agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sucul Bitkiler
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-04-2011, 23:30   #4
Ağaç Dostu
 
kömür's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 180
Sayın Tubay fikirlerde çoşmak konusunda tamamen serbestiz.
Kafamda bazı planlar var, biraz ipucu vereyim, sağdan sola ön yüzey paludaryum yüksekliğinde ahşap ile çit misali kapatılacak (paludaryumun cam kenarlarları gözükmemekle beraber ön yüzeyi gözükecek tabi). Böylece arka tarafa yerleştirilecek saksılarda gözükmeyecek.

Bitki olarak bolca devetabanı kullanmaya karar verdim, sağ kenarın bir kısmında da Nevsun ablamın güzel tavsiyesiyle Crossandra kullanmayı planlıyorum, yaprak şekli olarak anubias gracilis ile uyumlu olacağını düşünüyorum ve turuncu çiçekleriyle güzel renk katacaktır. Devetabanı ise iri yapraklarıyla amazonvari ambians verektir diye düşünüyorum.(2 saksı devetabanı edindim). İlk etapta en az 6 saksı devetabanı ve en az 3 saksı crossandra düşünüyorum.

Nevsun ablam, spathyllum bitkisini tanıyorum aslında neden olmasın ama crossanrayı daha biçok beğendim. Sağdaki o bitki ise evet pek iyi durumda değil, kötüde sayılmaz aslında (uykuda ), ama baharla beraber kendine gelir diye düşünüyorum.

Şu nokta hakkında fikrinizi belirtirseniz sevinirim, benim fikrim şu ki; paludaryumda sadece anubias (belki sol köşede nilüfer) kara kısmında da sadece devetabanı ve crossandra kullanmayı planlıyorum. Aynı cins bitkilerin yoğun birlikteliği gözlerime güzel gözüküyor fazla çeşitlendirmekten çekiniyorum.
Böylece sakin ve daha doğal birşeylerin ortaya çıkacağını sanıyorum.
Paludaryumun arka planı olarakta mevcut bitkilerde ısrarcı değilim, ama canlı bitki yeşilliğinin hoş durduğunu düşünüyorum.
Sağ ve sol duvarları da sarmaşık ile kaplamayı planlıyorum.
Baya döküldüm Tüm bu düşünceleride nisan ayında tamamlamayı planlıyorum. (sarmaşık hariç, gelişmesi için zman lazım)

Balık olarak ise ne besleyeceğime kısa zaman önce karar verdim, tatlı su puffer'ı.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen kömür : 10-06-2011 saat 14:38
kömür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025