![]() |
Karadağ
2 Eklenti(ler)
Bir önceki gibi hediye gelen bir başka taş. Taş diyorum ama demirden ağır fakat suyla paslanmıyor. Katmanları güzel bir yanardağtaşı.
Daizasının kaba işçiliğini yaptım. İnce zımpara ve vernikleme için sıraya girdi, tek tek verniklemek vakit alıyor o nedenle birkaç daiza yapıp hepsini birden verniklemeye karar verdim. |
Çok güzel bir görsellik sunuyor. Tebrikler, çok eşisiz bir parça.
Bonsai sanatıyla ilgilenmezden önce taştan da bir sanat yapılabileceği aklıma gelmezdi. Bonsai sanatını araştırırken bunuda keşfettim. Kendim uğraşmadım ama incelediğim videolarda da çok güzel ve çok ilginç taş kolleksiyonları var. |
Karadağ
2 Eklenti(ler)
Daizayı önce eskitip sonra vernikledim.
|
Karlı Dağ
2 Eklenti(ler)
Bu daizayı da önce yakarak eskittim sonra vernikledim.
|
Baykuş
1 Eklenti(ler)
Baykuşa da bir daiza hazırladım.
|
Kıyı Kayası
1 Eklenti(ler)
Büyük dalgaların vurduğu kıyılarda görülen türden bir kaya.
|
Kurbağa
1 Eklenti(ler)
Kurbağam da oturabileceği bir daiza'ya kavuştu sonunda.
|
Mağaralı kaya
1 Eklenti(ler)
Bu kaya da daizasına kavuştu..
|
Hepsi birbirinden güzel taşlar! Elleriniz dert görmesin!
Ben bu aralar biraz saksı işine eğildim, daiza kulvarını şimdilik size bıraktım ama tamamen bırakmam haberiniz olsun. :) |
Teşekkürler Sayın Sakaki,
Saksıları merakla bekliyorum, aslında saksı işi suisekiden daha acil ama sizlerin edindiği tecrübelerden yararlanmak için biraz yavaş davranıyorum bu konuda. Yazın biraz daha taş avlamaya çalışacağım. İyi çalışmalar dilerim... Alıntı:
|
Suiseki dağ
2 Eklenti(ler)
Daha önce paylaştığım dağın diğer yarısı da geldi.
http://www.agaclar.net/forum/1302591-post94.htm Bu dağ diğerinden alçak ama ğüzel bir görünümü var. |
1 Eklenti(ler)
EGE denizi kıyısında bulduğum değişik bir taş, bir ev veya basit bir asya tapınağına benzetiyorum.
|
Çalışmalarınızı çok beğendim.Site içinde bu da neymiş diye girdim ve çok etkilendim.Bilmediğim,adını bile ilk kez duyduğum bu sanatla ilgili birçok şey öğrenmiş oldum.Zor bir iş gibi görünüyor ama benim gibi bir çiçeksever için ilham verici.Bundan sonra taşlara da daha anlamlı bakacağımdan emin olabilirsiniz.Bu sitede hergün bir şey öğreniyorum.Teşekkürler.
|
Teşekkürler Sayın Sevgihoca,
Beğenmenize sevindim. Sizin de güzel taşlar bulup onlara güzel daizalar yapacağınıza inanıyorum. Kolay gelsin.... Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bir arkadaşımızın hediyesi yeni suisekiler
|
3 Eklenti(ler)
Bir arkadaşımızın hediyesi bu suisekiyi çok beğendim. Daha iyi bir daizayı hakkediyor ama altını kesmeye kıyamadım.
|
Dağ
2 Eklenti(ler)
Harun Abinin hediyesi olan bu suisekiye bir daiza yaptım
|
Dağ
2 Eklenti(ler)
Harun Abinin hediyesi bu taşa bir daiza yaptım.
|
Merhaba sn.sağol,
Her çalışmanız bir harika ancak 91 nolu mesajdaki taşa hayran kalmamak elde değil. Elimde sn. Sakaki'den aldığım zeytini,gliricidia sepium u derken bonsaiyle uğraşamıyorum maalesef. İnsan yurtdışında okuyunca ve orada yaşamaya karar verince evi geçici eve dönüşüyor ve tabii ağaçlarımı nasıl yanımda götüreceğim sorusu da. Haliyle okul hayatı olduğu için ev küçük oluyor orada da bonsai yapamıyorsunuz;ben tatil için 3 aylığına ülkeme döndüğümde kim sulayacak. Dolayısıyla çalışmaları izlemekle yetiniyorum ve sizi tebrik etmek istedim. İlk mesajdan itibaren el becerisinin nasıl geliştiğinden tutun kişi nereden başlamalı sorusuna kadar eşsiz bir kaynak olmuş. Sevgiler |
Teşekkürler Sayın Charlaux.
Haklısınız tek bir yerde oturmayınca bu hobiyi sürdürmek zorlaşıyor. Şu an aralıklarla 4 şehirde ikamet ediyorum. Birinde ağaçlarım var ikincisinde seramik çalışmalarımı yapıyorum, üçüncüsünde suiseki topluyorum 4. de daiza yapıyorum. Bazı ağaçlarımı ihmal etmek zorunda kalıyorum. Şimdilik bilgi edinin zaman ve yeriniz uygun olunca uygulamaya daha çok vakit ayırırsınız. Kolay gelsin... Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Daiza olarak kullanabileceğim bir kütük dilimi buldum pazarda. İğde ağacı.
|
merhabalar, evet çok ilginç ve güzel
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025