agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni2682Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-10-2018, 10:29   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-10-2018
Question kalanchoe çiçekleri soluyor

Yaklaşık 3 haftadır bakıyorum, ilk çiçeğim aldığım zaman saksıını değiştirmiştim küçük geliyordu saksısına haftada bir kez suluyorum camın kenarında duruyor fakat son bir kaç gündür çiçekleri soluyor.

naturaldai Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2018, 11:18   #2
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi naturaldai Mesajı Göster
Yaklaşık 3 haftadır bakıyorum, ilk çiçeğim aldığım zaman saksıını değiştirmiştim küçük geliyordu saksısına haftada bir kez suluyorum camın kenarında duruyor fakat son bir kaç gündür çiçekleri soluyor.

Bitkinizde hiçbir problem yok , çiçeklerinin solması normal bir durum , çiçeklerinin ölmesi lazım ki yenisini açabilsin

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2018, 11:51   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-10-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 Mesajı Göster
Bitkinizde hiçbir problem yok , çiçeklerinin solması normal bir durum , çiçeklerinin ölmesi lazım ki yenisini açabilsin
Solan çiçekleri yolmam gerekir mi?

naturaldai Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2018, 11:53   #4
Ağaç Dostu

siflera12's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi naturaldai Mesajı Göster
Solan çiçekleri yolmam gerekir mi?
Hayır onlar kendiliğinden düşer

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2018, 13:02   #5
Ağaç Dostu

Mahmut Tebir's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2007
Galeri: 4
Solması normal bir şey.
Kalanşoların açma zamanı değil daha. Aldığınız çiçek özel yöntemlerle çiçek açtırılan çiçeklerden. Bunun için çiçekleri uzun ömürlü olmaz.
Ama bitkiye bir şey olmaz. Fazla sulamayın yeter ki.

Mahmut Tebir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2018, 00:32   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-11-2018
Merhaba arkadaşlar.Uzun süre evde yoktum ve eve döndüğümde çiçeğimin dallarında köke benzer bişeyler çıktığını ve toprağında da minik beyaz böceklerin gezdiğini gördüm.Kök gibi olan şeyler nedir bilgisi olan var mı?Birde böceklerden kurtulmak için ne yapabilirim?

Neslihanu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2018, 16:16   #7
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Neslihanu Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar.Uzun süre evde yoktum ve eve döndüğümde çiçeğimin dallarında köke benzer bişeyler çıktığını ve toprağında da minik beyaz böceklerin gezdiğini gördüm.Kök gibi olan şeyler nedir bilgisi olan var mı?Birde böceklerden kurtulmak için ne yapabilirim?
Kalanşoler uzun süre susuz kaldıklarında hava kökleri çıkarabiliyorlar.. Bendeki kalanşolerin hepsinde var hava kökleri...

Saksı toprağında çok ufak beyaz böcekler geziyorsa (ki özellikle sulama yapınca suyun üzerinde yüzerek net görünür hale gelirler) bu sorun değil, onlar toprak faunasının doğal parçaları... Bütün saksılarımda uzun yıllardır var o minicik böcekler... En küçük zararları olmadı...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2018, 16:08   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-05-2018
Merhaba arkadaşlar kalanşom uzun bir dinlenme dinlenme döneminden sonra nihayet tekrar çiçeklen di. En son bahar ayında çiçeklenmişti.

Eklenen Resimler

Bahar çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2018, 19:07   #9
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2018
Benim turunculum da bu yıl ilk açan kalanchoe Diğerleri daha tomurcuk...

