![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2019
|
Merhaba lithops um bölünme aşamasında toprağını değiştirebilir miyim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2019
|
Merhaba , ****** degistrebilirsin yalnız karışımı hazırladıgın toprağı şayet imkanın varsa mikrodalga fırında 2'5 - 3 dakika sterilize edebilirsen çok iyi olur . Bir diğer dikkat edeceğin nokta toprak ıslak olmasın kuru olması gerek ve aktarım yapıldıktan sonrada asla su verme bir damla bile . Tavsiye sadece . Ayrıca ben pamuk çimlendirmeyi başardım ACEMİ 25 neyaptı acaba hiç ses yok |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
|
Alıntı:
Benim tohumlar maalesef çimlenmedi, sanırım uygun koşulları sağlayamadık. Baharda tekrar deneyeceğim çimlendirme işini. Maşallah sizinkiler pek bir şahane olmuşlar. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Hayırlısı olsun Evet 5 tohumdan 4 çimlenme bu mevsimde çok iyi bir yüzde . Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok çok iyi bir yüzdeymiş. Büyümelerini de görün umarım. Ben de dediğiniz gibi Mart gibi tekrar denemeyi düşünüyorum. Zaten Erzurum'da çok sıcak olmuyor. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim ektiğim ikinci tohumlar çimlendi lithopslarım. On gün dolmak üzere ilk çimlenen tohumun. Nasıl toprağa alacağız? Hepsinin iyice çimlenmesini bekleyeyim mi yoksa hiç kabı açmayıp da? |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Merhaba. Çok sevindim Geç cevapladım özür dilerim evet mümkünse biraz bekleyip hepsinin cimlenmesini sağla Sonra toprak karışımını hazırla ekimi yapacağın yerde iki parmak boşluk bırak direk pamukla birlikte al öylece toprağın üzerine koy . Sonra akvaryumcudan alacağın 1-2 mm silis kumunu uzerlerini kapatmayacak ama etrafını saracak şekilde serp fısfıs la iyice sula |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Silis kumu var evde, dediğiniz gibi yapayım. Teşekkür ederim. Yalnız benimkiler biraz boyuna gittiler yetersiz güneş ışığından o üzücü oldu. epey de bi çimlendiler. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Aynen pamukla inriceğiz . Hayır pamuk bir zarar vermez bir müddet sonra çürüyecek . Ama mutlaka suni de olsa ışık şart |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı: