![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Hayır, maalesef aloe vera'lar yaprak parçalarından çoğaltılamıyor... Belli bir büyüklüğe ulaşan aloe vera'lar yanlardan yavru veriyorlar (genellikle ana bitkinin birkaç santimetre uzağından, topraktan çıkıyor bu yavrular... Bu yavrular belli bir büyüklüğe geldiğinde de etrafındaki toprakla birlikte köklü olarak başka bir saksıya dikilerek çoğaltılıyorlar... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2021
|
Benim alloa veram rengi koyulaşmış ama güneşte yetiştirmek istiyorum yaprağı yumuşak gibi kumlu bahçe toprağına ekili torf aldım ama çok fazla saksi değişti sizce toprağına torf eklemelimiyim yoksa adapte olmasını mı bekleyeyim |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Aloe vera güneşe çıkarıldığında kararıyor, gölgeden birden yoğun güneşe çıkarıldığında ciddi zarar görüyor, yaprakları suyunu kaybediyor, inceliyor ve kuruyabiliyor... Şimdilik biraz daha az güneş alacağı bitr konuma koyun, rengi biraz yeşile dönüp yaprakları toparladığında yavaş yavaş daha fazla güneş alacağı şekilde konumlandırırsınız... |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2021
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2021
|
3 ay kadar önce aloe vera toprağımdan çürük kokusu yayılıyordu. Suyuna çok dikkat ettim, toprağı kupkuruydu bitkimi çıkardığımda. Baktım ki böyle bir şeyler olmuş. Umarım fotoğrafları doğru yükleyebilmişimdir. Sorunlu kısmı birkaç cm yukarısından kesip bir haftadan fazla kurumasını bekledim, tarçın sürüp tekrar toprağa ektim. Bir süre sonra etrafındaki yavruların hepsi öldü. Ölenleri ayırayım derken yine aynı hastalıktan muzdarip olduğunu gördüm. Yine aynı işlemi uyguladım kesme, kurutma falan... Hatta bu kez keserken içim el vermese de bayağı kestim, ekerken altta kalmasın diye çoğu yaprağı budadım. Sanırım kaybettim. Elimde kalan tek dalım çok kötü görünüyor. Bakmaya cesaretim yok. Çok mutsuzum. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Bitkiniz muhtemelen uzun bir süre önce kök çürümesine maruz kaldı, ama susuzluğa dayanıklı bir bitki olduğu için üst kısmı canlılığını muhafaza ediyordu... Aloe vera hakikaten az su isteyen bir bitki... Biraz fazla su kök çürümesi yapabiliyor... Umarım bitkiniz kurtulur, bol şans diliyorum... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| aloe vera yetiştirmek, fide, tohum |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|