![]() |
|
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
Bir soru
Merhaba, Bir sorum olacak: tüm sukulentler çiçeklenir mi acaba? Dün bir mağazadan bir kaç tür almak istiyordum, ancak personel bu türlerin çiçek açmadığını söyledi, emin olamadım, danışmak istedim. Selamlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
Alıntı:
arkadaşlar daha iyi bilirler ama sanırım sukulentlerin çiçek açmayanları, açanlara göre çoğunlukta |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
|
Sukulentler çiçeklenirler aslında ama bulunduğu ortam ve yetiştirilme şartlarına göre çiçeklenmeleri zaman alabilir. Sayın sargonx, hangi türleri almayı düşünüyorsunuz? İsimlerini biliyorsanız çiçeklenmeleri konusunda daha net bilgi verebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
Sayın Selen, Crassula ağırlıklı düşünüyorum. Teşekkürler, selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir geçim sıkıntısı olmaz. ![]() ![]() Kaktüsün sukulentlerle bir arada olması pek uygun olmasa da, bu tür kaktüs suya da susuzluğu da epey dayanıklı bir türdür. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
![]() Merhaba, Kısa bir süre önce aldığım bu sukulentin (sağdaki) türünü bulamıyorum; daha doğrusu emin değilim.. En çok 'aeonium arboreum'a benzettim ama sizce nedir? Ayrıca,pek iyi bakamadım.. Yaprakları döküldü,şu an böyle sağlıklı görünmüyor.. Gerçi marketten aldığımda da pek sağlıklı değil gibiydi ama.. Bir kere,kökü çok oynuyordu.. Bilemiyorum..Marketten alınan bitkiler genelde zor kurtarılıyor zaten:7 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Arkadaşlar merhaba.Sukkulentimi köklendirmek için saksıya aldım fakat yaprakları büzüşüp yumuşadı.Ne yapmam gerekiyor,kaybetmek istemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-08-2013
|
Merhabalar, pleiospilos nelii hakkında (bakımı) bilgisi olan varmıdır acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili koski, Pleiospilos nelii sukulentlere dahil bir tür olduğundan kaktüs başlığında sorduğunuz sorunuzu bu başlığa taşıdım. Bakımı konusunda en hassas noktası sulama miktarı ve sıklığı. Suyu son derece kontrollü vermek gerekiyor. Az miktarda ve nadiren sulanması lazım. Aksi halde bitki hemen çürüyor. Bol ışık alan bir mekanda konumlandırılmalı ve sulamayı neredeyse unutmanız halinde gelişim gösterecektir. Toprağı suyu tutmayan ve iyi direnajlı yapıda olursa sorunsuz gelişecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2013
|
succulentlerle böyle arajman yapmak acaba üstün yetenek ve özen mi ister. bahçemde böyle bir bölüm olmasını çok isterdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2013
|
Bir önceki mesajım için uygun yeri buldum. Bu arajman gibi birçok arajman var. http://www.agaclar.net/forum/sukulen...im/29890-3.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-08-2012
|
Merhabalar Echeveria sukulent almak istiyorum ancak bunlar İstanbulda çok pahalı satılıyorlar. Daha önceden sahip oldugum sukulen cesitlerimi paylaşmıştım. Bana ucuz fiyatlı edinebilecegim Anadolu yakasında bir yerler biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz ? Tüm sukulentlerim önceden yasadıgım Ankara'daki evimde ucakla seyahatte de malesef getiremiyorum. Belki aranızda farklı çeşit etli yapraklı ve renk değiştiren sukulentlerini benimle paylaşmak isteyen de olursa çoookkkk sevinirim... İlginize teşekkürler arkadaslar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Çelik'ten sukulent nasıl üretilir aydınlatırmısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
|
Benim yeni çiçeğim turu nedir? Bakımı nasıldır üretimi nasıldır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
|
Farklı acıdan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Sedum palmeri. Oldukça kolay çoğalan bir tür. Soğuğa da dayanıklı. Çoğalması için çeliği uygun bir toprağa dikmeniz yeterli. Geri kalanını doğal döngü hallediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
|
tesekkur ederim sn loveforlife |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2014
|
Merhabalar, Fotoğrafını eklediğim (adı tahminen Jovibarba arenaria) bitkideki beyaz örümcek ağı gibi görünen şey nedir? Hastalık ya da zararlı sonucu olduysa nasıl tedavi edilir? Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Yoksa yapmaya başladığım minyatür bahçem elden gidebilir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|