede tomurcuk çıkıyor tabi bende kayıp oyuncagını bulmuş çocuk gibi mutluyum yardımcı olan herkese çok teşekkürler saygılar |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
adenium tedavisi süresi
maşallah diyeyim kıskanmak çok kötü bişey ama bende adeniumlarımda tomurcuk görmek istiyorum ![]() memet bey, size birşey sormak istiyorum.oksijenli su tedavisinde ilk olarak 500 ml su 1 tatlı kaşığı oksijenli su, 2. uygulamada ise 1 lt su ve yine 1 tatlı kaşığı oksijenli su yazıyor ev yapımı ilaçlar kısmını epey inceledim. bu şekilde ilk uygulamayı yaptım 2. uygulamadan sonra sulamayı normal su ile mi yapayım ?adeniumlar toparlanana kadar devam etmeli miyim? bilgilendirirseniz çok sevinirim hiç kimsenin adenium'larını kıskanmak istemiyorum kurtarmam lazım fidelerimi ![]() Düzenleyen güler seferoğlu : 05-02-2012 saat 19:09 Neden: kelimeyi eksik yazmışım |
|
|
|
|
|
#21 |
|
|
Oksijenkli su dezenfektan ve bitkide direnci arttıracak bir etki gösterecek. Eğer ağır bir sağlık sorunu görmüyorsanız iki uygulamadan sonra bence bir süre bitkinin gelişmini görmek için bekleyin. Zaten bu arada mart gelmiş olur. Onbeş yirmi gün sonra bir uygulama daha yaparsanız bahara girmiş de olacağız, bir canlanma olur. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Sn. Sûz-i Dilârâ, ne kadar sürede bu hale geldiler acaba? |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eve geldiğimde adeniumlarım su kaybından buruş buruş olmuştu. Sık sık suladım ve tekrar gövdeleri eski haline geldiler. Biz bu tohumları haziranda ekmiştik sanırım, gördüğünüz gibi olması gereken boyda değiller. Hızlı büyüyen bir çiçek, geldikten beridir gözlerine bakıyorum hazır adenium karışımına geçirdim, saksısını büyüttüm. Yaprakları irileşmeye, normal gelişim sürecine geçmeye başladılar. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
Maşallah çok güzeller. Darısı başıma. 20 şubatta ekdiğim plumeria ve adenium tohumlarından hala ses yok umutla bekliyorum bakalım(tohumları sayın drhegeli den almıştım). Gecikdiler galiba. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama tohumları henüz ekmedim, havaların azıcık daha ısınmasını bekliyorum. Bugün hava durumu denk geldi, izledim İstanbul 10-11 derecelerde bizim burada hâlâ eksilerde gündüz de 0,1,2 derecelerde. 15 derece üstüne çıkarsa ekmeyi planlıyorum. Hava şartlarından dolayı tohumların gecikmesi normal. Onlar çıkacakları vakti bilir. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
biraz gecikmişler. ![]() Nasıl bir ekme işlemi uyguladınız? Anlatabilir misiniz? Yetiştirme ortamı olarak ne kullandınız? Hava ısısı, toprak ısısı nedir? Nem durumu nedir? |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
Forumdaki detaylara uymaya çalıştım. Tek bir kaba değil de küçük saksıcıklara 2 şer 2şer pulumerialar dik adeneumlar yatay dikildi, sulandı, tepesine poşet geçirdim, mümkün olduğu kadar güney cepheden güneş alan yere koydum. Ama gübreli su vermedim yanarlar diye düşünerek. Bir de evdeki toprak torf karışımına diktim. Arada gündüzleri poşeti açıyorum çürümesin diye. Ev kaloriferli gayet sıcak. Cam kenarında kalorifer üzerinde nem için koyduğum kabın üzerinde duruyor genelde. Hepsini dikmemişdim zaten ama yine de umutla bekiyorum dikdiğim tohumcuklarımı. Evde çiçekli, çiçeksiz, sararan yapraklar için olan gübreler var. Sizce hangisi bu aşamada daha uygun? |
|
|
|
![]() |
|
|