agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sucul Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/)
-   -   Palu (https://www.agaclar.net/forum/sucul-bitkiler/14700.htm)

kömür 08-12-2009 11:36

Teşekkürler. Ciddi bir zaman ayırabileceğim ve kafamdakileri yansıtabilecek olduğumda yarışmayada katılırım umarım.
Seviyor şemsiyeler suyu, ışığıda bol aldığı zaman diplerinden çıkıyor yenileri.
Şelale bir kenarda duruyor. Önce bir çalıştırayım paluyu sonra istersem eklerim diye düşünmüştüm. Bu haliyle kanarya için oluşturduğum kuru ağaçları kolay yerleştirebildim ve karasal bitkilere daha geniş alan bırakmış oldum. Ayrıca bir araz çıkıp suyun taşması riskide azaldı.
Eklemek istersem, ağaç dalları sebebiyle uğraştırabilir ama montajı mümkün.

kömür 10-12-2009 20:26

5 Eklenti(ler)
Eklenti 117273

Eklenti 117274

Sarıkızlar yerlerini benimseyecekler gibi, çoğaldıkça çok güzel bir görüntü oluşturacak :)
Eklenti 117275

İçerideki Melek; genel fotografta görünmeyince özel olarak poz verdirttim :)
Eklenti 117276

Benim onun alanına girmemden pek memnun olmadı :)
Eklenti 117277

Tubay 11-12-2009 10:20

Kömür ellerine emeğine sağılık.Uzun zamandır bende böyle bir çalışma yapmak istiyordum fakat internetten araştırmak yetmiyordu.Siz bana cesaret verdiniz iyi bir öncü oldunuz.
Toplamda dört akvaryumum var.Üç tanesinde değişik türde balıklarım ve bitkilerim var bunlar yaklaşık 100 lt,50 ye 70 cm .Dördüncüsü(feda etmeyi düşündüğüm :) )en 80-50 yükseklik 50cm Arıtma,ısıtma sistemi kurulu bunda iki kaplunbağam var.Kaplunbağalarımla böyle bir sistem kurmam mümkünmüdür acaba?Fotağrafları en kısa zamanda ekılerim

kömür 11-12-2009 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tubay (Mesaj 544247)
Kömür ellerine emeğine sağılık.Uzun zamandır bende böyle bir çalışma yapmak istiyordum fakat internetten araştırmak yetmiyordu.Siz bana cesaret verdiniz iyi bir öncü oldunuz.
Toplamda dört akvaryumum var.Üç tanesinde değişik türde balıklarım ve bitkilerim var bunlar yaklaşık 100 lt,50 ye 70 cm .Dördüncüsü(feda etmeyi düşündüğüm :) )en 80-50 yükseklik 50cm Arıtma,ısıtma sistemi kurulu bunda iki kaplunbağam var.Kaplunbağalarımla böyle bir sistem kurmam mümkünmüdür acaba?Fotağrafları en kısa zamanda ekılerim

Teşekkürler. 4 akvaryuma baktıktan sonra birini paludaryum ya da terraryuma çevirmek bence hiç dertli değil. Su alçak olacağı için ön camın sık temizlenme ihtiyacı olabileceğinin yanında 80x50x50 güzel bir ölçü. Kaplumbapa bakımını ve gereksinimlerini bilemiyorum ama mutlaka güzel birşeyler oluşturulabilir. Uygun tank var, canlı var, filtrasyon ve ısıtıcı var, sadece biraz hayalgücü ve emek lazım. :)

Tubay 11-12-2009 16:17

paludaryum

Kömür,konu hayal gücü olunca çok şükür bu konda süperim:D
Kaplunbağalarım doğru beslenme ve iyi bakım sayesinde yaşıtlarının iki katı.Yeşil fesleğen,reyhan bunları çok seviyorlar.Şimdi iki temel sorunum var;bitkileri ne kadar yiyecekler?ve en büyük tehlike içine dalmaya çalışan çocuklar:D
Fotoğrafları biran önce yüklemek istiyorum ama şu anda yanımda değillerer.Bu arada senin konu başlığını fazla işgal etmeden kendime başlık açsam dahamı iyi olur?;)

kömür 11-12-2009 16:25

İşgal denilemez ama :) yeni bir başlıkta daha faydalı bir beyin fırtınası oluşur.
Bitkileri ne kadar ve hangi bitkileri yiyecekleri konusunu bilmiyorum. Mutlaka öğrenmek lazım.

Tubay 11-12-2009 17:47

Paludaryum

Öğrendim.Paladaryumda kaplunbağalara yer yokmuş:(hem yiyebilirlermiş hemde kökleri sökerlermiş.Yaklaşık bir saattir diğer sitelerde geziniyorum ama bizim siteye o kadar alışığımki bilgiler beni doyurmadı.Hem çok daraldım;)

kömür 11-12-2009 18:53

:)) O halde bitkisiz bir Kaplumaryumunuz olucak :)
Grili, kremli kahverengi :) tonlarda kayalar dizilerek ve birkaç kök ile dekore edip bataklık görüntüsü verilebilir. Bitki içinde zamanla birşeyler denenebilir belki.

aoktem 18-02-2010 02:21

Sayın Kömür harika bir çalışma olmuş. Ayrıca kanaryalarda ayrı bir hava katmışlar. Tebrik ederim.

yigitkocbay 22-03-2010 15:38

Mükemmel bir paladaryum olmuş.Ellerinize sağlık...

canannuman 06-07-2010 12:13

Daha ne olsun tebrikler

sevgihoca 19-08-2015 00:05

Benim için ilginç bir sayfaydı.Zevkle okudum.Güzel bir çalışma ama devamını merak ettim. Hala çiçeklerle sarmaşdolaş aynı odada mısınız?:p

hobiciakvarist 19-08-2015 07:41

Sayın Sevgihoca, konu yazarının yaptığı son yorumun 2009 senesinin sonlarında olduğunu gözden kaçırdınız sanırım. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025