![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
|
Sevgili minenine sayesinde benim de pembe bir miliim oldu ![]() ![]() ![]() Tüm yeni çiçeklerim gibi miliimi de hemen diktim. Zaten kargoda 2 gün geçirdiği için bekletmedim, hemen diktim. Bolca cansuyu verdim. Sabah güneşi alan penceremin önündeki çiçeklikte duruyor. Doğuya bakan bir oda. Kışın ısıtılacağı için baştan bu odaya alışsın istedim. Batıya bakan salonda da kalabilirdi ama salonu kışın ısıtmıyoruz. Ama ben gene de karasız kaldım. Acaba nerde dursa daha iyi olur? Sabah güneşi alan ılık odada mı, ikindi güneşi alan soğuk odada mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Ağaç Dostu
|
Peki o odayı sevdi mi, yani sabah güneşini? Gelişimi nasıl oldu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Ağaç Dostu
|
10 gün oldu koyalı ve bir fark yok eski halinden. Bir sorun çıkacağını da sanmıyorum. O kadar nazlı bir çiçek değil çünkü. Ablam da sabah güneşi alan mutfağına koymuş daha önce, orada daha iyi geliştiğini söylemişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Ağaç Dostu
|
Diktiğimden beri bir bozulma olmadı benimkinde de. Sizinkinde -Allah korusun- bir bozulma ya da değişiklik olursa yazın olur mu? Ben de olursa ben de yazayım ki önlem alalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Ben de milli mi 8.00 ile 10.00 arası sabah güneşi alan mutfak penceremin kenarına koydum, içeriye...Sürekli yeni yaprak vermeye başladı hiç çiçek yok, yazın balkonda sabah güneşinde sürekli çiçek açıyordu. Bilmiyorum havalar soğudu diyemi çiçek açmaz oldu yoksa içeriye aldım diye mi anlayamadım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Üzülmeyin sevgili fatitoo. İçeri almakla doğru olanı yapmışsınız. Yaz mevsiminde sabah güneşi E.Milii için yeterli olurken, havalar soğuduğunda uzun süre güneş alan, güneye bakan bir cam kenarını tercih eder. Yaprak çıkarması neşesinin yerinde olduğunu gösteriyor. Çiçek de açabilir. Ancak orijinal rengine kıyasla daha açık renk ve daha küçük açabilir. Yapraklarını sarartıp, dökebilir. Hiçbiri problem olduğunu göstermez. E.Milii lerin sonbahar ve kış davranışları böyledir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Umarım yanınızda cok mutlu olur Emine hanım.. Yavrularını da görürüz inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
benim de bir pembe çiçekli milii'm var. boyu uzadı alt yapraklarını döktü. acaba bu aylarda bitkiyi ortadan keserek ve sütünün akmasını bekleyip kökü kurutarak nemli toprağa eksem tutunur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Bu aylarda tavsiye etmiyorlar.Anaca zarar verebilirsiniz üretme işleri Mayıs-haziran-temmuz da yapılmalı.Budamada ilkbaharda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Ağaç Dostu
|
Üşümeye başlamış geceleri sevgili sakagun. Yapraklarını sarartmış. İsterseniz akşamları içeriye alın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Ağaç Dostu
|
Benim içeride olan E.Milii lerim yemyeşil. Kapalı balkonda olanların yaprakları sararıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Benimkide içeride ve yeşil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Ağaç Dostu
|
Benim kuzucuğum da içerde duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Ağaç Dostu
|
Sizin kızınız, hatırladınız mı Emine hanım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
|
Hatırlamam mı canım. Ben zaten kime çelik dikip verdiysem, bendekinden daha güzel oluyorlar. Kayınvalideme, görümceme verdiklerim de çok güzel oldular. Bakalım sevgili Seabert74'e verdiğim nasıl olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Ağaç Dostu
|
Emine hanım'cım merhaba.. Bana gönderdiğiniz minik yavruyu kargo şartlarından dolayı yeniden ekmiştim, (aynı saksı ve topraga).. Bu arada taşındım, 2 yolculuk birden yapmış oldu. Stresi büyüktü yani ![]() ![]() ![]() Güzel gelişmelerini paylaşmak umudu ile.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili seabert74; sizin gönderdiğiniz üzerinde yaprak kalmadı. Kurudu gibi geldi bana. Cam önünde duruyordu, bir sabah güneşliği açarken yanlışlıkla çarptım ve hepsi yere dağıldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah.. Aslında konuyu okudugumda çelik almak için bahar/yaz dönemi daha uygun yazıyor. Belki de bu yüzden köklenememiştir. Ben kendiminkini yaz döneminde dikmiştim, hiç de özenmeden.. Olmadı önümüzdeki yaza yeni filizlere bakarız Emine hanım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
eev içinde milli her zamn tutabilir. ben geçen kış diktim. bu yaz büyüdü açtı ve bir arkadaşımada hediye gitti. sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Ağaç Dostu
|
Olabilir Serkan bey, Belki de bizim kızlar kargo sebebi ile tutmamıştır. Şehirlerarası yolculuk kolay değil ne de olsa.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
|
Bugün, geçen seneden beri, markete gidip gelirken bir evin camında gördüğüm e-miliinin sahibini balkonda halı silkelerken gördüm ve yakaladım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
İyi günlerde büyütün....Bol çiceklerini görün inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |