![]() |
|
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
|
Sıcaklardan olmalı, yapraklarda yumuşama var ya da suyu çok kaçırdım. Pembe olan var gücüyle yeni çiçekler veriyor ama beyazım sarsıldı gibi. Yapraklarda yumuşama hangi nedenlerle olur? Yardım lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Arkadaşlar, önerilere uyarak kalanşolarımı giydirdim, ama acaba mevsimine uygu n mu bilmiyorum poşet geçirme işini kışın mı yapmamız gerekiyor, tecrübelerinizi bekliyorum, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-08-2009
|
selamlar. bende 3 adet kalanchoe var. daha da büyüsünler diye genişçe saksılara yerleştirdim onları.ama günde 10 saat yakıcı güneş altında kaldılar ve hepsi soldular.daha sonra tekrar çiçeklenmeye başladılar.şu an yaprakları çok kötü bir durumda ve kötü gözüküyorlar. bitkileri eski sağlığına nasıl kavuşturabilirim. teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Çiçeğim kalanşo mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar benim kafam karıştı.bazı mesajlarda bu bol güneş ve su ister diyor bazı mesajlarda güneşe koymayın az su verin diyor.ne yapayım .çiçeği veren kişi ışık alan bir yere koymuştu ama direk güneş ışığına bırakmıyorum demişti..toprak kurudukça su veriyorum dedi.şimdi ben ne yapayım.şaşırdım doğrusu.sizlerden bilgi istiyorum.şimdiden teşekkürler.bakımı ve nereye koymam gerektiğini yazarsanız sevinirim.şu an çiçeğim ışıkalan bir yerde duruyor.birde batan güneş vuruyor biraz üstüne. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe sukulent türü bir bitkidir . Toprağı iyice kurumadan su vermeyin. Çok sulandığı taktirde yapraklarda yumuşama dallarda kararma oluşur ve bitki kökten başlayarak ölür. Suyu hiç sevmiyor. Güneşi sever fakat doğrudan ve sürekli güneş alan biryere koymayın ( en azından yazın sıcak havalar geçene kadar ) yaprak kenarlardan itibaren kurumaya başlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım bilgin için teşekkürler.Bu arada kalanşomun rengi turuncu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
Sabah güneşi olan bir cam önüne koysam olur mu?Sabah 11 den sonra güneş gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Hanım teşekkürler.İyiki varsınız sizin sayenizde çiçeklerimi daha iyi büyüteceğim.Aslında kalanşom şu anda öğleden sonra güneş alan camın önündeydi.Sonra güneşten çok etkilenebilir diye düşünüp sabah güneşi alan cam önüne koymaya karar vermiştim.O zaman çiçeğim öğleden sonra güneş alan cam önünde dursa ne olur?Ben sizin gibi çok sıcak bir yerde yaşamıyorum.Güneşiöizde çok etkili değil.şu an ağustostayız balkonda bile oturamıyoruz rüzgardan ve soğuktan.akşamları hırkasızdışarı çıkılmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
kalonşo
maki01 kalonşonuzun çiçek açtığını yazmışsınız çok şaşırdım , buralarda bu mevsimde hiç aça kalonşo görmemiştim.ayrıca ben de kalonşolarıma kısa gün uygulaması yapıyorum ama zamanı şimdi mi yoksa kışın mı bilemiyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu
|
Ben bendeki 2-3 kalanchoe'u kaktüs toprağı türündeki geçirgen topraklı bir harca almıştım. Kurban bayramından beri çiçekliydi üstü. Bazı yapraklar kurudu çiçekleri artık soldu derken elden geçirdim, tüm kuruyan yaprakları ve çiçekleri temizledim. Yeni yeşil yapraklar vermeye başladı. Bence geçirgen bir toprağa alırsanız, toprağı kurudukça sularsanız ve bol ışık alan ara ara da bol güneş alan bir yerde ( özellikle de sabah güneşi ) bakarsanız bitkinize, uygun zaman geldiğinde çiçeklerini açacaktır. İş yerimin önüne de ekmiştim değişik renklileri. Kırmızı olan hala çiçekli, pembe ve sarı renk çiçek açan 2 kalanchoe'mu da aylar önce birileri yolmuştu. Çok bakım isteyen bir bitki değil anlayacağınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Buda sevgili crocus şen'in yollağı yapraktan çıkan bebeler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Kalanchoe mun,kuruyan çiçeklerini toplamıştım üzerinden.Çiçekli olarak aldım, kuruyan çiçekleri topladım ve bir daha çiçek açtıklarını görmedim ,sebebi ne olabilir neyi yanlış yapıyorum açmasalarda kalanşoları çok seviyorum ,13 saksı kalanşom oldu, inatla açmalarını bekliyorum. Düzenleyen Hatice Tarhan : 26-08-2009 saat 17:21 Neden: yanlış yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2009
|
ben bu çiçkten daha yeni aldım ama bakımının nasıl yapıldığını bilmiyorum.bana bilgi verirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2009
|
sormam gerekenbaşka bir soru daha var. bu çiçeği nerde ve nasıl bakmalıyım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Haziran ayında dalları çillendirip diktim. Gelişimi fena değil ama henuz çiçek açmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
|
İki kalancheo'm da aşıra sulamaktan biraz yaprak kaybetti. Pembe çok sarsılmadı , hala çiçek veriyor ama beyazım miniş kaldı. Çiçekleri bozulunca kesiyoruz ya, aceleci olmamak gerekiyormuş. Alttaki fotoğraftaki beyaz kalancheo'un çiçekleri içinden minik yapraklar vererek yeni dallar oluşturdu. Sadece kuruyan çiçekleri topladım üzerinden. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-08-2009
|
Merhaba bu bitkiyi balkon ve terasta yetiştirebilirmiyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Merhaba. kalanchoe'lar diğer sukulentler gibi dış mekana dayanaklı bitkilerdir. Benim tüm sukulentlerim balkonda ya da camın dışında durmaktalar. Kışın aşırı soğuktan, ayazdan korunması ve sulamaya dikkat edilmesi durumunda balkonda veya terasta durabilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Merhaba sdurul. Balkona almakla iyi yapmışsınız. Bir yazı ve kışı dışarda geçirdiğinde öbür yaz çiçeklenir. Havalar soğuduğunda yaprakların kızarmaya başladığını fark edeceksiniz. Tabi bu arada önemli bir konu; bulunduğunuz ilin kış koşulları nasıl? Çok sert geçiyorsa korunaklı bir yere almakta fayda var. Kış sulaması da ayrı dikkat edilmesi gereken bir konu. Donda ayazda bitkiyi öldürmeyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle teşekkürler,Söylediğiniz gibi dışarısı iyi geldi kalonchoelerime sayın zeynepdincer ama kışın bulunduğumuz ilçede ısı eksi 12 lere kadar düşebiliyor. Mecburen içeri alacağız kışın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
Merhaba Ben de bugün Bauhaus'a sefer düzenledim, kalabalığa aldırmadan, kendimi kaybederek 3 tane kalanchoe aldım kendime.. 1 saat sürmüştür seçmem herhalde. Yalnız, çiçek sanki boğuluyor gibi. Alttaki yaprakları kocaman.. Biliyorum önemli olan yeşil ve sağlıklı olması ama, sizce o kocaman yaprakları alıp toprağa sokuştursam, bir şey elde eder miyim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Kaybettik
|
Ben denedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|