![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Zemzem , ben olsam topraktan çıkarıp çürüyen bölgeyi ayırırdım.5-6 gün kök kısmının kurumaını bekledikten sonra tekrar dikerdim. Çürüme genellikle fazla sulamaktan kaynaklanıyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Merhaba arkadaşlar, Sempervivumu tohumdan yetiştiren arkadaşlara özellikle de sn İdurgun'a soruyorum. 20 gün önce ektiğim tohumlardan birşeyler çıktı ama büyümesi ne kadar zaman alıyor bu mükemmel yaratıkların, minicikler sanki hep öyle kalacak gibiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Sayın Denizardacan; Yavaş büyüdükleri kesin. Ben geçen yıl denemiştim ama başarısız oldum. Bu da benim için bir tecrübe oldu. Yaptığım hata nem oranını ayarlayamamak oldu diye düşünüyorum. Aşağıdaki resimden sonra yaklaşık 2 ay boyunca çok az daha büyüyüp kurudular. Şimdi olsa yaşatırdım onları. Ne yapardım; sağlam bir kapta çimlendirme yapardım (şeffaf saklama kabı kullanmıştım), daha geçirgen bir toprak kullanırdım, nemini çok daha özenli takip ederdim. Üstten fısfıs yaparak sulayınca yüzeysel bir nem elde ediyorsunuz fakat yaz aylarında bu yeterli olmuyor bence. Kabı suya daldırıp alttan toprağın nemi almasını sağlamak daha yararlı olabilir. Yaptıklarımı buraya tıklayarak sitemden bakabilirsiniz, kötü de olsa bir tecrübe olur bu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Cevabınız için teşekkürler sn İdurgun , Üzüldüm sizin sempervivumlara ne güzel ikişer çift yaprak da vermişler, o halleri ne kadar tatlı öyle, bendekiler ancak tek çift yapraktalar kimisi de yeni yeni çıkıyor. Ben de sonuçtan sayfayı bilgilendiririm, sonuç iyi olursa tabi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2012
|
merhaba arkadaşlar sempervivum tohumu nerde bulabilirim acaba yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-03-2013
|
Merhaba. Şoktayım bende de var komşularımda da ama hiç birimizinki çiçek açmadı sürekli yavru veriyor, resimlerden çiçeklendiğini görünce bizimkiler neden böyle değil diye üzüldüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2012
|
1. Sempervivumum kışı güzel geçirdi ![]() 2. si bir türlü canlanamadı. Ben de toprağını yeniden değiştirdim, bakalım... ![]() 3. sünü 2 gün önce Eminönü' nden aldım, tanesi 5 Tl. Toprağını değiştirirken bir de solucan çıktı... İkisini tek saksı yaptım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Almanya'dan henüz elime ulaşmamış hediyem... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
sempervivumun saksıdan sarkan yavruları tutar tutmaz kopuyor bunun dedeni ne olabilir? tam günekten bahsediliyor ama bendeki tam gölgede. sağlıksız mı gelişiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
aynı problem benim çiçeğimdede mevcut.. yardımınızı bekliyoruz arkadaşlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. 132 nolu paylaşımımda ilk fotoğrafdaki yavruların hemen hemen hiçbiri yaşamıyor, üçüncüsünü ise kaybettim. Sıcak hava iyi gelmiyor, bu bitki soğuk-gölgeli yerlerin bitkisi. Sanırım buralar ona yaramıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2010
|
Özellikle ağustos sıcaklarında hiç sulamamak lazım. Bitki uykuya geçiyor aşırı sıcaktan. Sulayınca çürüyor. Tohumdan yetiştirmede ilk yıl ekildiği yerde bırakmak lazım. Yer değişikliği gelişimi yavaşlatıyor. Bu göz önüne alınıp çimlendirme ortamı hazırlanmalı bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2014
|
Merhaba, bu sukulent komşumuz vasıtasıyla bahçemize eklendi. Şuan saksıda ama çok bakımsız. Terrarium oluşturmak istiyorum ama korkuyorum yapamam diye. Acaba ne tür toprak sever, torf'a mı diksem, nasıl topragindan çıkarsam, nasıl bakım yapsam gibi sorularım var. Şimdiden teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaçsever
|
Yardımseverlik akıyor siteden.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Konuyu baştan sona okudunuz mu ? Ben muhtemelen okumadığınızı düşünüyorum. Nedenine gelince komşunuzdan aldığınıza göre muhtemelen bitki çok iyi durumda gelişmiştir diye düşünüyorum. Eğer bitki çok iyi durumda ise komşunuzun toprağı ve yaptığı bakımın aynısını yapın. Bu bitki genellikle kayalık yerlerde sukulent olması nedeni ile köklerinin çok fazla su içinde kalmaması gerekiyor. Öldürmek isterseniz torfa dikersiniz. Yaşatmak isterseniz fazla su tutmayan drenajı yüksek yerlere dikersiniz. Kaya aralarında da yetiştirilen yerler var. Benim 2013 yılında diktiğim ve 2014 yılında çiçek açan semperviumlarım. http://www.agaclar.net/forum/1306867-post81.htm http://www.agaclar.net/forum/1306871-post84.htm http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/33025-3.htm 77. mesaj |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hecate, Taktir edersiniz ki 7/24 yardım nöbeti tutulmuyor sitede. Örneğin siz bu saygısızca mesajı yazalı günler olmuş ama ben henüz görüyor ve cevap yazıyorum. Siz iğneyi başkasına batırmadan önce çuvaldızı kendinize batırsanız ve başlıktaki tüm bilgileri okusanız sorunuzun yanıtını kolaylıkla bulabilirsiniz. Çünkü sorularınızın tüm yanıtları başlıkta mevcut. Lütfen mesajlarınızı yazarken biraz daha düşünceli olunuz... Bu mesajımı siz okuduktan sonra sileceğim. Rica ederim siz de tüm arkadaşlarımızı zan altında bırakan mesajınızı siliniz. Zira değerli bir arkadaşımız olan Muda da (muhtemelen o da sizin bu mesajınızı yeni görmüştür) size gerekli açıklamayı yapmış. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
Merhaba, Benim Sempervivum da ne güzel atağa kalkmıştı ancak oğlumun gazabına uğradı resmen görünce ağladım. Bütün saksısını devirmiş parça pinçik etmiş. 4 tane yaprak sadece elimde kaldı. Acaba yaprağından çoğalıyor mu? Kökleniyor mu. Kaybettiğim için çok üzgünüm şu anda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
Olmadığını öğrenmiş bulunuyorum. Yapraklar kurudu soldu gitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-09-2009
|
Arkadaşlar bu da benim Sempervivum'um benim ki yayılmakdan ziyade boya gidiyor sebebi nedir birde saksısı çok büyük 5 litrelik bi saksı değiştirmeyi düşünüyorum ne yapmam lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Sanırım sempervivumunuz gölgede duruyor sebebinin gölge olduğunu düşünüyorum güneş görünce çok güzel oluyor yayılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-09-2009
|
akşam çekmiştim bu resimi durduğu yer balkonumun en güzel güneş aldığı bölüm ona ayırdım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2014
|
Geçen yıl Ağustos'ta, daha kendisi de bu ufaklıklar kadarken dikmiştim saksısına ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kusamono, sempervivum |
|
|