agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni2682Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-12-2015, 14:20   #1
Ağaç Dostu

EAkpınar's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2015
Geçen yıl don vurduğu için kalanşomu kaybettim. Arkadaşıma verdiğim çeliklerden de cebren yeni çelik aldım Ama ben sabırsız olduğum için dayanamayıp bu renklerden nasıl olsa yok diye gidip yeniden kalanşolar aldım. Fakat minik çelikler den üçüde tomurcuklandı maşallah.
Bakalım ne renk açıcaklar

Eklenen Resimler

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2015, 13:46   #2
Yeni Üye

burcumdenizateş's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2015
merhaba ben yeniyim hem üyelikte hem de kalanşo çiçeğinde 2 tane almıştım çiçekliydiler döküldü ve budadım ama birisi bitlendi önce unlu bit sonra da kahverengi noktalar çok üzülüyorum yardımcı olursanız sevinirim

burcumdenizateş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2015, 11:00   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burcumdenizateş Mesajı Göster
merhaba ben yeniyim hem üyelikte hem de kalanşo çiçeğinde 2 tane almıştım çiçekliydiler döküldü ve budadım ama birisi bitlendi önce unlu bit sonra da kahverengi noktalar çok üzülüyorum yardımcı olursanız sevinirim
yakınınızda herhangi bir tarım zirai ilaç satan peyzajcı varsa gidip durumu anlatıp ona göre ilaç edinebilirsiniz. Aynı pamuklu bit benim domates biber ve turunçumda da vardı. Ben bir ilaç aldım onu kullanıyorum. resmini de yüklüyorum umarım yardımcı olabilmişimdir. Ama bu bitki için geçerlimi tam bilmiyorum onu araştırmanız lazım

Eklenen Resimler

djtunc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 16:33   #4
Yeni Üye

burcumdenizateş's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2015
çiçeğimin son durumu hastalığı atlattık çiçek bile açtık

Eklenen Resimler

burcumdenizateş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2016, 14:43   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-10-2015

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burcumdenizateş Mesajı Göster
çiçeğimin son durumu hastalığı atlattık çiçek bile açtık
Affınıza sığınarak bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Çiçekleriniz yaşlanmış . yeni çıkan sürgünler biraz büyüdüğünde. yeni sürgünleri budayarak. başka bir saksıda büyütmeniz de fayda var. ikinci olarak da menekşe saksınız da hayli büyük. mevcut saksının 3 te biri kadar büyüklükte bir saksı ile değiştirmeniz daha iyi olur. tşklerr.

akifiye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2015, 10:52   #6
Ağaç Dostu

Buda benden olsun sanırım bitki ismi doğrudur.

Buda benden olsun sanırım bitki ismi doğrudur. Baharda kıpkırmızı çok güzel çiçekler açıyor saksısını büyütüp biraz ilgilenince adeta coştu resimleride ekliyorum herkese iyi forumlar

Eklenen Resimler

Eski 10-12-2015, 11:18   #7
Ağaç Dostu

umutdunyasi's Avatar

Giriş Tarihi: 22-06-2014
Kalanchoe

Merhaba arkadaşlar, bu da benim dün akşam tanıştığım Kalanchoe.
Çok narin,yaprakları parlak ve etli bir yapısı var. Çiçekleri çok hoş akşam eve gidince sorun varmı diye köklerine baktım çok sağlıklı ve güzel bir toprak yapısı vardı hoşuma gitti ayrıca toprağın üzerine yatmış bir şekilde minicik Kalanchoe gördüm ayrı bir mutlu oldum inşallah kurumazsa yeni saksısında büyüyecek

Eklenen Resimler

umutdunyasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2015, 13:16   #8
Ağaç Dostu

köklerini zedelemeden hava almadan daha büyük bir saksıya alsan benim kalanşom gibi coşmaması için bir neden yok. yukarda ekledim. değişimi inceleyebilirsin

Eski 10-12-2015, 14:24   #9
Ağaç Dostu

EAkpınar's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2015
Sayın umutdünyası kalanşo çok çabuk tutuyor hatta yapraktan bile yetiştirebilirsiniz. Ufaklık ta kısa zamanda hayata tutunacaktır.

EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2015, 14:30   #10
Ağaç Dostu

umutdunyasi's Avatar

Giriş Tarihi: 22-06-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar Mesajı Göster
Sayın umutdünyası kalanşo çok çabuk tutuyor hatta yapraktan bile yetiştirebilirsiniz. Ufaklık ta kısa zamanda hayata tutunacaktır.
Teşekkürler sayın EAkpınar.

umutdunyasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2015, 08:25   #11
Ağaç Dostu

Jakin's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Bu sabah böyle yan yatmış halde buldum.
Ne yapmalıyım acaba?
Köklerini inceleyip çürüyen yer varsa kesip yeniden mi dikeyim?

Eklenen Resimler

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2015, 19:24   #12
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin Mesajı Göster
Bu sabah böyle yan yatmış halde buldum.
Ne yapmalıyım acaba?
Köklerini inceleyip çürüyen yer varsa kesip yeniden mi dikeyim?
Kalanşoyu Mersin'de balkonda da yetiştirebilirsin. Alıştıra alıştıra güneşe bırak. Güneşin etkisiyle gövde-yaprak formu değişecek ve daha sağlam bir yapısı olacaktır.

Benimkilerden de yan yatık olanlar var (Kumrular oturdu-eşeledi), bu konuda çok fazla birşey diyemiyeceğim. Yaprak ve gövdede pörsüme, yumuşama varsa sorun vardır. İstersen kök incelemesi yapabilirsin...

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2015, 11:12   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-07-2015
Suyu çok gelmiştir Jakin,sulamayın bence.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2015, 20:05   #14
Ağaç Dostu

flaneuse's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2009
Kalem veya örgü şişi yardımıyla gövdeye biraz destek çıkmak çözüm olur mu acaba Sayın Jakin? Biraz mahzun bir Gözyaşı Kalanchoe vardı bende; ciddi bir sorunu olmadığına emin olduktan sonra fazla sıkıp darlamadan kalemle lastikledim, çok geçmeden toparlandı.

flaneuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2015, 23:15   #15
Ağaç Dostu

Bence de balkonda daha güzel olur,canlanır,Sevgili Jakin.Saksı tamamen kuruyunca suluyorum ben.

Eski 23-01-2016, 20:56   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-01-2016
Merhaba. 8 saksı kalanşom bir ay önce bitlendi. zeytinyağı sarımsak ve arapsabunu karıştırıp sıkıyorum ama hiç etkili olmadı. tomurcukların içinde koloni şeklideler,tomurcuklar açamadan ölüyorlar. tomurcuklara zarar vermeden bitleri öldürecek bir ilaç söyleyebilir misiniz? bol çiçekli olsunlar diye aylardır gözüm gibi bakıyorum tam çiçeklenmeye başladılar böyle oldu çok üzülüyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

sena1987 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2015, 17:25   #17
Ağaç Dostu

Jakin's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Sevgili sevgihoca, Mücevher Çalısı, flaneuse hepinize teşekkürler.

Sevgihoca'm sulamayı bıraktım. Gerçekten de fazla sulamışım.

Sevgili Mücevher Çalısı, yılbaşında kızımın yanına gideceğim, dönüşte balkona alıştırayım.
Kökünü biraz açıkta bırakacak şekilde toprağını üzerinden aldım, yarın saksısını değiştirip kuru bir toprak harcına dikmeyi düşünüyorum.

Sevgili flaneuse kalemle destekleyeceğim.

Sevgiler..

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2015, 20:10   #18
Ağaç Dostu

Biz üç kişi kalanşonuzun teşhisini koyduk,size de tedavi etmek düşüyor.Güzel bir dayanışma oldu.

Eski 30-12-2015, 06:45   #19
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Eyyyy kalanşoi lobisi.....
Eyyy kalanşoiciler Biiiz sizi de biliriz Artık toplu zehirlenme yaşadığımız için...

Neyse, bu arada kalanşoi diyorum ben ona, kalanşe, kalanşo, kalanşoe filan deniliyor da, kalanşoi neden olmasın?

Durum şu: Kalanşoilerim böyle resimlerdeki veya ilk satın alınan gibi durmuyor, sağa sola kıvrılıp bükülen dallar üzerinde yapraklar var ama alt kısımlar kel açıkçası. Ve de pek hoş görünmüyorlar.

Kalanşoi konusunda cahil cüheylan biri oldugum için soruyorum, budanır mi ki kendisi? Ve de nasıl? Nelere dikkat edeceğiz?

Şu an o yılan gibi kıvrılmış sağa sola sarkan dallarda tomurcuk var, şu an zaten budayamam ama çiçekleri geçince ne yapsam ki? Ayrıca o budanan dalları da saksıya dikersek milyorlarca kalanşoi olur.

Sizler ne yapıyorsunuz? Ve nasıl yapraklarının büyük, gösterişli ve gövdenin-dalların kısa kalmasını sağlıyorsunuz? Resimlere bakıyorum, herkesinki neredeyse yeni satın alınmış gibi. Bu arada bizdekiler dışarıdan satın alma değil, dal olarak dikmiştik sanırım.

Belki yakın zamanda resim de ekleyebilirsem daha iyi olur ama şimdilik ekleyemiyorum.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2016, 23:03   #20
Ağaç Dostu

sardunya18's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2015
[QUOTE=Cymbelina;1429902]Eyyyy kalanşoi lobisi.....
Eyyy kalanşoiciler Biiiz sizi de biliriz Artık toplu zehirlenme yaşadığımız için...

Neyse, bu arada kalanşoi diyorum ben ona, kalanşe, kalanşo, kalanşoe filan deniliyor da, kalanşoi neden olmasın?

Durum şu: Kalanşoilerim böyle resimlerdeki veya ilk satın alınan gibi durmuyor, sağa sola kıvrılıp bükülen dallar üzerinde yapraklar var ama alt kısımlar kel açıkçası. Ve de pek hoş görünmüyorlar.

Kalanşoi konusunda cahil cüheylan biri oldugum için soruyorum, budanır mi ki kendisi? Ve de nasıl? Nelere dikkat edeceğiz?

Şu an o yılan gibi kıvrılmış sağa sola sarkan dallarda tomurcuk var, şu an zaten budayamam ama çiçekleri geçince ne yapsam ki? Ayrıca o budanan dalları da saksıya dikersek milyorlarca kalanşoi olur.

Ben çiçekleri geçince budadım.ama tamamen amatörce budadıklarımıda ayrı saksılara diktim . Üç saksı kalanşom oldu. Çiçeğim yeniden tomurcuklandı

sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2016, 14:19   #21
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
...
Eyyy kalanşoiciler
...

Sizler ne yapıyorsunuz? Ve nasıl yapraklarının büyük, gösterişli ve gövdenin-dalların kısa kalmasını sağlıyorsunuz? Resimlere bakıyorum, herkesinki neredeyse yeni satın alınmış gibi. Bu arada bizdekiler dışarıdan satın alma değil, dal olarak dikmiştik sanırım.
...
Eyyy yeni kalanşoici!

Kalanşoiler gölgede kalınca bünyeleri zayıflıp, boyuna giderek sağa sola kıvrılabilir. Yazın sabah güneşi, kışın tam gün güneşini alırsa daha sağlıklı gelişip, boyu kısalıp, yaprak araları sıklaşır...

Kalanşoiniz budanır, istediğiniz şekilde budayabilirsiniz. Budadığınız dal parçalarını en az 2-3 göz kalacak şekilde toprağa dikerseniz kısa sürede köklenirler. Milyonlarca olmasa da onlarca kalanşoi sahibi olursunuz

Benim kalanşolarım hiçbir zaman ilk alındığı zamanki büyük yapraklarıyla kalmadılar, bir süre sonra çelikleyerek yenilediklerim daima yaprak küçülttü. Benim için büyüklük gösteriş belirtisi olmadığı için ben o küçük ve gösterişli yapraklarını çok daha beğendim (Kalanşo aşkı)...

Name:  Kalanchoe blossfeldiana - Kalanşo.jpg
Views: 1395
Size:  31.2 KB

Bir de kış gelince accık soğuk gördüğü zaman yaprakları kızarıyor, çiçek açmasalar da bana bu güzellikleri yetiyor

Eski 15-01-2016, 19:40   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-01-2016
Merhaba arkadaslar.Benimde bir kalanchoem var.7 8 aydir hic buyumedi.bir yaprak dahi vermedi sadece biraz boyu uzadi.ankarada yasiyorum. Kalanchoe cama yakin bir yerde duruyor aydinlik ortamda fakat gunesi direk almiyor. NE yapacagimi bilemiyorum .yardimlariniza ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim.

Eklenen Resimler

eslm mrym Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2016, 20:22   #23
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eslm mrym Mesajı Göster
Merhaba arkadaslar.Benimde bir kalanchoem var.7 8 aydir hic buyumedi.bir yaprak dahi vermedi sadece biraz boyu uzadi.ankarada yasiyorum. Kalanchoe cama yakin bir yerde duruyor aydinlik ortamda fakat gunesi direk almiyor. NE yapacagimi bilemiyorum .yardimlariniza ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim.
Toprağı torf ise besinsiz kalmış olabilir...

Eski 30-01-2016, 13:40   #24
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Eyyy yeni kalanşoici!

Kalanşoiler gölgede kalınca bünyeleri zayıflıp, boyuna giderek sağa sola kıvrılabilir. Yazın sabah güneşi, kışın tam gün güneşini alırsa daha sağlıklı gelişip, boyu kısalıp, yaprak araları sıklaşır...

Kalanşoiniz budanır, istediğiniz şekilde budayabilirsiniz. Budadığınız dal parçalarını en az 2-3 göz kalacak şekilde toprağa dikerseniz kısa sürede köklenirler. Milyonlarca olmasa da onlarca kalanşoi sahibi olursunuz

Benim kalanşolarım hiçbir zaman ilk alındığı zamanki büyük yapraklarıyla kalmadılar, bir süre sonra çelikleyerek yenilediklerim daima yaprak küçülttü. Benim için büyüklük gösteriş belirtisi olmadığı için ben o küçük ve gösterişli yapraklarını çok daha beğendim (Kalanşo aşkı)...
Danke schön Sn. Mücevher Çalısı Aslında camın önündeler fakat yer beğendiremiyorum sanırım. Fakat bu durumda yaz ve kış yerlerini değiştirmem gerek sanırım. En iyi konumu olan 3 pencere var aslında ama tüm çiçek saksılarını da oraya sığdıramıyorum.

Minik yaprak yerine dev, at nalı gibi yaprak istiyorum, evet! Yok, şaka ama küçük ve seyrek yaprak hoş durmuyor.

Sn. sardunya18, gidişat benim de haşin bir budamaya girişeceğimi gösteriyor.

Da, işte milyorlarca kalanşoiye yerim yok. Bir formül bulacağım artık.

Budama yapınca saksıda kalan budanmış kısım tekrar filizlenip devam ediyor mu? Yani mantıken öyledir sanıyorum. O saksıda kalan şoinin (kalanşoinin kısaltması:P) ileride performansı nasıl oluyor ki? İyice sünepe hale geliyor mu?

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 16:49   #25
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
...

Minik yaprak yerine dev, at nalı gibi yaprak istiyorum, evet! Yok, şaka ama küçük ve seyrek yaprak hoş durmuyor.
...
Budama yapınca saksıda kalan budanmış kısım tekrar filizlenip devam ediyor mu? Yani mantıken öyledir sanıyorum. O saksıda kalan şoinin (kalanşoinin kısaltması:P) ileride performansı nasıl oluyor ki? İyice sünepe hale geliyor mu?
Kalanşo diyerek "Kalanchoe blossfeldiana"dan mı bahsediyoruz. Başlık da genel olunca hangi çeşit Kalanşodan bahsedelim bilmiyorum...

Bende mesela "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşündüğüm 3-5 çeşit (kat ve renk farklıkları var) Kalanşo var, hepsinin huyu suyu farklı...

1-2 tanesini satın aldığımda dediğiniz gibi at nalı boyutunda şekilsiz yaprakları vardı. O kocaman yapraklar bir süre sonra kurudu bitkicik bir daha o boyutta yaprak çıkarmadı...

Bir tanesini 6 ay önce çöp konteynırının kıyısına atılmış olarak buldum. Kimliği hakkında pek bilgim yok. Boyu 50 cm, "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşünüyorum ve o dik büyüyor. Gövde ve yaprakları diğerlerinden farklı olarak daha büyük gelişiyor. Yaprakları ve çiçekleri seyrek ama bu Kalanşo çeşidi, bahçede yetiştirilebiliyor ilkbahardan kış ayına kadar yalınkat çiçeklerini eksik etmiyor

Kopan-koparılan dallardan üretilen yavrularla anaç bitki tazeleniyor, güdü-büdü kalmıyor (benimkilerin geneli bu şekilde).

Saygı ve sevgilerimle...

Eski 04-01-2016, 17:18   #26
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Renkli yaprakli kalanchoe

Eklenen Resimler

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 21:55   #27
Yeni Üye

çiçekaşkı's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2016
Merhabalar . Bu siteye yeni üye oldum. İki renk kalanchoe'yu ilk defa gördüm. Ben de bu çiçekleri çok seviyorum. Ama çiçekç marketlerden aldığımızda açan çiçeksapları kısayken daha sonra açanların sapı uzun oluyor. Bunun sebebini bilen var mı acaba?

çiçekaşkı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2016, 20:55   #28
Ağaç Dostu

Galip Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2015
İsmi "Kalanchoe blossfeldiana variegata" sayın:sonkez

Galip Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2016, 22:14   #29
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Tesekkur ederim Galip kuzucu..Sayende isminide ogrenmis oldum .

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2016, 22:41   #30
Ağaç Dostu

Galip Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2015
Rica ederim sayın:sonkez Ben başkasından öğrendim size söyledim bilgi paylaştıkça çoğalıyor

Galip Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025