agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni3810Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-08-2011, 16:10   #991
Ağaç Dostu

Periş's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozo.0606 Mesajı Göster
adenium tohumlarını el yakmayacak sıcak suda 24 saat beklettim ve torağa ektim tam 8 gün oldu işte sonuç:
Sevgili Bozo0606 adenium çok çabuk çimleniyor demekki toprak karışımı nasıl olması gerekiyor

Periş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 16:47   #992
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-04-2011
bana bir ay denilmişti. bir hafta sürmedi. bendekiler şu an torftalar sorun yok gibi görünüyor. ço islak bekletmyorum toprağı kurumasına izin veriyorum..

bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2011, 12:31   #993
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2009
Galeri: 5
Bunlarda benim arabicumlarım.

Name:  arabicum11.jpg
Views: 738
Size:  37.3 KB

Garuda beğendi.
kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-08-2011, 13:30   #994
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Sn.kalambaklı çok neşeli görünüyorlar. Bunların bonsai oluşlarını da izleriz inşallah.
Bu Adenium, saksının deliğini hemen tıkayıveriyor. ne yapmalı bilmem. Bu gün böyle birinin saksısını yenileyeceğim. Yenilemezsem su dışarı süzmeyecek.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2011, 09:32   #995
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2009
Galeri: 5
İzzet bey, teşekkür ederim. Bence uygun bir aparatla drenaj deliklerini büyütmekte fayda var ve ben çözüm olarak bu yolu uyguluyorum.
Kolay gelsin.

kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2011, 12:28   #996
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi izzeterisen Mesajı Göster
Sn.kalambaklı çok neşeli görünüyorlar. Bunların bonsai oluşlarını da izleriz inşallah.
Bu Adenium, saksının deliğini hemen tıkayıveriyor. ne yapmalı bilmem. Bu gün böyle birinin saksısını yenileyeceğim. Yenilemezsem su dışarı süzmeyecek.
Saksının altına, pencere teli veya inşaat malzemeleri satan yerlerde bulunan, dış yalıtında kullanılan plastik tül gibi malzemeler var.Ben onlardan kesip koyuyorum.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2011, 19:24   #997

izzeterisen's Avatar

Ben de sivrisinek teli koyuyordum, ama bu bitkinin bu teli geçen kökleri altta kalınlaşıyor. Saksı değiştireceğiniz zaman bu kökleri telin oradan kesmeniz gerekiyor. Bu sefer de dikimden sonra çürüme tehlikesi ortaya çıkıyor. Ne yaparız bilmem.

Eski 20-08-2011, 23:23   #998
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

O zaman derin bir saksıya mı almak gerek acaba?

İzzet bey, bir sorum olacak.

Kökleri toprakta kalınlaştıktan sonra mı çıkarıyorsunuz, yoksa toprak üstüne aldıktan sonra kalınlaşmaya devamediyor mu?

Düzenleyen agozce : 21-08-2011 saat 13:05
Eski 21-08-2011, 10:33   #999

izzeterisen's Avatar

Ben artık alta sinek teli koymuyorum.
Kökler kalınlaştıktan sonra çıkarmak lazım.Kalın kökler güneşe daha kolay alışıyor. İnce beyaz kökler güneşi görünce yanıyor. Güneş görmese bile kuruyor.
Ben kökleri güneşe çıkarınca iki kat tülbent ile örtüyorum. 1 ay kadar güneşte böyle kaldıktan sonra önce bir katını bir süre sonra da diğerini çıkarıyorum. Bu zamanda beyaz olan kök yeşil oluyor. Yeşil olduktan sonra artık güneşe alışmış oluyor, yanmıyor.
Kökler dışarıda da kalınlaşmaya devam ediyor.

