![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Hem fazla ışıksızlık hem de büyük saksılar açmalarını engelliyor bunların... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2013
|
Alıntı:
Bir de alındıktan sonra yaprakları mutlaka küçülmeye başlıyor. O ilk zamanlarki koca koca yapraklar çıkmıyor bir daha. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
aynı problem benim bitkimde de vardı. 2 sene kadar vakti geldiğinde hep çiçeklendi. ama sonra ne oldu ben de anlamadım yine 2 sene boyunca da bir daha çiçek açmadı. Sürekli yaprak çıkarıp büyüdü büyüdü ve yaşlandı haliyle. Çoğalttım tekrar açar diye ancak çoğalttığımda da aynı şey oldu büyümesi durdu çiçek vermedi. Ben de bakmaktan vazgeçtim ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Sayın h_dogan'a tamamen katılıyorum. Kalanchoe'da büyük yaprak konusunda tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim: Eğer çelikleri ağustos sonuna doğru alırsanız ve bitkiyi yarı gölge bir yere koyarsanız, bütün kış boyunca yaprak büyütmeye çalışan bitki bahara kadar kocaman yapraklı bol çiçekli hale gelmiş oluyor. Tabi bu arada sulamayı da aşırıya kaçmadan ama düzenli yapmak lazım. Bizim evde 10 yıl hatta belki daha da fazla süredir kalanchoemuz mevcut. Hep içerde durur ama yazın çok bol güneş alır. Her sene de bahardan yaz sonuna kadar sürekli çiçek açar. Çiçekleri geçer geçmez annem fazlaca uzamış dallarından çelikler alır ve yeni yetişenler dev yapraklı olur. O kadar ki bazen bitki taşıyamaz yaprağı, en ufak dokunuşta elinizde kalır. Kalanchoe iyice büyüyüp yıllandığı zaman yaprakları küçülüyor ama ben küçük yapraklı daha da güzel buluyorum onu Bence kalanchoe sizi sever niye sevmesin Işık isteği aslında kaktüslerle aynıdır ama birden güneşe çıkarırsanız güneş yanığı olabilir. 1 hafta-10 gün yarı güneş yarı gölge bir yerde bekletin ve daha sonra kademeli olarak daha fazla güneş almasını sağlayın. Böylelikle bol güneş alacağı asıl yerine alıştırın ve eminim o da size açacağı çiçeklerle teşekkür edecektir ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Tesekkur ederim sevgili esin. Anladigim su ki agustostan itibaren budayip yari golge yere alicam. Subat mart gibi gunesli yere koyucam ve butun yaz gunes alicak. Peki gubre veriyor musun ? Bir de ev ortamina ben yeni aldim kalanchoeyu ama dis mekani daha cok sevdiklerini dusunmustum hep. Sen de evde bakiyormussun. Bakalim biyle bir seye benzetebilecek miyim ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Azotlu gübre önermiştiniz yapraklanma için. Dün yanmış koyun gübresi aldım. Kalanchoenun değişimini yaparken elimde gübre olmadığından katamamıştım harcına. Sizce toprağın üstüne serpiştirsem de uygun olur mu? |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Ben kalanchoe'lerime kaktüs gübresi verdim, epey işe yaradı. Üç yıldan sonra ilk kez çiçek açacaklar. Düzenleyen yağmur : 17-03-2014 saat 09:55 Neden: ek |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de kaktüs veriyorum öyle devam edeyim o zaman ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Ben henüz hiç gübre vermedim kalanşoya sevgili kokett Biz onu resmen bir köşeye attık, arada su vermeyi bile unutuyoruz ama o devamlı çiçekte Bazen bir çiçeğin gözünün içine bakarsın yine de olmaz, bazen de tamamen ilgisiz kalırsın, o coşar da coşar. Bizimki de öyle işte Kaktüs gübresi bütün sukulentler için uygun, vermeye devam edebilirsiniz. Azot oranı yüksek gübreler bitkiyi yaprak yapmaya yöneltir, fosforu fazla olanlar ise çiçeklendiricidir. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2013
|
Benimkiler bol güneşli pencere kenarında kış boyunca açtılar. çiçekler bitsin budayım derken yeni sürgünler de tomurcuklandı. Turuncu olan 1 yıllık, kırmızı olan belki 5 aylık |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2014
|
bu da benim yaklaşık 1 yıl çiçeğini beklediğim kalanchoem ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2014
|
Selam, ben de bir kaç foto eklemek istiyorum. Amatörüm çiçekler konusunda, bu nedenle önerilerinize açığım. Şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2014
|
bu da benim prensesim
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2014
|
Bunlarda diğerleri. Size zahmet |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2015
|
Merhabalar bende de iki renk kalanso var birinden bir dal kesip suda beklettim kökler oluşunca toprağa diktim. Ama şuan yaprakları o kdr yumuşadı ki anlatamam. Neden oldu anlayamadım. Kalansoyu çoğaltmak istiyorum bir turlu yapamadim . ilk defa çiçek yetistiriyorum ondan olabilir pek bilgim yok |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Çoğaltmak öyle kolaydır ki, toprağa hafifçe daldırıp ara sıra azar azar sularsanız hatta sadece toprağın üzerine öylece bırakırsanız dahi köklenir. Sukulentler hakkında bilgi sahibi olmanız için aşağıdaki konuları inceleyebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/sukulent/1780.htm http://www.agaclar.net/forum/sukulen...etim/27198.htm |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
Bende dün bir arkadaşın evine giderken apartmanda köşesinde kalanşo gördüm sarkıyordu bir dal aldım ektim bir kendine gelsin foto göndermeyi başarırsam yollarım, ilk defa görüyorum sarkan kalanşo acaba ne renk açıyor internette aradım bulmadım sarkan kalonşo |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Üç kökü bugün bir saksıda topladım fakat benim kalanchoe'lerim çok cılızlar, sivri dalların üzerinde küçük yaprakları var, budama yapsam ve aydınlık yere alsam nasıl olur? ışık yetersiz biliyorum. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimkiler de oyle sevgili h_dogan azotlu gubre onermisti. Iyice budayip yanmis koyun gubresi verdim. Bol bol sulayip gunese koydum. Eski yapraklar yandi guneste aliskin olmadiklarindan. Yeni bir suru guzel yaprak geliyor simdi. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
bende merak ediyorum budama için yapmamiz gereken birsey varmi acaba..benimkiler tek dal uzadilar baya tepelerinden kessem uygun olur mu ki..korkuyorumda kuserler felan diye.. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Ben kafaya koydum, küsselerde alınsalarda budayacağım yarın. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok yok kusmuyorlar cok guzel oldu :-) |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
bende budayayim o zaman şekilli güzel güzel buyusunler.. sevgili kokett yanmis gubre verdiginiz cicekleriniz ic mrkanda mi disarda mi? ic mekandakilere yanmis gubre versem koku sinek vs olur mu? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimki içeride şimdilik havalar henüz tam düzelemediği için. Yanmış gübreler kokusuz ve steril öyle bir sorun olacağını sanmıyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|