![]() |
Su sümbülü
1 Eklenti(ler)
Su sümbülü
|
Sümbüllerim
3 Eklenti(ler)
|
Su sümbülü
Biraz kıskanır gibi oldum .demek İzmir dede sümbül açıyormuş
Şaka bir yana Tebrikler |
Çok güzel ellerine sağlık sevgili arkadaşım.
|
Bana da sürpriz oldu .
Ama çok mutlu oldum , " benimkiler neden açmıyor " diye hayıflanıyordum ;) |
1 Eklenti(ler)
İzmir de açmış sümbül görmek isteyen varmış ...buyrun :))
Ben ve sümbülüm Ayça hanıma sevgilerimizi gönderiyoruz. |
45 x40 cm ölçülerin de toprak saksı'ya , 2 cm kadar toprak doldurdum .Bir kaç gün
beklettiğim suya içme suyu da takviye edip doldurdum ve sümbüllerimi de yerleştirdim. Saksıyı doğu yönüne öğleye kadar güneş alan, ağaç altına yerleştirdim. Elimde sıvı çiçek gübresi var , saksı da ki su 40 lt kadar .1 Lt 'ye bir kapak hesabı 40 kapak gübre vereyim mi ? Hata yapmak istemiyorum ,yönlendirmenizi bekliyeceğim. |
Su sümbülü
İşte Ayça hanım bu günü ve bu resmi bekliyordu
|
Dün den beri bir sürü fotoğraf çektim .
Bu sabah çiçeğini tam açmış görünce sevinçle kucakladığım gibi komşuma gösterdim :)) |
Alaçatı
25 sene evvel Alaçatıyı gördük 3 sene evveline kadar yazın gelir 15 gün kalırdık yerleşmeyi cok istedik olmadı olmadı gönlümüz hala orada
Selluka olmadı ama sümbüllen sizin bahçeye girdik ve çiçeğimiz açtı Gelelim sümbüle Bitki gerekli şekilde gübrelenip çiçek açar hale getirilmiştir Bundan sonra fazla gübrelemeye ihtiyaç yok Sizin yazdığınız ölçünün yarısını verin Selamlar |
Bura da dağ taş bina ile doldu ,3 yıl önce ki sakinliği hiç yok...yolunuz düşer ise
buyrun gelin misafirim olun. Gübreleme işlemini dediğiniz gibi yapacağım ,teşekkürler. |
Sevgili Nurcan hanım , gözün aydın .
Demek ki İzmir için " Sümbül vakti " geldi , aynı günde açmaları tesadüf olabilir mi ? :cool: |
Sn.Jezebel teşekkür ederim .
Tesadüf olamaz ,biliyorsunuz İzmir 'liler birlikte hareket etmeyi severler çiçekleri de birlikte açar :)) |
Nurcan hanım,
saksının dibine koyduğunuz toprak zaten bitkiniz için uzun süreli besin gereksinimini karşılar. Saksıdaki suyunuzun rengi açıldığı zaman dibini karıştırıp bulandırın. topraktaki mineraller suya karışsın. bu bitki sürekli olarak bu topraktaki besinleri kullansın. daha sonra gözlemlerinize göre gübre ilave edebilirsiniz. Eğer evinizde kuş besliyorsanız, o kuşların dışkılarını suyla karıştırarak arasıra saksınızdaki suya karıştırabilirsiniz. Ciddi besleyici etki yapar. hemde doğal dönüşüme minik çapta bir katkı sağlamış hem de bu doğal dönüşümleri izleyerek doğadaki döngünün muhteşemliğini görürsünüz. Doğadaki bu besin döngüleri olmasaydı, bütün canlıların yaşamı kısa zaman içerisinde biterdi. saygılar |
Sn.Bnymnblr ;
verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli.Dediğiniz gibi yapacağım ,teşekkür ederim. |
Su sümbülü
1 Eklenti(ler)
Su sümbülü akan su kenarında
|
Benim sümbüllerin de keyfi yerin de görünüyor ,çiçeği geçtikten sonra çiçek sapı
su altına doğru eğildi .Sık sık başına gidip gözlüyorum :) |
1 Eklenti(ler)
Sümbül'lerim oldukça hızlı gelişiyorlar.İşaretli olanlar dan büyüğü çiçek sapı olabilir mi ?
Olmasa da dert değil gerçi yeter ki gelişimlerini sürdürsünler :) |
1 Eklenti(ler)
İlk çiçek. Yarın açar mı acaba?
|
Bu gün benim ki de aynı durumda ,yarın büyük bir ihtimalle çiçeğini görürüz .
Ayça hanıma tekrar teşekkürler :)) |
Nurcan Hanım, fotoğrafta işaretlediklerinizin ikisi de çiçek sapı mıymış? Merak ettim.
|
Hayır ,uzun olan çiçek sapıymış bu gün olgunlaşınca anladım.Gözümüz aydın :)
|
sizlerin güzel emekleri yüzünden ev halki ile fena kapisacagiz sonunda. agaclar net e üye olduktan sonra bahcede sonunda tadilata basladim . hersey sil bastan . sayin tuta nin su sümbülleri yüzünden simdide havuz planlarina basladim . komsumun papürüslerine gözümü coktan dikmistim zaten kaldi nilüfer ile su sümbülleri .sayet ailem beni kapi disari etmesse bende yakinda resimlerimi paylasacagim .ellerinize saglik hepsi cok güzel olmus .
|
Su bitkileri
Sizleri kazandığımızdan memnunuz
Havuzlar .su bitkileri .nilüfer su sümbülleri ve diğerleri Değişik bir uğraşı her zaman yardımçı olacağız kolay gelsin |
Havuz bitkileri
1 Eklenti(ler)
Havuzlarımdan bir örnek
|
1 Eklenti(ler)
Yeni açmış sanırım. Buruş buruş.
|
Su sümbülü
Bitkinin zamansız yeri ve suyu değişti ilk çiçeğini bu şekilde olması normal
Esasında aşağıya resmini, tekrar koydum en aşağı bir sapta 7-8 gül olması lazım Makinanız güzel sizde güzel çekiyorsunuz Çiçek geçtikten sonra sapını bedenden kesiniz Zamanla bitkiyi tanıyaçaksınız Açele etmeyiniz Çiçeklenme eylül sonu duraçak çiçeği olmasa bile aşağıda resimde görüldüğü gibi bir vazo içinde gene güzel Kolay gelsin |
Su sümbülü
1 Eklenti(ler)
su sümbülü
|
çiçeği olmadan
1 Eklenti(ler)
çiçeksiz gene dekoratif
|
Teşekkürler Tuta.
Hızla gelişiyor bu bitki. Birini büyükçe bir vazoya geçirmiştim. İki kol atıp kök salmış. Bahçeye acil süs havuzu yapmalıyım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025