![]() |
|
![]() |
#991 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
bana bir ay denilmişti. bir hafta sürmedi. bendekiler şu an torftalar sorun yok gibi görünüyor. ço islak bekletmyorum toprağı kurumasına izin veriyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sn.kalambaklı çok neşeli görünüyorlar. Bunların bonsai oluşlarını da izleriz inşallah. Bu Adenium, saksının deliğini hemen tıkayıveriyor. ne yapmalı bilmem. Bu gün böyle birinin saksısını yenileyeceğim. Yenilemezsem su dışarı süzmeyecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaç Dostu
|
Saksının altına, pencere teli veya inşaat malzemeleri satan yerlerde bulunan, dış yalıtında kullanılan plastik tül gibi malzemeler var.Ben onlardan kesip koyuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
|
Ben de sivrisinek teli koyuyordum, ama bu bitkinin bu teli geçen kökleri altta kalınlaşıyor. Saksı değiştireceğiniz zaman bu kökleri telin oradan kesmeniz gerekiyor. Bu sefer de dikimden sonra çürüme tehlikesi ortaya çıkıyor. Ne yaparız bilmem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Ağaç Dostu
|
O zaman derin bir saksıya mı almak gerek acaba? İzzet bey, bir sorum olacak. Kökleri toprakta kalınlaştıktan sonra mı çıkarıyorsunuz, yoksa toprak üstüne aldıktan sonra kalınlaşmaya devamediyor mu? Düzenleyen agozce : 21-08-2011 saat 13:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
|
Ben artık alta sinek teli koymuyorum. Kökler kalınlaştıktan sonra çıkarmak lazım.Kalın kökler güneşe daha kolay alışıyor. İnce beyaz kökler güneşi görünce yanıyor. Güneş görmese bile kuruyor. Ben kökleri güneşe çıkarınca iki kat tülbent ile örtüyorum. 1 ay kadar güneşte böyle kaldıktan sonra önce bir katını bir süre sonra da diğerini çıkarıyorum. Bu zamanda beyaz olan kök yeşil oluyor. Yeşil olduktan sonra artık güneşe alışmış oluyor, yanmıyor. Kökler dışarıda da kalınlaşmaya devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Haklıymışsınız adeniumlar susuzluktan o haldeymiş inanılmaz toparlandılar şu an |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Kışın istanbulda bu bitkiyi nasıl korumamız gerekiyor . Sulamayı tamamen kesecekmiyiz yoksa azar azar sulama yapılacakmı. bazı arkadaşların adeniumları uzun ince dal bendeki dahil cogununki göbekli cinsimi farklı bakımındanmı kaynaklı. Satılan tohumların neredeyse cogu hic başka sitelerde **** googlede görünmüyor kırmızı , sarı , beyaz , penbe tonları haric diger renkler cıkmıyor ? bordo , mavi , lila tonları ve cift renkliler hic gözükmüyor adeniumlarda bu renkler varmı merak ettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
|
Kışın onyedi derecenin altına düşmeyen bir ortamda olmalı. Toprağı tamamen kuruduktan sonra, yazın verdiğiniz suyun yarısı kadar su vermelisiniz. Kaktüslere kış sulaması gibi olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Ağaç Dostu
|
Zakkumun adeneumdan cok daha güzel ve nassız cicekleri var . biraz abartıyormuyuz bu cicegi acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
|
Zakkumun gövdesi adenium gibi olmadığından galiba. Budamaya dayanıklı. Ev içinde bonsai olarak yetiştirmek daha kolay... ![]() Aslında zakkum inanılmaz dayanıklı bir bitki. Öldürmek için ciddi çaba gerektirir. Bonzai gibi küçültülürse olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
|
Sayın agozce bonzai olarak evet adenium bulunmaz nimet . sadece cicek bazında bakarsak cok ahım şahım degil . zakkum evde olmuyor bir cok ceşidini celikledim olmadı dışarda sorunsuz büyüyor . tohumdan adeniumu denemek ve büyümedigine ki cok agır büyüyor gün ve gün ilgi bekliyor .3 yıl sonra acan fulüm tamamen hayal kırıklıgı yaşattı sebebi ufacık ve dedikleri gibi o muhteşem kokusu ben alamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Ağaç Dostu
|
Benimkisi de 3. yılda açtı.Ben beğensim. Beyaz-pembe. Ful neden öyle oldu acaba? Aslında çok güzeldir. Küçük açması ve az kokusu bir eksiklikten kaynaklı olabilir. Güneş, vitamin... Bence vazgeçmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama, açmak için neden dört yıl beklemiş anlayamadım sayın tturt, cinse göre mi değişiyor acaba? Benimkileri Ocak Şubat gibi ekmiştim, sanırım Ağustosta çiçeklendiler. Saksılarının çok rahat olması tembelleştirmiş olabilir onları, benimkiler hâlâ küçük saksıdalar, Sonbaharda büyük saksılara alacağım artık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Ağaç Dostu
|
Bende düşünüyorum büyük bir saksıya aktarmayı önümüz kış .Büyük saksıda nemi ayarlamak oldukca zor hele kışın toprak gec kuruyor . kökler kalınlaşsın diye ne yapmalıyız . adeniumlar cok sevimli bir bitki gövde kalınlaştıkca daha hoş oluyor izzet beyin adeniumları gibi olması icin kac fırın ekmek yicez artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ful büyük saksıyı hak ediyor. Adenumda bu şart değil. Bence farklı bitkileri kıyaslamak doğru değil. Zakkum gibi kolay bitkiler yol kenarlarında bile var, marifet zor bitkileri yetiştirmekte. Abartıyoruz tabi, gözümüzde çok büyütüyoruz. Adenumlar da kendi memleketlerinde bizim zakkum misali yol kenarlarında hatta çölde bile yetişiyor. Biz kendi iklimimize uydurmak için sıkıntı çekiyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
adenium
ağaçsever den aldımğım adenium tohumlarını göz kararı vermikülit,orkide toprağı,bahçe toprağı biraz toprak düzenleyici ile karıştırıp maydonoz ektiğim meyve kasası vardı ona ektim fısfıs ile üst tabakayı nemlendiriyorum bekleme süreci başladı bakalım sonuç ne olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Birkaç yıldan beri yetiştirdiğim adeniumlarımdan bir tanesi bu kış kök çürümesi yapmıştı.Aslında havlar soğuk ta da değillerdi kasım ayına kadar havaların iyi gitmesinden ve biraz derin saksıya ekmemden dolayı ,sulamayada devam ettiğimden yaprak sararması meydana gelince saksıdan çıkardım.Kökün yarısı çürümüştü,sağlam yerinden kesip birhafta kurumaını bekledim.Yeniden daha hafif bir karşıma koydum içinde torf veya subrat kullanmadım.Bu yaz o kadar güzel bir açtı ki siz adenium severler le bu anımı paylaşmak istedim. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Ağaç Dostu
|
aukesen topragınız biraz kuru gibi geldi . johnny guitar cok güzel acmış maşalah . Kök cürümesini dışardan elle yokladıgımızda belli ediyormu yumşaklık gibi ? sayın jezebel önce hoş geldiniz haklısınız bitkileri kıyas pek mantıklı degil fule gelince sanırım beklentimi karşılamadı bende 2 degişik yasemin var kokuları muhteşem . yine kıyaslıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
Ağaçsevdalısından aldığım adenium tohumlarını bende sizin gibi toprak ve vermikülit karışımına diktim şu anda yellow dream 2 si başını çıkardı topraktan ![]() ![]() Düzenleyen Periş : 27-08-2011 saat 08:27 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
Periş dilekleriniz için teşekkürler bu arada düzeltme yapayım Ağaçsevdalısı olacak ağaçsever'i nerden uydurduysam orucun etkileri sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |