![]() |
|
![]() |
#721 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Kalanchoelerim güneş alıyor,saksısının küçük geldiğini düşünerek büyük bir saksıya aldım. Fazla sulamıyorum.Kapalı balkonda duruyor.Havalar henüz serin gittiği için dışarı almaya kıyamadım bir deneyim bakalım nasıl sonuç verecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2011
|
Merhaba arkadaşlar; Evde adını bilmediğim çiçeğimin kalanchoe olduğunu sizlerden ve bu forumdan öğrendim. Sizlerden nisan da toprağının değiştirilmesi gerektiğini de öğrenmiştim. Yalnız son zamanlarda çiçeğimin yaprakları sararak dökülmeye başlamıştı. Bende toprağını değiştirmek için balkonuma aldığımda çiçeğimin kökünü çürüttüğümüzü gördüm. Çok fazla sulamışız. Malasef suyu çok sevmediğini de bilmiyordum. Toprak tamamen su içindeydi. Kökünü keserek temizledim. Geriye kalan sağlam kısımlarınıda tekrar diktim. Evim Kuzeye bakıyor, aydınlık ama çok güneş almayan bir cam önüne yerleştirdim. Umarım çiçeğimi kurtarabilmişimdir. Düzenleyen Tunatuna : 08-04-2011 saat 09:36 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
merhaba arkadaşlar, benimde bi kalonchem var çok güzel çiçek açıyor fakat yaprakları sarardı, acaba neden olabilir yardımcı olabilirmisiniz?? şimdiden teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
merhabalar, geçen yıl 6cm lik boyuyla habire çiçek açan çiçeğim bu yıl açmıyor akşam güneşi alan pencerenin önünde duruyor. üstelik hiç gelişmediği gibi gerileme olduğunu da düşünüyorum. bugün söktüm bir kaşık ile zedelemeden fakat baktım ki hiç kökü yok. toprağında böcek falanda yok. acaba çok aşırı sulamış olabilir miyim? toprağı çamurumsuydu. bu sebeple kuru bir toprağa nakil yaptım. artık büyür mü acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
tam dört tane aldım ikisi pembe, biri katmerli kırmızı, diğeri de katmerli yavru ağzı hazır aldığım için bi sürü çiçek ve tomurcuk var üzerinde inşallah böyle devam ederler suyu az vermem gerektiğini okuyarak öğrendim bir de fazla güneşe koymazsam sanırım sıkıntı yaşamıycam. çiçekli iken sıvı gübre vermek uygunmu? yoksa çiçeklerini dökene kadar gübre vermeme gerek yok mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
geçen yıl sayın çekirdek'in gönderdiği kalanchoe mangini
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Yukardaki kolonşolar çok güzel. Bende de iki yıldır hediye gelen bir kolonsom vardı.Turuncu çiçekleri çok güzeldi. Bir ay çnce bu siteyle tanışmış olsyadım şimdi canlı olacaktı. Yaprakları hastalandı ,bakmsım, önemsemedim daha doğrusu .İhmallikten kaybettim. Şimdi tekrar yetiştirmek istiyorum inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
sayın Jezebel komşunuzun kalanchoe çiçeği harikulade, onu gördükten sonra bu çiçek hakkındaki fikrim değişti.Zira üç saksı kalanchoe sahibiyim ama satın aldıktan sonra ikinci bir defa çiçeklerini görme şansım olmadı.Mesajları okuyunca ben de budayıp bahçeye çıkarmaya karar verdim.Acaba güneş durumu nasıl olan yere koymalıyım? Bahçeye ekebilirim değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Ağaç Dostu
|
SDurul halk arasında aşkın gözyaşı da deniyor sanırım.. Kalanchoe tubiflora |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Diğerlerini de deniyeceğim. Komşunun coşmuş bitkisini gördünüz, ben de çok renkli meyve tabağı gibi bir kalanchoe saksısı istyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İzmirin bile bazı bölgelerinde dışarıda olmuyor. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Benimki bütün kış dışardaydı gayet iyi ve çiçekli durumda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Ağaç Dostu
|
Kum kullanmadığım için mi çürüdü yani? Hafta sonu dereden kum almıştım biraz.. Bu konuyu açıklarsanız, o meyve tabağından biz de yaratalım tecrübelerinizin bir katkısı olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sulama düzenine, rüzgara, toprağına göre değişir. Kapalı balkondaki bir Kalanchoe'm öldü , yanında başka bir saksıda duran diğer Kalanchoe'm kırmızı açan minik...hayatta ve pürneşe. Hani kural varsa ben bilmiyorum, ama sukulenttir, içinde su barındırır ve dona dayanıksızdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Düzenleyen ipektuğçe : 24-05-2011 saat 01:31 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Merhabalar... ![]() Bunlar da benim yaklaşık 2,5 yıl sonra ilk kez açan Kalanchoe'larım. ![]() Bu bitkiyi çok buduyorum ben. Budadığım dalları saksının içinde bir yere çeliklediğimde hemen hemen hepsi tutuyor. ![]() Arada sırada da unlu bitle karşılaşıyorum, görür görmez o yaprakları, dalları buduyorum hemen. Ama bu sefer çiçek saplarında da oldu kurumaya yakın, yapraklarda da. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
![]() Geçen gün sarı çiçekli olanın bir iki yaprağında tırtıklı kabartılar farkettim, yaklaşık olarak pirinç tanesi kadar, tümsek şeklinde. Yıllardır ilk kez görüyorum böyle bir şey, neden olabilir acaba? ![]() ![]() Düzenleyen DilSe : 28-05-2011 saat 20:59 Neden: Resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2010
|
Çok güzel görünüyorlar rengarenk, bende de kırmızı ve turuncu var, turuncuyu yapraktan yetiştirdim henüz çiçeksiz. Sanırım diğer renklerini de edineceğim, sizin güzelleri gördükten sonra... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
![]() Bu da benim sağ kalan yalın katlım İki saksı katmerliyi maalesef yaşatamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|