![]() |
Olabilir. veya bırakın toprağa 2-3 gün sonra spreyleyin. Toprakta kurusun. Sonra yeni koymuş gibi spreyle üstünden geçin.
Maksat yaprak "Toprağın nemi var galiba" desin. |
Galiba tembelliğe alıştım. Bu gün yine bahçede çalışmadım. oysa bahçede iş bitmez. Gece gündüz çalışsam bitmez.
Salyangozlarla mücadeleye karar verdim. Öğleden sonra hale gittim. Maya Tarım firmasından, iki paket salyangoz ilacı aldım. Birde köklendirici aldım. İsimlerini unuttum. Yarın isimlerini ve özelliklerini yazarım. Keskin Plastik firmasından saksı boylarına baktım. İstediğim iki boy saksıdan. Birinden 4 tane, diğerinden 1 tane kalmış. 20 şer tane alacaktım. Olmayınca bir büyük boydan 10 tane aldım. 6,00 X3,00 mt ölçülerinde %55 lik. gölgelik (Güneşin %55 ini tutup, %45 ini geçiren gölge tülü) istedim. Firmada eni 6,50 mt. olan gölge tülünden, boyu 5,50 mt. lik bir parça kalmış. Onu istediğim ölçülerin fiyatına verdiler. |
Merhaba,
Elimde Crassula yunnanensis, Crassula mesembryanthemoides, Sedum stenofolium, Sedum treleasii'den birer ikişer yaprak var, oldukça küçükler. 1-1,5 cm civarı hepsi. Bunlardan çoğaltma yapabilir miyim sizce? Özellikle Sedum treleasii'nin yapraktan çoğaltılması konusunda bilgiye ulaşamadım. Bu yuvarlak sevimli yapraklar çürüyüp gitsin istemiyorum. Bir de Huernia pendula dalı var. Kökü yok. Nasıl köklendirebilirim? |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar. Sanirim kaktus hastaligi bende de olustu :))
Bir kac cesit alirken marketten yere dusen bu yavrulari gordum ve aldim yetistiririm diye. Nasil yapacagimi bilemedim. kaktus gibi direk topraga mi dikmeli? yoksa suya koyup köklendirmeli mi? suya koydum 3-4 gundur kökü karardi. Ne yapmam gerekir yetistirmek icin? Cok tesekkur ederimm :) bir de, cinsi nedir acaba? :) |
Biri cevap verir mi acaba... okuyup gidiyor herkes galiba...
|
Daha evvel yapraktan sukulent üretimini deneyip başarısız olduktan sonra pes etmiştim, gecen gün sedum palmerinin yandaki saksıya dökülen yapraklarının kök yaptığını görünce şaşırdım. toprağa değmesi kafi geliyormuş, ekstra çaba harcamaya gerek yokmuş meğer.
|
Alıntı:
Sayın judie, Sukulentler çabuk köklenen bitkilerdir. Suda bekletmenize gerek yok, direkt toprağa dikebilirsiniz. Bitkinizin adını da, burada sorabilirsiniz.:) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Yeniler ;)
|
5 Eklenti(ler)
Eskiden yapraktan sukulent üretemiyordum değişik yöntemler deniyordum. şimdilerde ise çok kolay ve eğlenceli geliyor bu iş. O kadar ki pencerenin önüne bıraktığım yapraklar bile köklenip yavru veriyor :D
|
Alıntı:
|
bunlar birer mucize değil de nedir. çiçekçiden satın aldığınızdan çok daha kıymetli olur bunlar. en kısa zamanda deneyeceğim. tabi yaprak bulabilirsem ;)
|
Hepsi cok güzel gorünüyor 4adet yapragım var fotoğraf denedim ekleyemiyorum :(. Balkon öğleden sonra güneşi fazlasıyla alıyor gölgede mi durmalı acaba?
