![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-06-2009
|
merhaba arkadaşlar.benimde bir crassula perforatam var. sukulentim geldiğinden beri hiç büyümedi. ayrıca yavaş yavaş kuruyor.internetteki diğer resimlerinden çok farklı. hiçbir gelişim göstermiyor. nerde hata yapıyorum. toprağını kurudukça suluyorum. zaten çok küçük. 1 haftada anca kuruyor toprağı. neden böyle olmuş olabilir. fikirlerinizi bekliyorum. ayrıca sabah saatlerinde 1-2 saat güneş alıyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik
|
Mesajları okuyunca koşa koşa balkona gidip benimkine baktım. Bir iki yavru vermiş sağdan soldan Yaz başından beri büyük bir dondurma kutusunun içinde arkadaşlarıyla güneş altında duruyorlar. Büyüdüler büyümesine de altı yedi arkadaş birlikte yaşadıkları için çok sıkışık duruyorlar. Hepsine birer saksı alıp bölmeliyim. Bu son sonbahar güneşinden rahatça yararlansınlar . |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Sayın duygumit, Bence toprağını değiştirin ve kendi boyuna uygun en küçük saksı olan 5cm lik saksıya yeni toprağıyla ekin. Toprak karışımı olarak İthal torf+lava taşı+çok az da dere kumunda iyi bir gelişim gösterir. Saksısı gelişimi için çok büyük. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2017
|
Bende de bu türden 2 dal var ve büyümüyor kuruma durumu da var gibi küçük saksıya ekmek mi gerek yoksa önce biraz suda koklendireyim mi kök bile kalmamış dal var sadece ama yapraklar yeşil canlı ne yapmamı önerirsiniz önce suya mi koyayım yoksa direkt saksıya dikeyim mi |
|
|
|
![]() |
|
|