![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2018
|
Çok ısladığımda çürümelerle karşılaştım. Şehre görede değişiyor bu durum. Bunu kendiniz gözlemleyerek ayarlamalısınız.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-07-2014
|
![]() ![]() Bunlarda benim minnakların bir kısmı. Ama bir tecrübemi paylaşayım bir ay boyunca hiç bir gelişme göstermeyen yaprakların bir kısmını yabancı sitelerde gördüğüm yöntemle yaptım ve bir hafta içerisinde kök çıkarmaya başladı. Kavanoza poşeti geçirip agzını lastikle bağladım. Yukarıdan açtığım deliklerin içine yerleştirdim uç kısımlarını ve işe yaradı. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2019
|
Sukulent çoğaltma videolu
Merhaba arkadaşlar sizlere sukulent çoğaltma videosu çektim forumda. Daha önce video paylaşım yaptım ama hiç yorum gelmedi eğer yanlış anlattığım bir yer olmuş ise bilenler videonun altına yorum yazabilir işine yarayan arkadaşlar da teşekkür edebilir iyi seyirler ☺️😊 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2019
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2019
|
Merhaba, evdeki sukulentlerin bakımını nasıl yapmam gerektiğini araştırırken sitenize rastladım ve gördüğüm örneklerle bu keyifli hobiyi bakımdan üretime taşımaya teşvik etti. Evdeki sukulentlerimden aldığım yaprakları, bir peçede üzerinde bol güneş ışığı altında 3 gün beklettim. Ardından yaklaşık iki parmak kalınlığında toprağın üzerine serdim ve her gün fısfıs yardımıyla suluyorum. 10'ncu güne geldiğinde bazı yapraklarda yavru sukulent ve kökler görmeye başladım. Tüm süreci foroğraflarla burada paylaşacağım. Sizler de önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2019
|
Yarın 20 gün olacak. Hemen hemen tamamında yavru çıkmaya başladı. Ancak türünü bilmediğim, kırmızı yapraklı olanın kökü hızla uzuyor. Sizce ne yapmalıyım artık saksısına dikmem mi gerekiyor? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2018
|
Benim de böyle yalnızca kök çıkardılar, yaprak yok. Ne yapmam lazım acaba? Siz ne yaptınız? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2019
|
Sansevieria
Merhabalar, sansevieriam (namı diğer peygamber kılıcı) bitkime 2 senedir bakmama rağmen bugün bi dalının dibinden yumuşadığını farkettim. Neden ve ne yapmalıyım, düzelir mi yoksa sökmeli miyim diğer dallara zarar verir mi? Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2019
|
Sedum palmeri çoğaltmak için kopardığı yapraklar kök atıyor ama yavru vermiyor sizce sebebi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2019
|
![]() 2 aydır böyle. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sedum palmeri yapraktan çoğalmaz çünkü. Ama bir rozet koparıp onu diksen kesin tutar. çok arsızdır. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2019
|
Sukulentlerden ister istemez yaprak kopuyor bir sekilde. Bunlari atmaya kiyamiyorum. Diger taraftan cogaltmak da zaman ve yer istiyor. Yetistiremiyorum. Elimde sürekli bir yaprak fazlaligi var. Cogunu komsulara verdim. Sayemde hic sukulentten anlamazlarken, simdi hepsi uretime gecti. Ne yapacagimi sasirdim yapraklarla. ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-04-2019
|
Bazen ben de isi gucu birakip, sera isine mi girsem diye dusunmuyor degilim. Ama tabi benimki hobi, hobi ise donusurse nasil olur bilmiyorum. Bir de sevince ticari bakamiyorsun bu ise. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-08-2011
|
teşekkür ederim sayın sonerordo denemelerimde ışık olacak yazdıklarınız |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-11-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
ilk denemem
Merhaba, Bu da benim ilk denemem. bakalım başarılı olabilecek miyim? ![]() Echeveria ve pachveria yapraklarım... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
merhaba, 25 şubatta yatırdığım yapraklardan 3 tanesi başarılı oldu şimdilik ![]() süre olarak 1,5 ay geçmiş.. yeni yavrular gözüktü. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-09-2013
|
Merhaba bendede bu yapraklardan var torf ve dere kumu karıştırıp genişçe bir saksıya koydum yaprakları koymadan önce toprağı suluyorum ve sonra yaprakları koyuyorum üstünede streç fillm kapatıyorum yavruları olurmu bu yöntemle ? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Crassula falcata bebeklerimiz büyümeye devam ediyor, ![]() ![]() Alacalı yapraklı crassula çeşidimin bebeği normal yapraklı çıktı... Alacalı yaprağı yavrudan koparıp tekrardan ekmiştim ama bu sefer çürümüş. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|