![]() |
En az 6_ 8 saat güneş almalı , bu mevsimden sonra ne kedar sağlıklı olur bilmiyorum ama sanırım yetişmesine yani yapraklarının büyümesine tomurcuk vermesine kalan yaz süresi yeter mi bilmiyorum.Suyu eksildikçe ro su (kılimanın atık olarak çıkardığı suyu kullanıyorum) ekliyorum , akşam 5 e kadarda güneş alıyor.Başkada birşey yapmanıza gerek yok çok sorunsuz bir bitki , tekderdim havuzu kendilerine hamam yapıp duş almaya gelen serçe ve güvercinler.
Bu arada hybridin adı jaymes branden kırmızı açacak palmiye merkezinden aldım yapı marketlerden fiyatı biraz yüksek ama sağlıklı olması yeter. |
Teşekkürler güle güle büyütün.Artık seneye denerim bende hem bu arada sizin kışın neler yaşadığınızı öğrenir ona göre yol çizeriz....
|
Sn sukranayalp;
Cenoz'a sararan nilüfer yaprakları için önerdiklerinizi ben de uyguladım.Ancak nilüferimin yaprakları hala sararmaya devam ediyor.Yapabileceğim başka bir şey var mı? Şimdiden teşekkürler.... |
Şu japonlar herşeyin minyatürünü yaptılar birde bu nilüferleri ufaltabilseler vallahi harika olur şöyle akvuryumda yaşayan minyatür nilüferler..Evde ışık alan her pencerede birtane nilüfer...Harika olurdu herhalde...Siz ne dersiniz?
|
Ben Ankar'daki akvaryumcularda görüm minik nilüferler ama çiçekleri nasıl bilemiyorum. Akvaryumdaydı.
|
kovada açan terastaki nilüfer
5 Eklenti(ler)
sonunda açtı şimdi keyif sürme zamanı :D bu arada birde yanından yavru vermiş seneye sığmayacaklar ikinci düzeneği ayarlamak lazım .
|
Ephesos, Gözün aydın.:)
Çok güzel açmış gerçekten, rengide bir harika.:) |
4 Eklenti(ler)
birkaç resim daha
|
Çok güzel ephesos. Geçen haftalarda fidanlıkta dev yapraklı nilüfer görmüştüm. Beyaz çiçekleri vardı, ona da bayılmıştım. Sizinkine de bayıldım.
Hemen hayallere daldım yine :) Kesinlikle ahşap büyük boy fıçı şeklindeki saksılardan edinip, bahçemin bir köşesine koyup nilüfer yetiştirmeliyim ;) Fidanlıktaki arkadaş suyun durgun olması gerekiyor demişti. Sizin suyunuz çok berrak görünüyor. Değişiyor musunuz arada suyunu? |
Sevgili Limon, bahçeniz müsaitse benim yaptığım nilüfer havuzunu size tavsiye edeceğim. Çevrenizdeki dostlarınızdan biri evinde tadilat yapacaksa banyo küvetini alıp bahçenize gömün tabii dipteki deliğin iyice silikonlanması ayrıca yan girişten de su girişini bir tesisatcı tarafından yapılması gerekiyor. Ben, eşim ile birlikte bu şekilde banyo küvetinden nilüfer havuzu yaptık. Çevresine taş ve çiçeklerle dekor yaptık içerisinde şu anda nilüferimiz ve 2 tane koimiz var. (msj 128 de pek belli olmamakla birlikte banyo küveti havuzumuzu görebilirsiniz. )Belki bu arada daha ayrıntılı bir fotoğraf ekleyebilirim.
|
Yapı marketlerinde dekoratif plastik havuzlar var.ben geçen gün dayanamadım aldım.Eşimi kandırırsam bir tane daha alıp eve kurucam.
|
Suyunu hiç değiştirmem eksildikçe ro su (safsu) ekliyorum.
Muhakkakki nilüferin olduğu havuzun suyunun durgun olması gerekiyor , birde güneş nilüfer muhakkak bol güneş almalı ilk yeri yeterince güneş almıyordu yeni yerini çok sevdi. Sayın redpapilon bahsettiğiniz o yapı marketten aldığınız havuzun resmini ekleyip fiyatınıda belirtir misiniz? Ben anca bunu yapabildim seneye değişikler olacak altına birleğendaha yerleştirip çiçekdikeceğim kovanın etrafına. |
Sevgili Ephesos, bu resimler de harika.:)
Azminizi takdir ettim doğrusu. Kovada nilüfer yetişebileceğini göstermiş oldunuz bize.;) Bu son resimlerden sonra çok heveslendim ben. Biraz araştırdım, şöyle birşey buldum fakat derinliğinden bahsedilmemiş, resme göre de pek 60-70 cm derinliği varmış gibi görünmüyor. Pek de estetik değil zaten. Sayın Redpapillon, aldığınız havuz konusunda bizi bilgilendirin lütfen. |
Bu arada Aurora(Değişken) ve N.Pygmaea”Rubra”(Cüce-Kırmızı) türleri derin olmayan kaplarda rahatça yaşayabiliyorlarmış. 30 cm derinlik yeterliymiş.
|
Bu habere sevindim sevgili penelophe araştırıp bulmam lazım boş olan akvaryumu ne yapsam derken böyle değerlendiririm artık....Yaşasın..
|
Bauhause dan ben küçük boyunu aldım 50 ytl ye.Daha büyükleride var fotografını çektim data kablosu evde oldugu için akşam foto eklerim.
|
Redpapillon, fotoğrafları bekliyoruz fakat küçük boy demişsiniz, ebatlarını da belirtebilir misiniz?
Teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
rengi sayın ephesos'unki kadar güzel olmasa'da bu sabah beni sevindiren bu güzelliği sizle paylaşmak istedim... |
Bir Kaç Resim......
3 Eklenti(ler)
bir kaç resim...
|
Sayın Trumpets, nilüferleriniz çok güzel, renkleri harika. Çok imrendim, bizde kovada mı yetiştirsek ne yapsak.:rolleyes:
|
Hollandia
3 Eklenti(ler)
en son açan çeşitim...HOLLANDİA...
|
HOLLANDİA Akşam üzeri...
4 Eklenti(ler)
akşam üzeri resimlerinide eklemeden yapamadım...
|
Çok güzel acaba bu havuz bir ziyaret mi etsek.:)
|
Hepsi çok güzel.
|
Gözüm, gönlüm şenlendi!.. Ferahlık ve huzur saçan fotoğraflar; Hollandia' ya ise
kocaman bir maşallah!.. saygılar, |
Nilüfer çiçeği
Selamlar hep merak etmişimdir,büyükçe bir fanusun içinde nilüfer çiçeği yetiştirebilirmiyiz. İçerde değilde balkonlarda.
Ben deneyeceğimama bitkiyi nereden elde edebilirim bimiyorum. |
nilüferlerim çiçek açmıyor
bahçemde kendimin yaptığı 1,5-1,5 m büyüklüğünde süs havuzum var bu havuza dışarıdan aldığım nilüerlerden koydum ama aldığım yerdeki nilüferler çiçek açmış vaziyetteydi havuzuma koyduğum nilüferlerin çiçek açmasını nasıl sağlarım bana nasıl yetiştirileceği ilede ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim internette aradım ama hep akvaryumda bakım var süs havuzunda nasıl yetiştirileceği ile ilgili bilgi verilmemiş şimdiden çok teşekkür ederim
|
atraksion...
4 Eklenti(ler)
sanırım.son çiçeklerimiz.....
|
1 Eklenti(ler)
Gerçekten çok güzel.
|
Resimler....
1 Eklenti(ler)
resimleri göndermeye devam ediyoruz..ilgilendiğini sandığı konularda bir sayfa öncesini okumaya üşenenlere selamlarımızı iletiyoruz...nereden bulabilirim bu nilüferleri..cam fanusta..hamam tasında olabilirmi...tarzında ki sorularada aramızda çok gülüyoruz... üşenmeyiniz okuyunuz.. forumlarda taze evine getirdiği saksının..fotoğrafını çekip..japon gülüm eyvah..brokolüm soldu..yazıları pek sıkcadır..sıkmayın canınızı..sanıyorum bu yazıya çok kızanlar olur..hepinizi..saygılarımla..selamlayıyorum....
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025