![]() |
|
|
![]() |
#2 |
ağaç dostu
|
Bu da hastalandığı zamanki hali. Mine hanımın bölümünde yazdıklarımı ve kendisinin cevabını aynen alıyorum. "Mine hanım, Aloe Vera'mın son hali bu. Gayet iyi gidiyordu. Tam büyüdü derken önce 1 numara olduğu yerde dikliğin kaybedip yattı. Şimdi de 2 numara yattı, hem de çıktığı yönün tersinde kıvrılarak. Torfta duruyor. Bugün toprak değişimi yapacaktım ama önce sizden bilgi alayım dedim." MİNE PAKKANER "Arsakay, şimdi bu tam güneş seven dış mekanda yetişen, kumlu toprak az su seven bitki için yapılacaklar şu şekilde sıralanabilir , • Hemen saksısı değişecek.Saksı değişirken torf elle hafifçe dağıtılacak. Kökler kontrol edilip çürüme, bozulma var mı bakılacak,varsa kesilecek.Aspirinli su hazırlanıp köklere püskürtülecek , 10 dakika beklenecek, yeni toprağına dikilecek. • Can suyu verilirken oksijenli sulu solüsyon uygulanacak. • Bitki artık balona konacak.Bir hafta gölgede durup alıştırılacak, sonra güneşli bir yere yerleştirilecek." |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Güneş seven dış mekanda yetişen, kumlu toprak az su seven bitki için yapılacaklar şu şekilde sıralanabilir , • Hemen saksısı değişecek.Saksı değişirken torf elle hafifçe dağıtılacak. Kökler kontrol edilip çürüme, bozulma var mı bakılacak,varsa kesilecek.Aspirinli su hazırlanıp köklere püskürtülecek , 10 dakika beklenecek, yeni toprağına dikilecek. • Can suyu verilirken oksijenli sulu solüsyon uygulanacak. • Bitki artık balona konacak.Bir hafta gölgede durup alıştırılacak, sonra güneşli bir yere yerleştirilecek. Mine Pakkaner' den alıntı Kılıç belki faydası olur Düzenleyen Angels Sour : 17-05-2013 saat 17:46 Neden: Metin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2018
|
Bunlardan bende de çok ve büyükleri var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-10-2018
|
Cemal77 bey çok büyükleri demişsiniz fazla büyüyor olması sevindirdi beni bi de yavrulasa daha mutlu olucam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Yavruluyorlar emin olabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Emin olabilirsiniz yavruluyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Bitkinin Turkce adi Sarısabır. Sifali bitkiler sinifindan sayilir. Sarısabır: (Aloe / Aloès) Kurak bölgelerde yetisen, çok yillik, yapraklari dikenli, bal özkulu (sukulent) bitkilerdir. Öd agaci olarak da bilinir. Daha çok Afrika, Suriye, Arabistan ve Güney Avrupa’da yayilis gösterir. Buna karsilik iliman bölgelerde, park ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetistirilir. Memleketimizin Güneybati kesiminde de Romalilar döneminde kültürden kalmis, yabanilesmis türü yetismektedir. Bitkinin yapraklari birer rozet görünümünde, topraktan yayvan bir sekille çikarak yukari dogru bükülürler. Çiçek durumu dik ve sik bir salkimdir. Çiçekleri sari veya kirmizidir. Türkiye’de yetistigi yerler: Güneybati Anadolu (Demre). Kullanildigi yerler: Bitkinin yapraklarindan çikarilan usare (özsu) nin, güneste veya isitilarak yogunlastirilmasiyla elde edilen bakiye, siyah parlak kütleler hâlinde kalir. Bu madde sari sabir adini alir. Antrasen türevleri tasir. Kalin barsaga etkili bir müshildir. Sivisi, pigment ve haserat ilâçlari yapiminda kullanilir. Sari sabir, bali bozar. Yaniklarin sebep oldugu agrilari keser. Sirke ile karistirilip saç diplerine sürülürse dökülmelerini önler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2007
|
Vitamin, minarel, aminoasit ve bir çok bağışıklık sistemini düzenleyici maddeler içeren Aloe Vera,sindirimden,zihinsel yorgunluğa, migrene kadar pek çok rahatsızlığa iyi geldiği söyleniyor. Aloe Vera'nın 200'den fazla cinsi bulundurmasına rağmen, şifalı özelliklere sahip yalnızca üç veya dört çeşidi vardır. Bunlardan en etkilisi Aloe Vera Barbadensis(Miller)'dır. “Sarısabır” olarakta bilinen Aloe Vera kaktüse benzeyen zambakgiller (Liliaceae) familyasındandır. Tropik iklimlerde yetişen bu bitkinin anavatanı Afrika ve Yemen' dir. Ünlü bir araştırmacı ve arkeolog olan George Erbers, bu bitkinin çok eskilere dayanan ününü M.Ö. 3500 yılından kalan bir papirüs el yazmasından keşfetmiştir. Bu papirüs, doğal ilaçlar üzerine yazılmış raporların bir derlemesiydi. Dioskarides ve diğer Yunan,Romalı hekimler de bu bitkiyi başarı ile kullandıkları bilinmektedir. Aloe bitkisi 3 ana bölümden oluşmaktadır. Yaprağın kabuğu (photosynthesis), Latex (musilaj) yapışkan sarı sıvı ve jel tabakası (parenchyma). Bitki yaklaşık dört yılda olgunlaştıktan sonra yapraklarının özü, içindeki jelin ve dış kabuğundaki öz suyunun karışımı ile yüzde 100 doğal bir bitki suyu olarak ürün haline dönüştürülür. * Aloe Vera özellikle “epithel” doku ve “bağışıklık” sistemi üzerinde fayda sağlamaktadır. Aloe Vera Gel, Aloe Barbedensis Miller cinsi Aloe Vera'dan üretiliyor. Aktif madde oranları IASC (Uluslararası Aloe Bilim Konseyi) oranlarını karşılıyor ve organik tarım ile üretiliyor (hiçbir kimyasal ilaç ve kimyasal gübre kullanılmıyor). Çalışmalar, AloeVera' da iyleştirci ve canlandırıcı etkiyi sağlayan en önemli maddelerin polisakkaritler olduğunu göstermiştir. Aloe Vera Gel' de polisakkarit oranı 2000 mg/lt'dir. (IASC standardı 1000-2000 mg/lt ‘dir). Maksimum seviyede doğal Aloe sakkaritler, vitaminler mineraller, enzimler ve amino asitler içeriyor. Aloe Vera Gel, içilebildiği gibi cilt üzerine de sürülebiliyor. 30 ml (yarım küçük kahve fincanı) olarak kullanılabiliyor. Sürekli aynı saatlerde, Özellikle aç karnına kullanım büyük yarar sağlıyor.Herhangi bir rahatsızlıkta, yardımcı besin olarak, kullanımı 60 ml olabiliyor. Ancak, sıcak ve alkollü içeceklerle alınmamalıdır. Aloe Vera, hastalığı tedavi amaçlı bir ilaç değildir. Rahatsızlıklarda doğal yardımcı ve destekleyici besindir. Her türlü rahatsızlıkta, öncelikle bir doktora danışılmalıdır. Aloe Vere Bileşimi Amino Asitler: Enerji sağlayan, katalizatör, kimyasal dengeyi sağlayıcı, doku oluşumunu sağlayan proteinlerdir. Vücudumuz için gerekli 22 amino asidin 20'si (vücudun üretemediği temel olan 8'in 7'si) Antraginonlar: Analjezik, Antibakteriyel, Anti-fungal, Antiviral olarak etki ederler. Enzimler: Gıda şekerlerini ve yağları kırarak sindirime yardımcı ve besleyici maddelerin emilimini hızlandırıcı İşlevleri vardır. Auxins ve Gibberellins: Yara iyleştirici ve iltihaplanmayı önleyicidir. Lignin: Nüfuz etme özelliği ile taşıyıcıdırlar. Mineraller: Kalsiyum, Potasyum, Fosfor, Demir, Sodyum, Klorin, Manganez, Çinko sağlıklı yaşam için gerekli olan minareller birbirleriyle vitaminlerle ve diğer maddelerle etkileşimi sağlar. Salicylic Asit ve Saponinler Steroller: İltihaplanmayı önleyici etken madde Şekerler: İltihaplanmayı önleyici, anti-viral özellikle Acemannon bağışıklık sistemini düzenleyici etkisi vardır. Vitaminler: A, C, B1, B2, B6, B12, E, Choline, Folic Asit Bu bilgileride internette araştırma yaparken bir site de bulmuştum.Sitenin adını hatırlamıyorum.İlgimi çektiği için almıştım belki bir fikir verir merak edenler için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Moderatör
|
Sayın the engine, toprak istekleri normal bahçe toprağı, suyu da çok az vereceksiniz. Saksıdaki toprak iyice kuruyacak hatta çatlayacak kadar kuru olacak, o zaman su verin. Bu şekilde yaparsanız aynı zamanda dipten bol miktarda yeni sürgün alırsınız. Güneş alan bir yerde muhafaza ediniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2018
|
Güler hanim balkonumuz acik fakat aloevera disarida camin onunde kuytu bir yerde duruyor 2 aydir bizimle kisinda disarida dursa bir sıkınti olur mu ? İzmirde yasiyorum yagmur yagdigi zaman iceriye alacagim♥️♥️ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bilgi için yazıyorum: Aloe vera L. bitkisinin Türkçe adı: Sarısabır (Antalya Demre'de Ağu ve Sabırlık denmekte ancak bu isim Agave americana türü için de kullanılmaktadır) Kaynak: T.Baytop, Türkçe bitki adları sözlüğü, 1994). Büyük Bitkiler Kılavuzu (Şevki Akalın, 1952) ise Aloe için yalnız Sabır veya Sabır bitkisi adını kullanmaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Benim bildiğim aleovera çok büyüyor.Hatta ben aleovera satışı (ürünleri)satışı yapıyordum bir aralar.Şuanda ara verdim uğraşamıyorum artık.Bize verilen dergilerde tarlalara ekilmiş resimleri vardı bulabilirsem resimlerini yüklerim.Saksıda ne kadar büyür onu bilmiyorum.Malum kök hacmi kadar büyüyor bazı bitkiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
|
Arsız aloe vera
''Aloe Vera'' larımı sizinle paylaşmak istiyorum. Çok arsız bir bitki, tek bir saksıdaydı, yaz başında değişik saksılara dağıttım ama hale bakın inalmaz bir hızda büyüdüler. Bakımı çok kolay, 2 günde bir sulanması yetiyor. Yaz kış hep balkondalar ve soğuktan etkilenmiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2016
|
Lütfen yardımcı olurmusunuz
:confused: Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2020
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-04-2020
|
merhaba yaklaşık 5 yıldır benimle birlikte olan aloe veram 1 kere ölüm tehlikesi atlattı, kökü kalmamıştı tekrar köklendirmiştim, bunu yaptıktan sonra boyu şu an yaklaşık 30 cm ye ulaşmış durumda. ancak bugün fark ettim ki toprağından çıkmış. saksısını boşaltıp bakayım dedim, kökleri çok uzundu kök falan hiçbir şey kalmamış sanırım çürüyüp koptular ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2019
|
Gölge olan bir mekandaysalar güneş görünce sararıp yumuşuyorlar. Ben de çok yaşadım. Bir yıl kadar 2-3 kere toprak değiştirdim. Yavruları pencere önüme koyunca sararıyorlardı ama güneş olmasa da büyümeleri yavaşlar.Sonunda Bu sene tekrar pencere önüne koydum bu sefer solmayıp büyüdüler.Bir de çok sulamadan oluyor olabilir. Ben onu da azalttım.Yüzeyi ıslatacak kadar azar azar sulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
Aloe vera
*** arkadaşlar, Bu sitede aloe vera hakında hiç bi bilginin olmadığını farkettim.Oysa aloe vera çok gündemde tartışılan bi konu.Sizlerin bu konudaki fikirlerinizi merak ettim.Sizcede mi aloe vera mucizevi bi reçete mi?Yoksa sadece pazar payı ıyı olan bi bitki mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Moderatör
|
Sayın Merve, Aloe vera hakkında daha evvel epeyce yazışmamız oldu. Ben bu bitkiyi bol miktarda ürettim ve site arkadaşlarıma da dağıttım. Ana kök olarak Paristen getirmiştim. Çok kolay bakımı olan ve çok fazla yavru veren bir bitki. Siz neyi merak ediyorsunuz? Pek çok arkadaşım güzellik kremi gibi, büyük bir kısmı da yanık tedavisinde kullanıyor. Şu an elimde fazla miktarda var, yeni saksılara ayırmayı planlıyorum. Arzu ederseniz size gönderebilirim. Düzenleyen Güler : 19-11-2007 saat 15:11 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2012
