![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ama, ama benimkileri en uzağa koymuşsunuz sayın johnny guitar. Hiç görünmüyorlar ki. Zaten şimdi miniciktirler. Alt sol kenar kısımda sanki çizgi gibi birşey gördüm sadece. 12 taneden altı tane. Şimdilik! İyi iyi, iyi gidiyorsunuz sayın johnny guitar. Maşaallah. Nazar değmesin, elinizin uğuru eksik olmasın. Bu arada en son fotoğraf aşı sanırım. Deneme olduğunu belirtmişsiniz. Alt kök kısmını keserek, üstüne başka cins dalımı aşıladınız? Aşı olarak hangi yöntem kullandınız? Bir ara fotoğraflar yayınlamıştınız sanırım. Yarma aşı benzeri bir yöntemdi. Onu mu uyguladınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Peçetede çimlenen tohumların toprakla buluşması
22 Ocak tarihinde sayın johnny guitar'ın peçetede adenium tohumu çimlendirme yöntemini, elimde bulunan tohumlardan 15 tanesi için uygulamıştım. İki gün sonraki gelişimlerinide bir önceki sayfada fotoğrafı ile göstermiştim. Hafta sonu 4 gün süreyle il dışına çıkmam gerektiği için, sayın johnny guitar'ın önerisi üzerine tohumları toprağa ekmeye karar verdim. Ancak bu işi yola çıkmadan önce Cuma günü yapmam halinde, nem-ısı durumu gibi etkenleri görüp değerlendirme ve gerekli düzenlemeleri yapma imkanım olmayacağı için ekim işini bugün yapmamın uygun olacağını değerlendirdim. Böylece Cuma gününe kadar nem-ısı etkenlerini gözleme ve gerekli düzenlemeleri yapma imkanım olacak. Peçetede çimlendirilen adenium tohumlarının ekim öncesi görünümleri. ![]() İki tanesi oldukça belirgin olmak üzere üç tanesinde kök uçları çıkmış durumda. İlginçtir büyüklerden birisi hariç, diğerlerinde de tohum kabında şişme sonucu yarılma var. Sol üst başta görülen tohumda şişme olmasına karşın tohum kabında yarılma oluşmamış. ![]() Tohumların toprak üzerine yerleştirilmelerinden sonraki görünümleri. Sol kenardaki dört adet tohum, yer ayarlaması yapılırken nem nedeniyle toprak bulaştığı için biraz zor görülüyor. ![]() Tohumlar toprağa yerleştirildikten sonra üzerlerine yaklaşık bir cm kadar toprak örtüldü ve fısfıs ile sulamaları yapıldı. ![]() Sulama işlemi sonrasında ise ekim kabının kapağı örtüldü, kapak üstünde bulunan hava delikleri, iki tanesinden kısmen hava alacak şekilde streç ile kapatıldı. Böylece nemin ekim kabı içerisinde kalması ve toprağın kurumamasının sağlanması planlandı. İş bitimi ekim kabı kuzey tarafa bakan pencere önünde aşırı ısınmayı önleyecek şekilde fayans ve iki kat oluklu mukavva konulmuş kalorifer peteği üzerine konuldu. Tohum çimlendirme sırasında kab aynı şekilde petek üzerine konulmuştu ve oluşan buharın kabın kapağında su damlalarına dönüştüğü, ortamın nemli kaldığı, ısının ise 25 derece civarında olduğu gözlenmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Sayın Skaraca siz işi çözmüşsünüz.Tebrik ediyorum sizi.Sizin kabınızı en arkaya koydum ki peteğe yakın olsun üşümesin diye.Aşı yaptığım adenium ise kök pink üstteki smal red plum.Aşı yöntemi ise internetten indirdiğim tüm adenium videolarını takip ederek ve bunları tercüme ettirerek edindiğim bilgilere dayanarak yaptım. Bağzılarını ise belli yükseklikten kestim bunu da yanlardan dallanarak bir köke 4 veya 5 çeşit aşı yapmak.Tabiiki bu yıl aşı yapılacak kalınlığa erişebileceklermi. Adeniumlarıın geç çıkmasınıda çözdüm.Peçeteleme yöntemi ile çimlenen bitkileri zaten kök kısmı belli olduktan sonra neden yatay ektikki.(peçetedeki resminizdeki kabuktan çıkan ince kısım kök kısmı)Dikey olarak ekecektik gecikme bu yüzden oldu.Sakın ektiklerinizi karıştırıpta bunu denemeyiniz.4-5 gün bir gecikme olcaktır.Yani 6-8 günde çimlenecekler 10 veya 12 gün arası olacaktır. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
sevgili skaraca bu sefer tohumlar hayırlısı ile olacaklar çok güzel patlamışlar ,ben de yarın Tekirdağa gideceğim tabi kar yağmazsa ve tohumlarıma kavuşacağım aynı sistemle çimlendireceğim bu en güzel yol sanırım çimlendirmede sayın johnny guitara teşekkür ederiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hhatice hanım, Teşekkürler iyi dilekleriniz için. İnşallah bu kez çimlenme oranı yüksek olacak. Tohumları aldığınızda isterseniz bir kısmını peçete ile çimlendirin, bir kısmını ise geleceğini belirttiğiniz tohum çimlendirme makinesi için saklayın. Ben elimdeki tohumların az bir kısmını kendime bırakıp, kalanını sayın johnny guitar'a biraz fazla olmak üzere ve size göndermiştim. Sayın Dudi hanıma tohum verdikten sonrada elinizde yeterince tohum kalır. Çimlendirme ve ekim aşamasında kabı ısı için petek üzerine koymayı düşünürseniz, kaba fazla ısı geçişini önlemek için petek üstüne varsa 1,5-2 cm kalınlıkta mermer veya iki kat fayans koymayı unutmayın. Ben bir fayans ve üzerine iki kat oluklu mukavva koydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın johnny guitar, Kutlamanızı yinede kabul edeyim ama sizin peçetede çimlendirme yönteminiz sayesinde olacak sanırım bu kez. Adeniumların topraktan geç çıkma sorununa gelince, bırakalım yavaş yavaş gelişsinler. 2-3 gün geç çıkmasından birşey kaybetmeyiz, tam kök gelişimlerini tamamlamadan çıkmasınlar. Birde benimkilerden zaten üç tanesi kök ucu çıkartmıştı ancak tohum kabuğu tam açılmamıştı. Belki sizin eklediğiniz fotoğraftaki tohumlar için o yöntem uygulanabilirdi ama benim tohumlara uygulanamayacağını düşünüyorum. Sizin tohumların bir kısmı neredeyse peçetede tohum kabuğunu bırakacak halde idi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-12-2009
|
arkadaşlar benımkiler 8-10 güne çimlendiler.tabı yarısı hiç çimlenmedi.48 taneden 20-20 tanesi çimlendi ve iki yapraklı hali aldılar fakat buyumeleri çok yavaş **** durdu.ayrıca ıkı tanesi beyaz gibi.Bunları ne zaman başka bir kaba almam lazım ve güneş ışığı çok mu gerekiyor? ayrıca sulama bundan sonra nasıl olmalı...ben torf-perlit karışımına ekmiştim.ayrıca bazılarını çimlendiği ilk dönemlerde dayanamayıp ben elimle tohumdan kafalarını çıkarmak istedim ve sanırım yapraklarını zedelemişim onlar ole kaldı gibi.ve ıkı taneside gövdeleri koyulaşmaya başladı yapraksız olanların acaba çok sudan mı?susuzluk mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Malbman maşallah çok güzeller.Sağlıklı görünüyorlar.Boyunları bükük olanlar yakında asker gibi dimdik dururlar.Karışımı kürdan yardımı ile hafifçe havalandırın karışım ne kadar yumuşak olursa ilk kök gelişimleri be büyümeleri o kadar hızlı olur. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Anlaşılıyor ki sayın johnny guitar'ın bu başlık altında bizlere tanıttığı peçetede çimlendirme yöntemi, adeniumlar için oldukça başarılı olabilecek bir yöntem. Adeniumlarla ilgili çimlendirme aşamalarında bu yöntem, yeni başlayacak arkadaşlar içinde hayal kırıklığı yaratmayacak bir yöntem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sagdil, "Tek dişi kalmış canavarınızı" kaybettiğinize üzüldüm. Bende şu anda çimlenmiş tek filizime gözüm gibi bakıyorum. Daha önceki mesajlarda da açıkladığım gibi, yüzden fazla tohumu çürüttükten sonra peçete ile çimlendirme yöntemini uygulamaya başladım. Geçen hafta çarşamba günü peçeteden alıp toprağa ektiklerim halen çıkmadılar. Yeniden kalan tohumlar ile peçete çimlendirme yapacağım. Takip edin başlığı, başarı oranına göre sizinle paylaşabileceğimiz adeniumlarımız olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
|
ben de johnny guitar'ın yöntemiyle ayın 29 da tohumları çimlendirmeye aldım aşağıdaki resimdeki gibi tohumlarda açılmalar başladı her sabah ilk işim onlara bakmak oldu tam çimlenme olmasını sabırsızlıkla bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayın memet, Bu sıcaklığı sürekli yanan, kaloriferli bir odada sağlayabiliyoruz. Diğer sayfalardaki mesajları okursanız daha fazlasının da sağlanabildiğini görürsünüz. Nisan ayında olmazsa yeni tohumlar alır, birde onları ekeriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
|
Alıntı:
Bitkinin bir doğası var, siz bunu kaloriferle çözdüğünüzü sanıyorsunuz. Bu mevsim adeniumun çimlenmesi için uygun değil, sadece kalorifer ısısının yeteceğini mi düşünüyorsunuz? Diğer sayfalar ve başkaca şeyleri okumadığım fikri sizde neden oluştu bilmiyorum.Aynı hatayı selluka tohumu çimlendirme konusunda da yapıyor arkadaşlar sonuç olumsuz oluyor. Burada da çimlenenleri kaybedenleri bir takip edin Tohum çimlendirmeyi uygun koşullarda ve uygun mevsimde yapmak gerekir. Diyelim çimlendi tohum, uygun çevre şartı kalorifer değildir. İç mekanda hangi doğal şartları sağlamayı umuyorsunuz. Olmazsa yeni tohum alırız demeyi pek etik bulmadım açıkçası. Elimde tohumlar var sabırsızlanıyorum ve bekliyorum. Isıtmalı seram da var. Acele etmiyorum Kış şartları sürerken iklim olarak zaten bize çok uymayan bir ağacı çimlendirmeyi denemesi bence uygun değil. Sakin olun sabredin. Bence en uygunu bu |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sayın Hhatice, Bir defa sardı bizi çöl gülü sevdası. Ne olursa olsun, bir tanede olsa olacak. Ben size gönderdiklerimden kalan 20 tohumu peçete ile çimlendirmeye aldım. Oda olmazsa son parti gelen 50 tohum sırada. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
|
Alıntı:
![]() ama benim bu gün Amerikadan gelen korgomda çöl gülü tohumlarım çıkmadı içinden almışlar diğer tohumlar geldi çöl güllerinin poşeti boş geldi ![]() Oğlum gümrükte alınmıştır diyor ,üzüldüm ama tohumlar netten tekrar isteyeceğim yarın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Dudi, Biliyorsunuz sayın Hhatice hanımdan bir miktar daha tohum alabilirsiniz. Bunlar için peçete ile çimlendirme yöntemini uygulamanızı öneririm ben. Herşeye karşın olmazsa adenium fidesi oluşumlarını beklemek durumundayız. Selamlarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hhatice, Bu durum ilginç. Kargo paketi açılmış durumda mıydı? Satıcı boş poşet koymaz, alanda içindeki tohumları alıp, boş poşeti koymaz. Ben iki kez yurtdışından alışveriş yaptım, kargom gümrükte açılmamıştı bile. Orijinal ambalajı ile bozulmadan gelmişti. Neyse, vardır bunda da bir hayır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|