agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sucul Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/)
-   -   Nilüfer (Nymphaea sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/1666.htm)

gtatas 13-07-2009 16:28

Benimde derinliği 70 santim olan bir süs havuzum var.Bu havuza sucul bitki arıyorum.Devir daimli su fıskiyesi var.Lütfen elinde fazla sucul bitkisi olanlar paylaşalım.Teşekkürler.

lotusdream 21-07-2009 00:12

merhaba,
cok istedigim birseydi nilufer ve lotus cimlendirmek.Amerikadan nelumbo lutea tohumu,bir Internet sitesinden de nilufer tohumu siparisi verdim.lotusumu sizin tavsiyelerinizi okuyarak, torpuleyerek incelttim ve suya attim, 1haftadir suda ve boydan boya catladi, icinden yemyesil filizi gorunuyor.niluferlerimse yaklasik13 gundur suda ve buyuklugu toplu igne basi kadar olmasina ragmen hala ayni, catlamadi filizlenmedi.Birini,once burada yazilanlar gibi 2 birim torf ve1 birim kum karisiminin icinde suyla dolu tutuyorum, digerini sadece suyun icinde tutuyorum,digeriyse de ilkokulda fasulye filizeme yontemiyle ince pamuk arasinda devamli islak tutuyorum.3 yontemle de henuz filizlenmedi.lotus bu kadar sert olmasina ragmen filizlenirken, kucucuk nilufer tohumlarimin 13 gundur hala ayni duruyor olmasina sasiriyorum.bir yerde yanlis yapiyorum,ama nerede? Fikirlerinize ihtiyacim VAR. :))

tugo 21-07-2009 22:31

Nilüfer tohumunun çimlenmesi için çeşitli kaynaklar 6 haftaya kadar süre veriyorlar. Doğruluk derecesini bilmiyorum.

isolet 23-07-2009 10:55

2 Eklenti(ler)
Bu yaz arkadaşlar ile yaptığımız tatilden ufak 2 kare sizlerle paylaşmak istiyorum. Nilüferlerle alakalı. Yazlığımızın ordaki gölün üzerindeki nilüfer tarlası. Ben daldım ve o güzelim çiçeklerden 2 tane kopardım. Kız arkadaşım için saklıyıp getirecektim ama suya koyduk ve kokmaya başladı bende atmak zorunda kaldım ama fotoğraflarını çektim. İşte o fotoğraflar.

Eklenti 94465

Eklenti 94466

kaybol.2008 26-08-2009 18:25

Nilüfer

2 Eklenti(ler)
Balkondaki nilüfer dördüncü kez açıyor.

limon 27-08-2009 00:27

Maşallah. Elinize sağlık.

Bu sene diktiğim fideler güzel yapraklandılar ama çiçek açmadılar. Buradan okuduğum kadarıyla ilk sene açmaması normal. Çiçek açmasını teşvik için yapılabilecek bir şey var mıdır? Akvaryumcularda su bitkileri için tablet gübreler satılıyor, işe yarar mı?

kaybol.2008 27-08-2009 12:16

Nilüfer

Diğer çiçeklerime 1 lt suya 1 çay kaşığı 15+15+15 NPK ve 1 çay kaşığı mono potasyum veriyordum. 1 Litre de küpe boşaltmıştım. Sadece bir defa. Belki bunun faydası olmuştur. Belki de açmak istemiştir.

fellez 27-08-2009 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 487161)
Maşallah. Elinize sağlık.

Bu sene diktiğim fideler güzel yapraklandılar ama çiçek açmadılar. Buradan okuduğum kadarıyla ilk sene açmaması normal. Çiçek açmasını teşvik için yapılabilecek bir şey var mıdır? Akvaryumcularda su bitkileri için tablet gübreler satılıyor, işe yarar mı?

ben hiçbrşey vermedim. pembe olanı hazirandan beri 6-7 çiçek açtı şimdi gene tomurcuk ama diğerlerinde hala bir hareket yok herhalde bu yıl açmayacaklar.

limon 27-08-2009 22:20

Suda 2 adet Koi olduğu için kaybol.2008 in yazdığı yöntem bana uymayacak. Akvaryumcuya gittiğimde tabletlerden alıp dibine gömeceğim.

karaselvi 10-12-2009 12:45

Nilüferlerini satan dağıtan yokmu biz böle bakıyoruz yazık ama :(

cenoz 18-02-2010 14:35

Geçen sene siteden bir arkadaştan almıştım uygun fiyata bu sene satan yok veya ben bulamadım.

siniroluyorum 18-02-2010 16:11

Arkadaşlar kışın nilüferlerini dışarıda bırakanların nilüferleri zarar gördü mü acaba?

çintemani 21-02-2010 03:26

linkler açılmıyor?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Murat ÖZDİL (Mesaj 37744)
Bu başlığa akvaryumumda bir süre baktığım Nymphaea pubescens'in geçen sene şubat ayında vermiş olduğu çiçekler ile katkıda bulunmak istedim.

Süreç; çiçeğin yaklaşık bir haftalık yaşam evresini, son üç fotoğraf ise saat 19:00, saat 24:00 ve saat 06:00 arasını kapsamakta:

http://www.lombak.cjb.net/NL2.JPG

http://www.lombak.cjb.net/NL3.JPG

http://www.lombak.cjb.net/NL4.JPG

http://www.lombak.cjb.net/NL5.JPG

http://www.lombak.cjb.net/NL8.JPG

http://www.lombak.cjb.net/NL8.JPG

http://www.lombak.cjb.net/NL10.JPG

http://www.lombak.cjb.net/NL11s.JPG

http://www.lombak.cjb.net/NL12.JPG

http://www.lombak.cjb.net/NL13.JPG

Vermiş olduğunuz linkleri açamıyorum **** bilgisayar açmıyor yardımcı olabilirmisiniz.Teşekkürler.

çintemani 21-02-2010 03:33

kokusu varmı?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bağdadi (Mesaj 437177)
Meraklı bir arkadaşımız büyükçe bir bidonona leğen ekleyerek Nilüfer yetiştirme çabalarını resimlemiş yetiştirme çabalarını paylaşırken, Havuzu olan görmemişin biri tasta maşrapada olmaz diye heves kıran fetvalar vermişti.:D
Ekli resimdeki toprak saksı 20x20 cm ebatında yani tas veya maşrapa boyutunda.arıtma veya devridaimi yok.Suyu tazelemekte gerekli değil.
Sevgi varsa...tastada veya maşrapada çiçeğini sunabiliyormuş.Olmaz diyenin kulakları çınlasın:D

Su sümbülünüzün kokusu varmı nerden temin edebilirim.Saygılar.

kaybol.2008 21-02-2010 22:21

:D
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum (Mesaj 581334)
Arkadaşlar kışın nilüferlerini dışarıda bırakanların nilüferleri zarar gördü mü acaba?

Bu kış cam ile kapatılmış balkonda kaldı yukarıda fotoğrafları olan küpteki nilüfer. Su donmadı. Hiç su eklemedik. Halen canlılar. Küçük yapraklar yaklaşık 30cm yüsekliğindeki sudan görünüyor. MAŞALLAH diyeyim yine de.:D

abk 21-02-2010 23:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum (Mesaj 581334)

Benim nilüferim bu kışı terasta açık havada geçirdi. Üstelik soğuktan korumak için hiç bir önlem almamıştım. Bu kış hava çok soğuk olduğu için donduğunu düşünmüştüm. Geçen hafta yazlığa gittiğimde donmamış olduğunu gördüm. Bundan sonra da çok soğuk havalar olmaz sanırım.

nergis06 21-03-2010 16:25

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Nilüferler hakkında sayenizde birçok bilgi edindim ve sizlerden aldığım cesaretle Şubat ayında eminönünden soğan olarak aldığım Nilüferler uzun bir yolculuktan sonra Ankaradaki kovaya kavuştu. Soğanları aldığımda yaprak vereceğine dahi ihtimal vermiyordum ama yaklaşık 10 tane yaprak verdi.Şimdi yeni yerine olan Manavgattaki havuzuna doğru yola çıkacak ve çiçek açması heyecanla beklenecek. Bu arada sizlere birkaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
Havuzu kurduğumda topraktan yüksek seviyede tutmamı önermişlerdi. Bu öneriye uydum ama doğrumu yaptım yanlışmı, bilemiyorum.
Nilüferler şu an kovada duruyor bunu olduğu gibi havuzamı yerleştireyim?
Havuz havada kalınca oluşan çirkinliği taşlar ve bitkilerle kapayayım diyorum.Başka öneriniz olursa lütfen yazınız.
Havuz ,sokak hayvanları için bir tehlike veya nilüferlere hayvanların bir tehlike olurmu? Olursa estetiği bozmadan ne gibi önlemler almamızı önerirsiniz?
Nilüfer dışında su bitkisi olarak ne almamı önerirsiniz.
Havuza balıkta atmayı düşünüyorum ama etrafta bir sürü kedi olduğundan buda beni düşündürüyor. Çözüm ne olabilir.
İlginize şimdiden teşekkürler

kar-topu 24-03-2010 20:27

Arkadaşlar lotusla nilüfer aynı çiçek mi? Aynı şekilde lotus da nilüfer gibi kovada yetiştirilebilir mi? Water lily lotus mu nilüfer mi?

