![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bu fotoğraftaki de bir kalanchoe olabilir mi? Diğer kalanchoelerimden biraz farklı gerçi ama. Daha önce Şükran Hanım crassula türünden olduğunu söylemişti (http://www.agaclar.net/forum/showthr...%FC#post133848), ama crassula türünün yaprakları sanırım daha etli oluyor. Bunun yapraklarının kalınlığı kalanchoelere benziyor, ama onlar kadar iri yapraklar olmuyor. Acaba kalanchoe de bir crassula türü olabilir mi? Cahilliğimi bağışlayın, türler konusunda pek bilgim yok. Çiçeğim, fotoğraflardan anlaşılıyor mu bilmiyorum ama, ağaçlaşmaya başladı, ve son zamanlarda gövdesi dalları taşıyamaz hale geldi. Çiçek dalları yanlara sarkıyor ve çok büyük bir alan kaplıyor. Bunun için ne yapabilirim? Çiçekleri dökülünce tekrar yukarı doğru uzar mı? Budama mı yapmalıyım?(Gerçi ben bu seçeneğe hiç sıcak bakmıyorum) Daha büyük saksıya alıp gövdeyi toprakta mı bırakmalıyım? Umarım fotoğraflar yardımcı olur. Düzenleyen Fatma E. : 03-03-2008 saat 12:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Kalonşeleri aşırı sulamamak gerektiğini onları kaybederek tecrübe ettim. Dikkat edin fazla suyu sevmiyorlar. Bunun tersi bir durum tecrübe eden var mı? Sevgili Coyote yakında çiçekler açacak sadece biraz sabır. Benimkiler de böyle olmuştu, şu anda çiçeklendiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
arkadaşlar kışın muhteşem çiçekleri olan kalanchoem yaz tatilinden döndüğümde bu haldeydi. sizce bunun nedeni ne olabilir. saksısını değiştirdim ve sıvı çiçek besini verdim. başka ne yapabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Bende bir arkadaşımdan bir filiz alıp toprağa diktim. Tutuğundan emin olunca saat 1 e kadar güneş alan kapalı balkona koydum ama yaprakları koyulaşmaya başladı daha doğrusu kızardı bu normalmidir.Yoksa güneşte çok mu kalıyor anlamadım.Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba! Benim sorum da aşağıdaki fotoğraflarla ilgili. Bu iki kalanchoe dalını suda bekletmeden direkt olarak toprağa diktim. Çok fazla su vermedim. Üsttekini dikeli 5 gün oluyor (kırmızı olduğunu tahmin ediyorum), alttakini ise dün diktim (beyaz bir 'kalanchoe'den kopmuştu). Ne dersiniz bu şekilde sonuç alabilir miyim? Sulama ve güneş ışığı konusunda ne önerirsiniz bu aşamada? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sn Maude ben hep dediğiniz şekilde çoğalttım kalanchoelarımı gayet güzel tutuyor. Sanıyorum sukkulent sınıfından bir bitki onun için çok sulamıyorum ben. Yaprakların diriliğinden anlaşılıyor su isteyip istemediği.( ben öyle yapıyorum)Bendekiler güneş alan balkonda bence sizdekile de güneş görse iyi olur. Zira güneş görmeyince cılız bir bitki oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Maude onlar sizi hiç üzmezler emin olun.Şu an zaten çok sağılıklı görünüyorlar.Dibi kurudukça su,bol güneş ışığı yeterli.Çok kısa zamanda yeni sürgünler verecektir.Tabi çiçek beklemek biraz sabır işi çok çabuk tomurcuklanıyor ama çiçek açma evresi oldukça uzun.Güle güle büyütün |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Coyote ve Tubaykaradağ, ilginiz için çok teşekkür ederim. En iyisi sabah güneşi alan penceremin önüne yerleştireyim ikisini de. Ah bir de büyüyüp çiçeklenseler, seve seve beklerim tomurcukların tam olarak açmasını. Düzenleyen Maude : 20-04-2008 saat 15:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2007
|
Benim küçük kalonşem tek daldan çiçekler ve köklendirerek ediktiğim yavru ağzı kalonşelerim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2016
|
