![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Bugün nihayet aldım! Hem de Mısır Çarşısının ordaki kazıkç- pardon, çiçekçilerden. Şimdi gidip hususi kaktüs toprağı alacam bu arkadaş için; madem bunca zamandır aradım ettim, bari özenle başlayayım. İsmini de Türkan koydum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
Bir türlü denk düşürüp gidemedim Mısır Çarşısına. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Merhaba, çok teşekkür ediyoruz ![]() Fiyatı 4TL fakat saksısızdı. Sadece kırmızı çiçeklisinden vardı. Yukardaki kapalı olan çarşı kısmına girmeden hemen soldaki çiçekçi...Bir kere gittiyseniz mutlaka hatırlarsınız; inanılmaz çok konuşabilen bir çocuk duruyor çiçeklerin başında. Siz daha bakarken "Evet abicim, 3 tane mi veriyorum 5 tane mi ?" diye yanaşıyor. Bugün de memleketini öğrenmiş olduk hepberaber. "Rüzgârın sert, delikanlının mert" olduğu şehirdenmiş kendisi...Neresi olduğunu sormayın çünkü ben o sırada hızla uzaklaşmaktaydım, ama sanki Kütahya çalındı kulağıma... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
![]() Alıntı:
İsmail olsa gerek ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Benim aldığım çelik tutmamış yumuşamıştı. Çok üzüldüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Bugün Eminönü'ne gittim. Ancak "euphorbia milii" ismi aklıma gelmedigi için tek çare ismail'i bulup aradığım bitkiyi anlatmaktı ![]() Sn querelle'den aldığım tüyo ile çalışan gence nerelisin diye sordum "rüzgar ve delikanlı" konulu Kütahya cevabını alınca heh tamam bu o ismail diye düşündüm ![]() Euphorbia'mın resmini ekliyorum ![]() Düzenleyen cigdemb : 15-04-2010 saat 21:47 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
Sevgili cigdemb ve jeomeo konuyla çok alakalı değil ama konunun içinde geçtiği için söylemek istedim. Kütahya'nın soğuğu ve rüzgarı meşurdur.Malesef burada jeoloji müh. öğrencisiyim.Geçen sene -27 olmuştu bir ara sıcaklık rüzgarıda hiç eksik olmaz ve ayazdır.Ama diğer kısımda kütahyalı olmayan bir çok kişinin tereddütleri var.Aman Kütahyalılar alınmasın sonuçta 5 parmağın 5ide bir değil derler ya.Ama nedense hep bana ve buradaki diğer arkadaşların karşısına tam tersi çıkmış..Ve bazı Kütahyalılar da bunu kabullenerek söylerler biraz samimi olursanız.. Sadece söylemek istedim başlıkla ne kadar ilgisi olmasada.. Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Sn. oki 1655 ![]() ![]() ![]() Ayrıca belirteyim, ben bu euphorbia'yı 2 TL 'ya aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bu bir dükkandan çelik istediğim kırmızı çiçekli europa milli. Gelirken pazara uğradığımda ordada vardı fiyatı 3 lira almadığıma pişman oldum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2014
|
Buda benim yılbaşı dikenim ama bir süredir yapraklarında sararma oluyor ve dökülüyor şuan fotograftakinden daha az yaprağı var sizce ne yapmalıyım böyle seyrek ve uzun olması normal mi? İlginize şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Çiçeğinizin türü farklı. Bol yapraklı olanla karıştırmayın. Amorf olarak uzar değişik bir görüntü alır. İzlemesi de keyif verir. Yani bitki hasarlı değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Sizinkiler ne durumda ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Kızlarından ayrılan anne milii çok sarsılmıştı, kolu kanadı, yani kökleri kırılmıştı. Kızlarına bir şey olmasında, o her şeye razıydı. Ogün bugündür anne milii suda bekledi ve köklendi. Saksıya dikildi. Şimdi yeni yapraklar ve çiçekler veriyor. O biliyor ki kızları emin ellerde. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 01-05-2010 saat 00:41 Neden: İfade eksikliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bu Euphorbia milli'lerin güzelliğine bakın Bu resimler netten alıntı keşke bulabilsek bunlardanda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da güzelmiş ama ben hibrit olan büyük çiçekli türlerini çok seviyorum. Çok gösterişli ve bütün yıl boyunca açıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
bakım
Sevgili Günüm benimde oldu çok şükür şimdi bakımı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.Çok önceden Adanada bahçemizde vardı annem bol su verirdi ama Adana sıcağı farklı tabi, zavallımla ilgilenmezdik o da devamlı çiçekliydi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2007
|
EUPHORBIA ile uğraşanların dikkatine: Bütün Euphorbialar'ın sütü çok zehirlidir ve kanserojendir. Fakat korkmaya gerek yok, birkaç noktaya dikkat edilirse bir tehlike yok. Süt elinize bulaşmşsa hemen yıkayın, mümkünse deterjanla. Yıkadıktan sonra bile ellerinizi gözünüze sürmeyin. Euphorbia kestiğiniz bıçağı elinizle değil, bir fırça ile yıkayın. Euphorbia çeliklerini köklendirmek için: Önce keskin bir bıçakla mümkünse çeliğin gövdeye bağlandığı yerden kesin, önceden hazırladığınız bir tas suya kesilen yeri daldırın, süt akmayıncaya kadar. Kağıt havlu veya peçete ile kurulayıp gölge ama aydınlık bir yere koyun, yaranın büyüklüğüne göre 3-5 gün orada beklesin, sonra kuru kaktüs toprağına dikin ve yine aydınlık ama gölge bir yerde sulamadan bekletin. Sulamaya başladıktan bir müddet sonra tepede büyüme belirtileri görülünce güneşli bir yere koyabilirsiniz. Yalnız köksüz bitkilere asla fazla su vermeyin, çürütür. Haydi iş başına!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
bu bitkiden bendede var cidden hoş bir çiçek üstelik bir dalını kesin 15 civarı suya koyun ve köklensin üretimide kolay. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2010
|
Eferbey :))))
Bu da benden. Eminönünden aldım. Küçük olmadığı için daha benimseyemedim kendisini. Kendi yetiştirdiğin bir başka oluyor. Ben Eminönündeki bir çiçekçide "Aaaaa Milliiii" dediğimde ordaki satıcı amca bunun Japon kaktüsü olduğunu söyledi. Latice adı da EFERBEY'MİŞ.. ![]() Eklenti 165475[/QUOTE] Düzenleyen aysahay : 19-08-2010 saat 12:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Rengi belli mi sevgili aysahay? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Rengi belli mi sevgili aysahay?[/QUOTE] Sayın Günüm aldığımda üzerinde kurumuş kırmızı bir çiçeği vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Latince ismi Euphorbia milii Sayın aysahay Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
[/QUOTE] Sayın mrmusti. Teşekkür ederim. Ben zaten ismini biliyordum da. Orda Euphorbia Milli demedim, 'aaa milliii' dedim. Hani arıyordum da buldum gibisinden. Asıl ilginç olan çiçekçi amcanın söylediği idi. Bana latincesinin 'Eferbey' olduğunu söyledi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |