![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2012
|
Selam herkese.Yaklaşık 10 gün önce milimin saksısını değiştirdim küçük geldiği için.10 günde 7-8 yaprağı sararıp döküldü.Sebebi ne olabilir.Bahçe toprağına ve torf karışımına ektim.Onu mu sevmedi acaba.Gayet canlıydı.Bilen biri yanıtlarsa sevinirim.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Balkonun en çok güneş alan yerine koyun sevgili yağ-mur. Yaz aylarında suyu çok sever. Ben hergün veriyorum. Güneş çiçeklerinin daha koyu, daha çok ve daha büyük olmasını sağlıyor. Çok sağlıklı görünüyor. Çoğaltmak istiyorsanız yandan bir dalı kesin. Suyun içinde bir saat kadar bekletin. Sonra dikin. Çabuk tutacaktır. Akşamüstü güneş çekilince su sıkın üzerine. Çiçekleri, gövdesi yıkandıkça şımarıyor. Çiçek sapları yapışkandır. Korkmayın. Karıncalar üzerine tırmanmasın diye çiçeğin kendi yapısından getirdiği bir özellik olduğunu öğrenmeştim epeyi önce. Benim balkonda duran kızım ilk defa bu sene tohum yaptı. Tohumların hemen dikilmesi gerektiği için bekletemedim. Biri çıktı bile. ![]() Tohum kesesi yaparsa dikkat etmeniz gereken nokta, tohum kapsülünün patlayarak açılması. Çok zorlandım tohumları toplayacağım diye. Küçük bir kilitli poşeti çiçeğin üzerine geçirdim, hava alması için sıkı kapamadım. Tohumları yakalayabildim. Profil resminiz çok güzel. Sizi de Euphorbia Milii çiçeğini çok sevenlerden yaptık. Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
çok teşekkür ederim Günüm,siz ve Oki 1655 de bana çok yardımcı oldunuz hiç bilmediğim şeyler öğrendim.Bu çiçeği bulunca sanki eski dostlarımdan birini buldum tekrar tekrar teşekkürler.Aşağıya ekleyeceğim daha dikenli türünden rastlarsanız haber verirseniz sevinirim(net'ten alıntıdır) ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Günaydın arkadaşlar. Yağ-mur'un 139 no'lu iletisindeki bitki Euphorbia Keysii, 142.deki ise Millii.Aynı ailedenler ama sizlerin de fark edeceği gibi ayrıntıları değişik. Milii çiçeklenme döneminde çok az yaprak veriyor. Keysii'de ise yaprak ve çiçek bol oranda bir arada. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.mrmusti Jezebelin de dediği gibi Buca pazarından almıştık. Üstünde kırmızı çiçekleri vardı, o çiçekler gidince bir daha açmadılar. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günüm sabah güneşi alıyorlar . Bir berberde gördüm , kimbilir kaç yıl önce gübrelendi ve kaç ay önce sulandı -toprağı kerpice dönmüş . Sadece dallar kalmış , yaprak yok ama üstü çiçek dolu . Ondan dediydim , yoksa kıyamam ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Kıyamam ben onlara. Yerli malı kızlar çok geç ve az açıyor. Galiba elin adamı bu yüzden hibriti denemiş. Sevgili Jezebel güneşe bırak onları, suyunu da düzenli verirsen teşekkür niteliğinde açacaklardır. İnşallah farklı renklerde açarlar da gözümüz bayram eder. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sakagun'un çiçeği küçük çiçekli tür. Bütün yıl boyunca açar bu tür. Tohum verme konusunda inatçıdır. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün itibarı ile bütün kızlarımı içeri aldım. Geceler çok soğuk oluyor. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Ben de Eminönünden bir beyaz bir de sarı aldım eğer renkler de bir karışıklık olmadıysa.Şu anda diğer çiçeklerimle birlikte kapalı balkonda duruyorlar ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili günebakan ikisinin de kırmızı çıkma olasılığı çok yüksek. Yaprak ve gövde yapısından standart Euphorbia Milii olduğunu düşünüyorum. Birkaç sene önce hepsi farklı renk diye 5 kök satmışlardı bana. Hepsi kırmızı çıktı. Sonra don yediler. Hangi satıcıdan aldınız? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Selamlar Arkadaşlar ben miliimi dışarı koydum, açık hava seviyormuş diye. Bişey olur mu acaba? Dedim biraz üşüsün de güzel güzel açsın Tomurcuk falan görünmüyor benim miliide, inşallah açar. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar gidip gelip bu sayfalara bakıp aaahhh,aaahhhh çekiyorum delirmemek elde değil ![]() http://www.ntk-nursery.com/cart/default.php |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Hemen aldım içeri miliiyi, bu sene benimki açmayacak herhalde hiçbir hareket yok çünkü. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayır küçük değil, güneşde gördü ama balkonda değil, belkide açık hava görmediği içindir. Bütün yaz evin içindeydi çünkü. Biraz daha bekleyeyim belki geç açacaktır. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
işte arkadaşlar benim açmayan nazlı miliim ATTACH]175269[/ATTACH] |
|