agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sucul Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/)
-   -   Su Sümbülü (Eichornia crassipes) (https://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/2458.htm)

Dansel 08-10-2012 11:23

Göztepe soyak' a yakınım sayın Ahmeter. Siz hangi yakadasınız. Açıkcası sizinle tanışmak, sizi ziyaret etmek isterim. Bu beni çok mutlu eder. Sağlıkla kalın.

adneser 18-10-2012 14:52

2 Eklenti(ler)
Su sümbülleri havaların iyi olmasını fırsat bilip yeniden çiçeklendiler ;)

Eklenti 339416

Eklenti 339417

Kryon 18-10-2012 18:56

Çok hoş bir bitki, renkleri harika, suda yetişiyor olmasıda ayrı bir güzellik...

Peki çoğaltması zor mu yoksa kolay bir bitki mi?

adneser 18-10-2012 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1034295)
Çok hoş bir bitki, renkleri harika, suda yetişiyor olmasıda ayrı bir güzellik...

Peki çoğaltması zor mu yoksa kolay bir bitki mi?

Sayın Kryon

Çoğaltmasıda bakımıda kolay olan sucul bir bitki tek sorun kışı atlatabilmesi ve çiçeklerin ömrünün kısa olması.

Kryon 18-10-2012 23:10

Sn.Adneser ben paludaryum için düşünmüştüm ne dersiniz sizce bu şekilde başarabilir miyim?

adneser 18-10-2012 23:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1034416)
Sn.Adneser ben paludaryum için düşünmüştüm ne dersiniz sizce bu şekilde başarabilir miyim?

Sayın Kryon

Bazı arkadaşlara bu amaçla gönderdim kullandılar fakat sonucu hakkında bir bilgim yok.

Kryon 19-10-2012 15:54

Cevap için teşekkür ederim Sn.Adneser, bu durumda deneyip gözlemlemekten başka çare yok... Şimdi geriye bu bitkiyi bulmak kaldı, araştıralım bakalım...

ilksenozturk 01-11-2012 07:34

su sümbüllerinin toptop olan keseciklerinin zamanla kaybolması ve dallar halini alması sadece benimkilerde olan bir durum değil sanırım.
sizlerin eklediği bazı resimlerde de sanki güneş almak için kafasını uzatması ve keseciklerinin kaybolması sözkonusu.
mevsimsel midir? toprağa iyice tutunması ile alakalı mıdır? sonra yeniden eski haline gelir mi?

resul22 01-11-2012 08:53

1 Eklenti(ler)
Su sümbülüme ne oluyor. :( Günde 2 - 3 saat doğrudan güneş ışığı tüm günde gün ışığı alan bir yerde, fakat yaprakları resimde görüldüğü gibi yanıyor. Ne yapmalıyım?

adneser 01-11-2012 11:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1040160)
su sümbüllerinin toptop olan keseciklerinin zamanla kaybolması ve dallar halini alması sadece benimkilerde olan bir durum değil sanırım.
sizlerin eklediği bazı resimlerde de sanki güneş almak için kafasını uzatması ve keseciklerinin kaybolması sözkonusu.
mevsimsel midir? toprağa iyice tutunması ile alakalı mıdır? sonra yeniden eski haline gelir mi?

Sayın ilksen hanım

Keseçiklerin kaybolması sadece sizde değil su sümbüllerinin kendi süreci, zaman içerisinde çürüyüp yok oluyor.

Bu aylardan itibaren bitki dinlenmeye geçecek ve çoğu yaprakların kuruması normaldir.
Şubat Mart aylarından itibaren yeniden canlanmaya başlıyacaktır tabi havaların 5-10 derecelerin altına düştüğünde korunabilirse.

adneser 01-11-2012 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resul22 (Mesaj 1040203)
Su sümbülüme ne oluyor. :( Günde 2 - 3 saat doğrudan güneş ışığı tüm günde gün ışığı alan bir yerde, fakat yaprakları resimde görüldüğü gibi yanıyor. Ne yapmalıyım?