Eklenen Resimler

nevgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2018, 00:33   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-11-2018
Resminide çektim fakat nasıl koyuluyor bikgim yok

Neslihanu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2018, 16:11   #11
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Neslihanu Mesajı Göster
Resminide çektim fakat nasıl koyuluyor bikgim yok
Resim yüklemek için şu bölüme bakabilirsiniz:

http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm

Eski 27-02-2021, 13:13   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2014
Balkonumda 4 kök kalanchoe var.
Name:  1.jpg
Views: 1128
Size:  64.4 KB
Şu an 4 kalanchoe'mda da sıkıntı yaşıyorum. Önce unlu bit dadandı. Seyreltilmiş oksijenli su karşımı ile onları temizledim. Durumları pek fena değildi. Tomurcuklandılar ve çiçeklerin açmasını bekliyordum ki yapraklarda küf görüntüsü başladı. Turuncu olanı ayrıca siyah bitlerde sarmış durumda.
Name:  2.jpg
Views: 1155
Size:  55.0 KB
Name:  5.jpg
Views: 1120
Size:  49.4 KB
Büyük olan 2 kalanchoem daha önce de bu küf yüzünden ölümden döndü. Çiçekçiden aldığım kimyasal bir ilaç ve çok ciddi budama yaparak kurtarabilmiştim.
Name:  3.jpg
Views: 1171
Size:  68.6 KB
Bahsettiğim küf görüntüsü daha sonra yaprağı yakıyor ve kahverengi lekeler bırakarak yavaş yavaş bitkiyi kurutuyor.
Name:  6.jpg
Views: 1222
Size:  65.9 KB

Normalde siyah bit konusunu arap sabunlu karışımla, unlu biti de oksijenli sulu karışımla hallediyorum ama küf için verdikleri ilaç ağır kimyasal. Bu sebeple çok da kullanmak istemiyorum. Hastalığın tam olarak ne ve neden olduğunu da tespit edemiyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Eakyar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2021, 20:38   #13
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eakyar Mesajı Göster
Balkonumda 4 kök kalanchoe var.
Eklenti 716629
Şu an 4 kalanchoe'mda da sıkıntı yaşıyorum. Önce unlu bit dadandı. Seyreltilmiş oksijenli su karşımı ile onları temizledim. Durumları pek fena değildi. Tomurcuklandılar ve çiçeklerin açmasını bekliyordum ki yapraklarda küf görüntüsü başladı. Turuncu olanı ayrıca siyah bitlerde sarmış durumda.
Eklenti 716630
Eklenti 716632
Büyük olan 2 kalanchoem daha önce de bu küf yüzünden ölümden döndü. Çiçekçiden aldığım kimyasal bir ilaç ve çok ciddi budama yaparak kurtarabilmiştim.
Eklenti 716631
Bahsettiğim küf görüntüsü daha sonra yaprağı yakıyor ve kahverengi lekeler bırakarak yavaş yavaş bitkiyi kurutuyor.
Eklenti 716633

Normalde siyah bit konusunu arap sabunlu karışımla, unlu biti de oksijenli sulu karışımla hallediyorum ama küf için verdikleri ilaç ağır kimyasal. Bu sebeple çok da kullanmak istemiyorum. Hastalığın tam olarak ne ve neden olduğunu da tespit edemiyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Küfler mantar grubundan canlılar ve havada uçuşan çok küçük sporlarla yayılıyorlar... Üst kat balkonlarına bile ulaşabiliyorlar... Kalanchoe'lerin küfe karşı çok hassas olduklarını gözlemledim son birkaç yılda... Yani balkonda yanyana durukları diğer bitkilere hiçbir şey olmazken, birbirinden ayrı duran kalancoe'leri küf hastalığından kaybettiğim çok oldu...Özellikle güneş ışığının az olduğu soğuk ve nemli kış aylarında çok zarar veriyor küf hastalığı kalanchoe'lere... Size verilen ilaç fungisittir, bence hazır da etkiliyken onunla devam edin... Ama illa kimyasal kullanmak istemezseniz oksijenli su veya aspirinli su da kullanabilirsiniz... Oksijenli suyu 1/100 oranında suyla karıştırabilirsiniz... Aspirinli suyu da ben 500 mg'lık tableti yarım litre suda çözündürerek hazırlıyorum... Bunları fısfısla püskürterek uyguluyorsunuz... Bu kış kaybetmek üzere olduğum iki saksı kalanchoe'mi aspirinli suyla ağır hasarlı da olsa kurtardım... Önümüzdeki yıllarda oksijenli su ve aspirinli suyu daha kışa girmeden periyodik olarak uygulamaya karar verdim... Belki de işi şansa bırakmamak için doğrudan fungisit uygulayacağım...

