![]() |
Hint lotusu (Nelumbo nucifera)
Hint lotusu (Nelumbo nucifera), Nelumbonaceae familyasına bağlı bir su bitkisi türü. Hint lotusu, günümüz Vietnam'ından Afganistan'a kadar uzanan geniş bir alanda hem süs hem de besin amacıyla yetiştirilmektedir. Hindistan ve Vietnam'ın ulusal çiçeğidir. Antik Mısır'da, bu bitki türü bilinmiyordu, daha sonraları Pers akınları zamanında bu ülkeye sokulmuştu. Eski Mısırlılar mavi nilüfer, ya da diğer adlarıyla "mavi lotus" ve "kutsal lotus" çiçeği olan Nymphaea caerulea'ya kutsal çiçek olarak inanıyorlardı.
|
Bu bitki tohumundan aldım 5 adet. Sadece 2 tanesi filizlendi, diğerlerinde bir hareketlilik yok. Benim sormak istediğim bu bitkiyi ben açık alanda büyük bir kabın içine su doldurup büyütücem. Ben şimdi buna akvaryum kumu ve suyun arıtımı için su mercimeği alsam nasıl olur?
|
lotus tohumu almak istiyorum yer önerisi olan var mı?
|
Alıntı:
|
aliexpresten alınan ürünlere vergi geldiğinden fazla cazibesi kalmamış. N11 veya gittigidiyordan almak daha uygun gibi.
|
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar,
lotusum çiçek açtı. gecen sene kovada ekmiştim, sade yaprak yapmıştı, bu sene iki çiçek açtı. |
Bence hemen çiçekleri dölleyin tohum yapsın tabi hibrit değilse
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Lotus ile nilüfer arasında bugün bir fark daha farkettim. Lotusların yaprak sapları gül gibi dikenli, nilüferlerin ise dikensiz.
|
Benim de lotus çiçeği çiçek açtı. paylaşılan bilgiler için teşekkürler
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025