|
Merhaba arkadaşlar sukulentim kökten çürüdü .. çürük yerini kestim kurusun diye kenara güneşli yere bıraktim 2 tane yaprağını da diğer saksıların ustune biraktim dogrumu yaptim ? lutfen cevap verin cok üzüldüm çürümesine :(
|
Kalanchoe - Kalanşo
1 Eklenti(ler)
Eklenti 565512
Bugüne kadar gördüğüm en kolay yapraktan çoğaltılan bitki Kalanşo. Yöntemi de aşırı kolay, yaprağı anasının yanına toprağa bırakıyorsunuz o kadar. Hatta siz farkında olmadan kendi kendine düşüp kök salanlar da oluyor :rolleyes: Tabii tüm Kalanşo çeşitleri bu kadar kolay çoğalmıyor olabilir, bendekiler böyle... |
1 Eklenti(ler)
Sedum palmeri'de aynı kalanchoe gibi düştüğü yerde kolayca kök yapıp ürüyor.. Fotograf bana ait degil.
|
Alıntı:
|
Sn. Mücevher Çalısı ve sn. hira, öncelikle, ilginiz için teşekkür ederim.
Sn. Mücevher Çalısı, doğru söylüyorsunuz, kalanşo türlerinin neredeyse hepsi yapraktan kolayca çoğaltıla biliniyor. Bu sadece sizin kalanşo türü için geçerli değil :) Kalanşo bu başlık için iyi bir başlangıç olmuş :) Sn. hira, sedum da güzel bir örnek olmuş. Fotoğraftaki hangi tür sedum kesin bilemem ama yapraktan çoğalma neredeyse tüm tür sedumlar için geçerli. O kadar çok sedum türleri var ki, fotoğraftaki hangi tür sedum bilmek zor. Bunu ancak bu işin profosyonelleri bilir. Ayrıca, fotoğrafları mutlaka sizin çekmeniz gerekmiyor bence. İnternetden bulduğunuz ve olayı iyice açıklayan her hangi bir fotoğraf da olur. Ama tabii ki kendi denemenizin bir fotoğrafı olursa, çok daha iyi olur :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Toprağa yatırdıklarım ya kuruyor ya da çürüyor. Toprağa daldırdıklarımdan geç de olsa müjdeyi alıyorum. İşte onlardan bir tanesi ☺️
|
Alıntı:
Foruma hoş geldiniz. Aşağıdaki bölümde kendinizi tanıtır mısınız? http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm |
Çok güzel
Ben denedim ama başarılı olamadim sorun ne olabilir?
|
1 Eklenti(ler)
Daha evvel toprağa yatırma usulü ile denediklerimden verim alamadığımı belirtmiştim. Ancak pes etmedim tekrar tekrar denedim ve artık bende minik kökleri ve sürgünleri görmeye başladım. Sevincimi sizlerle paylaşıyorum :)
|
3 Eklenti(ler)
Bu sene sukulent hastalığı bana da bulaştı. Eve getirince ilk işim bir iki yaprak koparmak sanırım bende ki acemi şansı ;) Yaz boyunca her gün spreyle azar azar suladım bakalım büyüyecekler mi
|
Alıntı:
Acaba sizin yönteminiz toprak üzerine yaprağı bırakmak mı? Yoksa yaprağın uç kısımlarını toprağa batırmak mı? :) |
Bunlar ilk denemelerimdi yarım santim topraga gömdüm uçlarını hergün çıkarıp baktım gelişme var mı diye bazıları alttan yavru verince yapragı ters çevirdim. Birde birkaç tanesini kökü çıktı diye büyük yapragı kestim ama onlar ne öldü ne büyüdü yani yaprak kuruyana kadar koparmamak lazımmış şimdi işe geç kalıyorum başka sorunuz olursa gün içinde yazarım sevgili duy-gu :)
|
Çok teşekkürler :) Bende sizin gibi yapıp yaprakları biraz toprağa batırmıştım. Dediğiniz gibi spreyle az az suluyorum. Şimdilik iyi görünüyorlar bakalım başarabilecek miyim yavru edinmeyi :)
|
Aynı zaman da ekilse bile bazıları daha geç kökleniyor ve sonra digerlerinden geri kalmayıp bizi şaşırtıyorlar geç köklenirse umudunuzu kaybetmeyin
|
3 Eklenti(ler)
Düşen yapraklardan toprağın üzerine koyduklarım çok zaman geçmeden filizleniyor.
Eklenti 589076 Eklenti 589077 Bu sukkulentimin (Graptopetalum paraguayense) yaprakları çok hassas, dokunmayla bile yaprakları düşebiliyor. Filizlenenler de bu bitkinin yaprakları. Eklenti 589078 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025