|
sevgili guler, merhaba. ben barbadensis cinsi aloe vera bitkisi ariyorum, eger sizinkiler bu cinsse rica etsem bana da gonderebilirmisiniz.bircok yerde bitkiyi buldum ama maalesef cinsi hakkinda bilgi alamiyorum.ben bu cins ile tayland'da tanistim, vucudumdaki yaniklari bu bitkinin yapraklarindaki jel ile 2 gunde yatistirdilar.cinsini ogrendim ama burda bulmakta zorlaniyorum.cok cinsi oldugunu, cilt onarimi icin sadece bu cinsinin kullanilabilecegini soylemislerdi.bana e-mail adresimden ulasabilirseniz memnun olurum.simdiden tesekkur ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2014
|
Güler hanım bana lazım forumda yeniyim bu mümkünmü nasıl yollayabilir sinirli acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2007
|
Arkadaşlar bende çok bilgili değilim ama aloe vera bir sukkulent sanırım.Sukkulent hakkındaki bilgileri okursanız sizlere yardımcı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Moderatör
|
Sevgili şükran, Aloe veranın bakımı çok kolay, saksı toprağı olarak ben bahçe toprağı kullanıyorum. Bence torf sevmiyor. Balkonunuzda güneş gören bir yere koyun ve toprağı kurudukça su verin. Diyebilirim ki o kadar kuruyacak kı nerdeyse çatlayacak kadar. Ben haftada bir defa gibi suluyorum. Suyu sadece toprağa verin, yapraklarına gelmesin. Hemen yanından yavrular verir. Aldım diyorsunuz, bende çok miktarda var. Kızınız istiyorsa gönderebilirim. Büyümüş bir dalı dibine yakın kesin sonra onu da boylamasına ortadan ikiye bölün koyu bir jel göreceksiniz. Yanıklarda rahatça kullanın ben ütü yanığında birkaç kez denedim ve iyi sonuç aldım. Güneş yanıklarında da çok kullanılıyor. Ayrıca jeli yüzünüze sürerseniz 4-5 dakika sonra (yıkamayın) cildiniz yumuşacık oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2015
|
internetten fide aldım. Yaklaşık iki ay önce torfa diktim. hiç gelişmedi, burada yazılanları görünce, saksıyı boşaltıp, önce asprinli suda beklettim, ardından köklerine oksijenli su sıktım ve bahçe toprağına diktim. Bir hafta gölge yerde bekletip, bir hafta sonra camın önüne çıkardım. Ancak az önce gördüm ki, iki yaprağı yana yatmış. Yeniden saksıyı döktüm, iki yaprağının Çürümüş oldğunu gördüm. şimdilik su dolu bir bardağın içinde bekletiyorum. Sadece iki yaprağı kalmış. Nasıl kurtaracağım. lütfen yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, bir arkadaşımın yazlık evinde bahçenin ortasında yıllanmış koskoca bir aloe vera vardı. Geçen sene bir çiçek açtı. Çiçeğinin sapı neredeyse gökyüzüne uzanıyordu ve çiçeği ayçiçeğine benziyordu.Sanki bir masal kitabından çıkmış gibi, rüya gibi bir görünümü vardı. Bir aya yakın çiçeğini besledi. Çiçek bitince kendisi de yan yattı ve bitti. Yedi sekiz senede bir açarmış o türü. O yüzden "sarısabır" diyorlar. Bir kez çiçek açtı mı ömrü de bitiyormuş. Şimdi buradaki aloe vera fotoğraflarına baktım, saksıda hepsi. Benim bahsettiğim, bahçe ortasına dikilen dev gibi olan bu bitki de aloe vera mı? Yoksa yanılıyor muyum? Interneti biraz taradım, bitki aynı ama çiçekleri değişik; kısa saplı ve çok. Benim gördüğüm çiçeğe benzeyenine rastlamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
aloe vera yetiştirmek, fide, tohum |
|
|