Eski 21-08-2011, 11:01   #1000
Ağaç Dostu

Kharel's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2008
Haklıymışsınız adeniumlar susuzluktan o haldeymiş inanılmaz toparlandılar şu an

Kharel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2011, 21:42   #1001
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Kışın istanbulda bu bitkiyi nasıl korumamız gerekiyor . Sulamayı tamamen kesecekmiyiz yoksa azar azar sulama yapılacakmı. bazı arkadaşların adeniumları uzun ince dal bendeki dahil cogununki göbekli cinsimi farklı bakımındanmı kaynaklı. Satılan tohumların neredeyse cogu hic başka sitelerde **** googlede görünmüyor kırmızı , sarı , beyaz , penbe tonları haric diger renkler cıkmıyor ? bordo , mavi , lila tonları ve cift renkliler hic gözükmüyor adeniumlarda bu renkler varmı merak ettim

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2011, 06:13   #1002

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Kışın onyedi derecenin altına düşmeyen bir ortamda olmalı. Toprağı tamamen kuruduktan sonra, yazın verdiğiniz suyun yarısı kadar su vermelisiniz. Kaktüslere kış sulaması gibi olmalı.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2011, 11:15   #1003
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Galeri: 112
Adeniumlar'dan bir'i 4. yılında açmaya başladı.

Name:  Adenium 12.jpg
Views: 900
Size:  68.4 KB

Name:  Adenium 8.jpg
Views: 1004
Size:  51.9 KB

Name:  Adenium 16.jpg
Views: 944
Size:  76.7 KB

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2011, 21:35   #1004
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Zakkumun adeneumdan cok daha güzel ve nassız cicekleri var . biraz abartıyormuyuz bu cicegi acaba ?

Eski 22-08-2011, 21:51   #1005
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Zakkumun gövdesi adenium gibi olmadığından galiba. Budamaya dayanıklı. Ev içinde bonsai olarak yetiştirmek daha kolay...)

Aslında zakkum inanılmaz dayanıklı bir bitki. Öldürmek için ciddi çaba gerektirir. Bonzai gibi küçültülürse olabilir.

Eski 22-08-2011, 22:10   #1006
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Sayın agozce bonzai olarak evet adenium bulunmaz nimet . sadece cicek bazında bakarsak cok ahım şahım degil . zakkum evde olmuyor bir cok ceşidini celikledim olmadı dışarda sorunsuz büyüyor . tohumdan adeniumu denemek ve büyümedigine ki cok agır büyüyor gün ve gün ilgi bekliyor .3 yıl sonra acan fulüm tamamen hayal kırıklıgı yaşattı sebebi ufacık ve dedikleri gibi o muhteşem kokusu ben alamadım o yüzden yazdım fazlamı abartıyoruz acaba ?

Eski 22-08-2011, 22:18   #1007
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Benimkisi de 3. yılda açtı.Ben beğensim. Beyaz-pembe.

Ful neden öyle oldu acaba? Aslında çok güzeldir. Küçük açması ve az kokusu bir eksiklikten kaynaklı olabilir. Güneş, vitamin...

Bence vazgeçmeyin.

Eski 22-08-2011, 22:26   #1008
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Adeniumlar'dan bir'i 4. yılında açmaya başladı.
Çok güzel açmış, fotoğrafta göründüğünden daha güzel olduğunu biliyorum.
Ama, açmak için neden dört yıl beklemiş anlayamadım sayın tturt, cinse göre mi değişiyor acaba?

Benimkileri Ocak Şubat gibi ekmiştim, sanırım Ağustosta çiçeklendiler.
Saksılarının çok rahat olması tembelleştirmiş olabilir onları, benimkiler hâlâ küçük saksıdalar, Sonbaharda büyük saksılara alacağım artık.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2011, 22:11   #1009
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Bende düşünüyorum büyük bir saksıya aktarmayı önümüz kış .Büyük saksıda nemi ayarlamak oldukca zor hele kışın toprak gec kuruyor . kökler kalınlaşsın diye ne yapmalıyız . adeniumlar cok sevimli bir bitki gövde kalınlaştıkca daha hoş oluyor izzet beyin adeniumları gibi olması icin kac fırın ekmek yicez artık

Eski 25-08-2011, 06:40   #1010

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Benim adenium toprağım %40 yıkanımş elenmiş kum içeriyor. Kışın toprağın kurumasında sorun olmuyor.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 07:57   #1011
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
3 yıl sonra acan fulüm tamamen hayal kırıklıgı yaşattı sebebi ufacık ve dedikleri gibi o muhteşem kokusu ben alamadım o yüzden yazdım fazlamı abartıyoruz acaba ?
Sevgili iris41,
Ful büyük saksıyı hak ediyor. Adenumda bu şart değil.
Bence farklı bitkileri kıyaslamak doğru değil.
Zakkum gibi kolay bitkiler yol kenarlarında bile var, marifet zor bitkileri yetiştirmekte.
Abartıyoruz tabi, gözümüzde çok büyütüyoruz.
Adenumlar da kendi memleketlerinde bizim zakkum misali yol kenarlarında hatta çölde bile yetişiyor.
Biz kendi iklimimize uydurmak için sıkıntı çekiyoruz.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 10:00   #1012
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2011
adenium

ağaçsever den aldımğım adenium tohumlarını göz kararı vermikülit,orkide toprağı,bahçe toprağı biraz toprak düzenleyici ile karıştırıp maydonoz ektiğim meyve kasası vardı ona ektim fısfıs ile üst tabakayı nemlendiriyorum bekleme süreci başladı bakalım sonuç ne olacak

Eklenen Resimler

aukesen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 19:09   #1013
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Birkaç yıldan beri yetiştirdiğim adeniumlarımdan bir tanesi bu kış kök çürümesi yapmıştı.Aslında havlar soğuk ta da değillerdi kasım ayına kadar havaların iyi gitmesinden ve biraz derin saksıya ekmemden dolayı ,sulamayada devam ettiğimden yaprak sararması meydana gelince saksıdan çıkardım.Kökün yarısı çürümüştü,sağlam yerinden kesip birhafta kurumaını bekledim.Yeniden daha hafif bir karşıma koydum içinde torf veya subrat kullanmadım.Bu yaz o kadar güzel bir açtı ki siz adenium severler le bu anımı paylaşmak istedim.
Saygılarımla

Eklenen Resimler

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 22:21   #1014
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

aukesen topragınız biraz kuru gibi geldi .
johnny guitar cok güzel acmış maşalah . Kök cürümesini dışardan elle yokladıgımızda belli ediyormu yumşaklık gibi ?
sayın jezebel önce hoş geldiniz haklısınız bitkileri kıyas pek mantıklı degil fule gelince sanırım beklentimi karşılamadı bende 2 degişik yasemin var kokuları muhteşem . yine kıyaslıyorum

Eski 26-08-2011, 09:40   #1015
Ağaç Dostu

Periş's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aukesen Mesajı Göster
ağaçsever den aldımğım adenium tohumlarını göz kararı vermikülit,orkide toprağı,bahçe toprağı biraz toprak düzenleyici ile karıştırıp maydonoz ektiğim meyve kasası vardı ona ektim fısfıs ile üst tabakayı nemlendiriyorum bekleme süreci başladı bakalım sonuç ne olacak
Sevgili Aukesen
Ağaçsevdalısından aldığım adenium tohumlarını bende sizin gibi toprak ve vermikülit karışımına diktim şu anda yellow dream 2 si başını çıkardı topraktan diğerlerini bekliyorum sevgiyle kal...

Düzenleyen Periş : 27-08-2011 saat 08:27
Periş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2011, 13:10   #1016
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi johnny guitar Mesajı Göster
Birkaç yıldan beri yetiştirdiğim adeniumlarımdan bir tanesi bu kış kök çürümesi yapmıştı.Aslında havlar soğuk ta da değillerdi kasım ayına kadar havaların iyi gitmesinden ve biraz derin saksıya ekmemden dolayı ,sulamayada devam ettiğimden yaprak sararması meydana gelince saksıdan çıkardım.Kökün yarısı çürümüştü,sağlam yerinden kesip birhafta kurumaını bekledim.Yeniden daha hafif bir karşıma koydum içinde torf veya subrat kullanmadım.Bu yaz o kadar güzel bir açtı ki siz adenium severler le bu anımı paylaşmak istedim.
Saygılarımla
Muhteşem. Ben kök çürümesi yapan kocaman adenium çiçeğini gözyaşları içinde atmıştım. Hiç aklıma gelmedi inanın yönteminiz. İyi ki paylaştınız.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2011, 20:39   #1017
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
aukesen topragınız biraz kuru gibi geldi .
johnny guitar cok güzel acmış maşalah . Kök cürümesini dışardan elle yokladıgımızda belli ediyormu yumşaklık gibi ?
sayın jezebel önce hoş geldiniz haklısınız bitkileri kıyas pek mantıklı degil fule gelince sanırım beklentimi karşılamadı bende 2 degişik yasemin var kokuları muhteşem . yine kıyaslıyorum
Sayın iris41 gövdede ki hafif yumuşaklık susuzluğun işareti de olabiliyor.Dar saksıları ekilenler gövde çürümesi belli oluyor elle sıktığınızda kök çürümesi olduğunda daha yumuşak hissediyorsunuz.Susuz kaldığında gövdede yumuşama hissdiliyor fakat daha derindeki sert kısmı hissdebiliyorsunuz.En büyük kök çürümesi özelliği yaprakların alt kısımdan sararıp hemen dökülmesi.Yaprakların sadece uç kısımlarının sararmasıda aşırı güneş almasından kaynaklanıyor.
Saygılarımla

Eski 26-08-2011, 20:49   #1018
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Günüm Mesajı Göster
Muhteşem. Ben kök çürümesi yapan kocaman adenium çiçeğini gözyaşları içinde atmıştım. Hiç aklıma gelmedi inanın yönteminiz. İyi ki paylaştınız.
Sayın Günüm adeniumunuzun çürümesine üzüldüm.Adenium un yetiştirilmesindeki en önemli etken iklim dir.Kimileri şu karışım bu sıcaklık der.Fakat sizin iklim koşullarınız çok önemlidir.Yazın kuru iklimde hergün sulasanız bile kesinlikle çürümez.Ama karadeniz ve marmamara iklimindeki en büyük çürüme faktörü nem dir.bu yaz 70-80 den aşağıya hiç düşmedi.Bu seneki saksı değişiminde kesinlikle torf ve subrat kullanmadım.Orkidelerimin karışımlarını değiştirirken adenium karışımlarına ekledim.Dha hızlı büyüyorlar.Tabiiki kendi tecrübem ve kendi iklimimde.
Saygılarımla.

Eski 26-08-2011, 23:03   #1019
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2011
Periş
dilekleriniz için teşekkürler bu arada düzeltme yapayım Ağaçsevdalısı olacak ağaçsever'i nerden uydurduysam orucun etkileri sanırım neyse benim tohumlarda 3. gün olacak bir hareketlilik göremedim nemlendirmeyi iris41 uyarısı ile(sağolsun) bende fark ettim biraz daha arttırdım hatta gün içine yaymayı düşünüyorum inşallah çıkarlar sağlıklı büyütmeler

aukesen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2011, 09:03   #1020
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi johnny guitar Mesajı Göster
Sayın Günüm adeniumunuzun çürümesine üzüldüm.Adenium un yetiştirilmesindeki en önemli etken iklim dir.Kimileri şu karışım bu sıcaklık der.Fakat sizin iklim koşullarınız çok önemlidir.Yazın kuru iklimde hergün sulasanız bile kesinlikle çürümez.Ama karadeniz ve marmamara iklimindeki en büyük çürüme faktörü nem dir.bu yaz 70-80 den aşağıya hiç düşmedi.Bu seneki saksı değişiminde kesinlikle torf ve subrat kullanmadım.Orkidelerimin karışımlarını değiştirirken adenium karışımlarına ekledim.Dha hızlı büyüyorlar.Tabiiki kendi tecrübem ve kendi iklimimde.
Saygılarımla.
Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Ben kaktüs toprağına geçirdim bu yaz iki adenium çiçeğimi. Kaktüs toprağı diyorum ama cocopeat ağırlıklı. Daha çabuk kuruduğu için torftaki çok sulama hatasına düşmüyorum. Beni düşündürün kış ayları. Dengeli su veremiyorum. Dilerim kalan iki fidemi de boğarak öldürmem.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025