Merhabalar Buket Hanım. Ben de yeni üye oldum. Kalanchoe'lar çiçeklerini dökünce sardunya gibi baştan mı fidelemek gerekiyor acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Troya, çok şekerler. Beyaz bir kalanchoe'den rastgele kırılmış bir dalı ekmiştim geçenlerde. Bu sabah minik minik yapraklar gördüm üzerinde, pek mutlu oldum. Çiçeklendiğini de görmek için sabırsızlanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-12-2019
|
Merhabalar benim Kalanşo'mun saksısı biraz küçük gibi yeni aldım, büyük bir saksıya geçirmem gerekiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2019
|
Evet, hatta çiçekçiden alınan her çiçeğin mutlaka saksısı değiştirilmeli bence. Mümkünse bu çiçek için seramik saksı kullanın derim, hatta geri dönüşüm objeler, kırık demlikler, geniş ağızlı vazolar, kupalar.. Çok güzel duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2018
|
Altı delik olmayınca sorun olmuyor mu ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç gün önce yazmıştım, ektiğim beyaz kalanchoe dalı tuttu diye. Bu arada kırık olan saksısından dolayı bir de saksı değişimine uğradı garibim. Çıkardığı minik yapraklarıyla beni mutlu eden beyaz kalanchoe dalı bu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
#94 numaralı mesajımda ilk (yeni ekmiş olduğum) hallerini görebileceğiniz kalanchoe çelikleri tuttular ve de büyüyorlar. Birincisinin kırmızı olduğunu tahmin ediyorum, ikincisinin ise beyaz olduğundan eminim ![]() İşte çeliklerin son halleri: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Bitkisever
Giriş Tarihi: 01-07-2007
|
Bu da bendeki; şeker gibi pembe pembe açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Bitkisever
|
Bir de sarıkızım var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Ceromaya; ikisi de çok güzel. Ben de bu arada bugün kalonşem ile gerçekleştirdiklerimi anlatıp düşünce almak istiyorum. Daha önce fotoğrafını eklediğim pembe katmerli kalonşemin çiçekleri geçti. Üzerinde kurumuş halleri ile kötü görünüyordu. Kıymayarak tüm kurumuş çiçekleri 2-3 parmak altlarından kestim. Kestiğim tüm çubuk ve kuru çiçekleri (kuru çiçeklerin altındaki sapların yeşil olmasına dikkat ettim. Hatta bazılarında yaprak bile vardı.) başka saksıya diktim. Ne dersiniz diktiklerim yeniden yeşerir mi? Yoksa çok mu saçma bir şey oldu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Bitkisever
|
Buket hanım; ben bu konuda uzman değilim ama mantık yürütürsem bunların bir çiçek sapı olduğunu düşünüyorum. Çiçek sapından üretim yapılabiliyormu bilemiyorum. ![]() Ben kendi yöntemimi söyleyeyim; sarıkızımın kalınca bir dalını köke yakın yerinden kesip yanına diktim ve tuttu. Aslında çoğaltımı çok kolay çiçekler, asla sizi üzmüyorlar ![]() Haftada bir su veriyorum, öğleden sonra sürekli güneş görüyorlar, arada bir de çiçek açan süs bitkilerine uygun sıvı besin takviyesi yapıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
Sevgili ErtanGM Kalanşolarınıza imrenerek baktım.Koza koza çiçekler vermişler size..ne kadar güzel. Benim de bi kalanşom var ama daha bebek. İşyerinde kat görevlimiz anaçtan ayırarak yapmış bana bu saksıyı.Rengi de söylediğine göre kırmızıymış.Ama "gölgede kaldığında çiçekleri kızarmıyor,sarı kalıyor "diyor.Sanırım tam olgunlaşamıyor,onu anlatmaya çalıştı. Kalanşomu pencere kenarında büyütmeye çalışıyorum.Çiçeğin bakısı kuzeyde,sabah güneşi görüyor.Bu yeterli mi? Bu kadar küçücük bir bitkinin bana çiçek vermesi (tomurcuklarının da 2 aydan önce açmadığını düşünürsek) sanırım 1-2 seneyi bulacak benim için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
bu da benim bıdık.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2008
|
Merhaba, ben de aranıza yeni katıldım. Kırmızı bir Kalanchoe'm var. Yapraklarında yırtıklar var. Sanki kuş yemiş gibi. Ne yapabilirim? yardımcı olur musunuz lütfen? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|