![]() |
Merhabalar, sukulent bakımında acemiyim, hediye gelen sukulentimde bir sorun var ve sebebini anlayamadım. Tombul tombul olan yapraklarında birden pörsüme ve kararma başladı. Yerini mi beğenmedi, suyu mu az geldi, ne yapmalıyım? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
https://resmim.net/f/p0nsXq.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
şimdi çok sudan dedim ama bitkinin nasıl sulandığını toprağının nemini bilmediğimden. Sukulentlerde canlıdır. Her canlı gibi suya ihtiyaçları vardır. Eğer çok süredir kuru bırakmışsanız ondanda çürüyebilir. Sukulentlerde sulama toprak kuruyana kadar bekledir. Daha sonra toprağın her yeri su alacak şekilde sulanır. Toprağın suya ihtiyacını toprağa dokunduğunuzda anlayabilirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar.
2 hafta önce aldığım succulentimin yapraklarında değişmeler oldu. Sulu sulu gibi rengi değişti. Fotoğrafını koyuyorum , birileri yardımcı olabilir mi acaba ? : ( |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şimdi ben o ölen yaprakları koparsam yaşamaya devam eder değil mi ? Cevabınız için çok teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Sukulentlerimin toprağını değiştirirken bir tanesinin çürüdüğünü fark ettim. Toprak yüzünden suyu emememiş ve kökleri diplere kadar kurumuş. Bu noktadan sonra geri dönüş sağlayabilir miyim? Bitkinin tepeleri gayet sağlam hatta yeni dallar çıkartıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Herkese çok teşekkürler tekrardan ekiyorum umarım düzelirlerr
|
1 Eklenti(ler)
İyi günler,
Mayıs ayında bu yana bende olan sukulentim önce kendi saksısından daha küçük olan bir saksıya geçirilirken kökleri zarar görmüş. Alt yaprakları kurumaya ve üsttekiler de aşağı doğru eğilmeye başladığını görünce, ben de daha büyükçe bir saksıya geçirdim. O günden sonra boyuna büyüdü ve seyrekleşti. Ama yaprakları eskisi gibi yukarı kalkmadı. Resmen çirkinleşti. En son tatile giderken sulamıştım iki haftada bir şey olmaz diye düşündüm ama ışığın yönüne doğru eğilmiş. tersi yöne çevirdim ve su verdim ama durumu hiç iyi gözükmüyor. Akşam altındaki kurumuş-çürümüş olan yaprakları kesicem. Eskisiki gibi sık bir görünüme kavuşması için ne yapmam lazım? |
yapraklarda siyah nokta ve buruşma
3 Eklenti(ler)
Sukulentlerimin yapraklarında bir kaç gündür dikkatimi çeken nokta şeklinde birşeyler oldu örnek vermek gerekirse kesici aletle çizilmiş gibi... Bir yaprakta da hafiften pörsüme oldu. Torflu toprak kullanıyorum. Tavsiye edeceğiniz toprak çeşidi ve besleyici özellikte ek besin varsa önerilerinizi alabilir miyim? iki sukulent de benim için çok önemli yardımlarınızı bekliyorum. :)
|
1 Eklenti(ler)
Konu açamadığım için bende burdan yazıyorum elimden geldiğince az suluyordum fakat sanki susuzluktan kurumuş gibi kökü kurumuş bende saksıdan çıkartıp baktım kökün etrafını açtım kupkuru olduğunu gördüm su sanırım hiç toprakta kalmamış. **** çok suladım bilmiyorum anlayan arkadaşlar yorum yapabilirmisiniz nasıl kurtarabilirim.
Şimdi toprağı havalandırıp güzelce suladım bu kez suyu tuttu gibi toprak. |
Çürüyen yerin üstünden bıçakla düzgünce kesin. Bir-iki gün kadar kesilen yerin kuruyup kabuk bağlamasını bekleyin ki tekrar dikildiğinde çürüme yapmasın. Kesilen yer kuruduktan sonra tekrar dikebilirsiniz. Fazla sulamadan kaçının.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Rica ederim :) İşaretlediğim yerden kesip kurumaya bıraktıktan sonra kestiğiniz dalı tekrar dikeceksiniz. Yapraklardan yavru üretmek için gömmeye bile gerek yok öylece toprak üstüne bırakırsanız yine köklenip yavru oluşturacaktır. Hatta dalı dikerken alttaki yaprakları koparsanız daha iyi olur, toprak altında kalmasın.
|
Pörsüme renk değiştirme kuruma..
3 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar. İki ay önce arkadaşımdan bana bir sukulent geldi. Sanırım Echeveria cinsine ait. Sırasıyla 2 ay içinde bu hale geldiler.. Kökte çürüme olduğunu düşünüp topraktan çıkardım. Kökün sarılı oldu iç toprak nemliydi ama dış tarafında(yine kökle bağlı olan kısım) beyaz örümcek ağına benzer şeylerle sarılmıştı. Bit olacağını düşünüp kökü kestim, kurumuş ve pörsümüş yaprakları gövdeden ayırdım, iki gün kurumaya bırakıp tekrar ektim. Şu an toprak karışımı olarak tabanda lav kırığı ve aquaclay, orta kısımda lav kırığı, dere kumu(inşaattan aldım)torf ve bahçe toprağı, üst kısımda ise torf ve dere kumu kullandım. Can suyu vermedim ama üst kısmı biraz ısladım ve nemlendirme uyguladım. Pörsümeye devam ediyor. Ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum. Ölmesini de istemiyorum.. Yardımlarınız lazım ahali. Şimdiden teşekkürler..
|
Merhabalar. Sayfaya yeni üye oldum. Çok da memnun oldum. Sukulentimin cinsini öğrenmek istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
|
Alıntı:
Aşağıdaki linkten açılan sayfaya yazacağınız mesaja bitkinizin net birkaç resmini eklerseniz büyük ihtimalle bitkinizin türünü bilen bir arkadaş çıkacaktır: http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...nedir/1996.htm |
selamlar.ben yeni üyeyim mesaj konusunda sıkıntılarım var umarım doğru yere gönderiyorum .Benim de succullent ve kaktüslerim 14 tane kadar bu çiçeklere yeni merak saldım.Ev hanımıyım çiçekleri ağaçları kısa söylemek gerekirse doğayı çok seviyorum
|
kaktüs ve sucullentlerim bahçe toprğgına biraz kum ve biraz torf katarak diktim şu an durumları iyi sonrası sıkıntı olurmu acaba birde yaprağa dokundurmadan spreyleyerek suluyorum kaktüsleri on gün de bir üç **** dört püskürtme yapıyorum yeterli gelir mi acaba.
|
Alıntı:
Bir de kışın pek güneş göremeseler de yine de mümkün olduğunca güneş ışığının fazla geldiği yerlere koyabilirseniz fazla şekil bozuklukları olmaz bitkilerinizde... Bu mevsimde büyüyen kısımlar aşırı cılız, uzun ve cansız oluyorlar... Ben onlarca yıldır sadece bahçe toprağı kullanıyorum kaktüs ve sukulentlerimde ve gayet iyi serpiliyorlar... Karışımınız uygun bence bu bitkiler için... İlkbaharın sonlarına doğru havadaki ısınmayı gözlemleyerek yavaş yavaş açık havaya ve güneşe çıkartmanız gerekecek bitkilerinizi.. O zaman da güneşe çıkarırken alıştırarak süreyi yavaş yavaş arttırmanız gerekecek... Aksi takdirde ciddi yüzey yanıkları oluşur bitkilerinizde... Bol şans... |
bu bilgiler ilerleyen zamanda çok işime yarayacak mesut bey çok teşekkür ederim
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar
Foruma yeni üye oldum Sukulentlerle ilgili birçok sayfayı okudum Benim sukulentimin sorunu saksısı değiştikten sonra yaprakların gerilip aşağı doğru sarkması Düzeltmek için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim |
Alıntı:
|
Alıntı:
Cama yakın bir yerde duruyor aslında ama dahada yaklaştırmam gerekli anlaşılan Kapalı balkonum var daha fazla ışık alıyor ama çok soğuk, zarar görür diye endişe ettiğim için oraya çıkarmıyorum |
Merhabalar, üç gün önce çiçekçiden ilk defa bir sukulent aldım. İlk aldığımda tüm yaprakları aynı renk iken şimdi bazı yerlerde bu şekilde bir değişme oldu. Saksıda ve toprakta henüz bir değişiklik yapmadım. Sulama olarak da tatlı kaşığını geçmeyecek kadar nemlendirdim sadece. Renklerinin aynı tona dönmesi için ne yapmam gerekiyor yardım eder misiniz?
https://i.imgyukle.com/2019/01/29/WhxQf.th.jpg https://i.imgyukle.com/2019/01/29/WhxQf.md.jpg |
Bitkinizi daha güneşli/aydınlık bir yere koyabilirsiniz. Nispeten karanlıkta kaldığında bile rengi açılmaya başlar.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Herkese merhaba, birkaç ay once resimdeki sukulenti aldim baslarda az su verdim haftada 2 kaşık falan. Sonra yapraklari dökülmeye başladı. Ben de su vermeyi kestim. Uzun sure su vermedim ama değişiklik olmadı. Gecen gün biraz su verdim ve sonuç bu. Sukulentimi nasil kurtarırım yardım edin lütfen.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar selam. Çiçeğimin toprağımda bu şekilde noktalar oluştu ve yaprakları pörsümeye başladı önceden dolu doluydu şimdi içleri boş boş sanki napmam gerekiyor
|
Alıntı:
Bitkiniz haworthia cuspidata ya da çok yakın bir tür sanırım... Güle güle büyütün... |
5 Eklenti(ler)
Sukulentlerim büyümüyor .Bazılarının yapraklarında çürüme ve pörsüme var. Sizce sorun nedir kurtarmak için neler yapmalıyım.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba ,
yaklaşık bir aydır sukulent ve kaktüs ile ilgili evimizde hobi olarak ilgilenmeye başladık. shrek kulağımda fotograftaki gibi sorun var. pörsüme ve beyazlaşma . yardımcı olabilir misiniz. Teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Evde üç ayrı cins sukulentim var. Sadece bir tanesi altı delik saksıya dikili, diğerleri doğrudan deliksiz saksıya dikili. Kurtarmak için hepsini uygun saksılara dikip, kaktüs toprağıyla değiştirmeyi düşünüyorum ama kurtarılamaz bir noktaya mı geldiler emin değilim. Bir de mesajları okuduktan sonra anladım ki üçüncü fotoğraftaki pörsümeler susuzluktan, aşırı sulamadan korktuğum için şimdiye kadar hiç toprağa doğrudan su vermedim her hafta azar azar püskürtme yaptım. İlk iki fotoğraftakilerin de yaprakları çürüdü. Onlar da susuzluktan olmuş olabilir mi? Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Beyazlaşma, yüzeyde pamuksu bir tabaka şeklinde mi? Elinizi sürünce silinip çıkıyor mu? Yoksa bitkinin kendi dokusunda mı beyazlaşma var? Pumuksu bir tabaka varsa yaprak biti olabilir. Elinizi sürünce çıkan çok ince bir tabaka söz konusuysa mantar olabilir... Bunlar yoksa, pörsüme bitkinin çok uzun süre sulanmamasından kaynaklanıyor olabilir... |
Ekeverya cinsi sukulentimin yaprakları
3 Eklenti(ler)
Merhabalar arkadaşlar ben yeni üyeniz☺
Geçenlerde bayındır çiçek festivalinden aldığım ekeverya cinsi sukulentimin en alt katındaki yapraklar sararmış ve yumuşamış, üzerindeki yaprakları aşağıya doğru dönmüş yeni çıkan yapraklarındada sorun varmış gibi görünüyor biriniz bana yardımcı olabilir mi fotoğrafını bırakıcam:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025