![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Merhaba
Merhaba Güler hanım, Sizinle tekrar burada mesajlaşmak benim için çok hoş bir sürpriz oldu. Sizin anaç 40'tan fazla yavru verdi. Çoğunu dağıttım. Hatta torunları oldu Bir yavrusu 1,5 yaşına giriyor. Boyu 35 cm kadar oldu. Şu anda arkadaşımın dükkanında durduğundan fotoğrafını gönderemiyorum ama yarın uğrarsam çekebilirim. Diğer anaç için arkadaşlarıma bir sorarım ama ona sizin gibi özenle bakacak potansiyelde birisini malesef göremiyorum etrafımda. Beni ikna eden olursa size yazarım ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Geçen yıl kasım ayında aldığım aloe veram yazın sıcaklardan kavruldu bikaç dal kalmıştı budadım,kışın toparlandı. Birkaç dalını da kesip krem olarak kullandım. Merak ettiğim bu kadar büyümesine rağmen neden hiç yavru vermedi? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
En gıCık olduğum şeyde dallarının ayrılması toplu durması için Sayın Hberdul gibi iple bağladım.Başka bir yolu yokmudur ? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderatör
|
Çok boya gidince biraz yayılıyorlar, kurdele gibi birşey ile bağlamak iyi oluyor. Görüntüsü hoşunuza gitmiyorsa Bauhaus'da yeşik yeşil çemberler satılıyor, bunların içinden de geçirebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Aloe vera toprağı ile ilgili bir sorum olacaktı. İdeal karışım için bahçe toprağı, torf ve kum denilmiş. Bahsi geçen kum, kedi kumu mu yoksa bildiğimiz sahil kumu mu ? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Bende derekumunu bulmam zor diye düşünüyordum, akvaryum taşı benim için çözüm olacak, teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
benim aleo veram bu hale geldi bir gecede anlamadım. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu başlıktaki yazışmalarda bakımla ilgili ayrıntılı bilgiler yeralıyor, başlığı okudunuz mu? Yavrular ayrı saksılarda da büyür, bunda bir sakınca yok. Fazla sulamamaya, aydınlık bir yerde saksıları konumlandırmaya dikkat edebilirsiniz. Ayrıca dediğim gibi başlıktaki yazışmaları ilk sayfadan itibaren okumanızı tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2011
|
Merhabalar , evimizde aloe vera yetiştiriyoruz. yara cilt kurulugu kaşıntı gibi durumlarda jelini cıkarıp sürüyoruz. ayrıca artan jeli de güzelce sarıp diğer gün dolapta kullanılmak üzere saklıyoruz. Her şey yolundaydı. 2 gün once hemen hemen tüm saksılara salgın türü bişey bulaştı. Düzenleyen selenn : 19-03-2013 saat 11:38 Neden: fotoğraflar foruma yüklendi |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2011
|
Benekli lekeli yerleri kestik daha fazla ilerlemesin diye : ![]() ![]() ![]() kestiğimiz yapraklar : ![]() ![]() Hem saksılarımı gösterip tanıtayım hem de son 2 fotografta durumu ifade etme açısında bol gorselli olmasına dikkat ettim ![]() karşı karşıya oldugumuz bu durum hakkında bilgisi olan var mı? yardımlarınızı bekliyorum. Düzenleyen selenn : 19-03-2013 saat 11:48 Neden: fotoğraflar foruma yüklendi |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-04-2013
|
yavruları koparıp dikin düzenli sulayın kuru toprağa diktikten sonra altından su gelene kadar sulayın daha sonra normal sulayın yaprakları kızıllığa dönerse çok suladığınızdandır. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
benim bitkim |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
çiçek açmış hali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
çoğaltma yapılırken ise bitkiyi dibinden koparıp toprağa dikin. kopardığınız bitkinin kökü olsa dahi uygulayın. ilk seferde altından su gelene kadar sulayın altındaki suyu 3-4 dk sonra boşaltın. ve daha sonra normal olarak sulayın benimki kızarmıştı baktım ki parmağımı bastırsınca altından su çıktı yani çok aşırı sulamayın. ilk resimler kızarmış hali |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
az sulayınca böyle oldu |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Sn berkay bence sizinkiler fazla güneşe maruz kalmış... ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
|
hayır diğerleri de tamamen güneş gören yerdeler sudan dolayı olduğunu düşünmemin sebebi parmağımla bastırınca altından su gelmesidir. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
ayrıca güneşe koymaktan korkmayın daha iyi gelişiyorlar eğer hiç güneş görmeyen yerdelerse güneşe alıştıras alıştıra güneşe koyunuz |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Ben aynı sulama şekliyle yeşil aloemi güneş gören yere koydum.Akşam geldiğimde kızıllaşmıştı.Eve geri alınca birkaç günde yeniden yeşillendi.Beni bu düşünceye bu olay sürükledi.Ben bir öneride bulunmuştum sadece. Fikrinizi uygulayacağım bakalım ne olacak... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
arkadaşlar duyduğuma göre bitkinin yapraklarından damlayan su ile yeni bir yavru oluşuyormuş bana mantıklı geliyor ve bu açan çiçek tohuma dönüşüyormu |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence cok guneste kalinca da kirmizilasiyor. Buyukadadaki bitkim kirmizilasmisti. Saksisini buyutmek icin topragi kuru ve de blok sekilde cikardim. Kum,torf karisimini ilave edip saksisini buyuttum. Yarin, eve gidince fazla gunes gormeyen bir yere transfer edecegim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
ben güneşte bırakıyorum yıllardır güneşte hiç kızarmadı fazla sulamadan kaynaklanıyor. bir toprağa dikmiştim kızardı toprağa bastırınca altından su aktı hemde bol miktarda diğerleriyle aynı miktarda sulayınca düzeldi yeri hala aynı yerde güneş görüyor |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2013
|
kuzenim bir yerden aloe vera edinmiş. eve getirdiğinde sağlıklıymış ama az güneş gören evinde maalesef ölüyormuş. bana getirdi dün. hemen araştırmaya koyuldum çünkü ilk aloe vera deneyimim. ilk fırsatta mine hanımın tedavi yöntemini uygulayacağım. ama birde siz görün istedim. hala bir şansım var mı. içinde bir yeşillik kalmış... benim hala umudum var... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksı değişimi yapıldığında, çelikler toprağa alışana kadar bu renk değişimi oluyor sevgili candem. Direkt güneş altında kalmasın ve kontrollü sulayın. Çok sık su vermemeye gayret edin, toprak tamamen kurulduktan sonra sulayın. Bu başlığı incelerseniz bakımı konusunda güzel bilgilere ulaşacaksınız. Güle güle yetiştirin Aloe veranızı. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-07-2013
|
bunlarda benim aloe veralarım |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2013
|
selamlar, Bu bitkiyi dün çiçekçiden aldım. aloe vera diye verdi satıcı. Başka türüyse bilen birisi cevaplarsa sevinirim. Bu arada aldığımda birkaç yaprağı kırıktı. Dün hava güneşliyken kökünden suladım. Bugün baktığımda kırıklar dışında sağlıklı yaprakların kahverengiye dönüştüğünü gördüm. Bitkinin yanlarında birçok yavru mevcut onlarda sorun yok. Önerileriniz var mı? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| aloe vera yetiştirmek, fide, tohum |
|
|