![]() |
|
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Bilemeyeceğim Selenciğim, bendekilerde geçen ay baya büzüştü su verdim şimdi düzeldiler, içlerinden yeni yaprak çıkmıyor henüz; Pek ışık alan bir yerde değil zannedersem onun için olsa gerek. Bu haftasonu yerlerini değiştireceğim. Ama ara ara su vermeye devam ediyorum ben, birşey de olmuyor. Yazın su verdiklerim öldü halbuki. Değişik bir bitki bu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Merhaba iyi günler dilerim öncelikle. Ben tohumdan lithops yetiştirmeyi düşünüyorum. Fakat daha önce hiç böyle bir deneyimim olmamıştı. Bunu başarmak çok zor mudur ve de belli bir ekim zamanı var mıdır ? Bu konuda beni bilgilendirirseneiz çok memnun olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili binnazyagcı, siz de benim gibi zoru sevenlerdensiniz anlaşılan. Zor değil, sadece sabırla tohumdan lithops üretmeyi başarabilirsiniz. 2 kısım torf, 1 kısım bahçe toprağı, 1 kısım çakılsız dere kumu Çok iyi karıştırılıp, alt kısıma olduğu gibi koyun. Üst kısıma bir parmak kalınlığında bir tabakaya eleyerek yayın ve tohumu atın. Tohum çok küçükse yalnızca bir tahtayla bastırıp, büyükse bastırdıktan sonra bir miktar elenmiş kumu üstüne serpiştirin. Kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Merhaba, Saniyorum Gitti gidiyordan temin ediliyor, ben de cok istiyorum ama cesaret edemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Bende gittigidiyordan temin edeceğim tohumları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Okuduklarima gore tohumdan yetistirmek benim gibi acemiler icin nerdeyse imkansiz gorunuyor..Iklimsiz bu konuda ne diyor acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
10.02.2008 de ektiğim tohumlar ipince beyaz bir sap olarak 0,5 cm boydalar. 114 no.lu mesajdaki karışımda, ağzı kapalı peynir kutusunun içersindeler. Isıyı sabit tutabilmek için elektikli battaniyenin ılık ayarında. Isı 25 derece ve her gün kutunun kapağını açarak aşırı nemden etkilenmemeleri için bir süre havalandırıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirmeyi denediğim lithopslar hala çok minik olmalarına rağmen, litops formunu almaya başladı. Resimlemeyi ve sizlere göstermeyi çok istiyorum fakat, resimde birşey belli olmuyor henüz ![]() Kaktüs ve lithops tohumdan yetiştirmek, sabır dedikleri bu olsa gerek ![]() Ben sevdim bu işi, yeni tohum siparişleri kapıda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili iklimsiz, Lithops tohumlarını sipariş ettiniz mi yoksa edecek misiniz? Eğer yeni sipariş verecekseniz size katılmayı düşünürüm. Tohumdan lithops üretiminiz oldukça özendirici oldu benim adıma ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın ve merhaba, Eni 1 cm olan lithops'um. Gelişimini yeni tamamlıyor. Mucip Bey'den gelmişti. Yardımları için tekrar teşekkür ederim. Beyaz çiçek açacak ama daha çok var. Lithops bella olduğunu düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Bebekler, biraz daha büyükler hepsi bir arada ![]() Tohumdan da yetiştirdiğim düşünülürse, iki aylık mini mini bebişlerimin fotoğraf karelerinde görünememeleri gayet normal ![]() Sonuç: Lithopslar sabır törpüsü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili iklimsiz, lithops tohumlarını 24.03.2008 de %50 torf, %50 dere kumu karışımının üzerine kibarca bırakıp bir cam parçasıyla hafifçe bastırdım. En üst kısma da yarım cm kalınlığında tekrar dere kumu serip, içine bir miktar mantar ilacı kattığım su ile suladım. Üzerini strec film ile kapatıp petek üzerinde aydınlık bir yerde bekletiyordum. Her gün havalandırıp -acaba çimlenecekler mi? soruları içimi kemirirken bugün ilk tohumun bana yeşil yeşil merhaba dediğini görmek müthişti. ![]() ![]() Çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Herkese selamlar. Benim 2 ayri saksida bulunan Lithops'larim var. ikisi de tahminimce "dorotheae" cinsi. ilkini yaklasik 6-7 ay önce Eminonu'nden almistim. iki bas seklindeydi ve bir tanesi kis aylarini gecirirken kurudu. Suan o Lithops'um tek bas olarak yasiyor ve yeni yapraklar vermekte. Nazar degmesin son derece saglikli. Diger aldigim Lithops ise biraz daha büyük bir saksinin icinde ve toplam 6 bas var (4 bas varmis ve yeni yapraklarla beraber 6 tane olmuslar). Ve anladigim kadariyla ben almadan evvel cicek de acmislar. Fotograflarini da gönderiyorum bu arada. Acaba sizce su vermeye baslamalimiyim yoksa bir sure daha beklemelimiyim? Aslinda kucuk Lithops'um icin biraz daha bekleyebilirim cunku hala yeni yapraklar tam olarak gelismedi ve eskileri de kurumadi. Buyuk saksidakilerde ise hafif büzüsmeler var yeni yapraklarda. Eskiler de cok az kaldi kurumaya. Tabi bu durum uygunsuz hava kosullarindan da olabilir mi diye sormadan edemiyorum cunku Eminonu'nden aldim ama bilmiyorum. Anlayacaginiz uzere kafam cok karisik. Onlara zarar gelsin istemiyorum. Cevaplariniz icin simdiden tesekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Lithopslarınız gayet sağlıklı görünüyor. Azar azar ve uzun aralarla su verebilirsiniz artık. Bir kaynakta saksıyı olduğu gibi suya daldırın, toprağı iyice doyurun yazıyordu diye anımsıyorum ancak, ben, benimkilere cesaret edemedim. Etrafını gezdirerek çok az su verdim, şimdilik iyiler. Bir dahaki uygulamayı 20 gün sonra yapacağım. Yarın resimlerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Sevgili İklimsiz , tohum konusunda emin degilim halen ogreniyorum dogruyu.....Eger bir lithops almak istersem nereden alabilirim tohum olarak satısını buldum ama soyledigim gibi riske girmek istemem o son care olsun derim.... ![]() ( yanlıs okumadıysam siz buyuk iken aldınız + tohum )Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan lithops yetiştirmek, ilk yeşil başları toprakta görünceye kadar çok heyecanlı ![]() Sevgili İlkin'in önerisiyle, tohum ve lithopsları bu siteden satın aldım. Resimdeki lithopslar 3 yaşındalar ve alt resimdeki lithopslardan biri, bir kökte iki tane ![]() http://www.conos-paradise.com/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Lithopslarınıza doğru sulama yaptığınız müddetçe sizlerle çok uzun zaman kalabilirler. Ben kendiminkilerinin sulamasına ekimden itibaren dikkat ediyorum. Kasım'dan itibaren kışı atlatana kadar hiç su vermiyorum. Ana bitki büzüşmeye başlarsa su vermeye başlıyorum. İçinden çıkan yeni yapraklar tamamen görünmeye başladı mı suyu kesiyorum. Nisan'dan itibaren yavaş yavaş su vermek gerekiyor. Mayıs'tan ekim ortasına sonuna kadar 10 gün ara ile normal su veriyorum. Fazla suya alerjileri var hemen ölüyorlar, aman dikkat. Lithops bulabileceğiniz adresleri özelden yazacağım sayın neseakova. Bir de bol minik taşlı bir saksıya ekerseniz toprakta nem kalmasını da engellersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkür ederim yardimlariniz icin iklimsiz ve kagan. Ben ilk lithops'uma sahip oldugumda bu bütün bilgileri hatmettim. Fakat tecrübem olmadigi icin yine de bir danismak istedim. Buyuk saksidaki lithops'larimda iyiden iyiye burusma basladi. Ama Eski yapraklar tam olarak kurumadigi icin de su vermek istemedim. Simdi ufak ufak sulamaya baslayacagim. Umarim duzelmeye baslar. Not: Lithops'larim saat 2 civarindan 7-8 civarina kadar güzes gormektedir. Zaten ilk lithops'um da bu duruma alisik ve gelisim gosteriyor. Buyuk saksidakiler de kisa zamanda uyum saglar umarim. Belki bu durum yuzunden burusmuslardir. Neyse kisacasi buyuk saksiya ufak ufak su verecegim. Kucuk saksi icin de Mayis sonuna kadar bekleyecegim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |