![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Bu çiçeğe yağlı mustafada derler birde hangi evde varsa o evin beyinin ismini alır yani evin beyi ismail kadir ahmet ise yağlı ismail yağlı ahmet **** diğer tabirle parlak kadir parlak ahmet gibi . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
İlkbaharın gelmesiyle beraber kışın yaprakları eciş bücüş bir hal alan parlak mustafa çiçeklerim aynen isimleri gibi parlamaya başladılar. Ben de bu görüntünün verdiği mutluluğu sizlerle paylaşmak istedim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Nesi var çiçeğimin acaba? Köklü bir halde geldi dikeli 15-20 gün oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
Sayın tk646 Öncelikle, bitkiler ilk dikildikleri zaman tam doğru koşullar sağlanmamışsa yeni ortamlarına alışmaları zaman alıyor ve böyle olumsuz görüntülere sahip olabiliyorlar. Bitkiniz nasıl bir ortamda bilemiyorum. Ama ben deneme yanılma yoluyla, parlak mustafa çiçeğime sabah güneşi alan ve havadar (açık hava) bir ortam sağlayarak bu görünümü elde ettim. Umarım sizin çiçeğinizde yerine alışır ve uzun yıllar sizinle kalır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2012
|
Arkadaşlar 4-5 ay önce diktim parlak mustafamı ama hiç büyümüyor.direk torfa diktim.saksıdan sonra 7-8 cm hiç yaprak yok sonraki yaprakları da küçük çiçeğim çok cılız..ne yapmam gerekir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Parlak Mustafa zannettiğim bitkimin Senecio Angulatus olduğunu geç de olsa öğrendim. ![]() Düzenleyen Tika : 08-08-2012 saat 11:02 Neden: Yorum eklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Merhaba
Bu da benim Parlak Mustafam. Durmadan büyüyor. ben de çok uzayan kollarını kırıp suda köklendiriyorum. Çok çabuk tutuyor. Sabah güneşini çok seviyor. Her sabah düzenli suluyorum. Ara sıra yapraklarına duş yaptırıyorum. Çok seviyor duşu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2012
|
Merhaba Sevgili Arkadaşlar, bu bitkiyi aslında çok farklı bir konu araştırırken sizin sayenizde keşfettim ve nedendir bilinmez peşine düştüm. Son bir haftadır Sayın Parlak Mustafa Beyefendiyi herkese sorup soruşturmaktayım, hatta Eminönü, çeşitli çiçekçiler ve yapı marketlerin bitki reyonlarına sordum sonuç alamadım, baktım olacak gibi değil facebook'ta bir ümit arkadaşlarımla paylaşıp bu bitkiye sahip olan var mı diye soruşturdum. Sonuç kocaman bir sıfır. Bitkiyi ne bu isimle ne İsveç Sarmaşığı adı ile ne de latince ismi ile bilen tanıyan yok. Bu konuda sizden yardımlarınızı rica ediyorum, bana bu bitkiyi İstanbul'da nereden edinebileceğim konusunda yardım eden olursa çok minnettar kalacağım, Sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul Nişantaşı tarafındayım Sayın The Island ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Şu an elimde ekilmis yok ancak ozelime adresinizi atarsanız koklendirebileceginiz bir kaç dal gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevinirim, size derhal bilgilerimi atıyorum. Nezaketiniz ve yardımınız için teşekkür ederim... Sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Yıllar önce Swedish ivy olarak aldığım bitkinin parlak Mustafa adıyla anılan bir bitki ile aynı cins bitki olduğunu gördüm. Yaprak kenarları beyaz olan iki renkli türdendi ve yapraklarını ovuşturunca bıraktığı çok güzel aromatik bir kokusu vardı. Dün yıllar önce aldığım yerde bir saksı içinde karşılaşınca hemen o tanıdık kokuyu duyabilmek için yanına koşar adımlarla gittim. ![]() Severim bu bitkiyi. Sera kısmı kapandığı için yeni bir Swedish ivy edinemedim. Ama yakın zaman içinde yeniden edinmeye niyetliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Artık benimde bir Parlak Mustafa'm var ![]() The Island'ın gönderdiği köklenmiş dal elime ulaştı. Şu an suyun içerisinde yarın ilk iş onu güzel bir saksı içerisine yerleştirmek olacak ve elbette ki fotoğraflarını bu sayfada sizinle paylaşacağım... Sevgili The Island, size bir kez daha, zarifliğinizden ötürü teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Mustafa'm da son gelişmeler... Kargonun bana Ağabeyim tarafından geç ulaştırılmasından dolayı biraz hasar görmüştü çiçeğim. 3 yerden kırılmıştı, bende kırılan yerleri kesip düzeltip 3 ayrı çelik yapmıştım. İlk diktiğimde pek umudum yoktu ama şu an iki çelik dirilmeye başladı, hareketsiz olan çelik ise köke sahip olan çelik, büyük ihtimal o da kendine gelecek diye ümit ediyorum... Bir bitkinin yaprakları bu kadar mı güzel kokar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bu bitkinin yaprakları kokmaz yanlış bitki olmasın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Aynen ya arkadaşlar forumdakıler kokuyor demiş bende ufaladım ufaladım koku moku yok bitkiniz baska bişe olmasın ya da farklı bi çeşidi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
The Island'ın bana gönderdiği bitki yukarıda Arıkuşu nickli arkadaşımızın fotoğrafını eklediği bitkinin aynısı,tek renk yapraklarında fresh bir koku var. The Island bitkiyi bana gönderdikten sonra tanıdım anneannemde beslerdi ve o da aynı şekilde kokardı... Parlak mı değil mi bilmiyorum bir bakın isterseniz. Kesin olması için fotoğraf ekliyorum, bitkinin şu an tarumar görünmesine bakmayın sebebini yukarıda açıklamıştım ama toparlanıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Sn. The Island, bana gönderdiğiniz kökü 3 parçaya ayırarak dikmiştim kargoda beklemesinden ve bundan zarar görmesinden ötürü, diktiğim köksüz olan iki parça şu an çok iyi durumda, köklü olan parça ise yapraklarını iyice bıraktı ama kökü ve gövdesi sağlam, pörsümüş yaprakların arasından yeni yaprak vermeye başladı, sanıyorum bir süre sonra o da toparlanacak. Şu an toparlanan iki parçanın fotoğraflarını ekliyorum... Benim güzelim artık parlıyor ![]() Düzenleyen Kryon : 05-09-2012 saat 22:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-08-2011
|
Handan Hanım, uzun bir aradan sonra tekrar çok teşekkür ederim. Bu zaman dilimi içerisinde verdiğiniz bitkiden çoğalttığım 8-9 orta boy saksı sevdiklerime dağıttım ve evimizde kalan 2 saksıyı da burada paylaşayım istedim. Tekrar teşekkürler ![]() QUOTE=hanndan;846688]best86, salonumda büyüyen parlak mustafadan bi çelik sizin alırım.Özelden görüşelim.[/QUOTE] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2014
|
uzun zamandır yalnız bırakılmış bu konu benim 2 ayda bu hale gelen parlağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Kışın yumuş yumuş mat yapraklarla yaşamaya devam ederken ışıldamaya başlıyoruz daha yeni yeni. açık havada daha mutlu sanki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Yaz-kış bahçede duran saksı içindeki "Swedish ivy" ya da Plectranthus sp. 3 ay önce saksı büyütüp, eski toprağını mümkün olduğunca temizleyerek yeni toprağına yerleştirdikten sonra uykudan uyandı sanki. Zavallı bitki meğer çok mutsuzmuş eski yerinde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Parlagima ve yanında birkaç çiçeğime daha tırtıl gibi bir böcek dadandi ve yapraklarını delik deşik etti. Forumda bakindim ama ne yapacağımı bulamadım . Çok acil tavsiyelerinizi rica ediyorum . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Sn. The Island parlak mustafamın sudaki son hali bu Düzenleyen papatya367 : 30-08-2015 saat 14:22 Neden: fotoğraf yükleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Bence gayet iyi görünüyor , yakın zamanda koklenir merak etmeyin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
İnşallah köklendiğinde saksıya dikip fotoğraflarını paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Plastik bardakta suya koyduğum çelik çürürken, kahve fincanındaki hemen köklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|