agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sucul Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/)
-   -   Nilüfer (Nymphaea sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/1666.htm)

Müjgan 25-01-2007 23:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyar11 (Mesaj 70009)
Size cok ilginc bir sey daha anlatayim; seramin icinde 100cmX100cm lik bir havuzum da var, ****** icinde baliklarim da, birgun bu baliklardan birini suyun uzerinde yan yatmis ve hareketsiz bir sekilde buldum, elime aldigimda hic bir hayat belirtisi yoktu, belki kuslar yer diye o kovanin icine attim, ertesi gun balik canlanmis ve yuzer halde buldum, cok sasirmistim ve ****** havuza geri saldim. O nu orada canlandiran neydi bilemiyorum.
Neyse, bu bahar tekrar canlandiginda ve cicek actiginda size yine resimlerini gonderirim.
Saygilarimla,

O kovanın içinde bir perinin parmağı var sanırım;)

uyar11 25-01-2007 23:34

Orasini bilemiyecegim ama bildigim sey; sevginizin safligini karsiliksiz birakmadiklari

Hasan Lalezar 26-01-2007 06:13

Var var o kovayla ilgili bişey var ******* :))

papatyam 26-01-2007 12:24

kova + nilüfer
ilginç ve harika

Müjgan 26-01-2007 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam (Mesaj 70072)
kova + nilüfer
ilginç ve harika

kova+nilüfer+uyar11 parmağı ;)

papatyam 27-01-2007 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mjgn (Mesaj 70078)
kova+nilüfer+uyar11 parmağı ;)

süper ya

bonsade 27-01-2007 13:18

Şimdi bahçeme bir çukur kazıp hani şu altına kalın plastik yayıp yapılan havuzlardan.Fakat niliferi nerden bulacağım bilmem.

btatar 27-01-2007 16:53

Şu kova işine acayip özendim. Bursa nilüferini nerden bulabilirim ???? :p

uyar11 27-01-2007 17:05

2 Eklenti(ler)
Az once bahcedeydim, once serayla ilgilendim sonrada su bizim nilufere bir bakayim dedim ne alemde diye.
Canlanmaya baslamis, su altinda henuz daha ama yine de oldukca guclu gorunuyor. Ben de cep telefonum ile iki resim cekip size son durumu hakkinda bilgi vereyim dedim.
Saygilar, sevgiler.

Müjgan 29-01-2007 20:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyar11 (Mesaj 70274)
Az once bahcedeydim, once serayla ilgilendim sonrada su bizim nilufere bir bakayim dedim ne alemde diye.
Canlanmaya baslamis, su altinda henuz daha ama yine de oldukca guclu gorunuyor. Ben de cep telefonum ile iki resim cekip size son durumu hakkinda bilgi vereyim dedim.
Saygilar, sevgiler.

Efendim, bahçenizdeki nilüferleriniz artık bizim nilüferlerimiz de sayılabilirler.:p

Bizi onların gelişimleri konusunda bilgilendirirseniz mutlu edersiniz :)

Hasan Lalezar 29-01-2007 22:50

kesinlikle Nilüferleri takipteyiz ,umarım bende başarabilirsem benim nilüferlerimde bunlar diyeceğim günler gelir...

uyar11 29-01-2007 23:20

Gelismelerden sizleri haberdar edecegimden endiseniz olmasin. Simdi beni de bir merak sardi, acaba gecen sene cimlenip yaprak veren yavru niluferler de bu sene tekrar canlanip buyumelerine devam edecekler mi? Zaman bulabilirsem bu sene onlar icin bir havuz yapmayi dusunuyorum ve baska renkleri de denemek istiyorum.
Tekrar gorusmek uzere sevgiler, saygilar.

Müjgan 30-01-2007 09:01

Teşekkürler uyar :)

Açelya 09-02-2007 17:05

nilüfer nerden bulabilirim,tamda bahçemi düzenlerken onada minik bir havuzmu yapsam

Hasan Lalezar 09-02-2007 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AÇELYA (Mesaj 74106)
nilüfer nerden bulabilirim,tamda bahçemi düzenlerken onada minik bir havuzmu yapsam

Havuz konusunda çok güzel yabancı siteler var. www.watergarden.com da çok güsel bilgiler ve fotolar var.

sukranayalp 18-02-2007 14:34

Sn Açelya İstanbul dan bir adres vereceğim.
Mine Flora
Bu isimde internetten araştırma yaparsanız web sitelerinden bitki sipariş edebilirsiniz.

saka 18-02-2007 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AÇELYA (Mesaj 74106)

http://www.palmiyemerkezi.com/nilufer.htm

http://www.palmiyemerkezi.com/sulakalanbit.htm

fat32 16-03-2007 16:11

hocam kusura bakmayın bu konuda daha yeniyim de nilifer nereden bulabilirim. ilgilenen arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.

antikressam 06-04-2007 16:30

merhaba ben ferhat bu nilifer bitkisin nerden temin edebiliriz. bunları yetiştiren seralar mevcutmu öğrene bilirmiyim şimdiden sağolun başarılar......

Hasan Lalezar 07-04-2007 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi antikressam (Mesaj 92775)
merhaba ben ferhat bu nilifer bitkisin nerden temin edebiliriz. bunları yetiştiren seralar mevcutmu öğrene bilirmiyim şimdiden sağolun başarılar......

Ankara'da Karşıyaka mezarlığna giderken yol üzerindeki peyzajcılarda var. Ama fiyatları yüksek geldi bana bende almak istiyorum aslında. Göllerdenmi toplasak acaba? :)

darla 09-04-2007 13:50

Merhaba,
Elimizde bir tane olsada çoğaltma şansımız olsa o bile yok malesef.

antikressam 10-04-2007 12:14

Merhaba.... karşıyakada oldugunu bilmiyordum. sağol Hasan lalezar.öllerde varmı acaba?

Hasan Lalezar 10-04-2007 19:53

Nilüfer benzeri bitkiler var ama gerçek nilüfermi yoksa ona benzeyen başka türlermi bilmiyorum.

uyar11 16-04-2007 22:13

1 Eklenti(ler)
Herkeze tekrar selamlar,
Bahar iyice kendini gostermeye basladi. Havalarin isinmasiyla benim nilufer de su yuzeyine cikti sonunda ve suan gorunen uc tane goncasi var. Ufakliklarda bu arada tekrar su yuzeyine ciktilar ve sanirim gelismeye devam edecekler.
Gelismelerle tekrar gorusmek uzere.

Müjgan 17-04-2007 10:33

Nilüferlerle birlikte sizin de ortaya çıkmanız pek hoş. :p
Ama nilüferlerin yaşam döngüleriyle eşdeğer ritmde görünecekseniz de kötü...:mad:

uyar11 17-04-2007 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 96018)
Nilüferlerle birlikte sizin de ortaya çıkmanız pek hoş. :p
Ama nilüferlerin yaşam döngüleriyle eşdeğer ritmde görünecekseniz de kötü...:mad:

Haklisin,
Uzun zamandir yoktum, islerimiz cok yogun, pek zamanim olmuyor pc arkasina gecmeye. Ama yeni fotolarla geldim, kaktusler bolumune bakarsan seramizin su anki halini gorebilirsin (bu aksam yerlestirmeye ugrasacagim).
saygilar,

Müjgan 18-04-2007 08:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyar11 (Mesaj 96234)
Haklisin,
Uzun zamandir yoktum, islerimiz cok yogun, pek zamanim olmuyor pc arkasina gecmeye. Ama yeni fotolarla geldim, kaktusler bolumune bakarsan seramizin su anki halini gorebilirsin (bu aksam yerlestirmeye ugrasacagim).
saygilar,

Kaktüslere baktım. Çok güzellerr. Ama makro görmeyi isterdim doğrusu :)

TRUMPETS 18-04-2007 23:26

nilüferlerim çifter çifter yaprak vermeye başladı

palmiye merkezinden kargo ile temin ettiğim nilüferler suyun ısınmasıyla beraberçok hızla gelişerek çifter çifter yaprak vermeye başladı..gelişimlerini resimleyip en kısa zamanda foruma eklemeye çalışacağım...Ayrıca koi balıklarımda neredeyse hergün büyüyerek bana ayrı bir keyif veriyor...

cheguavera 22-04-2007 12:42

benim akvaryumumdada iki tane var.çok güzel bir görünüm veriyor.birisi yakında çıçek açaçak.ama söylemek istediğim.bu bitkiden edinmek isteyenlere yardımcı olabilirim.ben kocaeli kandırada yaşıyorum.burada bir göl var.küçük bir göl.tam doğal akvaryum bu gölde nilüferler ve daha bir çok harika su bitkileri var.buradan alıp akvaryumumda yetiştiriyorum.özellikle yaz aylarında burası bir sayfiye yeri olduğundan birçok kişinin denize gezmeye gelme imkanı olursa.bu gölden nilüfer alabilir.msj yazarsanız yardımcı olabilirim

Nimfea 10-05-2007 15:42

Merhabalar Nilüfer Dostları...

Öncelikle böyle bir siteyle tanışmanın keyfindeyim bir nilüfer tutkunu olarak...
Evimin her yeri nilüfer çiçeğiyle dolu dersem şaşmayın ki öyle inanın...
Gerçeğini yetiştirmekte kısmet olur umarım.
Ve çıkacak Şiir Kitabımın kapağı ve ismide kesinlikle nilüfer içerikli olacak...
Sevincim büyük o yüzden...
Bir şiirimle sizlere katılmak istedim sevgim çok...

Nilüferce...

Uzanırsa yarımlığın bir nehir kıyısına
Halelerine düşmüş hayalsi
Yüzünde rüyalar akan
Biri durmakta....

Nilüferleri bilirsin,
Beyaz sessizce öylece...

Kaç kez açılıp kapanan yüreğinde
Yalnızlığı akşamla çöker
Suyun derinliğine gömülür...
Çaresizce...

Nilüferleri bilirsin,
Masum sessizce öylece...

Aya sığınır yüzündeki hüzün
Suyun duruluğuna yayılır
Kökünde kopmuş sahipsizliği
İstemese de...

Nilüferleri bilirsin,
Yalnızlığı sessizce öylece...

O hep özgür sularda kısıtlı
Nehir kıyısında yüzen
Özlemleri çalınan kuytularıyla
Beklemekte...

Nilüferleri bilirsin,
Dalgın sularda öylece...

Öyle zor ki!
Nilüferce yaşamak
Öylece...

Nilüferleri bilirsin...!

Neslihan YAZICILAR

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025