![]() |
|
![]() |
#962 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-10-2011
|
[QUOTE=adneser;1091104]Koyu pembe ve turuncu kalanchoeler bu seneki ilk çiçekleri her zamankinden daha büyük açtı ![]() Sayın Adneser çiçekleriniz tablo gibi maşallah. Özellikle turuncu ve pempe olanlar müthiş.Çiçeklerinize baktıkça insanın içi açılıyor. En azından onların tohumlarından edinmek isterim. İyi günler. Düzenleyen YeniBON : 25-01-2013 saat 00:37 Neden: Yazım hatası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=YeniBON;1091169] Alıntı:
Teşekkür ederim Tohum olarak değide ( ben çelikleme şeklinde çoğaltıyorum)alabileceğim çelik çıkarsa memnuniyetle gönderirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba.. Yaz sonunda baumax'tan çiçeksiz ve biraz bakımsız kalmış haliyle 1 TL'ye aldığım çiçeğim sonunda açtı. Galiba ismi K.Mangini ,eski mesajlarda buna benzer bir kalanche görmüştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili adneser kalanchoelerinize bayıldım özelliklede turuncu ve beyaza benimde birçok rengim var eger degiştokuş yapmayı düşünürseniz seve seve hazırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle övgü dolgu sözleriniz için teşekkür ederim. Benim kalanchoeler buranın iklimi dolayısı ile hep dişarıda duruyor ve farklı birbir bakım yapmıyorum. Benimkilerde bozuluyor, kök çürümesi yapıyor fakat ben devamlı yeni çelik alıyorum yeniliyorum aradabir'de sıvı organik gübre veriyorum ve tabi bol bol güneş hepsi bu, sizinkilerin durumnu bilmiyorum dediğim gibi güneşi çok suyu az seviyorlar. Bol çiçekli günler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2007
|
Sayın adneser, tüm fotoğrafları hayranlıkla seyrettim. hepsi birbirinden güzel. acaba hiç topraksız ortamda da yetiştirmeyi denediniz mi? ben bu hafta içinde bir çelik ile deneme yapacağım da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle beğenileriniz için teşekkür ederim. Çelikleri su içinde köklendiriyorum yaklaşık 30 ila 45 gün kadar suda iyice kök yapmasını (yaklaşık köklerin uzunluğu 4-6 cm olanakadar) bekliyorum ve topraklı ortama alıyorumsonuç gördüğünüz gibi. Köklendirme için biraz daha beklemenizi tavsiye ederim,şu an bölge şartları uygun değil diye düşünüyorum tabi siz bilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Ekim ayında anaç üzerinde köklendiği için anaçtan ayırıp kaktüs toprağında kök geliştiren kalanchoe yavrularımın sürgün uçlarında resimde görülen kurumalar meydana geliyor. Sizce bu bir hastalık veya zararlı mıdır? Yoksa ben bakımlarında bir hata mı yapıyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili polemos, unlu bitin vermiş olduğu zarar bu. Uç kısmı tamamen kesin ve yaprak altları da dahil olmak üzere bütün bitkiyi unlu bitten arındırın. Bu iş için ben ucu pamuk sarılı olan kulak temizleme çubuklarını çok işe yarar buluyorum. Ama ardından ilaçlamanızda (Unlu Bitler için uygun olan ilaçla) fayda var. İlaç kutusunda yazan talimata göre birkaç gün sonra ilaçlamayı tekrarlamayı ihmal etmeyin. Aksi taktirde ilk ilaçlamada canlanmamış yumurtalar çatlayıp tekrar unlu bitle karşılaşılabiliyor. Kimyasal ilaç kullanmak istemezseniz Ev Yapımı İlaçlar başlığını da inceleyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2012
|
benimki sürekli boy atıyor. 2 senedir ilk kez açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Ağaç Dostu
|
Sayın glcn06 Kalanchoe'ler güneş istiyen bir çiçek, gördüğüm kadarı ile sizin kalanchoe salonun güneş almıyan yerinde duruyor ve çiçeklenme geçikmiş, güneş alan bir yere koyarsanız çiçeklenme çoğalacak ve hızlanacaktır. Bol çiçekli günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
iç mekan koşullarından uzun vadede pek hoşlanmıyor kalanşolar bence. hani aldım geldim bir daha da çiçek açmadı yorumlarının sebebi bu gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Geçen yıl mayıs ayında bitlenen kalanchoem, ![]() Dipten budadıktan sonra bugün bu duruma geldi.Çiçek açmak üzere... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle katılıyorum. İstanbul'da anneme bıraktığım Kalanchoelar çiçek tomurcuğundan geçilmiyorken Almanya'da kendi baktıklarım yeşil yapraktan ibaretler. Burada mecburen ev içerisindeler ama İstanbul'dakiler yılın karlı ayları dışında balkondalar. Bence de çiçeklenmeyi etkileyen bir durum bu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili hberbul, konumu nedir bitkinizin? Bahçenizde mi durmakta? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
![]() yapımarketlerde satılan türleri -lere dayanmıyor, başka türler daha dayanıklı olabilir ama bunlar pek değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
balkona ankarada dayanamaya bilir. ben koca koca saksılarımdan birini içerde baktığımdan kaybetmedim balkonda sera yaptığım halde onları kaybettim aynı serada kaktüslerim çok sağlıklı. sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekçilerden yeni alınanalar dışardaki soğuklara dayanmıyor, bende 4 yıllık olan büyükler balkondaki soğuklara dayanıyor. Yalnız üzerine kar yağarsa ölüyor, çok soğuk bölgelerde kapalı balkonlarda dayanır diye düşünüyorum. Ben küçük bitkilerimi eve alıyorum,büyükler balkonda bir kenarda kışı atlatıyor. Eklediklerim evin içinden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Ağaç Dostu
|
1 yıldan fazla bir süre önce diktiğim kalanchoe yaprağının kök yumrusunu bir süre önce Sakdağ'ın başlığında görüntülemiştim. Bugün sularken ilk yavruları gördüm. Yapraktan yetişmesi oldukça uzun sürmüş. ![]() Katmerli sarı renkli bir kalanchoe idi, yanlış hatırlamıyorsam. Çiçeklenirse katmerli mi yoksa yalınkat mı olacağını merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe'ler havanın bir güneşli, bir yağmurlu olmasından istifade gelişmeleri ve çiçekleri mükemmel oldu ![]() Balkondaki kalanchoe tarlası ![]() Kırmızılar ![]() Turuncular ![]() Açık ve koyu pembeler sarıda aradan kendini göstermeye çalışıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Ağaç Dostu
|
Kırk bir kere maşallah. Forumda her bir çiçek ismi geçtiğinde insanın aklına öncelikle onu en iyi yetiştiren üye gelir. Kalanşo deyince sizi tek geçerim Sayın Adneser. Mükemmel görünüyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkürler, benim için'de kaktüs diyince siz gelirsiniz, zira kaktüslerinizin hayranıyım. Saygı ve selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Kirk binkere masallah, ne kadar güzel renk cümübüsü olmus mükemmel ötesi birsey,....Ellerinize, emeklerinize saglik |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|