agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Suiseki (https://www.agaclar.net/forum/suiseki/)
-   -   Sagol / Suiseki ve Daiza Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/suiseki/32310.htm)

sagol 01-07-2014 08:34

Karadağ

2 Eklenti(ler)
Bir önceki gibi hediye gelen bir başka taş. Taş diyorum ama demirden ağır fakat suyla paslanmıyor. Katmanları güzel bir yanardağtaşı.
Daizasının kaba işçiliğini yaptım. İnce zımpara ve vernikleme için sıraya girdi, tek tek verniklemek vakit alıyor o nedenle birkaç daiza yapıp hepsini birden verniklemeye karar verdim.

badrobot 01-07-2014 09:15

Çok güzel bir görsellik sunuyor. Tebrikler, çok eşisiz bir parça.
Bonsai sanatıyla ilgilenmezden önce taştan da bir sanat yapılabileceği aklıma gelmezdi. Bonsai sanatını araştırırken bunuda keşfettim. Kendim uğraşmadım ama incelediğim videolarda da çok güzel ve çok ilginç taş kolleksiyonları var.

sagol 04-07-2014 16:35

Karadağ

2 Eklenti(ler)
Daizayı önce eskitip sonra vernikledim.

sagol 04-07-2014 16:36

Karlı Dağ

2 Eklenti(ler)
Bu daizayı da önce yakarak eskittim sonra vernikledim.

sagol 04-07-2014 16:51

Baykuş

1 Eklenti(ler)
Baykuşa da bir daiza hazırladım.

sagol 04-07-2014 16:53

Kıyı Kayası

1 Eklenti(ler)
Büyük dalgaların vurduğu kıyılarda görülen türden bir kaya.

sagol 04-07-2014 16:55

Kurbağa

1 Eklenti(ler)
Kurbağam da oturabileceği bir daiza'ya kavuştu sonunda.

sagol 04-07-2014 16:56

Mağaralı kaya

1 Eklenti(ler)
Bu kaya da daizasına kavuştu..

Sakaki 07-07-2014 11:02

Hepsi birbirinden güzel taşlar! Elleriniz dert görmesin!
Ben bu aralar biraz saksı işine eğildim, daiza kulvarını şimdilik size bıraktım ama tamamen bırakmam haberiniz olsun. :)

sagol 07-07-2014 12:05

Teşekkürler Sayın Sakaki,

Saksıları merakla bekliyorum, aslında saksı işi suisekiden daha acil ama sizlerin edindiği tecrübelerden yararlanmak için biraz yavaş davranıyorum bu konuda. Yazın biraz daha taş avlamaya çalışacağım.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki (Mesaj 1303295)
Hepsi birbirinden güzel taşlar! Elleriniz dert görmesin!
Ben bu aralar biraz saksı işine eğildim, daiza kulvarını şimdilik size bıraktım ama tamamen bırakmam haberiniz olsun. :)

sagol 30-09-2014 13:25

Suiseki dağ

2 Eklenti(ler)
Daha önce paylaştığım dağın diğer yarısı da geldi.

http://www.agaclar.net/forum/1302591-post94.htm

Bu dağ diğerinden alçak ama ğüzel bir görünümü var.

sagol 16-02-2015 11:03

1 Eklenti(ler)
EGE denizi kıyısında bulduğum değişik bir taş, bir ev veya basit bir asya tapınağına benzetiyorum.

sevgihoca 25-08-2015 21:02

Çalışmalarınızı çok beğendim.Site içinde bu da neymiş diye girdim ve çok etkilendim.Bilmediğim,adını bile ilk kez duyduğum bu sanatla ilgili birçok şey öğrenmiş oldum.Zor bir iş gibi görünüyor ama benim gibi bir çiçeksever için ilham verici.Bundan sonra taşlara da daha anlamlı bakacağımdan emin olabilirsiniz.Bu sitede hergün bir şey öğreniyorum.Teşekkürler.

sagol 25-08-2015 22:24

Teşekkürler Sayın Sevgihoca,

Beğenmenize sevindim. Sizin de güzel taşlar bulup onlara güzel daizalar yapacağınıza inanıyorum.

Kolay gelsin....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1404088)
Çalışmalarınızı çok beğendim.Site içinde bu da neymiş diye girdim ve çok etkilendim.Bilmediğim,adını bile ilk kez duyduğum bu sanatla ilgili birçok şey öğrenmiş oldum.Zor bir iş gibi görünüyor ama benim gibi bir çiçeksever için ilham verici.Bundan sonra taşlara da daha anlamlı bakacağımdan emin olabilirsiniz.Bu sitede hergün bir şey öğreniyorum.Teşekkürler.

sagol 24-06-2016 17:52

4 Eklenti(ler)
Bir arkadaşımızın hediyesi yeni suisekiler

sagol 24-06-2016 17:54

3 Eklenti(ler)
Bir arkadaşımızın hediyesi bu suisekiyi çok beğendim. Daha iyi bir daizayı hakkediyor ama altını kesmeye kıyamadım.

sagol 10-07-2016 12:41

Dağ

2 Eklenti(ler)
Harun Abinin hediyesi olan bu suisekiye bir daiza yaptım

sagol 10-07-2016 12:42

Dağ

2 Eklenti(ler)
Harun Abinin hediyesi bu taşa bir daiza yaptım.

Charlaux 18-07-2016 04:03

Merhaba sn.sağol,

Her çalışmanız bir harika ancak 91 nolu mesajdaki taşa hayran kalmamak elde değil. Elimde sn. Sakaki'den aldığım zeytini,gliricidia sepium u derken bonsaiyle uğraşamıyorum maalesef. İnsan yurtdışında okuyunca ve orada yaşamaya karar verince evi geçici eve dönüşüyor ve tabii ağaçlarımı nasıl yanımda götüreceğim sorusu da. Haliyle okul hayatı olduğu için ev küçük oluyor orada da bonsai yapamıyorsunuz;ben tatil için 3 aylığına ülkeme döndüğümde kim sulayacak. Dolayısıyla çalışmaları izlemekle yetiniyorum ve sizi tebrik etmek istedim. İlk mesajdan itibaren el becerisinin nasıl geliştiğinden tutun kişi nereden başlamalı sorusuna kadar eşsiz bir kaynak olmuş.

Sevgiler

sagol 06-09-2016 17:06

Teşekkürler Sayın Charlaux.

Haklısınız tek bir yerde oturmayınca bu hobiyi sürdürmek zorlaşıyor. Şu an aralıklarla 4 şehirde ikamet ediyorum. Birinde ağaçlarım var ikincisinde seramik çalışmalarımı yapıyorum, üçüncüsünde suiseki topluyorum 4. de daiza yapıyorum. Bazı ağaçlarımı ihmal etmek zorunda kalıyorum. Şimdilik bilgi edinin zaman ve yeriniz uygun olunca uygulamaya daha çok vakit ayırırsınız.

Kolay gelsin...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1473125)
Merhaba sn.sağol,

Her çalışmanız bir harika ancak 91 nolu mesajdaki taşa hayran kalmamak elde değil. Elimde sn. Sakaki'den aldığım zeytini,gliricidia sepium u derken bonsaiyle uğraşamıyorum maalesef. İnsan yurtdışında okuyunca ve orada yaşamaya karar verince evi geçici eve dönüşüyor ve tabii ağaçlarımı nasıl yanımda götüreceğim sorusu da. Haliyle okul hayatı olduğu için ev küçük oluyor orada da bonsai yapamıyorsunuz;ben tatil için 3 aylığına ülkeme döndüğümde kim sulayacak. Dolayısıyla çalışmaları izlemekle yetiniyorum ve sizi tebrik etmek istedim. İlk mesajdan itibaren el becerisinin nasıl geliştiğinden tutun kişi nereden başlamalı sorusuna kadar eşsiz bir kaynak olmuş.

Sevgiler

sagol 06-05-2017 16:20

1 Eklenti(ler)
Daiza olarak kullanabileceğim bir kütük dilimi buldum pazarda. İğde ağacı.

emir hidayet 22-04-2019 20:52

merhabalar, evet çok ilginç ve güzel

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025