![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-02-2021
|
Aloe veramın son durumu. Lastiklerle ayakta tutuyorum yoksa devriliyorlar. Kökleri mi cılız acaba, çözemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2021
|
Bitkiniz sağlıklı görünüyor aykut gkbyrk. Aloe vera, yapraklarında su ve özel bir jel depoladığından bitki gövdesine karşı ağırlık oluşturur ve bitkinizin devrilmesine sebep olabilir. Yaşlı ve büyük 1-2 adet yaprağı keserek bitkinizi dengeleyebilir ve kestiğiniz yaprakların içindeki jelden faydalanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2018
|
Sayın aykut gördüğüm kadarıyla saksınızda artık küçük kalmaya başlamış. Şimdi zamanıdır, saksı değişimi yapmanızı tavsiye ederim. Hem yavru ayırması da yapabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-02-2021
|
Merhaba yanıtınız için sağolun. Toprağını da değiştireyim mi aynı zamanda ne dersiniz? Yeni kaktüs toprarğına adapte olamaz diye endişeliyim çünkü şu anki toprağında farklı bendeki kaktüs toprağı. Bendeki neredeyse kum gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2021
|
Selamlar 🤗 Selamlar 🤗 Mart ayında carrefour'dan aloe vera aldım o zamandan bu yana hiç yavru vermedi sadece aldığım zaman bir yavrusu vardı onun da çürüme olduğu için iki bitkinin de köklerini kesmek zorunda kaldım ve hala hiç kök ve yavru yok. Suyunu haftada bir bir çay bardağı kadar veriyorum toprağına tarçın ve yumurta kabuğu muz patates kabuğundan sıvı ve katı gübreler de ekliyorum arada sarımsaklı su da verdim. Kök vermesi için ne yapmam gerek. Yenii üye olduğumdan siteyi pek kullanmayı bilmiyorum soruma cevap bulamadım o yüzünden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Önerim, temel bakım koşullarını sağlayıp bitkiyi kendi haline bırakmanızdır... Elinizdeki bitkiler zarar gördüyse ve kaybedecek olsanız bile, bundan sonraki denemenizde bunlara dikkat ettiğinizde çok daha başarılı sonuçlar alacağınızı söyleyebilirim... Bol şans... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2021
|
Mesut bey yanıtınız için çok teşekkür ederim. Çok severek almıştım ve ilk bitkim olduğu için sanırım bu kadar üstüne titriyorum. Galiba haklısınız iyi bakayım derken bitkime zarar vermek istemem ben de yolunuzdan ilerleyeyim belki en başından yapmam gereken budur. Bit demişken geçen haftalarda toprakta çok minik bir böcek gördüm ama ne olduğunu bilmediğimden belki her toprakta olan bir şey böcektir diye kurcalamak istemedim sayısı hali fazla galiba ve toprağa dokunmadıkça var mı yok mu bilemezsiniz bile zira sadece dokununca hareket ettiklerini gördüm. Ne olabilir bit midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Moderatör
|
aloe cinsinden bir tür olan aloe aristata'm bu yıl ilk kez çiçek açtı... aloe vera'nın çiçeklerine oldukça benziyor, ama aloe variegata'nın çiçeklerine daha da çok benziyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2025
|
Yararlı olabilir arkadaşlar. Aloe Veranın Faydaları ve Zararları Kaynak Linki : https://asklepiosasor.com/aloe-veran...-ve-zararlari/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2007
|
Bir arkadaşımın Rusyadan getirdiği Aloe Veranın yavrularından biri. Bende büyüdü.Yalnız ev içinde. Balkona koymayı denedim. Güneş sebebiyle tüm yaprakları kahverengiye dönmüştü. Bu sebeple içeriye aldım. Bu türü sanırım güneş sevmeyen bir tür. Kendini çabuk toparladı. Daha önceki yavruları ana gövdeden koparıp ayırdığımda yavruları kaybetmiştim. Bu sebeple bu sefer daha uzun süre tuttum. Yavruları ne zaman ve nasıl ayırmalıyım. Toprağa ekimi nasıl yapmalıyım? Düzenleyen haaldemir : 22-06-2008 saat 16:15 Neden: resim yükleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2014
|
aloe vera
Benim aloe vera çiçeğim sürekli çoğalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2013
|
Selamlar, Ben su an filipinlerdeyim ve kaldığım bungalowun önünde oldukça gelişmiş bir aloe bitkisi var. Bu bitkiden tr ye yanımda götürmek istiyorum ancak nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Ayrıca bitkinin turunu de bilmiyorum. Mesajı iphonedan yazıyorum ve sizler ıcın birkaç fotografını çektim, yardımcı olursanız çok sevinirim. Geri dönüş yolculugu yaklaşık 24 saat sürecek, bunun 12 saati uçakta geçecek. Ayrıca tr ye girişte herhangi bir sorunla karşılaşır miyim ondan da emin değilim. Cevapları heyecanla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Bunlar da benimkiler
Küçüklerin hepsi aynı karede büyükse tek başına. Gerçi arkada ufaklardan birisinin de çok az bir kısmı fotoğrafa yancı olmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
1- Geçirgen toprak, 2- Mümkünse çok delikli iyi drenajlı saksı, 3- Az sulama. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Bu bitki suyu fazla sevmiyor sanıyorum. Sulamayı biraz bol tutuyodum bir süredir, birkaç parçası karardı, çürüdü gibi. Şimdiden sonra fark edilir ölçüde azaltacam, bakalım n'olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Aloe vera bitkisi balkonda mı odada mı tutulmalı arkadaşlar? Balkonda rengi koyulaştı ve üzerindeki benekler artık eskisi kadar belirgin değil, bu normal mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Kaybettik
|
Benim aloe veram ancak işaret parmağımın boyuna geldi. Diktiğimde o kadar küçük bir yavruydu ki büyüyeceğinden şüpheliydim. Saksıda yersizlikten bir arkadaşının yanına dikmiştim. Büyümeye başladığına göre ayrı saksıya alıp ödüllendirebilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Kaybettik
|
Sizinki bu fotoğraftakine benziyor yanılıyor olabilirim sn fahriyee. Bende var aynı aloe türünden Benim aloe veram kendisi daha küçük büyüyemedi fazla. Ama yandan yavru vermiş miniş bir tane ![]() Yüzümü kızartıp sizden isteyecektim Güler hanımcım kurtardınız ![]() Benim aloe veram http://www.agaclar.net/forum/attachm...6&d=1290186195 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
Maşallah yavru pek güzel. Ben bu yavru verme durumunu da tam çözemedim aslında. Daha taze bir örnek yavru verirken bazı örnekler de oldukça gelişkin olukları halde vermiyorlar. Nedendir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
daha önceleri konyadaki çiçekçileri dolaşırken çok fazla aleovera çeşidine rastlamıştım...nasıl yetiştirildiklerini burdan sizlerin sayesinde öğrenmiş oldum...hepinize teşekkür ederim... çiçekçileri dolaşırken rastladığım bir tane aleovera çeşidini çok beğenmiştim .... o sıralar bakımını bilmediğim ve bu siteyi daha bulmadığım için maliyeti de fazla olduğu için almamıştım....artık öğrendiğime göre artık alabilirim diye düşünüyorum...umarım kurutmadan yetiştirmeyi de başarırım... birde türkiyede olmayan deniyor ama elinde olan var mıdır? bilemiyorum... '' barbadensis'' miydi tam adını hatırlayamadığım tıbbi olarak kullanılan bir çeşidi de varmış... elinde bulunan varsa talibim..... bilgi veren ve bizi bilgilendiren sizlere tekrar teşekkür ederim... Düzenleyen tomurcuk-toprak : 01-04-2011 saat 18:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2010
|
birkaç ay önce bu fotoğrafı atmıştım aloe veramla ilgili bugün yine fotoğrafladım ve değişimi görmenizi istedim sanırım doğru yolda ilerliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2015
|
Ben normal toprağa ek tim. Gelişmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |