agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni1009Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-02-2015, 19:31   #11
Ağaç Dostu

gökhan Arslan's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi irem35 Mesajı Göster
internette gezerken eçeveryayı,eçeveryayla ilgili bilgi ararkende bu siteyi buldum.iyiki de bulmuşum.ben bu çiçeği kipadan almıştım.annem yolda görsem ot derim sen pare mı verdin diye çıkışmıştı.bilgim olduğundan değilde güzel göründüğü için aldım açıkçası.zamanla alt yaprakları döküldü ve boyu uzadı.sizlerinki gibi saksıda tabak gibi değil benimki.daha çiçekte açmadı.boyunu nasıl kısaltabilirim?birde yaprağını koparıp toprağa öylece bırakıyor muyuz?ucunu sokmaktan bahseden arkadaşlar olmuş ama pek anlamadım doğrusu.yardım ederseniz sevinirim.yarın foto yükleyeceğim yapabilirsem tabi.gökhan beyden rica etsem bana diğer türlerden gönderebilir mi acaba?
İrem hanım Echeveriaların bazı türleri zamanla alt yapraklarını döker bu çok normaldir ve aslında bitki içinde çok sağlıklıdır zira bu sayede toprak yüzeyinde hava sirkülasyonu gerçekleşecektir ayrıca açıkta kalan gövdede bitki yavru vermeye başlayacaktır ki böylece bitkinizi çoğaltma imkanınız olacaktır. Tavsiye etmemekle birlikte yine de boyunu kısaltayım derseniz gövdesinden kesip nemini kaybetmeyen ( dikkat çok ıslak olmamalı çürüme yapması kuvvetle muhtemeldir ) bir toprağa dikmeniz yeterli olacaktır bu yöntemle de bitkinizi çoğaltabilirsiniz. Bitkinizin çiçek açmadığını söylemişsiniz yaşadığı şartları bilmeden bu konuda yanıt veremeyeceğim fotoğraf yüklediğiniz taktirde bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım zaten bir kaç mesaj öncesinde de echeverialarım için uyguladığım bakım bilgilerini yazmıştım.

Ricanızı da karşılıksız bırakmamaya çalışırım ancak bunun için bir ay kadar beklemeniz gerekecek zira multicaulis çiçeklenme döneminde olduğu için yavrularını ayırmaya kıyamıyorum Multicaulis dışında gönderebileceğim bir kaç tür daha olabilir yeter ki sukkulent ailesine yeni birisi katılsın

gökhan Arslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025