![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
|
Adeniumlar torfta sağlıklı büyüyemezler sevgili Cenan, sulama konusunda zorluk yaşarsınız, adeniumlar fazla sudan hoşlanmazlar, torfu uzun zaman susuz bırakamazsınız. Mümkünse toprağını değiştirin, daha önce bir çok kez toprak harcı için yazmıştım. Biraz da sabırlı olun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Tavsiyene ilk fırsatta uyucam Adalet abla.Şimdiye kadar sorunsuz büyümeye çalıştılar hep.Hatta bir tanesinin yanına akşam sefası tohumu düşmüş ve çıkmıştı , hızla çölgülünün yaprakları kurumaya başlayınca akşam sefasını söktüm ve çölgülünü kurtardım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
|
adenium
Benimkiler daha 3-4 aylık , daha çok erken . Pirinç kabuğunu nerden alıyorsunuz Adalet hanımcığım ![]() Sizin toprak formülünü kullanmak istiyorum da . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hazan-z; Göndermiş olduğunuz adenium tohumlarını diktim, çok teşekkür ederim. Sizden bir ricam var daha önceden satın aldığım 20 kadar tohumları vermikulit ile torf karışımına diktim fakat 3 tanesi çimlendi kalanlardan ise hiç ses seda yok , acaba bir yerde hata mı yaptım. Saygı ve sevgiler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sn Kalambaklı,ben tohumları ekerken hazır Adenium toprağı kullanmıştım.Üzerini streçle kapatıp sabah ve akşam spreyle su püskürtmüştüm.Torf suyu fazla tuttuğu için sizin tohumlar çürümüş olabilir.Toprağın çok geçirgen olması için torf ve vermikulite iri kumla ufalanmış ağaç kabuğu kariştırısanız çimlenme oranı artar.Selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Kafanızı karıştırmak gibi olmazsa eğer , plastik bardağa torf koyup tohumun üzerine ince bir tabaka daha torf attım nazikçe-hiç bastırmadan. Her akşam eve gittigimde fısfısla suladım. Bu şekilde yaklaşık 70 tohumdan verdiğim kayıp 7-8 adettir heralde. Zaten onlarında tohum tipi bile düzgün değildi. En heyecanlılar 3 günde çıkarken, tembeller 10 günü buluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kalambaklı, ben de tohumlarımı torfa ekmiştim. İlk ektiğim gün hafifçe sulama yapıp üzerini streçle kapattım bir daha sulama yapmadım. Zaten torf nemli idi, çok sulama ve ya fıs fıs tohumlarınızı çürütebilir, üzerini de streçle sardıysanız sulamaya hiç gerek kalmaz, sıcak ve aydınlık bir ortamda bırakın yeter. Çimlenmeyi görünce streçi kaldırınız, o zaman fıs fıs ile hafif hafif sularsınız. Düzenleyen Adalet Yağcı : 29-10-2009 saat 09:37 Neden: İlâve cümle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
|
Çimlenmeyi görünce streçi kaldırınız, o zaman fıs fıs ile hafif hafif sularsınız. Sayın Adalet Yağcı; Hatayı öğrendim, çünkü fazla sulamadan toprak yosun tutmuştu. 3 adedi nasıl dayandılar hayret, şu anda iki yaprak oldular daha sağlıklı bir ortama aktarsam olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
|
Yine de toprağı kurcalayın derim, adenium bu , çimlenir çimlenir ![]() Ben %50 dere kumu, %50 gübreli bahçe toprağında çimlendirip aynı karışıma şaşırtıyorum. Tohumlarda hiç fire vermedim.Son olarak 1 ay kadar önce kum-gübreli bahçe toprağı karışımda 1 noble, 1 arabicum çimlendirdim, altıncı yaprağını vermek üzereler. Tohumları 0.5-1 cm derinliğe ekmemiz gerektiğini okumuştum. Bonsai denemem ise başarısız oldu. Bu konuda sayın izzetersen'in başlığına bakmanızı öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Sn Kalambaklı,ben gerekli malzemeyi bulamam düşüncesiyle hazır toprak almıştım.Sn Adalet Yağcı'nın ya da Sn Maki01'in hazırladıkları karışımları da kullanabilirsiniz.Her ikisinin de bitkileri çok iyi durumda.Netice itibarıyla her iki karışım da oldukça geçirgen olduğu için bitki için uygundur.İnşallah iyi sonuç alırsınız.Selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
Sn Adalet Yağcı,Adeniumlarınız çok güzeller.Aklıma geldikçe bakıp benim tombişler de böyle güzel çiçkler açacak inşallah diyorum.Benimkilerden birinde bir aydan fazla yapraklanma yok.Acaba bir tomurcuklanma söz konusu olabilirmi?Selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkiyi alırken kök kısmının tamamını kaşığa aldığınızdan emin olun, kökleri zedelemeyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçekleri de sanırım çok dayanıklı, Eyül 20 gibi açmıştı ilk çiçeği, son derece canlı üzerinde hâlâ. Yapraklanmanın durması tomurcuklanma için bir ölçü değil sanırım, bitkiniz dinlenmeye geçmiş olabilir. Ama her ne olursa olsun, bir gün güzelliklerini sergileyeceklerdir merak etmeyin. Aynı tarihte ekmiş olmama rağmen 18 kök adeniumdan sadece ikisi çiçeklendi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
Bence şimdi keyfini bozmayın, sulamayı kesin, bitkiniz dört- altı yaprak olunca çay kaşığı ile toprağından alıp esas yerine dikersiniz. Bitkiyi alırken kök kısmının tamamını kaşığa aldığınızdan emin olun, kökleri zedelemeyin. Teşekkür ederim, iyi akşamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kalambaklı, baştan beri konuştuğumuz kurallara uyarsanız tabii ki uygundur, ben geçen yıl Aralık ayında ekmiştim tohumları, Kasım ayı daha iyidir. Bu konuda benden daha tecrübeli arkadaşlarımız da size tavsiyelerde bulunacaklardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
|
Sn Adalet Yağcı,ben yine de tomurcuk olacağını hayaledeyim de belki çiçeklenir.Resim çekip yükleyince ne olduğu daha iyi anlaşılır. İlginiz için çok teşekkürler.Selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
|
Elimdeki adeniumların saksılarını ve toprak harçlarını 29 Ekim'de değiştirdim. Adalet Hanımın harcını tam olarak yapamadım, elimde dere kumu ve prinç kabuğu kalmamış devamlı prinç kabuğu aldığım yerdede yoktu. Bende devamlı toprak aldığım yerden prinç kabuğu,gübre,fındık kabuğu, tarla toprağı karışımlı topraktan aldım bir ölçü bu topraktan, bir ölçü torf, 1 ölçü yanmış koyun gübresi, 1 ölçü perlit, 1 ölçü cocopeat koyarak harcı hazırladım. Maalesef saksıda tek olup en gelişmiş adenium nasıl olduysa yan yatmış ve ana kazık kök kopmuş üstünde üç adet kılçal kök vardı çok üzüldüm, onu iba köklendiriciye batırıp kök bölgesinede sim derma toz uygulaması yapıp saksıya koydum gelişimine bakacağım inşallah kurtulup yeni kök oluşturur. Üç adenium bir arada idi onları ayırarak yeni harçla saksıya aldım. Adeniumların köklerinin bir ana kazık kök ve yanlarında kılçal köklerden oluştuğunu gördüm. Ayrıca bu dört adeniumu üç farklı saksıya koydum gelişimleri nasıl olacak göreceğiz. Yeni saksılarında çektiğim adeniumların fotoğraflarını koyuyorum ilk resim ana kökü kopan adenium. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2009
|
sayın tturt sanırım toprak karışımını yaparken koyun gübresiyle adeniumuzun kökü için bomba hazırlamışsınız.Neyse geçmiş olsun inşallah toparlar. Bebeklikten sonrasında güçlü bitkilerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Geçen yıl eylül ayında ektiğim 4 adet adenium tohumundan 1 adet haziran başı ektiğim 20tohumdan 16 adet adenium çimlendirmiştim.Bu yıl Eylül ve ekim ayında ektiğim tohumlarda çıkmadı . geçen yıl kullandığım toprak karışımına ektim bu yıl farklı olarak cocopeat da karıştırdım karışımda 1ölçü torf 1 ölçü perlit 1 ölçü cocopeat vardı .Malesef 40 tohum telef oldu .elimdeki tohumları ekmeye korkuyorum yine çıkmayacak diye .bir önerisi olan varmı.Yardım bekliyorum .Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
Orjinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı ![]() saksı harcından olabilir mi diye düşündüm. Ben adenium saksı harcını şöyle hazırlamıştım; bir ölçü bahçe toprağı, bir ölçü vermikülit, bir ölçü perlit, bir ölçü yanmış çiftlik gübresi, bir ölçü torf, bir ölçü dere kumu, bir ölçü pirinç kabuğu. böyle demiş arkaaşımız ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Ağaç Dostu
|
adenium
Alıntı:
İyi akşamlar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Teşekkürler sayın Kalambaklı bu demektirki ilkbaharı bekleyeceğiz ,tabi bu bekleme esnasında tohumlar bozulmassa . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|