Asya_lotus 25-03-2010 21:02

http://urun.gittigidiyor.com/KUTSAL-...QQidZZ24881927 - Burda bakabilirsiniz.

samowan 28-03-2010 00:26

Bildigim kadariyla lotus ve nilufer(water lily) farkli cicekler. Niluferin yaprak ve cicekleri su yuzeyindeyken, lotusun yaprak ve cicekleri sudan bir miktar yuksekte oluyor. Nilufer bahcemizdeki havuzda veya koca saksilarda acicak diye bekledigimiz cicektir, lotus candir, asildir, 15 cm derinlikteki saksida guzel ciceklerini sergileyendir. Simdiye kadar tohumdan nilufer ve lotus yetistirme cabalarim basarisizlikla sonuclandi, havalar biraz daha duzelsin bir miktar kalan lotus tohumumuda ekicegim. Umarim bu sene basarabilirim.

Jezebel 16-04-2010 15:59

1 Eklenti(ler)
Mavi nilüfer tohumlarım geldi .
Tohumdan yetiştirenler varsa lütfen bilgi versinler .
Ben büyükce bir akvaryumda bakmayı planladım . Ama çimlendirme konusunda incelikler
varsa paylaşmanızı rıca ediyorum .

İnşallah bu kadar güzel olur ;)

Hhatice 16-04-2010 16:20

Sevgili jesebel Yücek Canpolatın Botonik bahçesine girerseniz çok güzel bilgiler var nilüferlerle ilgili ,bildiğim kadarıyla akvaryumda olmuyor ama 50cm derinliğinde bir saksı uygun

bıcırık 28-04-2010 15:03

Arkadaşlar bende bana nilüfer fidanı verebilecek bir arkadaş arıyorum...Sizinkiler böyle açarken bende bir nilüferim olsun istiyorum...sevgilerimle...:confused:

bıcırık 29-04-2010 17:38

arkadaşlar kozyatağı bahause da nilüfer çiçekleri satılıyor.14.90 fiatı..15-20 tane vardı.sadece beyaz kalmamış.

fund@ 12-05-2010 17:52

1 ay önce tohumdan çimlendirdiğim lotuslarım yapraklarını açamıyor..yanlış toprağa dikmişim.killi toprağı nereden temin edebilirim, bana yardımcı olur musunuz

otugay 12-05-2010 20:09

Lotus ilk yapraklarını çıkardıktan sonra tohumdan çıkan bir uzantının ucundan kökleniyor ve bu aşamaya kadar topraktan beslenmiyor. Dolayısı ile sorunun topraktan olduğunu sanmıyorum. Normal olarak yaprak su yüzeyini geçtikten kısa süre sonra açılıyor. Suyunuzda alg varsa yaprağa sarılmış ve açılmaya engel olabilirler.

fund@ 12-05-2010 20:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi otugay (Mesaj 637309)
Lotus ilk yapraklarını çıkardıktan sonra tohumdan çıkan bir uzantının ucundan kökleniyor ve bu aşamaya kadar topraktan beslenmiyor. Dolayısı ile sorunun topraktan olduğunu sanmıyorum. Normal olarak yaprak su yüzeyini geçtikten kısa süre sonra açılıyor. Suyunuzda alg varsa yaprağa sarılmış ve açılmaya engel olabilirler.

teşekkür ederim..o zaman suyu değiştireyim bakayım bi değişiklik olur mu?

otugay 13-05-2010 13:04

Böyle bir durum varsa yaprağa sarılı ince yeşil lifler olarak görülebilir. Elle nazikçe temizleyebilirsiniz.

oceanheart 13-05-2010 15:58

Merhaba Sn. Jezebel,
umarım mavi nilüferleri çimlendirmeyi başarırsınız bana da geçenlerde sağolsun zengarden hediye olarak tropikal nilüfer gönderdi havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum çimlendirmeye almak için artık kim başarırsa diğeriyle paylaşır ne dersiniz:)

oceanheart 13-05-2010 16:01

Arkadaşlar lotus ilk çimlendiğinde hatta ayırma yöntemiyle çoğaltmaya kalktığınızda çok hassas dolayısıyla bu konuda tecrübe sahibi birisi olarak lotuslarınızı kalıcı yerlerinde çimlendirmenizi ve sadece 10cm suyun altında olmasını tavsiye ederim.Bu başlık altında **** Lotus çimlendirme başlığı altında daha detaylı da anlatmıştım dileyenler araştırabilir.

Jezebel 13-05-2010 19:49

Nilüfer

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart (Mesaj 637848)
Merhaba Sn. Jezebel,
umarım mavi nilüferleri çimlendirmeyi başarırsınız bana da geçenlerde sağolsun zengarden hediye olarak tropikal nilüfer gönderdi havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum çimlendirmeye almak için artık kim başarırsa diğeriyle paylaşır ne dersiniz:)

Neden olmasın ;)
Benimkilerde bir kıpırtı yok , bazen iki ayda çimleniyorlarmış .
eBay'a bakıyorum , yumru mu alsam diyorum , çok da ucuzmuş ...

oceanheart 14-05-2010 16:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 637987)
Neden olmasın ;)
Benimkilerde bir kıpırtı yok , bazen iki ayda çimleniyorlarmış .
eBay'a bakıyorum , yumru mu alsam diyorum , çok da ucuzmuş ...

Eğer yumru almayı düşünürseniz beni de unutmayın lütfen ben henüz e-baydan **** yurtdışında başke bir siteden birşey almayı denemediğim için açıkçası becerebilirmiyim bilmiyorum.Tabi nasıl alınacağına dair yardımcı olursanız ben de getirtebilirim belki

saygılar,

Jezebel 14-05-2010 20:47

Nilüferlerim

1 Eklenti(ler)
:peBay bizim satış sitelerinden ucuz aslında .
Bakın bu gün , görünce dayanamadım , 100 tohum aldım 4 farklı nilüfer tohumunun karışımı .

Eklenti 144118

Renkler de çok güzel .
Posta ücreti dahil 6 lira 50 kuruşa mal oldu . Komik değil mi ?

almira 14-05-2010 21:57

Çok güzeller jezebel. Çimlenme oranı nasıl acaba? Ya yüz tohum da çimlenirse ?:D

Nilüferleri ben de çok seviyorum. Küçük bir havuzu bile göze alıyorum. Ama havuz yapmak çok detaylı bir iş herhalde. Bir türlü cesaret edemiyorum.

Jezebel 14-05-2010 22:02

Havuz şart değil ki , almiracığım ;)
Minik bir küvet bile monte etseniz bahçenize işinizi görür .
Çimlensinler dağıtırız ;))

Jezebel 15-05-2010 22:35

Karşıyakada Nilüfer

1 Eklenti(ler)
Bostanlı Pazaryeri'nde Karşıyaka Çiçek Festivalinde
canlı 5 renk Nilüfer vardı .
Tohum istememiş olsaydım alırdım belki -20 lira .

Eklenti 144355

Gayet sağlıklılardı .

Asya_lotus 16-05-2010 23:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 639250)

Eklenti 144355

Gayet sağlıklılardı .

Bana bu nilüferi 25 liraya sattı. Pazarlıksız aldım...

güldeste- 18-05-2010 11:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 639250)

Eklenti 144355

Gayet sağlıklılardı .

ben de aldım aynısından 14.90 tl idi sanırım

Jezebel 18-05-2010 11:49

Güle güle büyütün kızlar , sanırım Swetlana' yı turist sanıp kendince kazıkladı .
Veya son gün satamayınca fiyat kırdı .
Yine de çok sevindim , iki kişi arzu ettiği bitkiye sayemde kavuştu . Böyle durumda 3 'e 5' e ben de hiç bakmıyorum .
Benim mavilerden ikisi çimlendi , hadi hayırlısı ;)

oceanheart 18-05-2010 16:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 640763)
Güle güle büyütün kızlar , sanırım Swetlana' yı turist sanıp kendince kazıkladı .
Veya son gün satamayınca fiyat kırdı .
Yine de çok sevindim , iki kişi arzu ettiği bitkiye sayemde kavuştu . Böyle durumda 3 'e 5' e ben de hiç bakmıyorum .
Benim mavilerden ikisi çimlendi , hadi hayırlısı ;)

Sn. Jezebel nasıl çimlendirdiniz bana da anlatırmısınız inanın sizden çok ben heyecanlandım

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025