![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2013
|
Yaprak biti istilasına maruz kalıp üzerinde sayılı yaprağı kalmış kalanşoma bugün artık el attım. Daha önce birkaç kez sirkeyle yıkadım. Arap sabunu fısfısladım bir türlü toparlanamamıştı. Bugün artık tehdit ettim. Ya çöpe gidicen ya da kendine gel dedim. ![]() Bir sürü kök vardı tek bir saksıda. Hepsini çıkardım. Köklerini o topraktan arındırdım. Ve toprağını çöpe attım. Bir kovaya arap sabunu zeytin yağı sarımsak su karıştırmıştım. İyice temizlediğim kalanşoları bu suyun içinde şöyle bir 15 dk beklettim. Valla yaptığım doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama o kadar fısfıs işe yaramamıştı. Bu son çaremdi. O sudan çıkardım. Gövdedeki ve tek tük kalan yapraklardaki bitleri ellerimle temizledim. bir de mantar ilacı fısfısladım. Sonra da kaktüsler için hazırladığım toprak karışımına ektim. Cansuyunu verdim. Evin içinde bir pencere önüne koydum. Birkaç kök zayi olabilir ama anakök yaşasın bari.. Bu zavallım tüm kışı soğukta geçirdi ben bitli diye eve almıyodum onu ![]() Bir de benim bu bitlime çiçekli bitki besini mi versem kaktüs besini mi.. Ya da hangisini hangi aylarda versem ![]() ![]() Düzenleyen kokett : 11-03-2014 saat 08:49 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|