![]() |
|
![]() |
#512 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Ben de öyle yapmıştım. Uç vermiş beyaz bir tomurcuk oluştu üstünde. Kök var mı bilmiyor, merakla sonucu bekliyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
_benim 3yaprağım hala yavru vermedi 2.5 ay oldu... arkadaşlar sizinkiler nekadar zamanda yavru verdi sabırsızlıkla bekliyorum ![]() (yapraklarda'da sorun yok) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
Dün Bauhaus'tan aldığım Kalanchoe'lar bunlar ![]() Saksının altını delerken oldukça zorlandık ama değdi. Sanırım kasımpatılar kıskanıp resme girmek istemişler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzel sizinki yapraktan ziyade çiçekle coşmuş.. Nasıl oluyor acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Kaybettik
|
Teşekkür ediyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
benimkiler ne zamandır balkondaydı, hatta bir ara kısa gün uygulaması da yapmıştım ama yapraklarında yumuşama oldu ve vazgeçtim, umudumu kestim ve bahçeye indirdim, iki gündür de yağmur yedi, şu anki durumunu bilmiyorum.Ama sizinkiler çok güzel görünüyor arkadaşlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Bu şekercikte dün seradan benimle birlikte geldi eve. Ne yapayım dayanamadım görünce ... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu
|
ben de bunları bu gün aldım
acaba saksılarının boyu iyi mi yoksa büyütmeliyim? bir de arkadaşlar yapraklarının üzerinde de oluşumlar var ordan yeni yapraklar mı çıkıyor acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-09-2009
|
ben yeni üyeyim ve buğün evimize çok güzel bir kolenşe aldık fakat bakımı nasıldır bilmiyorum bana bakıma hakkında bilgi verirseniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Ağaç Dostu
|
Benim kalanşolar çiçeklerini döktü, üstleri yine tomurcuk doldu. Suyunu toprağı kurumadan vermiyorum, besinini de aklıma geldikçe az az veriyorum. Keyfi yerinde gibi. Bu soğuk günlere kadar, güneş alan kapalı bir balkondaydı, artık güneş göremeyeceğiz galiba, ama onlar yerlerinde kalacaklar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
|
aldığım kalandivalarımın tomurcuklarını ve bazı çiçekleirni döküyor saksısı küçük gelmiştir diye büyüttüm ama faydası olmadı gibi ![]() bilgisi olan varsa sevinirim aydınlık ama direk güneş ışığı almıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Çiçek satan herhangi bir yere gittiğimde kendimi farenleyemediğim tek çiçek kalanşo ve kaktüs.Bir daha almayacağım diyorum yine alıyorum.Fakat kalanşolar eve geldikten kısa bir süre sonra çiçekleri dökülünce bir daha açmıyorlar .İşte bir kaç örneği. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç resim daha. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
|
Sn Cennetbahçesi aynı dertten ben de muzdaripim aldığım kalandivanı çiçekleri ve tomurcukları dökülüyor çiçek açtıran besin denediniz mi hiç? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Ağaç Dostu
|
Hayır denemedim sayın Hüzün . Kalanşoların çiçeği kuruduktan sonra toplanması gerektiğini duymuştum kuruyanları topluyordum .Bu işlemin de yanlış olduğunu sanmıyorum fakat nerde hata yapıyorum .Siz çiçek coşturan denedinizmi sonuç nedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
|
yok ben de denemedim ç,nki ben daha yeni aldım hnüz 1 ay olmadı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Moralinizi bozmayın arkadaşlar. Dökülen çiçeklerin yerine yenileri geliyor. Biraz sabır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaç Dostu
|
Ben ilk kalanşomu üç yıl önce almıştım hala çiçek açamadı. Üçüncü resimde çıta ile desteklenen .ben ümidimi kestim artık .çiçeksiz balkonumu güzelleştiriyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Kalonchoe yaprağım nihayet yavru verdi, o kadar uzun sürdü ki yavrulaması, ben ümidimi kesmiştim artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Ağaç Dostu
|
benim kalandivamın da yeni tomurcuklarını farkettim arkadaşlar . bir yandan döküldü biryandan tomurcuk oldu umarım açarlar. diğerinde hala dökülen çiçekler var henüz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
![]() Bu da benim Kalanchoe' m. Nasıl çoğaltılır diye ararken, Kaktüs ve sukulentler grubunda olduğunu öğrendim. Hemen yaprağından çoğaltmaya çalışıcam. Umarım tutar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Arkadaşlar kalanşolarınız ne güzel çiçek açmışlar.Benimkiler daha çiçek açmadı.Neden olabilir?Güneşi perde arkasından alıyorlar.Çünkü güneş görünce yaprakları yumuşuyor.Suyunu toprak kurudukça veriyorum.15-20 günde birde sıvı gübre veriyorum.Nerede yanlış yapıyorum?Sizinkiler gibi çiçeklenmesi için ne yapmalıyım?Geçen gün çiçekçide çiçek açmış 1 tane kalanşo vardı.Ama kalanşom çiçek açınca daha çok mutlu olurum düşüncesiyle almadım.Çiçek açmayınca da almadığıma pişman oldum.Kalanşosuna çiçek açtırabilen arkadaşlardan bilgi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
bütün yaz çiçeklenmesini beklediğim 9 saksı kalonşemden sadece 1tanesi çiçeklenmişti şimdi ne göreyim kalonşelerim tomurcuklanmaya başlamış tomurcukları henüz çok küçük biraz büyüsünler fotoğraflarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu
|
Benim kalancoem aldığımda da çiçekliydi. Hala tomurcuklanmaya devam ediyo. Ama örneğin uzun zaman önce köklendirdiğim kırmızı bir tane var. Hala çiçeklenmedi. Buarada iki yaprağı toprağa daldırdım. Bu mevsimde köklenme olmaz sanırım ![]() İçeriye mi alsam diyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Merhaba Bulunduğunuz bölge farkı nedeniyle bitkinizin başına bir iş gelmesini istemem ama bana sorarsanız dışarda dursun. Etli yapraklı her tür sıcak iklimi olduğu gibi soğuk iklimi de hissetmeli. Yalnız donmaması ve sulama ile çürütmemek kaydı ile. Hava ayaz ya da dona çeviriyorsa ****** bitkiyi korumalı. Kalanchoe gibi türlerde ben köklendirmeyi hep bahar mevsiminde daha başarılı buluyorum. Sizin yerinizde olsam tek bir yaprağa acımam ve denerim. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Ağaç Dostu
|
![]() Çok teşekkürler sayın zeynepdincer.k, Kalanchoelerim hala balkonumda. Burada öyle çok soğuk olmuyor. Pek don olayı da rastlanmıyor. Gerçi soğuklar başlayınca dayanamam alırım içeri onları sanırım. İki yaprak köklendirmeye çalışıyorum. Bakalım neler olacak. Buradan paylaşırım sizlerle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|