Sayın resul 22

Su sümbülünüz gayet sağlıklı merak edecek birşey yok bu aylardan itibaren çoğu yaprakların kuruması normaldir.

Bir önçeki mesajda yazdığım gibi kışı atlatmak şartı ile seneye tekrar canlanacaktır.

resul22 01-11-2012 11:55

Açıklamanız için teşekkürler.Peki kuruyan yaprakları kesmeli miyim?

adneser 01-11-2012 12:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resul22 (Mesaj 1040318)
Açıklamanız için teşekkürler.Peki kuruyan yaprakları kesmeli miyim?

Sayın resul22

Yaprakları kesmesenizde olur,fakat gördüğüm kadarıyla saksınız küçük,ben kuruyan yaprakları yeni seneye sümbülleri dikeceğim diğer saksının dibine yerleştirip üstüne toprak ekliyorum seçim sizin.

ilksenozturk 02-11-2012 08:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adneser (Mesaj 1040304)
Sayın ilksen hanım

Keseçiklerin kaybolması sadece sizde değil su sümbüllerinin kendi süreci, zaman içerisinde çürüyüp yok oluyor.

Bu aylardan itibaren bitki dinlenmeye geçecek ve çoğu yaprakların kuruması normaldir.
Şubat Mart aylarından itibaren yeniden canlanmaya başlıyacaktır tabi havaların 5-10 derecelerin altına düştüğünde korunabilirse.

cevabınız ve ilginize teşekkürler.
bu saksıyı olduğu gibi iç mekana taşıyacağım kışın.
şu sonbahar yağmurlarının biraz daha tadını çıkarsınlar diye bekliyorum sadece.

fakat aklıma takıldı, zaman içinde yokolanlar kesecikleri kaybolanlar mı, yoksa genel bir ifade ile mi yazdınız? keseciği giden ölür diyorsanız, bizde kesecikli olan kalmadı :(

adneser 02-11-2012 12:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1040933)
cevabınız ve ilginize teşekkürler.
bu saksıyı olduğu gibi iç mekana taşıyacağım kışın.
şu sonbahar yağmurlarının biraz daha tadını çıkarsınlar diye bekliyorum sadece.

fakat aklıma takıldı, zaman içinde yokolanlar kesecikleri kaybolanlar mı, yoksa genel bir ifade ile mi yazdınız? keseciği giden ölür diyorsanız, bizde kesecikli olan kalmadı :(

Yok olması yaprakların kurumasıdır ( kuruyan yapraklar su içerisinde çürüyerek bitkiyede besin kaynağı olur) yanlış anlaşılmasın kök bitkiyi beslendikçe yeni yapraklar verecektir,cıkan yapraklarında bazıları kesecikli olarak çıkacak merak etmeyin.

Ahmet 02-11-2012 15:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanndan (Mesaj 873012)
Sevgili gultar, gönderdiğiniz su sümbülüm. Saksıyı dar seçip içerisine toprak ve su ekledim.
Geldikten sonra çıkan yeni yaprağı benide çok mutlu etti.Tekrar teşekkürler.

Bu mesajında Sevgili Gultar Hocaya teşekkür eden Sevgili Handann, tek kök alarak özene bezene bakmış olduğu Su Sümbülünü onlarca kök haline getirerek Ankara Sonbahar Toplantısı'nda paylaşarak bizlere de bu güzelliği yaşama mutluluğu vermiştir. Bu vesile ile kendisine ve Gultar Hocama teşekkür ederim.

aycan01 02-11-2012 16:14

:osayın adneser balkondaki su sümbüllerinizin paylaştığınız fotogralarına bakarken aradığım çiçeğe rasladım tradescantia spathacea nın bir kökünü istesem ücretli de olur paylaşabilirmisiniz cevabınızı bekliyeceğim saygılar

adneser 02-11-2012 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aycan01 (Mesaj 1041145)
:osayın adneser balkondaki su sümbüllerinizin paylaştığınız fotogralarına bakarken aradığım çiçeğe rasladım tradescantia spathacea nın bir kökünü istesem ücretli de olur paylaşabilirmisiniz cevabınızı bekliyeceğim saygılar

Sayın aycan

Hayat paylaştıkça güzeldir, Aycan hanım neden olmasın yalnız üçret diye bir şey söz konusu olmaz, ister kargo ile fide olarak (üçreti çok derseniz) ptt ile nasıl isterseniz.

Dansel 09-11-2012 10:40

Kış geldiği için su sümbüllerinden dağıtmak isteyen arkadaşlar varsa ben talibim.

sabah 09-11-2012 16:13

Fide / tohum istekleriniz için Alışveriş bölümündeki Arıyorum başlığını kullanınız.

didem akay 22-11-2012 06:58

Günaydın.. Ben dün internetten sipariş verdim.. Heyecanla bekliyorum. Bu bitkiyi ilk defa gördüğüm için, heyecanım ve merakım daha da arttı.. Umarım geldiğinde yeni evini sever ve mutlu olur..

adneser 23-11-2012 22:54

1 Eklenti(ler)
Su sümbülleri artık havaların soğumasıyla artık tamamen kış uykusuna yattılar,
ve bu günkü durumları.

Eklenti 348431

ahmeter 25-11-2012 14:07

1 Eklenti(ler)
su sümbülü
Bu sene daha canlı bir halleri var kasım ayı sona erdi yeni yavru bile veriyorlar
Ama gübre veriyorum ve demir takviyesi yapıyorum

vehibe 13-12-2012 16:19

Asi nehrinde su sümbülü,

4 Eklenti(ler)
Bir haftadır Asi nehrinde su sümbülü akıp duruyor.
Bu gün gördüğümde gözlerime inanamadım :eek:
İlk önce benzettim sandım daha yakından bakınca gerçek olduğunu gördüm.
Suriye taraflarından geldikleri tahmin ediliyor.
O kadar uğraşmama rağmen sadece iki yıpranmş kök alabildim.
Pazar günü köye gittiğimde toplama şansım daha fazla olacak:DEklenti 354198

Eklenti 354199
Eklenti 354200

Eklenti 354201

ayhat 28-12-2012 11:28

Su sümbülü elinde fazla olan varsa 1 adet rica edeceğim, ya da bulabileceğim bir adres var mı? Beni su sümbülsüz bırakmayın arkadaşlar :(

ilksenozturk 28-12-2012 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhat (Mesaj 1076694)
Su sümbülü elinde fazla olan varsa 1 adet rica edeceğim, ya da bulabileceğim bir adres var mı? Beni su sümbülsüz bırakmayın arkadaşlar :(

bizimkilerin durumu pek içaçıcı değil şu mevsimde. ne ölüyor ne yapıyor arası.
ilk baharı beklerseniz paylaşabiliriz geriye kalanları.

almira 28-12-2012 12:54

Benimkiler de fena. Böylemi olması gerekiyor bilmiyorum. Ne kök kaldı nede dal. Çürüdüler mi yoksa?

nurcanaybay 28-12-2012 15:10

Ahmet bey '' akşamları ısı 10 derecenin altına düştüğünde korunmaya alınmalı '' demişti.

Bir - iki tanesinin ev içine alınıp , var ise güneş alan kapalı balkonlar da kış'ı geçirmesi
en doğrusu olacak sanırım.

tuya 28-12-2012 16:05

arkadaşlar bana siteden bir arkadaşmızın gönderdiği su sümbülü çok güzeldi geldikten sonra 4-5 tane yaprak açtı şu an benimkide çok fena içerden hiç dışarıya çıkarmadım umarım çürümez çok sevmitim çümkü birşey olursa çok üzülürüm

hanndan 28-12-2012 16:37

Sevgili tuya,resmini eklermisiniz,koklesmesi ve yapraklanmasi sicak havalarda oluyor,kisin girmesiyle dinleniyor bahara karsi da canlanabilir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025