Eski 01-03-2021, 08:52   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2014
Çok teşekkür ederim.
Hemen deneyeceğim. Muhtemelen benimkiler de ağır kayıp yaşayacaklar. Zira çok yayıldı bu lanet mantar.

Eakyar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2018, 10:12   #15
Ağaçsever

green.white's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2018
Benim kalanşomun tomurcukları çok seyrek.
Fotoğrafta göründüğü gibi koca çiçekte sadece bir kaç yerde tomurcuk oluştu.
Acele etmeyeyim devamı gelir mi? Bilemedim.

Name:  PicsArt_12-22-11.08.45.jpg
Views: 1289
Size:  52.2 KB

green.white Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2018, 22:04   #16
Yeni Üye

DOĞA#'s Avatar

Giriş Tarihi: 27-11-2018
Merhaba arkadaşlar ben kalanşodan bir yaprağı toprağa sapladım şuan köklenmiş sorum şu bunu güneş alan cam önüne mi alayım yoksa aydınlıkta mı dursun karar veremiyorum şuan sehpa üstünde aydınlık ortamda

DOĞA# Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2018, 10:15   #17
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DOĞA# Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar ben kalanşodan bir yaprağı toprağa sapladım şuan köklenmiş sorum şu bunu güneş alan cam önüne mi alayım yoksa aydınlıkta mı dursun karar veremiyorum şuan sehpa üstünde aydınlık ortamda
Kalancoe'lerin pencere denizliklerine, mümkün olduğunca çok güneş ışığı alan bir yere konulması öneriliyor.. Ancak gölgede kalan bir bitkinin birden kuvvetli güneş ışığına konulması durumunda yaprak yanıkları oluşabileceği belirtiliyor... Ancak bu durum ilkbahar ve yaz ayları için geçerli olsa gerek.. İçinde bulunduğumuz kış aylarında güneş ışığı zaten kuvvetli değil...

Bu bilgileri aldığım kaynak şu:
https://homeguides.sfgate.com/light-...hoe-77223.html

Eski 24-12-2018, 19:08   #18
Yeni Üye

DOĞA#'s Avatar

Teşekkür ediyorum mesut bey

Eski 03-01-2019, 15:10   #19
Ağaç Dostu

acemi25's Avatar

Giriş Tarihi: 07-11-2018
Son iki yıldır evim bu bitkiyle dolu. Ne olduğunu dahi bilmiyordum. Sonunda buldum kalanşoymuş meğerse Bakımı çok kolaymış ki hiç anlamadığım halde öldürmeden bugünlere gelebilmişiz. Yalnız ben de bu gövdeden çıkan ip ip şeyler ne alaka diyordum. Meğerse kökmüş onlar.

acemi25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2019, 21:45   #20
Ağaç Dostu

acemi25's Avatar

Bu da benim kalanşom. Daha doğrusu bir saksıda iki tane var. Biri mor biri turuncu. Sanırım az güneş aldığından boyuna gitti. Malesef evim çok çok az ışık alıyor. Sağlıklı görünüyor mu?

Eklenen Resimler

Eski 06-01-2019, 23:18   #21
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi25 Mesajı Göster
Bu da benim kalanşom. Daha doğrusu bir saksıda iki tane var. Biri mor biri turuncu. Sanırım az güneş aldığından boyuna gitti. Malesef evim çok çok az ışık alıyor. Sağlıklı görünüyor mu?
Evet, sebep tamamen az ışık almaları... Az ışık kalanşolerde ince uzun bir forma, yaprakların gerçek rengini alamamasına ve genel anlamda bitkinin zayıf ve kırılgan olmasına yol açıyor... Biraz daha güneş alabileceği bir yer ayarlamanız mümkün olursa bitki daha kısa, kalın ve sağlam görünüşlü olacak, yaprakları da daha etli ve koyu renkli olacaktır...

Eski 07-01-2019, 07:32   #22
Ağaç Dostu

acemi25's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Evet, sebep tamamen az ışık almaları... Az ışık kalanşolerde ince uzun bir forma, yaprakların gerçek rengini alamamasına ve genel anlamda bitkinin zayıf ve kırılgan olmasına yol açıyor... Biraz daha güneş alabileceği bir yer ayarlamanız mümkün olursa bitki daha kısa, kalın ve sağlam görünüşlü olacak, yaprakları da daha etli ve koyu renkli olacaktır...
Merhaba, çok teşekkür ederim cevap için. Maalesef evimin en çok güneş alan odalarından biri burası. Acaba budamak işe yarar mı çiçeklerini döktükten sonra. Çünkü daha fazla güneş alabileceği bir yerimiz yok.

Eski 28-01-2019, 13:14   #23
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Benim sarı kızım....

Eklenen Resimler

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2019, 19:58   #24
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Kalanşolarımda son durum...
Name:  82E478E2-582B-45F1-B466-75F8ACC426D3.jpg
Views: 1000
Size:  70.9 KB
Çok seviyorum bu çiçekleri. Hem renkleri çok canlı, hem de uzun süre çiçekli kalıyorlar. Kış mevsiminde daha ne olsun...

Eski 19-02-2019, 16:44   #25
Yeni Üye

DOĞA#'s Avatar

Arkadaşlar ben nette bu cinsini gördüm fakat yaşadığım şehirde göremedim çok güzel değil mi

Eklenen Resimler

Eski 23-02-2019, 21:52   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-01-2018
Arkadaşım ben de birçok rengini aldım. Yıllardır birlikteyiz kalanchoe ile ama bu türe ben de rastlamadım

Gülizarşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2019, 10:02   #27
Ağaç Dostu

lenavita's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Selam arkadaşlar işte bunlarda benim asklarim

Eklenen Resimler

lenavita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2019, 16:31   #28
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Aynı ana bitkiden çelikler alarak ürettiğim pembe ve turuncu kalanşolarda, ana bitki katmerli olmasına rağmen yalın kat çiçek açanlar oldu

Eklenen Resimler

Eski 10-04-2019, 13:43   #29
Ağaç Dostu

lenavita's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevgül Mesajı Göster
Aynı ana bitkiden çelikler alarak ürettiğim pembe ve turuncu kalanşolarda, ana bitki katmerli olmasına rağmen yalın kat çiçek açanlar oldu
Nasıl yapıyorsunuz anlatabilirsiniz

lenavita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2019, 14:13   #30
Ağaç Dostu

nevgül's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lenavita Mesajı Göster
Nasıl yapıyorsunuz anlatabilirsiniz
Sayın lenavita merhaba...
Kalanşolarda çiçeklenme bittikten sonra taze dallarından kopararak yeni bir saksıya doğrudan dikiyorum. Bunu hem çiçeği çoğaltmak, hem de gençleştirmek için yapıyorum. Çünkü ana saksıdaki bitki 1-3 yıl içinde kartlaşıyor ve odunsu bir yapıya kavuşuyor. Formu da bozuluyor.
Aynı bitkiden aldığım çeliklerin bazısında yalın kat çiçek açma olayını soruyorsanız eğer, nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. İlk defa karşılaştım. Bu olay verdiğim iki örnekten ibaret. Diğerleri normal ana bitki gibi çiçeklendi. Bitkinin yeterince gelişemediği için böyle çiçeklendiğini düşünüyorum ama emin değilim.
Selamlar...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025